Papers de vi

Actualitat

Divendres, 1.9.2017 10:15h

Isma Prados, pregoner de la Festa de la Verema d'Alella

Ja fa una bona colla d'anys que, arrel de la seva vinculació amb sommeliers, enòlegs i professionals del vi, ha après a valorar tots els tresors que aporten identitat indiscutible a un entorn concret. Fora de la literatura, en el cas del vi, això passa de manera natural a molts pocs indrets i, és clar, Alella i el seu entorn és un d'ells. Així, amant profés de la pansa blanca i la rosada, enguany l'Isma ha declarat el seu affaire, sortint de l'armari i confessant públicament el seu amor, sense pal·liatius, pels vins d'Alella. Llegir més



Pep Pou, al fons, mostrant la vinya als visitants

Divendres, 1.9.2017 10:15h

La Besàvia es presenta en societat

Un vespre del mes de juny va ser el moment triat pels Bardissots (associació de viticultors impulsada per Pep Pou i Oriol Artigas) per presentar la Besàvia, el vi de les vinyes velles de Sant Hilari (Cardedeu) que ells mateixos produeixen. L’activitat, la va impulsar el Museu-Arxiu Tomàs Balvey i va consistir en una visita guiada a la vinya, un tast de la Besàvia i una actuació de la ballarina Sònia Sánchez i el saxofonista Albert Cirera. La quarantena d’assistents a l’acte es van mostrar molt interessats per les explicacions de Pou, que va aprofundir en la recerca que han fet sobre aquesta vinya de vuitanta a cent anys que disposa d’unes quinze varietats en coplantació. Llegir més



Tastadors dels premis Vinari, a Monvínic

Dijous, 31.8.2017 11:30h

“Papers de vi” tasta per als premis Vinari

Per tercer any consecutiu, Vadevi.cat, el diari digital que organitza els premis Vinari (que trien els millors vins de Catalunya) va convidar el nostre redactor en cap Òscar Pallarès a formar part del jurat del certamen en una de les quatre jornades de tast, que van tenir lloc a Monvínic entre els mesos de juny i juliol. Pallarès va formar part d’una de les quatre taules que, cada jornada, tastaven i qualificaven entre cinquanta i seixanta vins cadascuna. Els vins finalistes es tastaran de nou els propers mesos i els guanyadors se sabran a l’octubre, durant una cerimònia que emetrà TV3 en directe. Llegir més



Dijous, 31.8.2017 11:15h

Ferran Centelles, Anna Vicens i Arnau Marco oferiran les classes magistrals de la Festa de la Verema d'Alella

Ja fa uns anys que la celebració de tres classes magistrals és tradició i marca de qualitat de la Festa de la Verema d'Alella.  Aquest any són Ferran Centelles, Anna Vicens i Arnau Marco els encarregats de formar i fer gaudir el públic interessat.  Vegeu la informació que publica el programa d'actes sobre les classes:  Dimarts, 12 de setembre  Anna Vicens, sommelier i presidenta de l’Associació Catalana de sommeliers.  Les dones a través dels seus vins Ens endinsarem en el tast i en les sensacions del tast de la mà de la figura femenina. Llegir més



Dimecres, 30.8.2017 10:15h

La Festa de la Verema d'Alella estrena pàgina web

Quan falta una mica més d'una setmana perquè engegui la Festa de la Verema d'Alella, l'Ajuntament d'Alella ha posat en marxa un nou web on s'hi pot trobar tota la informació relativa a la festa. El web també permet veure el vídeo promocional de la festa que l'Ajuntament ha compartit al seu canal de youtube Feu clic a www.festaverema.alella.cat i no us perdeu el principal esdeveniment vinícola de la DO Alella! Llegir més



Dimecres, 30.8.2017 10:15h

Menció especial per a Alta Alella a la tercera Nit de l’Enoturisme a Catalunya

El projecte d’Alta Alella va rebre una menció especial com a finalista en la categoria de celler en els Premis d’Enoturisme, lliurats en la tercera Nit de l’Enoturisme a Catalunya. L’esdeveniment, organitzat per la Direcció General de Turisme juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, va tenir lloc el 4 de juliol al Castell de Peralada. Van resultar guardonats el celler la Vinyeta, Mas Llagostera i l’Associació Carretera del Vi. Els premis, els va lliurar el director general de Turisme Octavi Bono, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Marta Felip, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre més. Llegir més



Dimarts, 29.8.2017 12:00h

Ja està disponible al web el darrer número de Papers de vi

Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Autoritats, durant l'acte de cloenda de la 30a edició de la Mostra

Dimarts, 29.8.2017 09:45h

La 30a Mostra Gastronòmica de Cabrils serveix més de 23.000 tastos i bat rècord històric la nit del dissabte

La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils ha posat el punt final a la trentena edició després de quatre dies intensos en els quals han passat pel recinte prop de 15.000 persones i s’han venut un total de 23.311 tiquets de tastos. D’aquests, 6.965 es van vendre la nit del dissabte, la xifra més alta registrada en els trenta anys d’història de la fira. Aquestes xifres no fan més que posar de manifest que la Mostra Gastronòmica de Cabrils és una de les més reconegudes i consolidades de Catalunya, tal com assenyala la directora de la Mostra, Geno Estrada: “any rere any es demostra que aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat, que és capaç de rebre visitants d’arreu”. Llegir més



Arrey, al jardí del seu hotel d'Alella

Dilluns, 28.8.2017 09:00h

Entrevista amb Manuel Arrey, promotor i propietari de l’Hotel Arrey Alella: “Hem vingut a sumar”

–Ara fa un any que va obrir l’Hotel Arrey Alella. Quin balanç en feu? –En fem un balanç excepcional, estem molt contents perquè ens ha anat millor del que havíem previst. Teníem clar que, al restaurant, hi vindria gent d’Alella, el Masnou, etc., però teníem dubtes respecte a quin tipus de client rebríem a l’hotel. Durant aquest primer any no teníem referències prèvies, però n’estem satisfets perquè hem tingut una ocupació mitjana del 45% o 50%. L’estiu va ser extraordinari quant a turisme internacional i, per les reserves que ja tenim, som optimistes respecte a aquest estiu. Llegir més



Lluís Pujol i Jacinto del Pozo conversen a la vinya del Turó del Galzeran

Diumenge, 27.8.2017 09:30h

Trekking entre vinyes i boscos de la DO, nova proposta de la Ruta del Vi

Per Lluís Pujol Em calço unes vambes. Fa calor, però trobo excessiu els pantalons curts. Millor uns texans, que som a principis de maig, no cal exagerar. A més m’han avisat que entraríem dins del bosc i no tinc ganes d’esgarrinxar-me. Quan em trobo en Cinto, me n’adono que fa temps que no vaig de caminada. Semblo de ciutat. Em saluda vestit amb roba professional i motxilla d’excursionista, suposo que vol marcar terreny perquè ell és el guia i ha de quedar clar. Farem una sortida pel parc de la Serralada Litoral, una nova activitat d’enoturisme inclosa dins de l’ampli catàleg que contempla la DO. Llegir més



Ismael Manaut

Dissabte, 26.8.2017 09:15h

Recordem Ismael Manaut, fundador de Marquès d’Alella

Per Montse Serra Ismael Manaut (Martorelles, 1936) es va morir l’11 d’abril passat a vuitanta-un any. Va ser una figura discreta, però determinant en la història recent de la Denominació d’Origen Alella: el 1981 va fundar i va ser el màxim accionista del celler Marquès d’Alella, que després incorporaria el cava Parxet, i s’hi va mantenir fins al 2003. La seva tasca vinícola amb Marquès d’Alella-Parxet li va valdre el reconeixement del sector, i se li va concedir la medalla al mèrit agrícola. Llegir més



Cap de Bacus

Divendres, 25.8.2017 09:15h

Les últimes excavacions reforcen la importància de la viticultura de Baetulo

Una escultura del cap de Bacus i uns mosaics d'època de l'emperador August es destaquen entre les darreres troballes.   Per Jordi Albaladejo A la zona de la Laietània romana, el conreu de la vinya i la comercialització del vi que s'hi produïa van esdevenir un dels negocis més pròspers per a propietaris, pagesos, terrissaires, comerciants i negotiatores. La viticultura intensiva que s’hi va establir principalment entre els segles I aC i III dC comportà una autèntica revolució sociocultural en tots els àmbits, com explicà al darrer Festival Laietania al Maresme l'arqueòleg Antoni Martín Oliveras. Llegir més



Un tractor prepara les feixes per plantar-hi nova vinya

Dijous, 24.8.2017 09:15h

Recuperen la vinya a Sant Jeroni de la Murtra

La cooperativa La Sargantana, de Badalona, ha impulsat el projecte La cooperativa la Sargantana, que gestiona el restaurant homònim de Badalona, ha impulsat un projecte vitivinícola amb un objectiu clar i ambiciós: recuperar les vinyes de les terres del monestir de Sant Jeroni de la Murtra i fer-ne vins emparats sota la DO Alella. A Badalona, la tradició vitivinícola que tan arrelada havia estat a la ciutat s’ha anat perdent amb el temps. Ara la Sargantana vol recuperar els orígens. Les noves vinyes se situaran en uns terrenys de tres hectàrees situats al voltant del monestir, a la vall de Betlem del barri del Canyet de Badalona, al bell mig del Parc de la Serralada de Marina. Llegir més



D'esquerra a dreta: Joan Arrufí, Anna Espelt, Ramon Roqueta i Teresa Cerdà, al celler Alta Alella l'última sessió dels Juliols de la UB a Alella.

Dimecres, 23.8.2017 09:15h

Juliols de la UB: La Catalunya vitivinícola d’avui

La Catalunya vitivinícola d’avui: joves a la recerca de singularitat, compromesos amb el paisatge i les persones Els Juliols de la UB d’Alella, enguany dedicats a la Catalunya vitivinícola d’avui, coordinats per Sigrid Guillem, han mostrat la gran potència que viu el vi al país, amb molta joventut al capdavant dels projectes, amb mirades ben pròpies, en molts aspectes complementàries, que ens mostren una recerca de la singularitat, una voluntat de potenciar el paisatge i saber-lo expressar dins l’ampolla i un compromís amb les persones que beuen aquests vins, perquè els elaboradors també es preocupen perquè el vi sigui una beguda sana. Llegir més



Artur Masiques, a la porta de l'Hostal de la Plaça

Dimarts, 22.8.2017 09:00h

Entrevista amb Artur Masiques: "Volem donar a conèixer Cabrils com a vila gastronòmica"

Conversem amb Artur Masiques, president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils i responsable de l’Hostal de la Plaça   Fa tres anys que ets el president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils, quin balanç en fas? N’estem molt contents, tant jo com tots els associats. L’associació existeix perquè hi ha una molt bona comunitat entre nosaltres, i crec que si tothom creu en el seu propi negoci, tots hi sortim guanyant. Què fa l’Associació d’Hostalers? Durant tot l’any procurem tirar endavant iniciatives diverses per donar a conèixer Cabrils com a vila gastronòmica. Llegir més



Josep Roca, al Celler de Can Roca

Dilluns, 21.8.2017 10:45h

Entrevistes: Josep "Pitu" Roca

Llegiu, tot descarregant l'arxiu adjunt, l'amplíssima entrevista que Montserrat Serra va fer al sommelier Josep Roca arrel de la sortida del seu aclamat llibre "Rere les vinyes" Llegir més



Blaumut, en directe

Diumenge, 20.8.2017 10:45h

Entrevistes: Blaumut (i 2)

Llegiu l'entrevista fent clic aquí Llegir més



Blaumut al davant de la vinya de Cal Marquès, a Alella

Dissabte, 19.8.2017 10:45h

Entrevistes: Blaumut (1)

Llegiu l'entrevista fent clic aquí   Llegir més



Els Sopa de Cabra, al celler Bouquet d'Alella

Divendres, 18.8.2017 10:45h

Entrevistes: Sopa de Cabra

Llegiu l'entrevista fent clic aquí Llegir més



Els Amics de les Arts fan broma amb una ampolla de La Taula Petita, el cava que han fet amb Alta Alella

Dijous, 17.8.2017 10:45h

Entrevistes: Els Amics de les Arts (2017)

Vegeu l'arxiu adjunt per llegir l'entrevista.  Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya