Papers de vi

Divendres, 8.9.2017 12:30h

Més vins que mai a la Festa de la Verema d'Alella


Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant





Des de fa 43 anys, Alella es converteix durant el segon cap de setmana de setembre en l'aparador i altaveu del vi i del territori DO Alella amb la Festa de la Verema. Durant tres dies, del 8 al 10 de setembre, aquest bonic i singular municipi maresmenc, convida tothom a gaudir dels vins, la gastronomia, el paisatge i el patrimoni d´un poble que ha aconseguit preservar la tradició vitivinícola a tocar de Barcelona. 

El vi és el principal protagonista de la Festa, i enguany encara ho serà més. A més de tastar els vins dels diferents cellers de la DO, també estan convidats a participar a la Mostra gastronòmica els vinyaters del territori de Denominació d'Origen Alella, la més petita i antiga de Catalunya. Enguany, i com a novetat, s'estrena una nova copa, més gran i adequada per al tast de vins que la que s'ha vingut utilitzant els darrers anys. A la Mostra, instal·lada a l´Hort de la Rectoria, també es podran degustar els plats elaborats per a l'ocasió per una vintena de restaurants. 

Els vins de la DO estaran presents en bona part de les activitats programades, com el Tapes + Vi que ofereixen 13 bars i restaurants del poble; la presentació de vins del 9 de setembre a la tarda a Can Lleonart; les visites als cellers i el tast jove de vins. El món del vi i de la vinya són també el fil conductor d´altres propostes del programa: la tallada de raïm infantil, la verema nocturna (l'Enotast matiner), les rutes patrimonials, la proposta artística de Can Manyé i les classes magistrals.  


ISMA PRADOS, EL PREGONER

El tret de sortida de la 43a Festa de la Verema el donarà Isma Prados, el cuiner del programa Cuina x solters de TV3. És el convidat a fer el pregó durant l'acte d'inauguració que tindrà lloc el divendres 8 de setembre a les 19h a la Plaça de l'Ajuntament.



TRES CLASSES MAGISTRALS

Per a les persones que vulguin aprofundir en el món del vi, el programa ofereix tres classes magistrals, que enguany estaran dirigides pels sommeliers Anna Vicens, Ferran Centelles i Arnau Marco i que es faran els dies 12, 13 i 14 de setembre. “Les dones a través dels seus vins”, és el tema escollit per sommelier Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de sommeliers. Ferran Centelles, sommelier col·laborador elBullifoundation i cofundador de Wineissocial, ens parlarà de l'art de combinar vi i menjar i  Arnau Marco, fundador de la consultoria vinícola Consultvi, tancarà les classes magistrals amb una sessió en la qual es tastaran diversos paisatges de la DO Alella a través de diferents vins procedents de vinyes entre el mar i la muntanya.

Font: www.alella.cat


Lectures 57 lectures   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




publicitat

giny

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya