Papers de vi

Actualitat

Dimecres, 7.9.2016 10:45h

Ja està disponible al web el número d'estiu de Papers de vi

Pots descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 11.8.2016 08:45h

Vídeo de la immersió a la DO Alella de Màrius Serra

Ja tens el darrer número de Papers de vi? No et perdis l'entrevista amb Màrius Serra i el relat de la visita que va fer al celler Quim Batlle i l'àpat ple de paraules que va cuinar per a ell el restaurant El Nou Antigó.  Vídeo: We love Martha Teaser, Màrius Serra from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dijous, 14.7.2016 13:00h

Vegeu el vídeo-resum de la Vinografia dels Alella

Vinografia dels Alella from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dimarts, 12.7.2016 10:30h

La Vinografia dels Alella aplega més de 200 professionals per conèixer els vins de la DO

El passat dilluns 11 de juliol va tenir lloc la segona edició de la Vinografia dels Alella, un esdeveniment organitzat per la revista Papers de vi, amb la col·laboració de la Fundació Germans Aymar i Puig i l'Ajuntament d'Alella. Una fira adreçada únicament a professionals del sector del vi que va reunir més de 200 sommeliers, restauradors, periodistes vinícoles i prescriptors diversos, que van tenir l'oportunitat de tastar més de 120 referències de vi DO Alella, moltes d'elles per primera vegada, d'una vintena de productors diferents. Llegir més



Dimarts, 5.7.2016 11:15h

El Papers de vi número 40 ja és al web!

El número 40 de Papers de vi, que incorpora La Vinografia dels Alella, un complet catàleg que recull tots els vins que s'elaboren dins del territori DO Alella, ja està disponible al nostre web! Accedeix-hi fent clic aquí!  Llegir més



Dijous, 30.6.2016 10:45h

El grup Gossos actuarà a Alta Alella dins del programa del Festival d'Estiu d'Alella

Alta Alella · Cava Privat s’estrena en el Festival d'Estiu d'Alella amb uns convidats molt especials, els Gossos! El grup farà parada al celler en la seva gira de celebració dels seus 22 anys als escenaris : “Ja en són 22 i en volem tocar 22 per a 222 a les 22”.  Un espectacle de petit format, senzill, íntim, on es trenca fàcilment el vidre invisible que sovint els separa de l’espectador. Després del concert, els assistents podran gaudir dels vins i caves d'Alta Alella. Llegir més



Divendres, 17.6.2016 10:00h

Gran èxit de la vuitena edició del Tast Tiana

La vuitena edició del Tast Tiana ha batut tots els rècords i s'ha consolidat com una de les grans cites del vi i la gastronomia al territori DO Alella. La recaptació de l'edició d'enguany supera en gairebé 5.000€ la de l'edició del 2015 (on el preu per la tira de tiquets era el mateix, 10€). Així, s'ha passat dels 3.700 tiquets venuts, als gairebé 4.200 al 2016.  De les dades facilitades pels cellers i restauradors participants, es confirma que ha estat una edició de rècords: s’han cuinat 2. Llegir més



Dijous, 23.6.2016 10:00h

Neix el Roura Garnatxa Criança

Ara fa un any que va sortir a la venda el nou Roura Garnatxa, una garnatxa negra jove del 2014 que se sumava als vins del mateix estil que han arribat al mercat els darrers anys de la mà dels cellers de la DO Alella. Doncs ara ja és a punt d’arribar a les botigues la versió criada en fusta d’aquell vi: el Roura Garnatxa Criança. També de l’anyada 2014, el vi ha passat un any en barriques de roure francès i, segons els responsables del celler, “és un vi més complex i amb més estructura que no pas el jove”. Llegir més



Ana Sanahuja i Roqui Albero a una edició passada del Banquet de les paraules.

Dilluns, 27.6.2016 10:00h

Activitats familiars, gastronomia i vi a la tercera edició de Saborasons

El cap de setmana del 22, 23 i 24 de juliol tindrà lloc a la terrassa del restaurant els Garrofers (Alella) la tercera edició del Saborasons. Gonzalo Rivière, xef de l’establiment, ha explicat a Papers de vi: “El 2013 la nostra proposta va ser la primera iniciativa privada a incorporar-se al Festival d’Estiu d’Alella. En aquella ocasió teníem en ment un projecte força més ambiciós, però va ser necessari començar de manera més modesta. A poc a poc, la cosa ha anat agafant cos i també hem anat adaptant l’oferta al que ens ha demanat el públic i han anat prenent forma activitats més familiars. Llegir més



Dimarts, 21.6.2016 10:00h

Arriba el nou Testuan, amb imatge renovada

La nova anyada del Tres de Testuan ja és al mercat. Com el 2014, aquest 2015 és elaborat amb un 70% de pansa blanca i amb un 30% de garnatxa blanca. Tot plegat, fermentat i criat entre acer inoxidable i barriques velles procedents de la Borgonya i amb uns quants mesos de criança sobre les mares. La nova etiqueta incorpora la imatge d’unes tisores de podar. Quim Colomer, un dels responsables del projecte, explica: “Volíem transmetre la imatge que el nostre vi és un producte artesanal, un vi que recull la història d’aquest territori. Llegir més



Dilluns, 20.6.2016 10:00h

Nova imatge i canvi de nom definitiu per al Marquès d’Alella

Les marques Marquès d’Alella i Raventós d’Alella han conviscut durant un cert temps, però l’estratègia del celler de Santa Maria de Martorelles passa ara mateix per la desaparició del mot Marquès i la consolidació de la paraula Raventós a les etiquetes dels seus productes. Tot plegat coincideix amb una redefinició de la imatge de les ampolles del Pansa Blanca, que adopten una nova etiqueta. Llegir més



Dimecres, 22.6.2016 10:00h

Penjat d’un Fil, el nou dolç de Can Roda

La darrera novetat del celler Can Roda acaba d’arribar al mercat. Es tracta d’un dolç natural de pansa blanca de l’anyada 2015 que porta per nom Penjat d’un Fil, en referència al fet que els raïms que es cullen per elaborar-lo es pengen durant tres mesos “a sol i serena” per aconseguir la pansificació i l’atac de podridura noble sobre la pell. En aquestes condicions s’aconsegueix una concentració de sucre extraordinària que proporciona un most de 21 graus provables d’alcohol. Llegir més



Dijous, 16.6.2016 10:00h

Alta Alella estrena ampolla amb el Blanc de Neu 2015

Coincidint amb la posada a la venda de l’AA Blanc de Neu 2015, Alta Alella presenta una nova ampolla de 37,5 cl dissenyada en exclusivitat per al celler amb el logo AA en relleu. En el futur els altres vins dolços del celler també es presentaran en aquest recipient. De moment, el vi escollit per llançar-la al mercat és l’AA Blanc de Neu 2015, un vi blanc dolç elaborat com a vi de gel. Aquesta nova ampolla respon a la voluntat d’Alta Alella de diferenciar les línies de caves i vins. Ara cada gamma té una línia clara i cada ampolla presenta una personalitat individual que reflecteix els valors de cada vi. Llegir més



Dimecres, 15.6.2016 10:00h

Nova imatge per als vins joves d’Alella Vinícola

Alella Vinícola celebra cent deu anys d’història i ho fa renovant la imatge dels Marfil amb l’estrena d’una etiqueta que recorda la del començament del celler, al principi del segle XX. També s’ha recuperat per a l’efemèride l’ampolla Rhin alta que s’utilitzava originàriament –no la més alta de totes, que no és pràctica–. Es tracta d’una ampolla comprada a Alsàcia, que conserva els colors originals verd i marró. També inclou l’escut original d’Alella Vinícola, “el vol mig abaixat”, una ala que era el senyal tradicional que es feia servir per als escuts d’armes del segle XVI. Llegir més



Cartell de l'esdeveniment

Dimarts, 14.6.2016 16:30h

El Festival Bouquet d’Alella torna amb més força que mai

En el si del Festival d'Estiu d’Alella, el Festival Bouquet d’Alella tindrà lloc el dia 9 de juliol a la masia Can Boquet, seu del celler. Segons els seus responsables, és “un entorn de somni on el maridatge de la música i el vi esdevé la més dolça de les emocions”. El festival presenta dues propostes, una d’infantil a la tarda i una de nocturna per als adults. Osset Meu & The Soundbox, de Bruc Brothers Company, és l’espectacle triat per a infants d’entre 0 i 5 anys i que proposa “una experiència sensitiva i auditiva elaborada a partir de tarimes vibratòries, aparells electrònics i instruments musicals”. Llegir més



Dijous, 9.6.2016 18:15h

"Barcelona Wine", de Lluís Tolosa, segon millor llibre d’enoturisme del món

El llibre Barcelona Wine, de l’autor Lluís Tolosa, ha estat premiat com a “Segon Millor Llibre d’Enoturisme del Món” en els Gourmand Awards 2016, celebrats a Yantai (Xina) el passat dissabte 28 de maig. Gourmand Awards és el concurs de llibres de vins i gastronomia més important del món. Cada any hi participen més de 7.000 llibres d’aquesta temàtica publicats a més d’un centenar de països d’arreu del món.   El llibre Barcelona Wine es va classificar per la final mundial com a “Best Wine Tourism Book in Spain”, juntament amb altres cinc finalistes. Llegir més



Els assistents van tenir l'oportunitat de tastar totes les referències del celler.

Dimecres, 8.6.2016 12:45h

La jornada de portes obertes d’Alta Alella es converteix, un cop més, en una gran festa

Alta Alella va presentar el dilluns dia 6 les noves anyades de 27 referències, en una jornada de portes obertes per a professionals i col·laboradors. Una jornada on el vi va ser el gran protagonista, acompanyat d’un bon nombre d’activitats culturals, artístiques i gastronòmiques.   Més de 700 persones entre productors, distribuïdors, premsa especialitzada, prescriptors i amics van formar part d’aquesta trobada, on es van obrir més de 600 ampolles de vi i es van servir al voltant de 5. Llegir més



Dilluns, 6.6.2016 10:30h

Vegeu la prèvia en vídeo de l'entrevista a Laura Nadeu

El número 40 de Papers de vi està a punt d'arribar al carrer. Hi podreu trobar una completa entrevista amb la gerent del Consorci d'Enoturisme DO Alella, Laura Nadeu, on parla de la Ruta del Vi DO Alella. Vegeu la prèvia de l'entrevista fent clic al següent enllaç.      Teaser, entrevista a Laura Nadeu from Papers de vi on Vimeo.   Llegir més



Dilluns, 6.6.2016 10:15h

Les antigues caves Signat acullen el nou Hotel Arrey Alella

El passat dijous dia 2 va tenir lloc una presentació per a la premsa del nou hotel Arrey Alella, que aviat obrirà les seves portes. A l’acte hi van intervenir Manuel Arrey, president i director del Grupo Arrey Hotels, i Andreu Francisco, president del Consorci d’Enoturisme DO Alella. “El nostre objectiu és convertir-nos en el millor hotel del Maresme” va assegurar Manuel Arrey. El seu grup empresarial ha començat a invertir al nostre país després de 35 anys de trajectòria al Brasil, on ja té set establiments hotelers. Llegir més



Dilluns, 2.5.2016 12:15h

Ja està disponible al web el número 39 de Papers de vi

Pots descarregar el PDF fent clic aquí.  Llegir més




publicitat


publicitat

giny

publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Sopa de Cabra: "La música i el vi només donen bon resultat si es fan amb passió"

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya