Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 14.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (14)

El número 29 de Papers de vi (estiu 2014) va publicar un tast de vins negres joves de la DO Alella que va relatar el nostre redactor Albert Alabau. Hi van participar els enòlegs Oriol Artigas i Teresa Soler i els sommeliers Carlos Puñet, i Dani Garcia. També va exercir de tastador Manel Pujol, propietari del Celler Jordana (Alella), que va acollir el tast. Llegiu el text obrint el PDF adjunt.  Llegir més



Dilluns, 13.8.2018 09:15h

Els tasts de Papers de vi (13)

Un tast petit i diferent. De fet, ni tan sols el va organitzar l'equip de Papers de vi, però no per això va deixar de ser interessant. Vegeu a l'arxiu adjunt la història al voltant d'un tast d'ampolles de Marfil Clàssic tapades amb diferents tipus de tap.  Llegir més



Diumenge, 12.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (12)

Al número especial Verema de 2013 (Papers de vi 24) vam publicar un tast vertical d'un dels vins insígnia de la DO Alella: el Dolç Mataró, d'Alta Alella. Amb Joffre Tarrida (acabat de proclamar Nas d'or), Carlos Puñet i Guillem Luri vam tastar, al centre d'enoturisme d'Alta Alella, un total, de 6 anyades d'aquest vi dolç tan especial. Podeu llegir-ne la crònica al PDF adjunt.    Llegir més



Dissabte, 11.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (11)

Crònica Rosa, titulava Albert Alabau, autor de l'article. El número de primavera de 2013 (Papers de vi 22) publicava un tast de vins rosats de la DO Alella. La sessió de tast es va desenvolupar al restaurant El Nou Antigó (Teià), que va obsequiar amb un deliciós sopar a l'equip de Papers de vi i els tastadors participants, els enòlegs dels cellers (Vicenç Galbany -Alta Alella-, Enric Gil -Can Roda- i Xavier Garcia -Alella Vinícola-). Vegeu l'arxiu adjunt.   Llegir més



Divendres, 10.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (10)

Un dels tastos que més sommeliers ha reunit al voltant de la taula és la vertical de 8 anyades d'Ivori Negre (Alella Vinícola) que vam publicar al número 20 de Papers de vi (nadal 2012). Com no podia ser d'una altra manera, el tast el va dirigir el sommelier d'Alella Vinícola, Xavier Garcia, a l'interior del Celler. Van aportar-hi les seves opinions Gemma Ferran (El Celler del Mar), José Luís Aguilar (1789), Natàlia Martínez (Vinatxo), Dani Garcia (El Somni d'una Nit de Vins), Montse Velasco (La Cuina del Guinardó), Joan Lluís Gómez (Sant Pau) i Carlos Puñet (Ca la Nuri Platja). Llegir més



Dijous, 9.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (9)

El número 17 de Papers de vi (estiu 2012) va publicar un dels tasts més originals que mai hem fet: un de patates xips! Original... i sorprenent! El reportatge de la revista tenia les patates fregides com a protagonista: vam visitar, amb David Roman, les fàbriques de patates del territori (Torres, Alfonso Torres, Coromines) i vam decidir complementar-lo amb un tast seriós de xips. La trobada va tenir lloc al restaurant Cuinalella. Vam seure al voltant de la taula amb els sommeliers Carlos Puñet i Montse Velasco (La Cuina del Guinardó) i amb l'expert en tast Ricard Salgado. Llegir més



Dimecres, 8.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (8)

Aquest cop la cosa va de gintònics. Era l'hivern del 2012 i la moda dels gintònics i les ginebres prèmium estava em boca de tothom. El número 15 de papers de vi va publicar un reportatge de David Roman sobre els gintònics i les ginebres, amb una visita a les destil·leries Campeny, del Masnou, inclosa. I vam complementar el reportatge amb un tast de gintònics elaborats amb ginebres fetes al Maresme i dirigit per l'expert en tast Ricard Salgado. El tast va tenir lloc al restaurant Orfila, que va proposar una colla de delicioses tapes per acompanyar cada gintònic. Llegir més



Dimarts, 7.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (7)

El número 14 de la revista, corresponent al Nadal de 2011, publica el primer tast de vins que no són DO Alella. Sí que té lloc, però, dins del territori DO Alella, concretament, al restaurant Can Palau de Vilanova del Vallès. El vam titular "Els vins del celler d'en Bernat" i relata el tast d'una sel·lecció (feta per Joan Lluís Gómez, sommelier del Sant Pau de Carme Ruscalleda) de vins vells (entre 1928 i 1985) de diversos territoris. Montse Serra va posar per escrit els comentaris dels tastadors; a més de Gómez, van participar-hi Raimon Serra i Jordi Pujolràs. Llegir més



Dilluns, 6.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (6)

El tast que us presentem avui va ser un dels que més ens va impressionar. Va tenir lloc al mas Parxet i va consistir en un tast vertical de Marquès d'Alella Allier. Les anyades tastades van ser la 1991, 1996, 2000, 2004, 2005 i 2008. Ens van acompanyar els sommeliers Judit Cercós, Raimon Serra i Xavi Ayala; també hi van participar Ramon Raventós i Xevi Carbonell, propietari i enòleg del celler. El resultat el vam publicar al número 12 de la revista, l'especial Verema de 2011.  Llegir més



Diumenge, 5.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (5)

El número d'estiu de 2011 va publicar un tast de vins blancs joves de la DO Alella. El tast es va fer a cegues, amb  les ampolles tapades, i el van protagonitzar els enòlegs dels cellers. Enric Gil (Can Roda), Toni Cerdà (Bouquet d'Alella), Xavi Garcia (Alella Vinícola) i Vicenç Galbany (Alta Alella). L'acció va tenir lloc al magnífic Espai Di.Vi d'Alella i, a mode de divertimento, vam demanar a cada enòleg que ens fes una petita nota de tast que proposés un plat que acompanyés cada vi i que ens digués quin racó de la DO Alella li suggeria. Llegir més



Dissabte, 4.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (4)

Saltem fins al Papers de vi número 7, corresponent al número especial Verema de l'any 2010. En aquella ocasió vam tastar tots els vins negres (11!) que, en aquell moment, s'elaboraven a la DO Alella. Els vam tastar amb Rosa Vila en un espai tan adient per al tast com l'Espai Di.Vi d'Alella. Vegeu l'arxiu adjunt per llegir l'article.  Llegir més



Divendres, 3.8.2018 09:00h

Els tasts de Papers de vi (3)

El Club de Tast l'Arcada torna a protagonitzar el següent tast publicat a Papers de vi, en aquesta ocasió, al número 5 (primavera 2010). El tast va tenir lloc al Centre Cultural Can Lleonart (Alella) i els vins escollits per a l'ocasió van ser els blancs criats en barrica de la DO Alella. Podeu llegir l'article al PDF adjunt.  Llegir més



Dijous, 2.8.2018 09:15h

Els tasts de Papers de vi (2)

El número 2 de Papers de vi (verema 2009) també va publicar un tast. En aquest cas vam reunir els membres del Club de Tast l'Arcada, capitanejat per la sommelier Rosa Vila, al restaurant Cuinalella. Vam tastar el cava de gamma més alta de cada celler i ho vam fer seguint el mètode habitual d'aquest club de tast. El resultat del tast... va sorprendre tothom! Vegeu l'arxiu adjunt.  Llegir més



Dimecres, 1.8.2018 10:00h

Els tasts de Papers de vi (1)

Papers de vi està a punt de celebrar el seu desè aniversari. El primer número de la revista va sortir al setembre de 2008, coincidint amb la Festa de la Verema d'Alella. En aquests 10 anys, la revista ha organitzat i relatat més de 30 tastos. Tasts de tota mena que ens disposem a recordar-vos en una sèrie que comencem avui i que s'allargarà fins a primers de setembre.  El primer dels mateixos el vam publicar al número 1 de la revista. Vam convocar l'artista i poeta Perejaume i el poeta i editor Jordi Cornudella; els vam dur a Alta Alella i Vicenç Galbany els va fer una visita al celler i les vinyes i un curs accelerat de tast de vins. Llegir més



Dimarts, 31.7.2018 11:00h

El número 52 de papers de vi, disponible en format PDF

Ara que ja és al carrer el número 53 de Papers de vi, posem al vostre abast el número anterior en PDF. Amb en Josep Cuní a la portada i amb una entrevista que obre un especial gairebé monogràfic de Tiana, hi trobareu un munt d'articles interessants. Descarregeu-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 30.7.2018 17:45h

La Diada Enosolidària recapta 2400 euros

Divendres es va donar a conèixer la xifra. La Diada Enosolidària DO Alella, organitzada per Enoturisme DO Alella amb l'objectiu de recaptar diners per la recerca de l'esclerosi lateral amiotròfica (ELA). El Consorci d'Enoturisme ha emès aquest comunicat per donar les gràcies a tots els implicats en la causa:  Des d' Enoturisme DO. Alella volem donar les gràcies a totes aquelles persones que d'alguna manera es van bolcar amb la causa de la Fundació Miquel Valls i la seva lluita amb l' #ELA i van ser partícips de la primera Diada #Enosolidaria18. Llegir més



Dilluns, 30.7.2018 17:30h

La Mostra de Cabrils: somnis gastronòmics de quatre nits d'estiu

Des que el regidor de Cabrils Quico Carcolé va visitar la primera fira de l’Incavi que es va fer a Barcelona i va tenir la pensada, amb Joan Masjoan, d’impulsar una fira gastronòmica semblant al municipi maresmenc, ja han passat més de tres dècades. La Mostra Gastronòmica de Cabrils, que enguany arriba a la trenta-unena edició del 17 al 20 d’agost, s’ha convertit en l’esdeveniment municipal més important de l’any, inscrit amb veu pròpia en la festa major per Santa Helena. Les xifres en donen la idea exacta: “Ens movem entre 23. Llegir més



Divendres, 27.7.2018 12:00h

Els vins de la DO Alella, protagonistes als Tastets de Vallromanes

La Jornada Gastronòmica de Tastets de Vallromanes, que tindrà lloc els dies 15 i 16 de setembre, tornarà a comptar amb la presència d'estands de Bouquet d'Alella i de Raventós d'Alella per assegurar que hi haurà bons vins per acompanyar les propostes gastronòmiques dels restaurants totals. A més, també es podran tastar vermuts de la Vermuteria Xavi Estrany i cerveses astresanes de proximitat.    Llegir més



Divendres, 27.7.2018 11:45h

Consulteu el programa de la Mostra Gastronòmica de Cabrils

Programació de la 31a Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans Divendres 17 d’agost A les 8 del vespre, al recinte de la Mostra, inauguració de la 30a Mostra Gastronòmica. L’acte estarà presidit per l’Alcaldessa de Cabrils, Lina Morales i comptarà amb l’assistència de la regidora de Turisme i Promoció econòmica, Isabel Tamboleo, la Directora de la Mostra, Geno Estrada, i altres autoritats locals i comarcals. Dissabte 18 d’agost A partir de les 8 del vespre, a l’estand de l’Ajuntament de Cabrils, presentació del llibre “Sols compto les hores lluminoses. Llegir més



Dijous, 26.7.2018 10:30h

Us avancem la portada del proper número de Papers de vi

El número d'estiu, el que en fa 53, de Papers de vi sortirà demà de la impremta i començarà el seu camí cap a cada dels subscriptors i cap als punts de distribució habituals. A la coberta d'aquest número hi trobareu una col·lecció de còctels; uns còctels molt especials, fets amb vins dolços dels diversos cellers de la DO Alella. A les pàgines interiors de la revista hi publiquem un extens article que explica el tast que vam organitzar per donar-los forma i, a més, les receptes perquè els pogueu preparar a casa. Llegir més




publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya