Papers de vi

Dijous, 8.2.2018 10:15h

Especial llibres (14): La cuina en temps de Ramon Llull (1232-1315)


Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós
carregant Carregant





La cuina en temps de Ramon Llull (1232-1315)
Antoni Contreras i Mas
Edicions Documenta Balear

Entre l’obra ingent que es conserva del savi medieval Ramon Llull, el gran autor que obre la història mil·lenària de la literatura catalana, s’hi mostren moltes escenes de la vida quotidiana de l’època. En les descripcions que hi fa sobre la societat del seu temps apareixen comptades referències, però ben valuoses i representatives, sobre cuina, gastronomia i alimenta- ció. Aquestes informacions permeten aventurar algunes suposicions sobre l’entorn social i personal en què es va moure Llull. Principalment, pertanyen a la taula senyorial medieval. Les notí- cies de la taula coneguda per Llull es poden completar amb la reproducció de receptes que figuren als manus- crits de l’època. La seva elaboració és exposada per un equip de cuiners de l’Escola d’Hostaleria de les Illes Ba- lears i dirigida per Antoni Contreras i Mas, gastrònom especialitzat en la història de la cuina i la gastronomia, especialment de Mallorca.


Lectures 51 lectures   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya