Papers de vi

Dijous, 14.9.2017 09:30h

Ferran Centelles i la ciència dels maridatges


Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant


Centelles, durant la seva intervenció




El sommelier Ferran Centelles va oferir ahir al vespre a Can Lleonart la segona de les classes magistrals que s'han programat amb motiu de la Festa de la Verema d'Alella. Amb una sala plena a vessar de públic, Centelles va exposar part dels continguts del seu llibre publicat fa alguns mesos, ¿Qué vino con este pato?. Després d'explicar que l'art de la sumilleria havia estat, fins fa pocs anys, una pseudociència, va mostrar als assistents, de manera molt didàctica, com en els darrers anys s'han fet avanços importants per convertir els maridatges en ciència, per entendre el perquès, per comprendre les raons per les quals un vi i una menja lliguen o deixen de lligar. Amb un discurs convençut i amanit amb bromes que van mantenir el públic ben atent, Centelles va combinar les explicacions de la seva recerca i la dels seus col·legues de professió, amb el tast de quatre vins d'Alella i les corresponents propostes de maridatge: 
Maridatge d'afinitat: Serralada de Marina Pansa Blanca (Altrabanda) amb crema de fonoll amb salmó
Maridatge "impossible": Foranell Picapoll (Quim Batlle) amb "banderilla" d'encurtits (vinagre!)
Maridatge de contrast: Marfil Violeta (Alella Vinícola) amb formatge blau
Maridatge molecular:  AA Parvus Syrah (Alta Alella) amb brandada de bacallà amb olivada
 


Lectures 365 lectures   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




publicitat

giny

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya