Papers de vi

Actualitat

Dijous, 4.9.2014 16:45h

Comença el compte enrere per celebrar els 40 anys de la Festa de la Verema

Alella es prepara per viure una edició molt especial de la Festa de la Verema. L’esdeveniment festiu més important del municipi s’ha fet gran: fa 40 anys i manté les ganes de festa i tota l’energia per seguir promocionant el vi de la DO Alella i el territori. El compte enrere de la Festa va començar a inicis d’agost amb la col·locació d’un gran mural amb el cartell a l’estratègic enclavament de la cantonada de l’Empedrat amb Àngel Guimerà. Per celebrar l’aniversari, l’Ajuntament ha convidat a professionals de reconegut prestigi: el Master of Wine Pedro Ballesteros i la cuinera Carme Ruscalleda són els noms principals d’una llista que també compta amb la participació de sommeliers com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila. Llegir més



Dilluns, 2.6.2014 09:00h

Bouquet d'Alella estrena el seu punt Burricleta

Bouquet d’Alella obre les seves portes a una nova proposta d’enoturisme i inaugura un punt Burricleta per a oferir als amants de la natura una nova visió del territori que envolta Can Boquet, el celler familiar. Amb aquest punt Burricleta, Bouquet d’Alella va guanyar el premi a la millor iniciativa enoturística d’Alella 2013. A la presentació, que es va realitzar el passat divendres 30 de maig a Can Boquet, hi van assistir l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i Joan Sales, director de Burricleta, acompanyats de Teresa Cerdà, copropietària del celler Bouquet d’Alella. Llegir més



Dimecres, 14.5.2014 17:30h

Vallromanes estrena EcoFira

A la comarca del Vallès Oriental, al límit amb la del Maresme, el poble de Vallromanes celebra aquest dissabte per primera vegada una Ecofira que aplegarà diverses parades i tallers de productes agroalimentaris i serveis ecològics de proximitat. Hi tindran un espai específic les energies renovables i la biomassa, així com l’autocompostatge, i el turisme i l’oci ecològic.   Un taller de ceràmica, un de reciclatge o un taller didàctic amb papallones són algunes més de les moltes propostes que aglutinarà la nova Ecofira de Vallromanes. Llegir més



Divendres, 9.5.2014 10:00h

La Cella Vinaria celebra la Vinalia Priora

El proper dissabte 17 de maig tindrà lloc al Parc Arqueològic Cella Vinaria, a Teià, una recreació d’un sopar romà amb espectacle. L’endemà, diumenge 18, es celebrarà la Vinalia Priora al Parc Arqueològic amb el ritual romà, una lluita de gladiadors i tast de vins de la Hispania Romana (BAETICA).    Sopar i espectacle. Gastronomia romana, esclaus i molt més Un sopar amb maridatge per gaudir de la gastronomia romana i dels vins de la DO Alella. Es tracta d’una oportunitat per viure una nit diferent envoltats de l’ambient, costums, anècdotes i supersticions dels banquets de l’antiguitat. Llegir més



Lionel Martin, Julien Schmitt, Testuan, 3 de Testuan, pansa blanca, chardonnay

Dimecres, 30.4.2014 16:45h

Ja és a la venda el 3 de Testuan

És la quarta anyada, però es diu 3 de Testuan. Ho explica Julien Schmitt, un dels responsables de Testuan: “La primera i la segona anyada el vi estava fet de maneres molt semblants i només amb pansa blanca. L’any passat vam cupatjar la pansa amb macabeu, i per això li vam canviar el nom i va passar a ser el 2 de Testuan. L’anyada 2013 torna a ser diferent. Per això el vi necessitava un nou canvi de nom: 3 de Testuan”.  I és prou diferent, efectivament. Aquest any la pansa blanca s’ha criat sobre lies de chardonnay fermentat en barrica. Llegir més



Dimecres, 30.4.2014 12:00h

El número d'hivern de Papers de vi ja és al web!

Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 28.4.2014 16:45h

Un nou negre jove arriba al mercat de la DO Alella: El Bouquet d'A Garnatxa Negra 2013

Bouquet d’A Garnatxa Negra 2013, del que s’han produït, 1.306 ampolles, és un vi viu, que té un pas per boca lleuger, amb records de fruita vermella; i és d’un color grana d’intensitat baixa amb un rivet rosaci i reflexos blavosos. Els seus aromes són frescos agradables de fruites vermelles de bosc, maduixes silvestres, gerds, prunes i amb suaus tocs cítrics de pell de taronja. Un clar exemple varietal a la zona mediterrània. Bouquet d’A Garnatxa Negra 2013, de 13,5º, s’ha elaborat a partir de vinyes velles de garnatxa negra i amb tècniques d’agricultura ecològica. Llegir més



Divendres, 25.4.2014 13:45h

Tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta

Ahir al matí va tenir lloc a Sant Cebrià de Vallalta la presentació de les Jornades. Hi van assistir l'alcaldessa de Sant Cebrià Antònia Benítez, el president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell; les alcaldesses de Sant Iscle de Vallalta,Núria Sans, i Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido;  ixí com els regidors de Promoció Econòmica i Turisme de Canet de Mar, Albert Lamana, Arenys de Munt, Alfons Molons i Pineda de Mar, Carme Aragonés. Representants, tots ells, de municipis que complementen les jornades amb activitats pròpies com fires monogràfiques o diades especials. Llegir més



Dimecres, 9.4.2014 18:00h

Care Santos, protagonista de les ‘Sensacions’ de Bouquet d’Alella per aquesta primavera

El binomi vi i literatura sempre és un èxit, i en aquest cas s’hi afegeix la xocolata. Eldiumenge 27 d’abril a partir de les 10 del matí, Bouquet d’Alella i l’escriptora de Mataró Care Santos (1970) inauguren la nova temporada d’activitats a la bodega. L’autora de ‘Desig de xocolata’ (Planeta), guanyadora del Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes 2014, compartirà un ‘Esmorzar entre vinyes‘ on no hi faltarà la xocolata. Durant la tertúlia, Care Santos explicarà la història de la seva novel. Llegir més



Dimecres, 26.3.2014 11:00h

Posen en marxa d'un mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d'Arenys de Mar, Argentona, Montgat i Tiana posaran en marxa un mercat itinerant per aquestes 4 poblacions maresmenques de venda de Productes de la Terra Maresme. La col·laboració interadministrativa que permetrà iniciar aquest projecte es visualitzarà en un conveni de col·laboració que se signarà el divendres 28 de març a la seu del Consell Comarcal. La firma anirà a càrrec de Miquel Àngel Martínez i Camarasa, President del CCM; Jordi Subirana, Diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona; Estanis Fors, Alcalde d'Arenys de Mar; Ferran Armengol, Alcalde d'Argentona; Francesc Garcia, Alcalde de Montgat; i Esther Pujol, Alcaldessa de Tiana. Llegir més



Dilluns, 17.3.2014 10:30h

Comencen les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme

El Maresme ret homenatge al pèsol, un dels productes més tradicionals de l'horta i la cuina de la comarca. El dijous passat es va donar el tret de sortida de les Jornades Gastronòmiques que, fins el 30 d'abril, promocionen la cuina del pèsol del Maresme en les seves diferents variants. Prop d'un centenar de restaurants de 18 municipis de la comarca presenten una variada oferta de plats i menús que tindran l'anomenada "perla verda del Maresme" com a ingredient estrella. La cuina del pèsol del Maresme és una de les jornades gastronòmiques amb més tradició a la comarca. Llegir més



Dimecres, 5.3.2014 18:45h

Dos Alella a la nova llista Parker dels vins catalans

l primer tastador espanyol de Robert Parker ja ha publicat els tres articles que ha dedicat als vins catalans a www.erobertparker.com. Es tracta de tres reportatges, el dedicat als escumosos catalans, titulat "Cava and Other Sparkling Wines: Quality or Quantity?"; el dedicat als vins prioratins: "Priorat: Back at the Crossroads!; i el que tracta de la resta de denominacions catalanes: "Cataluña and Ten of its Appellations". Són tres articles que han guanyat molt en profunditat i rigorositat respecte als publicats pels anteriors tastadors de Parker (Jay Miller i Neal Martin) en edicions passades. Llegir més



Andreu Francisco, Quim Batlle, Jordi Bort, CAT, Josep Botey

Dilluns, 3.3.2014 09:45h

En marxa les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella

Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella segueixen creixent i ampliant el seu àmbit d’influència. Una cinquantena de restaurants de vint-i-set municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès ofereixen durant tot el mes de març les seves propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO Alella. Tot i la dura situació del panorama econòmic actual, aquestes Jornades organitzades pel Consorci DO Alella es consoliden amb la participació de 54 restaurants i, una vegada més, aconsegueixen expandir-se més enllà del territori de la Denominació d’Origen. Llegir més



Dimecres, 19.2.2014 09:30h

El Dolç Mataró, a la final estatal del concurs Nas d’Or

Contràriament al que havia vingut passant en els darrers anys, cap dels sommeliers del territori DO Alella va passar a la gran final que tindrà lloc a Madrid d’aquí a algunes setmanes. Qui sí que ho va fer va ser el Dolç Mataró, el dolç d’Alta Alella elaborat amb raïm de la varietat Mataró que, darrerament, no para d’acumular premis i reconeixements. Al Nas d’Or no només hi competeixen els sommeliers, també ho fan els vins, que aspiren a entrar a la llista de “Los Mejores Vinos de España”, que publica la revista Vino+Gastronomía, organitzadora del concurs. Llegir més



Vinyes d'Alella Vinícola a la Vall de Rials, Alella

Dimarts, 18.2.2014 18:30h

Els vins d'Alella Vinícola ja són ecològics

Els vins blancs i rosats de la collita 2013 es presentaran al mercat a mitjans de primavera després d’haver estat criats amb les pròpies mares durant 6 mesos. Els negres de la collita 2011 i 2012 estan elaborats amb raïm en procés de conversió a agricultura ecològica. Segons l’enòleg Xavier Garcia: “Sempre hem treballat la vinya sota criteris ecològics però en els darrers anys l’increment de la demanda d’aquests vins per part dels consumidors, sobretot d’importadors, ens ha fet pendre la decisió de certificar-los tots sota el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica”. Llegir més



Dimecres, 29.1.2014 10:00h

El número de Nadal ja és al web

El darrer número de Papers de vi ja és al web. Hi trobareu l'entrevista amb Els Pets (així com la seva visita a Marquès d'Alella i el magnífic dinar que vam fer amb ells al restaurant Can Major).  A més, un article d'actualitat sobre l'ampliació de la DO Alella i un munt més d'articles, reportatges i entrevistes que segur que t'interessaran! Per accedir-hi, tan sols cal fer clic aquí.  Llegir més



Cartell de l'activitat

Dimecres, 15.1.2014 09:45h

Tast de vi per a "vi-bliòfils"

L’Associació Amics de la Vinya i el Vi d’Argentona, juntament amb Tramoia Produccions Culturals i amb la col·laboració d'Alta Alella, proposen l’activitat "Tast de vi per a Vi-Bliòfils". Es tracta d'un tast de vins acompanyat de textos literaris. Una activitat per a qui els agrada degustar un bon vi i els qui saben assaborir un bon text literari. Un acte que es proposa conjuminar el plaer de la lectura amb el plaer de la degustació del vi.  L'activitat,dissenyada i executada per Màrius Fuertes (enòleg) i Clara Saperas (gestora cultural) proposa la descoberta i assaboriment d'una selecció molt acurada de vins, que s'acompanyen per diferents fragments de textos, novel·les, poesies o assaigs. Llegir més



Dimarts, 10.12.2013 17:00h

Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el col·lectiu de cuiners CuinaVO i la organització agrària ASAJA han organitzat la Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental. Enguany, la Festa de l’arribada de la mongeta té caràcter solidari i es celebrarà amb una mongetada popular a Mollet del Vallès, diumenge 15 de desembre de 2013, els ingressos de la qual es destinaran integrament a La Marató de TV3. L’arribada de les mongetes és un moment de celebració al Vallès Oriental, comarca tan coneguda pels seus llegums. Llegir més



Cocinero del Año, Albert Ortiz, Axol

Dilluns, 9.12.2013 18:45h

El cabrilenc Albert Ortiz guanya la semifinal catalana del concurs Cocinero del Año

El concurs Cocinero del Año va celebrar la seva primera edició l'any 2004 amb motiu de la fira Alimentària i avalat pel tres estrelles Michelin, Martín Berasategui. Des d'aleshores es celebra, com la fira, cada dos anys i proclama el millor cuiner de l'estat.  El passat dia 4 el cuiner Albert Ortiz, propietari i xef del restaurant Axol, de Cabrils, va proclamar-se vencedor de la seva semifinal i participarà a la prova final com a representant del territori català, balear i aragonès. Llegir més



Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover, Sílvia Naranjo

Dimarts, 3.12.2013 12:30h

Presenten la 6a edició de la Guia de Vins de Catalunya

Ahir al matí va tenir lloc al restaurant Miramar (Montjuïc, Barcelona) la presentació de l'edició 2014 de la Guia de Vins de Catalunya per part dels seus autors, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. La guia incorpora més de 1500 vins tastats a cegues i valorats segons el criteri de l'equip d'Alcover i Naranjo. Enllestida la presentació, i durant tot el dia, els assistents a l'acte van poder tastar els 180 vins més ben puntuats. Entre aquests s'hi van poder trobar vins de tres cellers de la DO Alella: Alella Vinícola, Bouquet d'Alella i Marquès d'Alella. Llegir més




<1...89101112...13>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya