Papers de vi

Actualitat

Divendres, 26.4.2013 11:15h

Alella Vinícola llança un negre jove

Molta fruita, molt color i molt sabor! No toca fusta! Aquestes són les paraules amb que s'obre la nota de tast que ens ha facilitat Alella Vinícola. Encara no l'hem tastat, però tot fa pensar que es tracta d'un vi fàcil i agradable que maridarà molt bé amb carns, embotits, entrepans, pizzes i arrossos. El Marfil Negre està elaborat amb un 60% de merlot, un 30% d'ull de llebre i un 10% de cabernet sauvignon.  Llegir més



Dilluns, 22.4.2013 10:30h

El número 21 de Papers de vi ja està disponible en format PDF

Quan sempre, quan ja fa gairebé un mes que el nou número de Papers de vi va arribar als punts de distribució, el posem a disposició de tots els seguidors de papersdevi.cat perquè es pugui descarregar en format PDF.  Hi trobareu tota la informació sobre el passat romà de Badalona i el territori DO Alella, una entrevista amb la Sílvia Soler, guanyadora del premi Ramon Llull 2013 i un reportatge sobre el celler Roura.  Llegir més



Dijous, 18.4.2013 12:00h

El Mams, de Xuriguera i Faixedas, té vins de quatre cellers de la DO Alella

Quan els vam entrevistar (vegeu Papers de vi núm. 16) ens van explicar que aviat posarien en marxa el Mams, una vinateria-restaurant que ells mateixos defineixen com a “espai gastroanímic”. Un establiment on comprar una amplíssima selecció de vins catalans, tastar-ne alguns a copes o dinar-hi a base de tapes tan elaborades com delicioses. Aquells qui decideixin acostar-s’hi trobaran referències de Bouquet d’Alella, Can Roda, Quim Batlle i Marquès d’Alella. Després dels primers mesos de funcionament es pot afirmar que l’establiment és un èxit; molts hi van per primer cop amb la curiositat d’ésser atesos per la parella còmica i acaben tornant-hi després de viure-hi una magnífica experiència gastronòmica, amb una molt bona relació qualitat-preu. Llegir més



Elisenda Guiu, El raïm inquiet

Dijous, 11.4.2013 10:00h

Bouquet d'Alella presenta les seves noves "sensacions" de primavera

L’arribada del bon temps porta al jove celler Bouquet d’Alella a afegir tres noves activitats enoturístiques al seu ja ampli catàleg de propostes per promoure la cultura de la vinya i el vi entre els aficionats i promocionar els productes sorgits de la seva bodega. Es tracta d’un contacontes, una nova jornada de Sensacions del Món centrada en els vins blancs, i la recuperació dels pícnics entre vinyes, totes tres amb els seus vins ben presents. Contes entre vinyes neix en motiu de Sant Jordi, i ho fa proposant el proper diumenge 21 d’abril la narració d’El Raïm Inquiet, un conte infantil d’Elisenda Guiu, publicat per Arola Editors, que explica les aventures d’un raïm que té moltes ganes de ser vi. Llegir més



Ramon Ruiz, Pensió Completa, Televisió de Badalona

Dimecres, 10.4.2013 16:30h

Papers de vi a la tele

El passat dimecres 3 d'abril els nostres director i redactor en cap van passar pel plató del programa Pensió Completa de Televisió de Badalona per ser entrevistats amb motiu de la sortida del darrer número de la revista. El número, dedicat gairebé de manera íntegra a Badalona i el seu passat romà i vinícola, es va presentar també al dia següent a Cal Fideuer en un acte públic que va comptar amb un públic molt nombrós i que va acabar, com no podia ser d'una altra manera, amb una copa de vi. Llegir més



Dijous, 28.3.2013 11:30h

Presentació del darrer Papers de vi a Badalona

Fa alguns dies que ja es pot trobar als punts de distribució habituals el nou número de Papers de vi. Es tracta de gairebé un monogràfic sobre Badalona en què relacionem la DO Alella amb el vi que els romans feien arreu de la Laietània i que es distribuïa per tot l'imperi des del port de Baetulo, la Badalona romana. El proper dia 4 a les 19.30 a Cal Fideuer estarem presentant el número amb el nostre director, els amics del Fòrum de Turisme de Badalona i gent del món del vi. Naturalment, brindarem amb una copa de pansa blanca. Llegir més



Dimecres, 13.3.2013 17:15h

Tres sommeliers de la DO Alella, a la final del Nas d'Or

Durant tot el dia d'ahir va tenir lloc a l'Hotel Avenida Palace de Barcelona la semifinal catalana de la XXII edició del prestigiós concurs Nas d'Or. Una cinquantena de sommeliers van prendre part a la semifinal i es van enfrontar, al llarg del dia, a més de 40 vins que van tastar a cegues. Entre ells s'hi trobaven el masnoví Carlos Puñet (Ca la Nuri Platja, Barcelona), Aleix Garcia (Restaurant Sauló de l'hotel Can Galvany, Vallromanes) i Xavier Bassa (La Mundivinoteca, Vilanova del Vallès); i tots tres van superar totes les proves amb prou bona nota com per merèixer disputar la final madrilenya que es disputarà el 14 i 15 de juny i que proclamarà el Nas d'Or 2013, el millor sommelier de l'estat. Llegir més



Divendres, 1.3.2013 09:15h

En marxa la VIII edició de les Jornades Gastronòmiques DO Alella

Avui es dóna el tret de sortida a la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella. Un total de 54 restaurants de 23 municipis de la DO i el seu entorn ofereixen les seves propostes gastronòmiques maridades amb vins de la DO i caves de la zona, en una àmplia oferta de menús amb preus que oscil·len entre els 18 i els 40 euros.  Podeu visitar el web del Consorci DO Alella, ens organitzador de les Jornades, i descarregar el programa en format PDF fent clic aquí.  Llegir més



Dimarts, 29.1.2013 08:30h

Medalla d'or per al PS Xtrem d'Alta Alella al Millésime Bio

L'Alta Alella PS Xtrem 2010 acaba de ser guardonat amb una medalla d'or al certamen de la prestigiosa fira Millésime Bio que es celebra aquests dies a Montpellier. El Millésime Bio va ser creat el 1993 pels productors del Languedoc-Roussillon i s'ha convertit en la fira de referència internacional pel que fa a vins de producció ecològica.  Llegir més



Teresa Cerdà, Bouquet d'Alella, Cabrils, Jornades Gastronòmiques, Getting Contact

Dilluns, 14.1.2013 16:00h

Cellers i restauradors es troben a Cabrils

Aquest matí ha tingut lloc al Centre Cívic La Fàbrica, a Cabrils, la segona edició de la trobada Getting Contact que organitza el Consorci DO Alella. L'objectiu de la trobada és posar en contacte els 8 cellers de la DO amb els restauradors dels municipis participants a les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella, que tindran lloc durant el mes de març. Un bon nombre de restauradors s'han donat cita a La Fàbrica per conèixer les novetats dels cellers i deixar-se aconsellar al respecte dels vins que maridaran amb les seves propostes culinàries de les Jornades Gastronòmiques. Llegir més



Dijous, 10.1.2013 08:45h

El Marfil Clàssic 2011, un dels tres vins “top” de Vintaix

La web Vintaix, que comercialitza vins en flascons de 60 ml per degustar, ha posat a la venda, per primera vegada, una selecció de tres vins que sota el pompós títol de Vins Top de Catalunya permet el tast de tres productes seleccionats pels autors de la Guia de vins de Catalunya. El blanc triat és el Marfil Clàssic 2011 d’Alella Vinícola, considerat “la pansa blanca més equilibrada i profunda de la zona”. Aquesta comercialització “en porcions” permet la degustació a un preu ajustat per després fer una compra conscient del producte ja en ampolla que es desitja. Llegir més



Peñín, Guia Peñín

Dimecres, 2.1.2013 14:00h

Grans notes per als vins d’Alella a la “Guía Peñín 2013”

L’edició 2013 de la guia de vins de referència a l’estat acaba d’arribar a les llibreries i va farcida d’excel·lents notes per als DO Alella. Dels quaranta-cinc vins tastats pels autors, la nota més baixa és un 84 i hi trobem dotze referències amb 90 punts o més. Com és habitual (i, de fet, tradició a la DO), dolços i generosos hi apareixen molt ben valorats: els Marfils Generós Sec (90), Generós Semi (91), Molt Dolç (93), Violeta (91) i escumós Moscatell (90), com també els Blanc de Neu (90), Dolç Mataró (91) i Syrah Dolç (90) d’Alta Alella. Llegir més



Pansa Blanca

Divendres, 28.12.2012 12:00h

La pansa blanca, mare de tots els raïms del món

Un equip de genetistes de la Universitat de Barcelona ha revelat aquest matí unes dades d'allò més sorprenents. Segons les seves conclusions, varietats com el chardonnay, l'albariño, el sauvignon blanc o el verdejo són, en realitat, variants d'una varietat mare que seria la pansa blanca. Empar Radas, cap de recerca científica del departament de brindis de la UB afirma convençuda que "tots els vins blancs del món són de pansa blanca" i que, a partir d'ara, "australians, francesos, americans i espanyols hauran de canviar les etiquetes dels seus vins perquè hi posi pansa blanca". Llegir més



Dimarts, 18.12.2012 17:45h

Papers de vi ja té el seu propi vi!

Aquesta revista ja té el seu propi vi. Porta per nom Vall Cirera i l’ha elaborat Alta Alella amb garnatxa blanca de l’anyada 2011 criada en fusta. La vall Cirera és l’indret on es troba la finca Can Genís, que acull les instal·lacions d’Alta Alella. El raïm emprat per a l’elaboració d’aquest vi prové de la part més alta de la vall, de la zona coneguda amb el nom de l’Amfiteatre, per l’aspecte de graderia que té la vinya que hi creix. El Vall Cirera té un preu de 14 euros i es pot trobar als comerços especialitzats següents: Celler Jordana, Companyia d’Alella, el Celler del Mar, el Rebost dels Sentits, la Cuina del Guinardó, la Mundi Vinoteca, Vins i Divins i Xarel·lo. Llegir més



Josep Maria Pujol-Busquets, Xavier Grasset, Artur Mas, Vi novell, Generalitat

Dilluns, 12.11.2012 17:00h

Tres cellers de la DO Alella participen a la Diada del Vi Novell

Alella Viníctola, Alta Alella i Quim Batlle han participat aquest matí de la Diada del Vi Novell, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. Després de la tradicional espinjolada de les bótes, a càrrec del periodista Xavier Grasset i l'actriu Mariona Ribas, i el parlament del President de la Generalitat, Artur Mas, els assistents a l'acte han pogut tastar els vins de l'anyada 2012 d'una trentena de cellers de totes les DO Catalanes. Entre aquests, un Foranell elaborat amb Picapoll, el Marfil Sec i un Marfil negre jove i l'Alta Alella Pansa Blanca. Llegir més



Eli Carnicer, Sílvia Naranjo, Jordi Alcover, Jordi Abellan, Guia de Vins de Catalunya, Otto Sutz

Dimarts, 6.11.2012 17:00h

Grans notes per als DO Alella a la Guia de Vins de Catalunya 2013

Ahir es va presentar en públic l'edició 2013 de la Guia de Vins de Catalunya a la discoteca Otto Sutz de Barcelona. La guia es podrà adquirir ben aviat a totes les llibreries del país, però ja s'han fet públiques les qualificacions i són cinc els vins amb DO Alella que superen el 9,45 que els permet situar-se en el Top 100 dels més de 1700 vins tastats per l'equip que elabora la guia. Entre els blancs joves hi trobem el Marfil Clàssic (9,51), el Marquès d'Alella Pansa Blanca (9,50) i el Foranell Pansa Blanca (9,49). Llegir més



Consorci, TecnoCampus, Andreu Francisco, Miquel Rei, Turisme

Dimarts, 30.10.2012 13:30h

El Consorci DO Alella signa un conveni de col·laboració amb la Fundació TecnoCampus

Aquest matí, Miquel Rei, president de la Fundació TecnoCampus i Andreu Francisco, president del Consorci DO Alella, han signat un conveni de col·laboració que permetrà que dos estudiants de Turisme desenvolupin el seu treball de final de grau complementant-lo amb pràctiques durant tot l’any al Consorci. Rei ha explicat que “el món del vi, especialment a la DO Alella, segueix una línia clara de desenvolupament turístic, per això apostem per aquest conveni i confiem part de la formació dels nostres alumnes al Consorci”. Llegir més



Xavier Picazo, Jordi Pujolràs, Mundi Vinoteca, Espai Di.Vi, Wine in Moderation, Consorci DO Alella, El Corte Inglés, xocolata

Divendres, 26.10.2012 19:15h

La III Setmana del Vi DO Alella arriba al seu final amb èxit de participació

El passat diumenge 7 d’octubre la Setmana del Vi DO Alella va arribar al seu final després d’omplir el Maresme i el Vallès Oriental d’activitats pensades per apropar el món del vi i la DO Alella al públic durant 17 dies. En destaquen la xerrada inaugural de Xavier Picazo (enòleg del celler Quim Batlle) o la que va oferir Carme Ruscalleda al Masnou, per posar tan sols dos exemples, però han estat un total de 67 les activitats que s’han celebrat: sopars amb música en directe, maridatges de vins amb xocolates, sessions d’iniciació al tast, cinefòrums, caminades per les vinyes, visites a cellers i un munt de propostes més. Llegir més



Alta Alella, verema, pinot noir

Divendres, 26.10.2012 19:00h

Una verema "equilibrada"

“Menys raïm, però de més qualitat” és la principal conclusió a què arriben els enòlegs a l’hora de valorar la verema que tot just s’acaba de fer a la DO Alella. Vicenç Galbany, enòleg d’Alta Alella, amb vinyes al costat del mar, comenta que “ha estat una verema marcada per la sequera, en la qual es destaca la sanitat del raïm”. Galbany constata que la manca de pluja “ha fet que les vinyes velles, amb arrels profundes, hagin aguantat bé, i han donat produccions similars a les d’anys anteriors i de bona qualitat, mentre que les vinyes joves han patit una mica si no s’han regat bé”. Llegir més



CAT, cella vinaria, vallmora, teià

Divendres, 26.10.2012 19:00h

La Cella Vinaria, restaurada de nou

L’estiu passat van finalitzar les obres de conservació i restauració que l’Ajuntament de Teià ha realitzat en una part de les restes arqueològiques del jaciment vitivinícola romà del Veral de Vallmora, al Parc de la Cella Vinaria. Aquesta actuació ha consistit en la consolidació d’uns murs que havien resultat afectats per l’evacuació d’aigües pluvials i en la millora de la conducció d’aquestes aigües, perquè no tornin a afectar les estructures arqueològiques. Així doncs, les instal·lacions tornen a estar a punt i en perfectes condicions per a les visites guiades que es duen a terme des del Centre d’Acollida Turística (CAT). Llegir més




<1...111213
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya