Papers de vi

Actualitat

Divendres, 7.6.2013 17:30h

L'Ajuntament d'Alella prepara una exposició popular de fotografies per la Festa de la Verema

Tot i que falten tres mesos per la Festa de la Verema d'Alella, la maquinària d'aquest mostre ja s'ha posat en marxa. Des d'avui mateix, tot aquell que vulgui participar a l'exposició de fotografies online que tindrà lloc durant els dies de la Festa ja poden enfilar les seves fotos a les xarxes Facebook i Instagram. A més, s'han programat tres sortides organitzades per anar a fer fotos específicament per a l'exposició.  Per a més informació, vegeu el cartell adjunt. Llegir més



Dilluns, 3.6.2013 18:45h

Milers de persones gaudeixen dels vins catalans durant la segona edició del ViJuny

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la segona edició del ViJuny, el Festival dels Vins Catalans, al mercat de Santa Caterina de Barcelona. Entre 4500 i 5000 persones han tastat més de 200 vins de 72 cellers de totes les denominacions d'origen catalanes. Com no podia ser d'una altra manera, la DO Alella també estava representada a la fira amb productes d'Alella Vinícola, Bouquet d'Alella, Can Roda, Castillo de Sajazarra i Quim Batlle.  El ViJuny és una iniciativa dels autors de la Guia de Vins de Catalunya i té com a objectiu donar a conèixer als mateixos catalans l'extraordinària qualitat dels vins que es produeixen a casa nostra. Llegir més



Dijous, 30.5.2013 11:45h

Aquest cap de setmana arriba la segona edició del ViJuny

Alella Vinícola, Bouquet d'Alella, Can Roda, Castillo de Sajazarra, Marquès d'Alella i Quim Batlle. Els vins d'aquests sis cellers de la DO Alella seran presents en aquesta segona edició del ViJuny. No us perdeu l'oportunitat de conèixer i tastar un munt de vins catalans durant des de divendres a la tarda i fins diumenge al vespre. Tot allò que necessiteu saber sobre el ViJuny ho expliquen els seus artífexs, els autors de la Guia de Vins de Catalunya, a la nota de premsa que us adjuntem:  El Nou Vijuny Des de La Guia de Vins de Catalunya tornem a apostar per acostar el vi i el territori als nostres conciutadans. Llegir més



Alta Alella, portes obertes

Dimarts, 28.5.2013 12:00h

Alta Alella celebra amb gran èxit la seva jornada de portes obertes

El celler Alta Alella va celebrar ahir la seva jornada de portes obertes, un esdeveniment bianual que va reunir més de mil persones entre professionals, cuiners, restauradors, autoritats i premsa. En una jornada plena de sorpreses i activitats, el celler va presentar la nova imatge dels productes Alta Alella i Privat i quatre nous vins naturals, que porten noms d'ocells i sobre els quals no van transcendir gaire detalls.  Els responsables del celler van organitzar un mercat de productes de proximitat amb l'objectiu de generar vincles entre els restauradors i productors de la zona. Llegir més



Tast Tiana

Divendres, 24.5.2013 19:00h

El Tast Tiana torna amb més força que mai el tercer cap de setmana de juny

Ben aviat podreu conèixer tots els detalls al número 22 de Papers de vi, però us podem avançar que el Tast Tiana 2013 estarà farcit de novetats. Com no pot ser d'una altra manera, es podran degustar els vins de tots els cellers de la DO Alella i les propostes gastronòmiques dels restaurants de Tiana i els seus voltants, però hi ha tres canvis substancials respecte a les edicions anteriors. En primer lloc, la celebració s'allarga un dia; una nit, de fet. Hi haurà Tast Tiana les nits del divendres 14, dissabte 15 i diumenge 16. Llegir més



Marieta, Premi Premsa Comarcal, ACPC, Olot, Associació Catalana de la Premsa Comarcal

Dilluns, 20.5.2013 17:15h

Papers de vi, premi a la millor portada de 2012

Aquest cap de setmana ha tingut lloc a Olot l'assemblea general de l'Associació Catalana de la Premsa Comarcal. D'entre les múltiples activitats que van tenir lloc el dissabte, es va fer el lliurament de premis Premsa Comarcal que va premiar la portada que acompanya aquest text com a millor portada de 2012. El premi consisteix en una tablet Nexus i un bonic trofeu que ja està fent companyia al que l'any passat va recollir la revista Alella, la nostra revista germana, que es va aconseguir el mateix guardó. Llegir més



Divendres, 17.5.2013 11:30h

Portes obertes del Grau Superior d'Enologia d'Alella

L'institut d'Alella, on ja fa 4 anys que s'hi imparteix aquest Grau Superior, ha organitzat una jornada de portes obertes pel proper dia 25 de maig amb l'objectiu que tots aquells interesats en cursar aquests estudis tinguin a l'abast de la mà tota la informació que requereixin.  Llegir més



Dimarts, 14.5.2013 17:00h

Alta Alella i Bouquet d'Alella a la fira Vinum Nature

El passat 13 de maig va tenir lloc sota la cúpula de l'antiga plaça de toros de Les Arenes la fira Vinum Nature. Organitzada pels autors de la guia que porta el mateix nom, va reunir una cinquantena de cellers d'arreu del territori català que elaboren vins seguint criteris de sostenibilitat. La jornada matinal estava destinada només a professionals, mentre que a la tarda es van obrir les portes al públic. Entre els expositors s'hi podien trobar estands d'Alta Alella i Bouquet d'Alella. Llegir més



Dimecres, 8.5.2013 17:15h

Bouquet d'Alella llança el seu primer vi dolç

S'acaba de presentar i els seus responsables el titllen de "petita joia vitivinícola". Es tracta d'un vi dolç elaborat a partir de raïms de garnatxa blanca de la verema 2011 que no van ser collits fins el mes de novembre, quan ja s'havien pansificat. Se n'han fet només 200 ampolles i Toni Cerdà, el seu enòleg, explica que "és un vi que no sabem si el podrem fer cada any. Esperar-se fins al mes de novembre per collir el raïm és un risc molt gran i depèn molt de les condicions climatològiques que es pugui fer o no". Llegir més



Vanessa Bonet, David Plana, Land of grapes, Alta Alella

Dijous, 2.5.2013 18:15h

Neix Land of grapes, una proposta enoturística diferent i molt ben dissenyada

L'apadrinament d'un cep, una caixa de sis ampolles d'un vi d'Alta Alella etiquetades amb el teu nom, una bosseta plena de sauló, un visita personalitzada en moments clau del cicle de la vinya (poda, verema, brotació...) i un dinar per a dues persones entre vinyes i amb vistes al mar. Tot això és el que t'enduràs si et compres o et regalen un pack experience de Land of Grapes Alta Alella. Una mena d'smartbox que proposa una experiència molt més completa que la simple visita amb tast que proposen les versions vinícoles d'aquesta marca i d'altres. Llegir més



Divendres, 26.4.2013 11:15h

Alella Vinícola llança un negre jove

Molta fruita, molt color i molt sabor! No toca fusta! Aquestes són les paraules amb que s'obre la nota de tast que ens ha facilitat Alella Vinícola. Encara no l'hem tastat, però tot fa pensar que es tracta d'un vi fàcil i agradable que maridarà molt bé amb carns, embotits, entrepans, pizzes i arrossos. El Marfil Negre està elaborat amb un 60% de merlot, un 30% d'ull de llebre i un 10% de cabernet sauvignon.  Llegir més



Dilluns, 22.4.2013 10:30h

El número 21 de Papers de vi ja està disponible en format PDF

Quan sempre, quan ja fa gairebé un mes que el nou número de Papers de vi va arribar als punts de distribució, el posem a disposició de tots els seguidors de papersdevi.cat perquè es pugui descarregar en format PDF.  Hi trobareu tota la informació sobre el passat romà de Badalona i el territori DO Alella, una entrevista amb la Sílvia Soler, guanyadora del premi Ramon Llull 2013 i un reportatge sobre el celler Roura.  Llegir més



Dijous, 18.4.2013 12:00h

El Mams, de Xuriguera i Faixedas, té vins de quatre cellers de la DO Alella

Quan els vam entrevistar (vegeu Papers de vi núm. 16) ens van explicar que aviat posarien en marxa el Mams, una vinateria-restaurant que ells mateixos defineixen com a “espai gastroanímic”. Un establiment on comprar una amplíssima selecció de vins catalans, tastar-ne alguns a copes o dinar-hi a base de tapes tan elaborades com delicioses. Aquells qui decideixin acostar-s’hi trobaran referències de Bouquet d’Alella, Can Roda, Quim Batlle i Marquès d’Alella. Després dels primers mesos de funcionament es pot afirmar que l’establiment és un èxit; molts hi van per primer cop amb la curiositat d’ésser atesos per la parella còmica i acaben tornant-hi després de viure-hi una magnífica experiència gastronòmica, amb una molt bona relació qualitat-preu. Llegir més



Elisenda Guiu, El raïm inquiet

Dijous, 11.4.2013 10:00h

Bouquet d'Alella presenta les seves noves "sensacions" de primavera

L’arribada del bon temps porta al jove celler Bouquet d’Alella a afegir tres noves activitats enoturístiques al seu ja ampli catàleg de propostes per promoure la cultura de la vinya i el vi entre els aficionats i promocionar els productes sorgits de la seva bodega. Es tracta d’un contacontes, una nova jornada de Sensacions del Món centrada en els vins blancs, i la recuperació dels pícnics entre vinyes, totes tres amb els seus vins ben presents. Contes entre vinyes neix en motiu de Sant Jordi, i ho fa proposant el proper diumenge 21 d’abril la narració d’El Raïm Inquiet, un conte infantil d’Elisenda Guiu, publicat per Arola Editors, que explica les aventures d’un raïm que té moltes ganes de ser vi. Llegir més



Ramon Ruiz, Pensió Completa, Televisió de Badalona

Dimecres, 10.4.2013 16:30h

Papers de vi a la tele

El passat dimecres 3 d'abril els nostres director i redactor en cap van passar pel plató del programa Pensió Completa de Televisió de Badalona per ser entrevistats amb motiu de la sortida del darrer número de la revista. El número, dedicat gairebé de manera íntegra a Badalona i el seu passat romà i vinícola, es va presentar també al dia següent a Cal Fideuer en un acte públic que va comptar amb un públic molt nombrós i que va acabar, com no podia ser d'una altra manera, amb una copa de vi. Llegir més



Dijous, 28.3.2013 11:30h

Presentació del darrer Papers de vi a Badalona

Fa alguns dies que ja es pot trobar als punts de distribució habituals el nou número de Papers de vi. Es tracta de gairebé un monogràfic sobre Badalona en què relacionem la DO Alella amb el vi que els romans feien arreu de la Laietània i que es distribuïa per tot l'imperi des del port de Baetulo, la Badalona romana. El proper dia 4 a les 19.30 a Cal Fideuer estarem presentant el número amb el nostre director, els amics del Fòrum de Turisme de Badalona i gent del món del vi. Naturalment, brindarem amb una copa de pansa blanca. Llegir més



Dimecres, 13.3.2013 17:15h

Tres sommeliers de la DO Alella, a la final del Nas d'Or

Durant tot el dia d'ahir va tenir lloc a l'Hotel Avenida Palace de Barcelona la semifinal catalana de la XXII edició del prestigiós concurs Nas d'Or. Una cinquantena de sommeliers van prendre part a la semifinal i es van enfrontar, al llarg del dia, a més de 40 vins que van tastar a cegues. Entre ells s'hi trobaven el masnoví Carlos Puñet (Ca la Nuri Platja, Barcelona), Aleix Garcia (Restaurant Sauló de l'hotel Can Galvany, Vallromanes) i Xavier Bassa (La Mundivinoteca, Vilanova del Vallès); i tots tres van superar totes les proves amb prou bona nota com per merèixer disputar la final madrilenya que es disputarà el 14 i 15 de juny i que proclamarà el Nas d'Or 2013, el millor sommelier de l'estat. Llegir més



Divendres, 1.3.2013 09:15h

En marxa la VIII edició de les Jornades Gastronòmiques DO Alella

Avui es dóna el tret de sortida a la vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella. Un total de 54 restaurants de 23 municipis de la DO i el seu entorn ofereixen les seves propostes gastronòmiques maridades amb vins de la DO i caves de la zona, en una àmplia oferta de menús amb preus que oscil·len entre els 18 i els 40 euros.  Podeu visitar el web del Consorci DO Alella, ens organitzador de les Jornades, i descarregar el programa en format PDF fent clic aquí.  Llegir més



Dimarts, 29.1.2013 08:30h

Medalla d'or per al PS Xtrem d'Alta Alella al Millésime Bio

L'Alta Alella PS Xtrem 2010 acaba de ser guardonat amb una medalla d'or al certamen de la prestigiosa fira Millésime Bio que es celebra aquests dies a Montpellier. El Millésime Bio va ser creat el 1993 pels productors del Languedoc-Roussillon i s'ha convertit en la fira de referència internacional pel que fa a vins de producció ecològica.  Llegir més



Teresa Cerdà, Bouquet d'Alella, Cabrils, Jornades Gastronòmiques, Getting Contact

Dilluns, 14.1.2013 16:00h

Cellers i restauradors es troben a Cabrils

Aquest matí ha tingut lloc al Centre Cívic La Fàbrica, a Cabrils, la segona edició de la trobada Getting Contact que organitza el Consorci DO Alella. L'objectiu de la trobada és posar en contacte els 8 cellers de la DO amb els restauradors dels municipis participants a les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella, que tindran lloc durant el mes de març. Un bon nombre de restauradors s'han donat cita a La Fàbrica per conèixer les novetats dels cellers i deixar-se aconsellar al respecte dels vins que maridaran amb les seves propostes culinàries de les Jornades Gastronòmiques. Llegir més




publicitat

giny

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya