Papers de vi

Actualitat

Dilluns, 28.5.2018 12:45h

Tret de sortida del Tast Tiana, aquest divendres, amb la pel·lícula Deliciosa Martha

Les dates oficials del Tast Tiana, la mostra gastronòmica i del vi de Tiana, són 8, 9 i 10 de juny, però aquest divendres el Tast ja comença a fer bullir l'olla amb una sessió de cinefòrum amb la pel·lícula Deliciosa Marta. L'assistència a la projecció costa 10€ i inclou una degustació gastronòmica dels restaurants participants al Tast, així com de vins de la DO Alella. Vegeu la imatge adjunta per més informació.  Llegir més



Divendres, 25.5.2018 11:15h

Fina Puigdevall, xef del restaurant Les Cols (Olot), pregonera del Tast Tiana

Quan falten un parell de setmanes per sentir el tret de sortida del Tast Tiana, en van transcendint els detalls, com per exemple, que la pregonera d'aquesta desena edició serà la cuinera olotina Fina Puigdevall. Puigdevall regenta el restaurant Les Cols, que ostenta dues estrelles Michelin.  Llegir més



Dolors Sabaté i Andreu Francisco, després de la presentació.

Divendres, 25.5.2018 11:15h

Badalona ofereix nous productes enoturístics

Aquesta setmana s’han presentat a Badalona tres nous productes enoturístics DO Alella de Badalona destinats al turisme individual, interior i internacional. Dos dels productes són per poder gaudir durant una jornada de la natura, la cultura i el vi, i una tercera oferta per un cap de setmana sencer. Amb aquesta iniciativa, un producte turístic de Badalona tindrà presència per primer cop en els canals de comercialització internacionals.  La primera de les ofertes és el paquet Badalona, els orígens: cultura, natura i vi, destinat a totes aquelles persones interessades en la història de la ciutat, la cultura, l’enoturisme, les vinyes i la gastronomia local. Llegir més



Dijous, 24.5.2018 13:15h

El número 51 de Papers de vi ja està disponible en línia

Quan tot just comença a arribar als punts de distribució el número 52 de la revista, posem al vostre abast en format PDF el número anterior al nostre web. Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Divendres, 18.5.2018 11:30h

El celler Can Roda incrementarà la producció dels seus vins premiats

Vegeu (fent clic aquí) l''article publicat per Som Mollet al respecte de l'increment de la producció del Sauló i el Gran Minguet arran dels premis atorgats per la revista Gilbert & Gaillart.  Llegir més



Divendres, 18.5.2018 11:30h

Demà dissabte, nova edició de la "Ruta del Vi al Maresme, passat i present" a Teià i Alella

Ruta del Vi: El vi al Maresme, passat i present Dies: Tots els dissabtes Hora: 11 h Preu: Tast d’un vi DO Alella: 9,5€. Tast de tres vins DO Alella: 13,5€. Menors de 7 anys entrada gratuïta Descripció La Ruta del vi és un itinerari cultural que ofereix la possibilitat de fer un recorregut per la història vinícola del Maresme, des d'època romana, amb la visita guiada al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, fins a l'actualitat, amb la visita al celler modernista Alella Vinícola. Llegir més



Dijous, 17.5.2018 13:00h

Papers de vi, revista oficial del Tast Tiana

Mentre s'enllesteixen les darreres tasques d'impressió, us podem avançar que demà divendres el número 52 de Papers de vi veurà la llum demà divendres. La majoria dels continguts d'aquesta edició estan dedicats a Tiana amb motiu de la celebració de la desena edició del Tast Tiana, del qual en som la revista oficial. Josep Cuní protagonitza la portada; a l'interior, hi trobareu una interessant entrevista amb aquest respectat periodista. I molt més! Amb tot plegat, volem recordar-vos que el Tast Tiana tindrà lloc el cap de setmana del 8, 9 i 10 de juny. Llegir més



Dijous, 17.5.2018 13:00h

El Festival Bouquet torna a oferir les seves propostes dins del Festival d'Estiu d'Alella

El celler Bouquet d’Alella serà l’última parada del Festival d'Estiu d'Alella el 21 de juliol, amb una activitat familiar, el concert per a nadons d’Electric Babyland, i el concert de Paula Domínguez i Vicenç Solsona, dos músics de llarguíssim recorregut i contrastada trajectòria, que s'uneixen per donar lloc a un univers musical únic i molt ric en matisos. El seu repertori inclou composicions originals i estàndards amb sabor tradicional: boleros, cobles modernes, cançó d'autor, jazz, flamenc i soul. Llegir més



Dimecres, 16.5.2018 13:15h

El Festival d'Estiu d'Alella torna a passar per Alta Alella

El Festival d'Estiu d'Alella ja s'ha presentat i les entrades ja són a la venda. Podeu veure'n el programa fent clic aquí. Un any més, l'esdeveniment torna a comptar amb la participació del celler Alta Alella Mirgin, amb dues activitats familiars i un concert. L’artista convidada és Paula Valls, una jove cantautora que compta amb una veu poderosa i una facilitat innata per composar, interpretar i encisar al públic. El seu talent li atorga un fresc i sorprenent estil propi que recorda la sensibilitat de Norah Jones i la força de Amy Winehouse. Llegir més



Dimarts, 15.5.2018 09:15h

La Pegatina visita el celler Can Roda de la mà de la revista Enderrock

Adrià Salas i Ruben Sierra, membres del grup musical de Montcada i Reixac, van visitar fa algunes setmanes el celler Can Roda amb motiu d'un reportatge (podeu veure'l fent clic aquí) per la revista especialitzada en rock fet en català, Enderrock. Salas i Sierra van recórrer les vinyes i el celler amb l'enòleg de Can Roda, Enric Gil, amb l'objectiu de posar en comú les professions de músic i de vinyater.  Llegir més



Dilluns, 14.5.2018 16:30h

Un sommelier, un vi DO Alella, un plat (i 16)

Aprofitant la publicació de l'entrevista amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), Anna Vicens, el darrer número de la revista Papers de vi publica una sala de mostres de sommeliers (col·laboradors de la revista i socis de l'ACS) on cadascun d'ells proposa un vi de la DO Alella i un plat per acompanyar-lo i en justifica el maridatge.  Avui acabem aquesta sèrie amb la proposta de la sommelier de La Cuina del Guinardó, Montse Velasco, que ha triat un Raventós d'Alella Pansa Rosada que marida amb uns canelons d'espinacs amb formatge de cabra i beixamel de verduretes. Llegir més



Divendres, 11.5.2018 11:45h

Un sommelier, un vi DO Alella, un plat (15)

Aprofitant la publicació de l'entrevista amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), Anna Vicens, el darrer número de la revista Papers de vi publica una sala de mostres de sommeliers (col·laboradors de la revista i socis de l'ACS) on cadascun d'ells proposa un vi de la DO Alella i un plat per acompanyar-lo i en justifica el maridatge.  La sommelier Mònica Urrútia proposa El Montre, d'Oriol Artigas, per acompanyar un tataki de tonyina amb crema d'alvocat. Llegir més



Divendres, 11.5.2018 11:45h

La segona edició de Mercats amb DO Alella torna al Mercat de Montgat

El proper dissabte 19 de Maig El Mercat de Montgat acollirà la segona edició de Mercats amb DO Alella en el qual es podran degustar les tapes proposades dels paradistes del mercat maridades amb vins de Denominació d’Origen Alella. Mercats amb DO Alella és una iniciativa impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella. L’objectiu de l’acció és dinamitzar els mercats municipals amb accions de promoció i lligar-los als valors de qualitat, proximitat i de pertinença geogràfica. Llegir més



Dijous, 10.5.2018 08:30h

Teià es prepara per acollir la segona edició del Maridatge dels Sentits

El Maresme vol convertir-se també en un referent del món de la perfumeria. Té tots els ingredients: bons perfumistes i tradició floral. Amb aquest objectiu, del 18 al 27 de maig se celebrarà a Teià la segona edició del Maridatge dels Sentits, un esdeveniment únic que recull les essències diferenciadores del Maresme: flors, gastronomia, vi DO Alella i olors. Una cita molt sensitiva que, a més, aspira a la internacionalització a partir de la creació, aquest any, del I Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d'Argent. Llegir més



Dijous, 10.5.2018 08:15h

Al Maresme, una vintena de cases de pagès, allotjaments i restaurants participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. A la comarca del  Maresme són una vintena.  Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen; una oferta a la qual s’han apuntat gairebé 250 cases d’arreu de Catalunya. Llegir més



Dimecres, 9.5.2018 07:45h

Aquest cap de setmana, noves sessions d'enotast a Premià de Dalt i Arenys de Munt

Un municipi, un tast de territori amb vins i tapes de cuina local. El Consorci d'Enoturisme de la DO Alella proposa recórrer la Ruta del Vi DO Alella a través del tast dels seus vins i amb platets de cuina de temporada i de proximitat. Al llarg de l’any, es podrà gaudir de tastos als diferents municipis, conduïts per un professional que et donarà a conèixer els vins i el seu lligam amb el nostre territori. Aquest cap de setmana tindran lloc enotastos a Premià de Dalt i a Arenys de Munt. Llegir més



Dimecres, 9.5.2018 07:45h

Un sommelier, un vi DO Alella, un plat (14)

Aprofitant la publicació de l'entrevista amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), Anna Vicens, el darrer número de la revista Papers de vi publica una sala de mostres de sommeliers (col·laboradors de la revista i socis de l'ACS) on cadascun d'ells proposa un vi de la DO Alella i un plat per acompanyar-lo i en justifica el maridatge.  La proposta d'avui la fa la sommelier i periodista Ruth Troyano, que suggereix acompanyar l'AA Bruant (Celler de les Aus) amb qualsevol recepta del llibre "Codonys a l'armari" de Nani Nolla. Llegir més



Dimarts, 8.5.2018 10:00h

L'Ajuntament d'Alella convoca una nova convocatòria d’ajuts al desenvolupament turístic del món rural

L'Ajuntament ha aprovat la convocatòria d’ajuts al desenvolupament turístic del món rural, els anomenats ajuts agroambientals que va posar en marxa l'any 2007 de forma pionera a Catalunya. Són subvencions destinades a finançar projectes o activitats que afavoreixin la recuperació, el manteniment i la dinamització de l’activitat agrària. El termini de presentació de sol·licituds és del 26 d’abril al 17 de maig, ambdós inclosos. El programa té una dotació de 20.000€ i inclou entre altres actuacions susceptibles de ser subvencionades, la millora de l’estat de conservació de les masses forestals. Llegir més



Dimarts, 8.5.2018 09:45h

L'Associació Catalana de la Premsa Comarcal engega la campanya #orgulldeserpremsacomarcal

L'ACPC (Associació Catalana de la Premsa Comarcal), de la qual Papers de vi és membre, acaba de posar en marxa la campanya #orgulldeserpremsacomarcal. Amb aquesta iniciativa,  l'entitat pretén reivindicar la premsa local i comarcal com a mitjans de comunicació, útils, necessaris i solvents. D’aquesta manera, i aprofitant la capil·laritat que les diferents capçaleres tenen arreu territori, s'aconsegueix fer una campanya d’imatge conjunta. Sí, nosaltres també sentim orgull de ser premsa comarcal!   Llegir més



Dimarts, 8.5.2018 09:30h

El Celler Nou de Premià organitza un sopar-tast maridat amb vins d'Alella Vinícola

El proper dijous 17 de maig, al Celler Nou de Premià (a Premià de Mar), tindrà lloc un tast de vins d'Alella Vinícola que conduiran l'enòleg del celler, Xavier Garcia, i el sommelier Joaquim Giménez. Per només 20€, els assistents podran gaudir del tast i les explicacions dels experts, alhora que s'una sèrie de "pintxos" que maridaran amb cadascun dels vins servits.    Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya