Papers de vi

Dijous, 31.5.2018 17:00h

Carme Ruscalleda porta la cuina del Maresme Sopar de l'any


Dolent Fluix Bo Molt bo Fabulós (1 vot)
carregant Carregant


Josep Maria Pou, Català de l'any 2016
© El Periódico de Catalunya

Oriol Mitjà, Català de l'any 2016
© El Periódico de Catalunya

Dèntol curat a la japonesa amb vinagreta a la santpolenca (Sant Pau)
© Òscar Pallarès

Pipes gelades de girasol (Dos Cielos)

Escabetx japonès amb verat i emulsió de wasabi (Hofmann)
© Òscar Pallarès

Tigretón (Miramar)
© Òscar Pallarès

Dumpling de roses i gambes de palamós (Celler de Can Roca)
© Òscar Pallarès

Del nostre hort: ravenet (Les Cols)
© Òscar Pallarès

Del nostre hort: remolatxa i pastanaga (Les Cols)
© Òscar Pallarès

Milfulles de patata amb steak tàrtar (Can Jubany)
© Òscar Pallarès

Bikini de confit d'ànec de l'Empordà amb formatge Pecorino Sardo (Via Veneto)
© Òscar Pallarès

Sopa de pernil ibèric i alfàbrega, minicaneló de cua, cresta de gall i albergínia fumada (Lasarte)
© Òscar Pallarès

Caneló amb crema de tòfona (Gaig)
© Òscar Pallarès

Dry Martini amb cítrics (Pastisseria Escribà)
© Òscar Pallarès




El passat dimarts 29 de maig va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya la gala de lliurament del premi Català de l'Any, que organitza el diari El Periódico de Catalunya des de l'any 2000. Durant les darreres setmanes, els lectors del Periódico van votar els seus preferits entre els 10 personatges que va proposar el diari i van arribar a la gala amb la condició de finalistes, l'actor Josep Maria Pou, la cantant Maria del Mar Bonet i la científica especialista en canvi climàtic, Manola Brunet. Durant la gala, presentada per Elisabet Carnicé i Biel Duran i que va comptar amb els discursos del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i del director del Periódico de Catalunya, Enric Hernández, es va donar a conèixer el nom del guanyador, del Català de l'any 2017, Josep Maria Pou. Pou va pujar a l'escenari i, visiblement emocionat, va confessar "no porto cap discurs preparat, en cap cas comptava que els lectors del Periódico podien fer-me aquest reconeixement". 


Català de l'any 2016
Poc abans que es conegués el nom del guanyador del premi al Català de l'any 2017, també es va donar a conèixer el guanyador del premi en la seva edició de 2016. Per diverses dificultats organitzatives, l'any passat no es va poder celebrar la gala del Català de l'any, amb la qual cosa, encara estava pendent que es conegués el nom del guanyador de 2016. Els finalistes eren Francisco Ibáñez, creador de Mortadelo y Filemón, Oriol Mitjà, metge especialista en malalties tropicals i Manel Pousa, "el pare Manel". L'obertura del sobre segellat pel Col·legi de Notaris de Barcelona va revelar el nom del guanyador, Oriol Mitjà. Mitjà va fer un discurs emocionant i reivindicatiu, en que va apel·lar els assistents a la solidaritat. 


El Sopar de l'any
Acabada la gala de lliurament de premis va tenir lloc el ja tradicional Sopar de l'any, un magnífic sopar a peu dret per als assistents de la gala, amb plats cuinats pels més reconeguts (i estrellats) xefs del nostre país. Els afortunats assistents van poder gaudir de les creacions de Carme Ruscalleda (Sant Pau), els germans Torres (Dos Cielos), Silvia Hofmann (escola Hofmann), Paco Pérez (Miramar), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Fina Puigdevall (Les Cols), Nandu Jubany (Can Jubany), Sergio Humada (Via Veneto), Paolo Casagrande (Lasarte) i Carles Gaig (Gaig). Les postres anaven a càrrec de Christian Escribà i Patricia Schmidt, de la pastisseria Escribà. A més dels plats estrellats, també es van poder degustar les propostes de Balfegó (tonyina roja), Cinco Jotas (pernil), DOP Torta del Casar (formatge), L'Obrador (pa), Delacrem (gelats) i diversos productes de Torrons Vicens. 
Carme Ruscalleda, com és habitual any rere any, va portar al sopar una representació dels productes del Maresme. La seva creació  duia per nom Dèntol curat a la japonesa amb vinagreta a la santpolenca. Un plat de peix, deliciós, de colors llampants i on no hi podien faltar els pèsols. Ruscalleda va declarar a aquesta revista que "ens agrada molt participar del sopar d'aquesta gala, i sempre mirem de ser presents amb una bona mostra de la nostra cuina, sempre arrelada a Sant Pol i al Maresme". 


Lectures 1253 lectures   Enviar article Envia
  • La Tafanera
  • Technorati
  • Delicious
  • Facebook
  • Twitter
  • Google




publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya