Papers de vi

Actualitat

Dilluns, 11.12.2017 11:15h

Alta Alella organitza un taller de postres de Nadal amb vins dolços

El passat dimecres dia 6 va tenir lloc al centre d'enoturisme d'Alta Alella un taller de postres nadalencs a càrrec de Quatrepams. Quatre equips, amb noms tan originals com “El lado oscuro”, “Los Vengadores”, “Las Magníficas” y “los Gourmets” van elaborar tres postres amb tècniques de pastisseria diverses (flocs de xocolata blanca i coco, pastisset de neu i ametlles i cheesecake amb esfera de fruits vermells) que després van poder degustar maridats amb vins d'Alta Alella. Llegir més



Divendres, 8.12.2017 08:30h

Tastos magistrals de la Festa de la Verema (i III): Arnau Marco

Compartim el tercer dels articles d'aquesta sèrie, amb el sommelier Arnau Marco com a protagonista. Podeu llegir-lo obrint l'arxiu adjunt.  Llegir més



Dijous, 7.12.2017 08:30h

Tastos magistrals de la Festa de la Verema (II): Ferran Centelles

Avui compartim el segon dels articles dedicats als tastos magistrals de la Verema d'Alella que hem publicat a Papers de vi. Podeu llegir-lo obrint l'arxiu adjunt.  Llegir més



Dimecres, 6.12.2017 08:30h

Tasts magistrals de la Festa de la Verema (I): Anna Vicens

Iniciem amb aquest article una sèrie de tres que mostraran les cròniques que Montse Serra ha escrit sobre els tastos magistrals de la Festa de la Verema d'Alella. El primer d'aquests és el que va fer la sommelier Anna Vicens. Podeu llegir-lo obrint l'arxiu adjunt.  Llegir més



Dilluns, 4.12.2017 18:15h

La revista Alella publica un reportatge sobre Alella Vinícola

La revista Alella, la nostra revista germana (bé, potser n'hauríem de dir mare) ha començat a publicar una sèrie d'articles que es diu "La DO Alella avui". El primer article va dedicat a Alella Vinícola i en repassa la història, l'oferta i els protagonistes. Podeu llegir-lo fent clic aquí.    Llegir més



Dilluns, 4.12.2017 13:00h

Alta Alella organitza un taller de vins i postres de Nadal

Davant la proximitat de les Festes, Alta Alella ha preparat un taller per començar a viure les sensacions del Nadal i, alhora, aprendre a fer delicioses postres nadalenques. L'activitat la dirigirà l'equip d'Alta Alella amb els responsables de Quatrepams · cuina itinerant.  I proposen un taller de postres per rebre el Nadal i l'any nou d'una manera molt dolça: fent tres receptes diferents en les que es treballaran elaboracions de pastisseria amb tècniques variades i molt senzilles de realitzar a casa: flocs de xocolata blanca i coco, pastisset de neu i ametlles i cheesecake amb esfera de fruits vermells. Llegir més



Divendres, 1.12.2017 08:30h

Fantàstic tast de vins a la Nit de la Pansa Blanca

Ahir dia 30 va tenir lloc la quarta edició de la Nit de la Pansa Blanca, a Can Manyé (Alella). L'acte formava part del programa del Vi+, que es va celebrar durant el mes d'octubre, però l'actualitat política del moment, amb el 155 acabat d'aplicar per part de l'Estat, va motivar un ajornament del mateix. L'activitat original preveia també un sopar i la projecció d'una película però, finalment, ahir es va celebrar únicament el tast. I quin tast! Joan Gómez Pallarès, reconegut expert en vins, va dirigir una sessió titulada "Mirades creuades sobre la pansa blanca" i que pretenia mostrar la versatilitat d'una varietat molt estesa arreu del mediterrani, però que compta amb diferents noms en funció del territori. Llegir més



Un moment de la taula rodona.

Dijous, 30.11.2017 11:30h

Èxit de les Literatures amb Sentits d'ahir a Alella

Ahir va tenir lloc la darrera edició de les Literatures amb Sentits, que organitza la periodista Montse Serra amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alella, a Can Manyé. La sessió va constar d'una representació teatral seguida d'un tast i una taula rodona. La peça teatral triada va ser "Mai no convidis un sommelier a prendre una coca-cola", obra de la masnovina Elisenda Guiu. Una petita i divertida obra que van representar magistralment les actrius Lara Díez i Marta Codina. Llegir més



Dimecres, 29.11.2017 12:15h

Aquest vespre, teatre i vi a Alella

Avui dimecres, a les 19.30h a Can Manyé, Alella, tindrà lloc una edició especial del cicle Literatures amb sentits amb un tast de teatre de títol ‘No convidis mai un sommelier a prendre una coca-cola’. Es tracta d'una peça breu de teatre al voltant d’una sala de tast on es troben una reputada sommelier i una actriu amb poca fortuna. La primera iniciarà a l’altra en el món del tast, al mateix temps que posaran en comú els seus records del passat. Després d’aquesta peça teatral, se celebrarà una taula rodona amb l’autora (Elisenda Guiu) i les actrius (Lara Díez i Marta codina) sobre el procés de transformar un text literari en una escena viva, on la veu, el gest, el silenci, l’escenografia. Llegir més



Cap de Bacus, divinitat del vi, que s'ha trobat a la plaça de l'església de Granollers.

Dimecres, 29.11.2017 11:45h

Vi de Lauro, el vi del Vallès

En el dicurs de la DO Alella, des de fa molts anys, s'ha associat el vi de l'actual DO amb el vi laietà que elaboraven els romans al territori que avui identifiquem com El Maresme. Però, sabíeu que a la zona de Lauro, el que avui ve a ser el Vallès Oriental, també s'hi feia vi. Pel que en coneixem, sembla que era un vi de força qualitat. Ho explica al darrer número de Papers de vi César Carreras. Podeu llegir l'article fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 29.11.2017 11:30h

Quim Batlle renova la imatge de tota la gamma de vins

El celler de Tiana acaba de presentar la imatge renovada de tota la seva gamma de vins; tots ells han adoptat l'ampolla tipus Borgonya. El total de referències que Batlle té a la venda continua essent cinc: Foranell Pansa Blanca, Foranell Garnatxa Blanca, Foranell Picapoll i els dos cupatges, el Foranell i el Coriolis. Els tres monivarietals comparteixen imatge, però canvia el color de l'etiqueta (verd per a la pansa, groc per a la garnatxa i blanc per al picapoll). El Coriolis, novetat de l'any passat, manté el dissent i el Foranell canvia l'ampolla, l'etiqueta i el disseny. Llegir més



Dimarts, 28.11.2017 17:00h

Vinfografia: Beier dels Bardissots

Ahir us explicàvem que Granollers compta amb l'única vinya que Beier del territori DO Alella. Avui us mostrem la secció Vinfografia del darrer número de Papers de vi, que vam dedicar, precisament, al vi que surt d'aquesta vinya, el Beier dels Bardissots.  Els Bardissots és una associació formada pels viticultors Pep Pou i Oriol Artigas que es dedica a la recuperació de vinyes velles de varietats autòctones del Vallès Oriental.  Podeu veure el PDF fent clic aquí.  Si voleu veure la recepta del plat que la sommelier Eva Vicenç va proposar com a maridatge ideal per a aquest vi, podeu fer clic aquí. Llegir més



Dilluns, 27.11.2017 11:15h

La vinya de Beier de la DO Alella

Granollers té el privilegi de comptar amb l'única vinya de Beier de la DO Alella. En parlem al darrer número de Papers de vi. Podeu llegir l'article fent clic aquí.  Llegir més



Divendres, 24.11.2017 10:45h

Alta Alella presenta el seu primer Cava de Paratge Qualificat, l'AA Mirgin Exeo

Neix AA Mirgin Exeo, el primer Cava de Paratge Qualificat d’Alta Alella. Elaborat exclusivament en anyades excepcionals, és un “cava sense concessions, màxima representació de les característiques del terrer i de l’anyada”, apunta Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòleg d’Alta Alella. L'AA Mirgin Exeo pertany a la nova categoria de caves, que actualment només ostenten 9 cellers: Cava de Paratge Qualificat. Un reconeixement que atorga la denominació als caves procedents de paratges determinats amb unes condicions climàtiques i geològiques singulars. Llegir més



Miquel Aldana, xef del TresMacarrons (El Masnou)

Dijous, 23.11.2017 11:15h

El Sant Pau i el TresMacarrons revaliden les seves estrelles Michelin

Ahir al vespre va tenir lloc la cerimònia de lliurament de les estrelles Michelin. Els restaurants estrellats del territori DO Alella, el Sant Pau, de Carme Ruscalleda (Sant Pol de Mar, 3 estrelles) i el TresMacarrons, de Miquel Aldana (El Masnou, una estrella) van revalidar les respectives estrelles. També el Lluerna, de Víctor Quintillà (Santa Coloma de Gramenet, una estrella), va veure renovat el reconeixement de la guia francesa.  Vegeu en aquest article de l'Ara totes les estrelles de Catalunya, el País Valencià i les Balears. Llegir més



Dijous, 23.11.2017 10:45h

Palou, un bell reducte agrari a Granollers

El darrer número de Papers de vi, dedicat a Granollers, publica un interessant article sobre Palou i els seus valors agraris, a partir de la conversa que van tenir el periodista Martí Crespo amb el tècnic municipal de dinamització agrària, Vicenç Planas. Gràcies al projecte endagat des de l'Ajuntament, la marca Productes de Palou ja és una realitat i, en aquest paratge, s'hi produeix vi, verdures i hortalises, pollastre ecològic, llet i formatge. Podeu llegir-lo fent clic aquí. Llegir més



Dijous, 23.11.2017 10:30h

Només tres rosats d'Alella, a La Guia de Vins de Catalunya

Aquests dies hem repassat les qualificacions que han obtingut els diferents vins de la DO Alella que s'han presentat a La Guia de Vins de Catalunya. Avui ens referim a la darrera secció de La Guia dedicada a la nostra DO, els vins rosats. Només s'hi han presentat tres referències, però han estat prou ben puntuades: Marfil Rosat (Alella Vinícola, 9,28 punts), Mayla (Alella Vinícola, 9,14 punts) i In Vita Rosat (8,30 punts).  Llegir més



Dimecres, 22.11.2017 09:15h

Papers de vi entrevista el cuiner Fermí Puig

El darrer número de Papers de vi, dedicat a Granollers, l'obre una entrevista amb el cuiner Fermí Puig. Ja l'heu llegida? En cas que no, podeu fer-ho fent clic aquí.    Llegir més



Dimecres, 22.11.2017 09:00h

La Guia de Vins de Catalunya valora positivament els negres d'Alella

Tot i que la DO Alella és reconeguda arreu pels seus vins blancs, els resultats que han obtingut els negres a La Guia de Vins de Catalunya demostren que en aquest territori també s'hi fan negres de qualitat. Dels 9 vins tastats, 7 tenen notes superiors als 9 punts. El millor valorat és el Bouquet d'A Garnatxa, de Bouquet d'Alella, amb un 9,59.    Llegir més



Dilluns, 20.11.2017 09:45h

Bones notes per als escumosos DO Alella a La Guia de Vins de Catalunya

Els escumosos DO Alella han obtingut excel·lents qualificacions a La Guia de Vins de Catalunya, totes elles per damunt dels 9 punts. La millor nota ha estat per al Marfil Blanc de Negre (Alella Vinícola, 9,50 punts). El segueixen el So de Masia Can Roda Brut Nature (9,30 punts), el Gran Minguet (Can Roda, 9,15 punts) i el Plaer Escumós (Bouquet d'Alella, 9,00 punts). L'únic escumós rosat amb DO Alella, el Marfil Rosat (Alella Vinícola) ha obtingut un magnífic 9,45. Llegir més




publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya