Papers de vi

Actualitat

El Celler del Nou Priorat, un local autèntic, un espai amb encant

Dimarts, 6.2.2018 10:00h

Un àpat amb vi d'Alella per presentar a la premsa un projecte de gastrobar a Barcelona

El passat dilluns dia 5 va tenir lloc la presentació de l'establiment El Celler del Nou Priorat. El projecte, liderat per Josep Maria Sumalla i Lourdes Reig, té l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada per als amants del vi i la gastronomia al barri de Sants, a Barcelona. Sumalla va explicar a la quinzena de periodistes de premsa especialitzada convidats a l'acte que "vam triar aquest local, que havia estat un colmado, perquè és molt autèntic i molt de barri". I va afegir que "apostem pel producte de proximitat de màxima qualitat, així com per les persones que hi ha al darrere. Llegir més



Dilluns, 5.2.2018 11:15h

Andreas Larsson, millor sommelier del món de l'any 2007, tasta Alelles per al seu web blindtasted.com

L'equip de Larsson, que ha tastat més de 17 mil vins des de 2011 per al web blindtasted.com, ha incorporat, per primera vegada, Alelles al seu catàleg de vins tastats; un total de 20 referències dels cellers Alella Vinícola, Alta Alella, Bouquet d'Alella i Can Roda, que han obtingut puntuacions entre els 83 i 93 punts (sobre 100). Els millor valorats, segons l'equip de Blind Tested, són els Marfil Generós Sec i Semi, que han estat valorats amb 93 punts cadascun.  El web, a més de les qualificacions, publica una completa nota de tast de cada vi. Llegir més



Dilluns, 5.2.2018 11:00h

Especial llibres (13): La comunicación del vino

La comunicación del vino Rodolfo Castro Galiana Lucarno Consultores Periodista i consultor especialitzat en la comunicació del vi, Rodolfo Castro Galiana afirma que la gran assignatura pendent dels cellers que elaboren vi a l’estat és, precisament, la comunicació, allò que expliquen i la manera com ho fan. El llibre fa una anàlisi de la situació del sector, aporta moltes dades i exemples i proposa una sèrie de solucions que han de facilitar als cellers la tasca de donar visibilitat al seu producte per augmentar-ne les vendes. Llegir més



Dijous, 1.2.2018 11:00h

Especial llibres (12): Marketing del enoturismo

Marketing del enoturismo Lluís Tolosa Tolosa Wine Books Lluís Tolosa és sociòleg i diplomat en investigació i màrqueting. Té una activitat publicadora de llibres sorprenent (que edita ell mateix des del seu segell Tolosa Wine Books) i és també ponent habitual en desenes de conferències al cap de l’any. Tot plegat, sempre amb un nexe comú: l’enoturisme. Com un dels principals experts del tema que és al país, ha detectat tot un seguit d’errors habituals que cometen els cellers que volen començar a explotar les seves instal·lacions als turistes i visitants i els ha plasmat en aquesta guia que ha d’ajudar aquests professionals a trobar el camí. Llegir més



Dimecres, 31.1.2018 11:45h

Especial llibres (11): 5107 Uvas de vino

5107 Uvas de vino Víctor Rivas Estefanía Scribo Editorial Víctor Rivas és un cambrer professional amb vint-i-cinc anys d’experiència a l’esquena. Ha treballat a un bon nombre de restaurants de primer nivell a Madrid, Cantàbria i la Vall d’Aran. Apassionat del vi, sempre va sentir molta curiositat per la quantitat de varietats de Vitis Vinifera, és a dir, de ceps que donen raïm vinificable existeixen. Després de vuit anys de recerca i d’estudi, acaba d’autoeditar aquesta guía que enumera fins a 5. Llegir més



Dimecres, 31.1.2018 11:30h

Bouquet d'Alella programa una nova Sensació Bouquet: Esmorzar de forquilla amb taller de poda

El celler alellenc ha programat una nova activitat per al diumenge 11 de febrer dins de la sèrie Sensacions Bouquet, que és com Bouquet d'Alella denomina les seves experiències enoturístiques. Es tracta d'un petit taller de poda, on els assistents entendran la importància d'aquesta activitat bàsica dins del cicle de la vinya i podran posar-se en la pell del viticultor i copsar com és la seva feina. A continuació, el restaurant Slow Food Els Garrofers (Alella) servirà un espectacular esmorzar de forquilla maridat amb els vins de la casa. Llegir més



Dimarts, 30.1.2018 11:30h

Vegeu l'entrevista que El Punt Avui ha fet als responsables del celler Talcomraja

El diari El Punt Avui va publicar el passat divendres 26 una entrevista amb Emma Paricio i Joan Munich, responsables del celler Talcomraja d'Arenys de Munt. Durant l'entrevista, la parella explica el seu projecte, tant pel que fa a l'origen, com a la situació actual i els projectes de futur. Podeu llegir-la fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 29.1.2018 12:15h

Especial llibres (10): Los discípulos de Baco

Los discípulos de Baco Daniel García Giménez Plataforma Editorial Aquesta novel·la és un thriller ambientat en el món del vi. Uns assassinats portaran una agent de policia a inves- tigar el secret que oculta una ampolla de vi centenària. En el procés es cre- uarà amb un mafiós rus, una arqueò- loga furtiva, l’arxiver de la catedral de Barcelona i uns quants personatges inquietants més. Aquesta obra no es troba disponible en català. Llegir més



Dilluns, 29.1.2018 12:00h

Les "Literatures amb sentits" celebren la seva sessió número 40

Aquest dimecres 31 de gener, a les 19.30h al centre d'art Can Manyé, a Alella, tindrà lloc la quarantena sessió de les Literatures amb sentits que, en aquesta ocasió, porten com a subtítol Llibres i cuina.  De la mateixa manera que durant les darreres dècades del segle XX i el començament del XXI, la cuina catalana de l'edat mitjana va gaudir d'un important reconeixement internacional entre els paladars delicats i sofisticats. Es disposa de diverses notícies i testimonis que ho confirmen. Llegir més



Divendres, 26.1.2018 10:00h

Organitzen una ruta que relliga el passat i present del vi al nostre territori

El centre enoturístic i arqueològic Vallmora organitza, junt amb Alella Vinícola, un itinerari tots els dissabtes a les 11h durant els mesos de gener, febrer i març. El vi al Maresme: passat i present, un itinerari que inclou la descoberta del celler romà de Vallmora i el celler modernista Alella Vinícola, que acaba amb un tast de vins Marfil.    Llegir més



Dijous, 25.1.2018 11:45h

Especial llibres (9): Los nuevos viñadores

Los nuevos viñadores Luis Gutiérrez Planeta Gastro Amb el subtítol Una nova generació de viticultors espanyols, Luis Gutiérrez, el delegat de Robert Parker a l’estat espanyol (Parker en signa el pròleg) ha seleccionat catorze viticultors dels quals fa un retrat. Són: Envínate, Comando G, Eduardo Ojeda, Iñaki Otegi, Jorge Monzón, José María Vicente, Pablo Calatayud, Pedro Rodríguez, Pepe Raventós, Rafa Bernabé, René Barbier i Sara Pérez, Ricardo Pérez Palacios, Rodrigo Méndez i Telmo Rodríguez. Llegir més



Dijous, 25.1.2018 11:45h

Taller de poda a Vallcirera (Alta Alella) i esmorzar de forquilla de Can Cabús

Un taller de poda formatiu i divertit amb dos membres de l’equip d’Alta Alella: Jaume Bassas i Jordi Pinto, dos apassionats de la vinya i el vi que compartiran els seus coneixements i experiència amb tots els assistents. Durant el taller, es tindrà l’oportunitat de conèixer la importància de la poda i posar-la en pràctica de primera mà a les vinyes de Vallcirera, un dels 12 paratges qualificats i recentment reconeguts per la DO Cava per les seves condicions climàtiques i geològiques que donen lloc a un raïm de qualitat excepcional per un cava d’alta gamma de característiques singulars. Llegir més



Dimecres, 24.1.2018 11:30h

Compartim el PDF del reportatge entrevista amb Jordi Martínez

Com ja sabeu, hem dedicat el darrer número de Papers de vi a conèixer la realitat gastronòmica, vinícola i cultural de Santa Coloma de Gramenet. L'article que obre el número és un magnífic reportatge entrevista de Sílvia Culell a l'actor coloment Jordi Martínez. Amb ell vam compartir una jornada de tapes i vins pel barri del Fondo. Aquí en teniu el PDF.    Llegir més



Recol·lecta

Dimecres, 24.1.2018 11:00h

Recol·lecta! Feliç #DiaDelPuntVolat a tots!

Tal com us anunciàvem en aquesta notícia, Papers de vi s'ha sumat al dia del punt volat. I ho fem amb aquesta il·lustració que ens ha fet la nostra col·laboradora, l'artista JèssicAyala. Un gotim de pansa blanca acabat de veremar, acabat de recol·lectar.  Visca el punt volat, aquest element tan característic de la nostra llengua! Llegir més



Dimarts, 23.1.2018 11:00h

Especial llibres (8): Bebidas I: Definición, historia, tipos y composición (vol. I)

Bebidas I: Definición, historia, tipos y composición (vol. I) Bullipèdia És el primer de tres volums genèrics sobre begudes que ha elaborat l’equip de la Bullipèdia, encapçalat pel sommelier Ferran Centelles, projecte d’alta magnitud impulsat pel Bulli Foundation. El volum té 564 pàgines i és dirigit sobretot a estudiants, professionals i amants de la gastronomia. Entre els continguts que aborda hi ha: què és una beguda, quantes maneres de beure hi ha, per què bebem, per què hi ha begudes que són millors i unes altres que són pitjors, quines perspectives permeten classificar-les, etc. Llegir més



Dilluns, 22.1.2018 14:45h

Papers de vi se suma al segon dia del punt volat

De la mateixa manera que ho vam fer l'any passat, l'equip de Papers de vi se suma al dia del punt volat. El 2017 ho vam fer publicant aquest poema (vegeu la imatge adjunta) de la poetessa JèssicAyala. Enguany... ja veurem com ho celebrem! Tornarem a celebrar que els catalans tenim un punt volat, el 24 de gener! Per què celebrarem el dia del punt volat? Perquè els catalans tenim un punt volat. Ens agrada fer gresca i fer sarau. Els americans fan dies commemoratius amb qualsevol excusa, fem-ho també nosaltres! I per què no fer-ho en honor d'un símbol tan característic del català? Per què el 24 de gener? Considerem aquesta data l’aniversari del punt volat i la ela geminada. Llegir més



Dijous, 18.1.2018 12:15h

Especial llibres (7): Vinyòvol. Vocabulari pagès de la vinya i el vi

Vinyòvol. Vocabulari pagès de la vinya i el vi Pere Calafat Il·lustracions de Joana Cabot Edicions Documenta Balear Vinyòvol és el pagès que té cura del vinyet i també és el títol que aplega aquest recull de mots vinaters i vinyaters, que ha estat confegit durant anys per Pere Calafat, un pagès vinater que trepitja els vinyets i sua dins el celler, que prové de nissaga pagesa i vinatera, que estima de bon de veres la terra mallorquina i els seus vinyets, perquè la vida de l’autor de Vinyòvol va lligada des de la seva infància a feines al vinyet. Llegir més



Dijous, 18.1.2018 11:15h

L'AA Parvus Chardonnay, Top Wine als Vivino Wine Style Awards

El Parvus blanc d'Alta Alella acaba de rebre un nou guardó; ha estat qualificat de Top Wine als premis que atorga l'app mòbil de vins Vivino. Vinino és una xarxa social de vins que compta amb 26 milions d'usuaris que tasten i qualifiquen vins segons els seus gustos personals. Els mereixedors de la qualificació Top Wine són els 10 vins millor qualificats (i que han rebut, al menys, 50 valoracions durant el 2017) en 149 categories. El Parvus Chardonnay forma part d'aquest top ten dins de la categoria Spanish Chardonnay. Llegir més



Dimecres, 17.1.2018 10:15h

Especial llibres (6): Retrats de vi

Retrats de Vi Ruth Troyano Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili Tres nous Retrats de Vi han arribat enguany a les llibreries. És una col·lecció escrita i dirigida per la periodista vinícola Ruth Troyano, que ens aproxima a enòlegs i viticultors que s’han format a la URV. Hi descobrim la trajectòria i manera de concebre la viticultura de Sergi Colet (Colet, DO Penedès i Clàssic Penedès), Miquel Palau (Abadal, DO Pla de Bages) i Roser Amorós (Carlania, DO Conca de Barberà). Llegir més



Dimecres, 17.1.2018 10:00h

Les fotos del concert de cap d'any de Can Roda

El passat 30 de desembre el celler Can Roda va acollir un espectacular concert de cap d'any, dirigit per Josep Maria Sauret. L'orquestra, integrada per una quinzena de músics, va interpretar valsos i polques de Strauss, les danses hongareses de Brahms, la Petita Musica Nocturna de Mozart, música catalana tradicional, i obres del repertori modern i del cinema com Astor Piazzolla o John Williams. Un repertori triat per Sauret i que va culminar, com no podia ser d'una altra manera, amb la marxa Radetzky, que el centenar de persones assistents va acompanyar, entusiasmada, amb els seus aplaudiments. Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya