Papers de vi

Actualitat

Dijous, 3.11.2016 11:30h

Tornen les Jornades Tardor del Fricandó al Maresme

El passat 2 de novembre es va donar el tret de sortida a  les” IV Jornades Tardor del Fricandó”  a  Mataró i el Maresme, organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme,  les quals es perllogaran fins el 30 de novembre. Aquestes jornades es realitzen amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme i Catalunya 2016 de la regió Europea de la Gastronomia.  L’origen d’aquesta recepta és medieval i tal com la coneixem avui dia apareix escrita per primera vegada a principis del segle XVIII. Llegir més



Dimecres, 2.11.2016 17:45h

Enric Bartrés, nou president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i El Maresme

En Assemblea general electiva celebrada el dijous 27 d’octubre, a la seu del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el Sr. Enric Bartrés i Garcia va ser elegit nou President de l‘entitat, càrrec que exercirà els propers tres anys segons el mandat estatutari. Els darrers tres mesos Bartrés ja ha exercit de president en funcions, al ser-li delegades per motius de salut les funcions presidencials per part de l’anterior President el Sr. Josep Civit i Torrents. Amb aquesta elecció per unanimitat, Bartrés consolida el lideratge de l’entitat maresmenca amb seu a Mataró, recollint el guant de qui fou el successor del darrer president elegit en eleccions, el traspassat  Josep Navaro i Gómez, que va morir el mes de maig de 2014 . Llegir més



Cartell de la Mostra

Dijous, 20.10.2016 10:30h

La plaça de la Vila de Santa Coloma acollirà el dissabte 22 d’octubre la I Mostra de vins DO Alella

ATENCIÓ, MOSTRA AJORNADA! NOTA DE L'AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA:  Ajornada la I Mostra de vins DO Alella a Santa Coloma de Gramenet a causa de la previsió de pluges   Santa Coloma de Gramenet, 20 d’octubre de 2016 La 1a Mostra de Vins de la Denominació d’Origen Alella, que estava prevista per a  aquest  dissabte, dia 22 d’octubre, a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet ha estat ajornada a causa de la previsió de pluges. En aquests moments es treballa amb la possibilitat de celebrar aquest esdeveniment el 29 d’octubre, de la qual cosa s’informarà oportunament. Llegir més



Núria Parlon, ahir, a la Vinya d'en Sabater

Divendres, 14.10.2016 10:45h

Santa Coloma presenta la seva Mostra Gastronòmica de vins de la DO Alella

La vinya d'en Sabater va acollir ahir la presentació d'aquesta fira es que farà el proper dissabte 22 a la Plaça de la Vila i que reunirà la gastronomia colomenca amb els vins de la DO Alella L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar a la vinya d’en Sabater la I Mostra de vins Denominació d’Origen Alella, que tindrà lloc a la Plaça de la Vila de Santa Coloma el dissabte 22 d’aquest mes. A la trobada d'ahir també es va donar a conèixer, amb la participació d’actors locals, la ruta teatralitzada que s’està fent a la vinya per explicar als visitants el treball que es duu a terme en els darrers mesos per recuperar la tradició vitícola a Santa Coloma. Llegir més



Dilluns, 10.10.2016 11:00h

Els Alella premiats a la gala dels Vinari

L’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir, el passat divendres dia 7, la gala de lliurament dels premis Vinari, els premis dels vins catalans. El certamen, organitzat pel portal vadevi.cat, ha valorat 850 referències de vins emparats sota les dotze denominacions d’origen de Catalunya. Un jurat professional va definir quins són els millors vins del país i diverses referències de la DO Alella van ser guardonades. El premi més sonat va ser el Vinari d’Or que es va endur el Marfil Generós Sec (Alella Vinícola) com a millor vi de Catalunya en la categoria de vins dolços, generosos o de postres. Llegir més



Dimarts, 27.9.2016 11:00h

El Papers de vi especial Verema ja és al web!

Pots descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 12.9.2016 10:45h

Santa Coloma de Gramenet vol ser a la DO Alella

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol entrar a formar part de la DO Alella amb el projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola “Vinya d’en Sabater”, impulsat per la ciutat i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls. La “Vinya d’en Sabater” és inscrita al registre vitivinícola de Catalunya i té el suport, l’assessorament i el seguiment de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Els ceps són de les varietats garnatxa, monestrell, xarel·lo i picapoll, i s’hi practica un cultiu tradicional i ecològic. Llegir més



Manel Pujol, propietari del Celler Jordana, amb Jean-Louis Neichel

Dijous, 8.9.2016 09:45h

Jean-Louis Neichel visita el Celler Jordana d’Alella

Fa algunes setmanes el xef d’origen francès Jean-Louis Neichel va visitar el Celler Jordana per esmorzar-hi i va mostrar interès per l’oferta gastronòmica de Manel Pujol, pels vins de la DO Alella i per la revista Papers de vi. Neichel, un dels xefs més emblemàtics de l’alta cuina catalana, va arribar a Roses el 1975 per treballar a ElBulli, per al qual va aconseguir la primera estrella Michelin. Anys més tard va obrir el seu propi restaurant a Barcelona, que va tancar fa alguns mesos. Llegir més



Dimecres, 7.9.2016 10:45h

Ja està disponible al web el número d'estiu de Papers de vi

Pots descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 11.8.2016 08:45h

Vídeo de la immersió a la DO Alella de Màrius Serra

Ja tens el darrer número de Papers de vi? No et perdis l'entrevista amb Màrius Serra i el relat de la visita que va fer al celler Quim Batlle i l'àpat ple de paraules que va cuinar per a ell el restaurant El Nou Antigó.  Vídeo: We love Martha Teaser, Màrius Serra from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dijous, 14.7.2016 13:00h

Vegeu el vídeo-resum de la Vinografia dels Alella

Vinografia dels Alella from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dimarts, 12.7.2016 10:30h

La Vinografia dels Alella aplega més de 200 professionals per conèixer els vins de la DO

El passat dilluns 11 de juliol va tenir lloc la segona edició de la Vinografia dels Alella, un esdeveniment organitzat per la revista Papers de vi, amb la col·laboració de la Fundació Germans Aymar i Puig i l'Ajuntament d'Alella. Una fira adreçada únicament a professionals del sector del vi que va reunir més de 200 sommeliers, restauradors, periodistes vinícoles i prescriptors diversos, que van tenir l'oportunitat de tastar més de 120 referències de vi DO Alella, moltes d'elles per primera vegada, d'una vintena de productors diferents. Llegir més



Dimarts, 5.7.2016 11:15h

El Papers de vi número 40 ja és al web!

El número 40 de Papers de vi, que incorpora La Vinografia dels Alella, un complet catàleg que recull tots els vins que s'elaboren dins del territori DO Alella, ja està disponible al nostre web! Accedeix-hi fent clic aquí!  Llegir més



Dijous, 30.6.2016 10:45h

El grup Gossos actuarà a Alta Alella dins del programa del Festival d'Estiu d'Alella

Alta Alella · Cava Privat s’estrena en el Festival d'Estiu d'Alella amb uns convidats molt especials, els Gossos! El grup farà parada al celler en la seva gira de celebració dels seus 22 anys als escenaris : “Ja en són 22 i en volem tocar 22 per a 222 a les 22”.  Un espectacle de petit format, senzill, íntim, on es trenca fàcilment el vidre invisible que sovint els separa de l’espectador. Després del concert, els assistents podran gaudir dels vins i caves d'Alta Alella. Llegir més



Divendres, 17.6.2016 10:00h

Gran èxit de la vuitena edició del Tast Tiana

La vuitena edició del Tast Tiana ha batut tots els rècords i s'ha consolidat com una de les grans cites del vi i la gastronomia al territori DO Alella. La recaptació de l'edició d'enguany supera en gairebé 5.000€ la de l'edició del 2015 (on el preu per la tira de tiquets era el mateix, 10€). Així, s'ha passat dels 3.700 tiquets venuts, als gairebé 4.200 al 2016.  De les dades facilitades pels cellers i restauradors participants, es confirma que ha estat una edició de rècords: s’han cuinat 2. Llegir més



Dijous, 23.6.2016 10:00h

Neix el Roura Garnatxa Criança

Ara fa un any que va sortir a la venda el nou Roura Garnatxa, una garnatxa negra jove del 2014 que se sumava als vins del mateix estil que han arribat al mercat els darrers anys de la mà dels cellers de la DO Alella. Doncs ara ja és a punt d’arribar a les botigues la versió criada en fusta d’aquell vi: el Roura Garnatxa Criança. També de l’anyada 2014, el vi ha passat un any en barriques de roure francès i, segons els responsables del celler, “és un vi més complex i amb més estructura que no pas el jove”. Llegir més



Ana Sanahuja i Roqui Albero a una edició passada del Banquet de les paraules.

Dilluns, 27.6.2016 10:00h

Activitats familiars, gastronomia i vi a la tercera edició de Saborasons

El cap de setmana del 22, 23 i 24 de juliol tindrà lloc a la terrassa del restaurant els Garrofers (Alella) la tercera edició del Saborasons. Gonzalo Rivière, xef de l’establiment, ha explicat a Papers de vi: “El 2013 la nostra proposta va ser la primera iniciativa privada a incorporar-se al Festival d’Estiu d’Alella. En aquella ocasió teníem en ment un projecte força més ambiciós, però va ser necessari començar de manera més modesta. A poc a poc, la cosa ha anat agafant cos i també hem anat adaptant l’oferta al que ens ha demanat el públic i han anat prenent forma activitats més familiars. Llegir més



Dimarts, 21.6.2016 10:00h

Arriba el nou Testuan, amb imatge renovada

La nova anyada del Tres de Testuan ja és al mercat. Com el 2014, aquest 2015 és elaborat amb un 70% de pansa blanca i amb un 30% de garnatxa blanca. Tot plegat, fermentat i criat entre acer inoxidable i barriques velles procedents de la Borgonya i amb uns quants mesos de criança sobre les mares. La nova etiqueta incorpora la imatge d’unes tisores de podar. Quim Colomer, un dels responsables del projecte, explica: “Volíem transmetre la imatge que el nostre vi és un producte artesanal, un vi que recull la història d’aquest territori. Llegir més



Dilluns, 20.6.2016 10:00h

Nova imatge i canvi de nom definitiu per al Marquès d’Alella

Les marques Marquès d’Alella i Raventós d’Alella han conviscut durant un cert temps, però l’estratègia del celler de Santa Maria de Martorelles passa ara mateix per la desaparició del mot Marquès i la consolidació de la paraula Raventós a les etiquetes dels seus productes. Tot plegat coincideix amb una redefinició de la imatge de les ampolles del Pansa Blanca, que adopten una nova etiqueta. Llegir més



Dimecres, 22.6.2016 10:00h

Penjat d’un Fil, el nou dolç de Can Roda

La darrera novetat del celler Can Roda acaba d’arribar al mercat. Es tracta d’un dolç natural de pansa blanca de l’anyada 2015 que porta per nom Penjat d’un Fil, en referència al fet que els raïms que es cullen per elaborar-lo es pengen durant tres mesos “a sol i serena” per aconseguir la pansificació i l’atac de podridura noble sobre la pell. En aquestes condicions s’aconsegueix una concentració de sucre extraordinària que proporciona un most de 21 graus provables d’alcohol. Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya