Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 24.3.2015 11:45h

L'Ajuntament d'Alella​ crea la nova marca turística "Alella, la vinya de Barcelona"

“Alella, la vinya de Barcelona" és la nova marca turística d'Alella, amb la qual el municipi aspira a convertir-se en un referent com a destinació d’enoturisme dins i fora de Catalunya. La nova marca resalta dos dels principals valors del poble: el paisatge i la cultura vitivinícola, i la privilegiada i estratègica ubicació a tocar de la capital catalana, un potent referent turístic a nivell mundial. "Vincular la marca Alella a la marca mundial Barcelona és una associació imbatible, és una gran sort que hem d’aprofitar”, va dir la regidora de Promoció d'Alella, Cristina Xatart, a l'acte de presentació de la marca celebrat divendres, 20 de març, al celler Alella Vinícola. Llegir més



Lluís Tolosa, Premis Gourmand, Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos

Dijous, 15.1.2015 09:15h

Un llibre de Lluís Tolosa, autor de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella, finalista a la tria 'Best of the best' dels premis Gourmand

Els premis Gourmand, on cada any participen més de 5.000 llibres d’un centenar de països, és el concurs més important del món dedicat als llibres de vins i gastronomia. Aquest any celebren el seu 20è aniversari amb uns premis especials “Best of the Best 1995-2015”, reunint els millors llibres de vins publicats les dues darreres dècades arreu del món, per triar els tres millors llibres del planeta en una gala que tindrà lloc el proper dia 10 de juny a Yantai, la capital de la principal regió vitivinícola a Xina. Llegir més



L'alè d'Èol, Papers de vi

Dimarts, 13.1.2015 10:00h

L’alè d’Èol, el nou i exclusiu vi DO Alella de Papers de vi

Per tercer any consecutiu, acabem de treure al mercat un vi únic i d’edició molt limitada. Porta per nom L’alè d’Èol i ha estat elaborat en exclusiva per a Papers de vi pel celler Quim Batlle amb un 80% de picapoll i un 20% de pansa blanca de l’anyada 2013, un cupatge inèdit fins al moment a la DO Alella. Un vi fresc i elegant alhora que estructurat i complex, amb el toc personal de Quim Batlle, tot i que és força diferent dels vins del catàleg d’aquest celler (que ara mateix té a la venda referències de les anyades 2009 i 2010). Llegir més



Andreu Francisco, Quim Batlle, Cristina Xatart, Lluís Tolosa, Clara Antúnez, Can Lleonart, Alella, Consorci DO Alella, Guia d'Enoturisme de la DO Alella

Dijous, 18.12.2014 10:15h

Presenten la Guia d'Enoturisme de la DO Alella

Des d'ahir, el territori DO Alella ja disposa d’una important eina de difusió de les propostes d’enoturisme que s’ofereixen durant tot l’any a la Denominació d’Origen: la Guia d’Enoturisme de la DO Alella. La publicació forma part de la col•lecció de guies de promoció dels vins catalans i de l’enoturisme a Catalunya, realitzades per el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa. En el seu recorregut per la DO Alella, Tolosa ha tingut com a companya de viatge Clara Antúnez, sommelier i dietista nutricionista. Llegir més



Dimarts, 25.11.2014 13:00h

14 municipis del Maresme celebren les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet

El passat 20 de novembre es va donar el tret de sortida de les jornades gastronòmiques de l'únic producte del Maresme que gaudeix de Denominació d'Origen Protegida: el fesol del ganxet, també conegut com a "mongeta del ganxet". El seu gust suau i la seva cremositat el fan únic i molt apreciat a Catalunya. En aquesta edició de les jornades gastronòmiques hi participen una quarentena de restaurants, segons va explicar el president del Consorci de Turisme Jaume Borrell, entre ells el Sant Pau de Sant Pol de Mar, que compta amb tres estrelles Michelin. Llegir més



Dimarts, 21.10.2014 10:45h

Mataró va de tapes

Estrella Damm i el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, amb el recolzament de l’Ajuntament de Mataró, el Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró i el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, donen el tret de sortida a les I Jornades “mataró va de tapes”: un itinerari gastronòmic que tindrà lloc del 23 d’octubre al 2 de novembre d’enguany i que oferirà la possibilitat d’assaborir un assortiment de tapes creatives i selectes de la ciutat de mataró, acompanyades d’una canya o un quinto d’estrella damm, a un preu únic de 2,40 euros. Llegir més



Miquel Aldana, Anna Tengo, Albert Ortiz, Tresmacarrons, Can Major, Axol, Cuiner de l'Any, Fòrum Gastronòmic de Barcelona

Dimarts, 30.9.2014 18:30h

Tres xefs del territori DO Alella entre els cinc candidats al guardó Cuiner de l'any

El premi, promogut per Fòrum Gastronòmic amb el patrocini de La Vanguardia, pretén reconèixer la labor de cuiners que representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor. El premi Cuiner de l'Any vol donar a conèixer els professionals de la cuina que s'esforcen a fer difusió d'aquests valors.   Els cinc candidats que opten al guardó són: Jordi Guillem (Lo Mam), Albert Ortiz (Axol -Cabrils-), Anna Tengo (Can Major -Montmeló-), Guillem Oliva (Monvinic) i Miquel Aldana (Tres Macarrons - El Masnou-). Llegir més



Festival Bouquet d'Alella, Setmana del Vi DO Alella, Consorci DO Alella, Ajuntament d'Alella

Dijous, 18.9.2014 18:30h

Festival Bouquet d'Alella, la gran aposta d'aquest celler dins la Setmana del Vi DO Alella

FESTIVAL BOUQUET D’ALELLA 19, 20 i 21 de Setembre   Bouquet d’Alella i Brubaker, amb la col·laboració del Consorci DO Alella i l'Ajuntament d'Alella et proposen una manera diferent i estimulant d’aproximar-te a la cultura del vi. Una experiència inoblidable on el vi, la música i la gastronomia van de la mà. Un entorn natural privilegiat, una finca carregada d’història i tot el pes de la tradició familiar. Vins d’agricultura ecològica elaborats sota rigorosos criteris de qualitat. Llegir més



Jornada de Tastets de Vallromanes

Dijous, 18.9.2014 18:15h

La 4a edició de les jornades gastronòmiques de Tastets de Vallromanes pretén consolidar-se

Les 4es Jornades Gastronòmiques de Tastets d’aquest cap de setmana, 20 i 21 de setembre, pretén consolidar-se com una referència gastronòmica a tot Catalunya. Hi participaran 10 restaurants de Vallromanes oferint una varietat de més de 25 tastets d’altíssim nivell. Els preus dels tastets seran: 1 tastet 3,50€ i 10 tastets 30€. Hi haurà cellers, cervesa artesana i l'espai còctel, on el visitant podrà degustar els mojitos, caipirinhes naturals, gintònics i altres combinats. Llegir més



Dilluns, 15.9.2014 18:00h

Més de setanta propostes a la V Setmana del Vi DO Alella

Cellers, vinoteques, restaurants, hotels, espais i racons singulars del territori DO Alella i més enllà seran els escenaris de les propostes d’eno-oci d’aquest esdeveniment únic i singular que se celebra a 18 municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès. Del 19 al 5 d’octubre, es remouran els nostres sentits i podrem experimentar noves sensacions a mans de grans professionals del món dels vins i la gastronomia com Joan Lluís Gómez, sommelier del Sant Pau de la Carme Ruscalleda; Montse Velasco, Nas d’Or 2011 i sommelier de La Cuina del Guinardó; i Ada Parellada, xef del restaurant Semproniana. Llegir més



Dijous, 4.9.2014 16:45h

Comença el compte enrere per celebrar els 40 anys de la Festa de la Verema

Alella es prepara per viure una edició molt especial de la Festa de la Verema. L’esdeveniment festiu més important del municipi s’ha fet gran: fa 40 anys i manté les ganes de festa i tota l’energia per seguir promocionant el vi de la DO Alella i el territori. El compte enrere de la Festa va començar a inicis d’agost amb la col·locació d’un gran mural amb el cartell a l’estratègic enclavament de la cantonada de l’Empedrat amb Àngel Guimerà. Per celebrar l’aniversari, l’Ajuntament ha convidat a professionals de reconegut prestigi: el Master of Wine Pedro Ballesteros i la cuinera Carme Ruscalleda són els noms principals d’una llista que també compta amb la participació de sommeliers com Ferran Centelles, Meritxell Falgueras i Rosa Vila. Llegir més



Dilluns, 2.6.2014 09:00h

Bouquet d'Alella estrena el seu punt Burricleta

Bouquet d’Alella obre les seves portes a una nova proposta d’enoturisme i inaugura un punt Burricleta per a oferir als amants de la natura una nova visió del territori que envolta Can Boquet, el celler familiar. Amb aquest punt Burricleta, Bouquet d’Alella va guanyar el premi a la millor iniciativa enoturística d’Alella 2013. A la presentació, que es va realitzar el passat divendres 30 de maig a Can Boquet, hi van assistir l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i Joan Sales, director de Burricleta, acompanyats de Teresa Cerdà, copropietària del celler Bouquet d’Alella. Llegir més



Dimecres, 14.5.2014 17:30h

Vallromanes estrena EcoFira

A la comarca del Vallès Oriental, al límit amb la del Maresme, el poble de Vallromanes celebra aquest dissabte per primera vegada una Ecofira que aplegarà diverses parades i tallers de productes agroalimentaris i serveis ecològics de proximitat. Hi tindran un espai específic les energies renovables i la biomassa, així com l’autocompostatge, i el turisme i l’oci ecològic.   Un taller de ceràmica, un de reciclatge o un taller didàctic amb papallones són algunes més de les moltes propostes que aglutinarà la nova Ecofira de Vallromanes. Llegir més



Divendres, 9.5.2014 10:00h

La Cella Vinaria celebra la Vinalia Priora

El proper dissabte 17 de maig tindrà lloc al Parc Arqueològic Cella Vinaria, a Teià, una recreació d’un sopar romà amb espectacle. L’endemà, diumenge 18, es celebrarà la Vinalia Priora al Parc Arqueològic amb el ritual romà, una lluita de gladiadors i tast de vins de la Hispania Romana (BAETICA).    Sopar i espectacle. Gastronomia romana, esclaus i molt més Un sopar amb maridatge per gaudir de la gastronomia romana i dels vins de la DO Alella. Es tracta d’una oportunitat per viure una nit diferent envoltats de l’ambient, costums, anècdotes i supersticions dels banquets de l’antiguitat. Llegir més



Lionel Martin, Julien Schmitt, Testuan, 3 de Testuan, pansa blanca, chardonnay

Dimecres, 30.4.2014 16:45h

Ja és a la venda el 3 de Testuan

És la quarta anyada, però es diu 3 de Testuan. Ho explica Julien Schmitt, un dels responsables de Testuan: “La primera i la segona anyada el vi estava fet de maneres molt semblants i només amb pansa blanca. L’any passat vam cupatjar la pansa amb macabeu, i per això li vam canviar el nom i va passar a ser el 2 de Testuan. L’anyada 2013 torna a ser diferent. Per això el vi necessitava un nou canvi de nom: 3 de Testuan”.  I és prou diferent, efectivament. Aquest any la pansa blanca s’ha criat sobre lies de chardonnay fermentat en barrica. Llegir més



Dimecres, 30.4.2014 12:00h

El número d'hivern de Papers de vi ja és al web!

Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 28.4.2014 16:45h

Un nou negre jove arriba al mercat de la DO Alella: El Bouquet d'A Garnatxa Negra 2013

Bouquet d’A Garnatxa Negra 2013, del que s’han produït, 1.306 ampolles, és un vi viu, que té un pas per boca lleuger, amb records de fruita vermella; i és d’un color grana d’intensitat baixa amb un rivet rosaci i reflexos blavosos. Els seus aromes són frescos agradables de fruites vermelles de bosc, maduixes silvestres, gerds, prunes i amb suaus tocs cítrics de pell de taronja. Un clar exemple varietal a la zona mediterrània. Bouquet d’A Garnatxa Negra 2013, de 13,5º, s’ha elaborat a partir de vinyes velles de garnatxa negra i amb tècniques d’agricultura ecològica. Llegir més



Divendres, 25.4.2014 13:45h

Tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta

Ahir al matí va tenir lloc a Sant Cebrià de Vallalta la presentació de les Jornades. Hi van assistir l'alcaldessa de Sant Cebrià Antònia Benítez, el president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell; les alcaldesses de Sant Iscle de Vallalta,Núria Sans, i Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido;  ixí com els regidors de Promoció Econòmica i Turisme de Canet de Mar, Albert Lamana, Arenys de Munt, Alfons Molons i Pineda de Mar, Carme Aragonés. Representants, tots ells, de municipis que complementen les jornades amb activitats pròpies com fires monogràfiques o diades especials. Llegir més



Dimecres, 9.4.2014 18:00h

Care Santos, protagonista de les ‘Sensacions’ de Bouquet d’Alella per aquesta primavera

El binomi vi i literatura sempre és un èxit, i en aquest cas s’hi afegeix la xocolata. Eldiumenge 27 d’abril a partir de les 10 del matí, Bouquet d’Alella i l’escriptora de Mataró Care Santos (1970) inauguren la nova temporada d’activitats a la bodega. L’autora de ‘Desig de xocolata’ (Planeta), guanyadora del Premi Ramon Llull de les Lletres Catalanes 2014, compartirà un ‘Esmorzar entre vinyes‘ on no hi faltarà la xocolata. Durant la tertúlia, Care Santos explicarà la història de la seva novel. Llegir més



Dimecres, 26.3.2014 11:00h

Posen en marxa d'un mercat itinerant de Productes de la Terra Maresme

El Consell Comarcal del Maresme, la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d'Arenys de Mar, Argentona, Montgat i Tiana posaran en marxa un mercat itinerant per aquestes 4 poblacions maresmenques de venda de Productes de la Terra Maresme. La col·laboració interadministrativa que permetrà iniciar aquest projecte es visualitzarà en un conveni de col·laboració que se signarà el divendres 28 de març a la seu del Consell Comarcal. La firma anirà a càrrec de Miquel Àngel Martínez i Camarasa, President del CCM; Jordi Subirana, Diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona; Estanis Fors, Alcalde d'Arenys de Mar; Ferran Armengol, Alcalde d'Argentona; Francesc Garcia, Alcalde de Montgat; i Esther Pujol, Alcaldessa de Tiana. Llegir més




<1...910111213...15>
publicitat

giny

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya