Papers de vi

Actualitat

Dijous, 28.9.2017 09:00h

La cuina dels Caputxins

Visitem el convent dels caputxins d'Arenys de Mar i sopem amb els frares per conèixer-ne la seva cuina.  Vegeu l'arxiu adjunt.    Llegir més



Dimecres, 27.9.2017 10:15h

Salses de vi, expressió d'artista

Avui us presentem un altre dels articles estrella del Papers de vi especial Verema. L'artista Joma va pintar plats de la terrissaire Anna Rosat amb salses elaborades amb vi per restaurants del territori DO Alella. El resultat el podeu llegir obrint l'arxiu adjunt. Llegir més



Dimarts, 26.9.2017 09:45h

Oriol Artigas i Talcomraja, els nous cellers de la DO Alella

Llinars del Vallès i Arenys de Munt ja són DO Alella. Tant un municipi com l'altre compten amb un celler gestionat per persones amb les idees molt clares.  Vegeu l'arxiu adjunt.  Llegir més



El tacte del vi

Dilluns, 25.9.2017 12:30h

Tocar el vi: un complet article amb tot el que cal saber sobre el tacte del vi

Avui presentem un article d'aquells que ens encanta publicar a Papers de vi. La periodista i sommelier Sílvia Culell ens parla de les sensacions tàctils del vi amb la col·laboració de diversos experts. Es tracta d'un dels articles del número 48 de Papers de vi i el podeu llegir vegent l'arxiu adjunt.  Llegir més



Divendres, 22.9.2017 09:15h

Crònica d'un tast irrepetible de vins Marfil de més de 20 anys amb Josep Roca

És una de les perles de l'especial Verema de Papers de vi. La crònica de l'impressionant tast de vins Marfil de pansa blanca elaborats fa més de 20 anys com a vins joves, és a dir, vins pensats per ser consumits poc després de la seva el·laboració, que vam tenir l'oportunitat de fer al Celler de Can Roca amb el sommelier Josep Roca.  Podeu llegir l'article descarregant l'arxiu adjunt. No us el perdeu! Llegir més



Dijous, 21.9.2017 10:45h

S'acosta el mes d'octubre i, amb ell, el Vi+

La segona edició del Vi+ tindrà lloc del 30 de setembre a l’1 de novembre, a través d’un cicle d’activitats i experiències enoturístiques entorn el món del vi, promogudes per una seixantena d’agents públics i privats que formen part de la Ruta del Vi de la DO Alella. Aquesta iniciativa va néixer l’any passat amb l’objectiu de dinamitzar el territori de la DO Alella, i enguany es vol insistir especialment en la Ruta del Vi DO Alella i en els seus atractius turístics.   Més de setanta propostes centren una programa­ció eclèctica al voltant del món del vi, el paisatge, la gastronomia i els productes autòctons. Llegir més



Dijous, 21.9.2017 10:00h

Vins de memòria: una llegenda íntima

La crítica cinematogràfica Imma Merino evoca els seus records en un bonic text que va configurar un "Vins de memòria" al número 48 de Papers de vi.  Vegeu l'arxiu adjunt   Llegir més



Manifestació de ciutadans davant del departament d'Economia

Dimecres, 20.9.2017 17:00h

Comunicat de l'Associació Cultural Revista Alella, editora de Papers de vi

Davant la gravetat dels fets que s'estan produint al nostre país, on des de l'Estat espanyol s'estan conculcant drets i llibertats fonamentals, amb la instauració d'un autèntic estat de setge que pretén la liquidació de l'autonomia i les institucions catalanes, des de l'Associació Cultural Revista Alella, editora de la Revista Alella i Papers de Vi, volem manifestar el nostre més absolut rebuig aquestes actuacions pròpies de règims totalitaris, i al mateix temps refermem el nostre compromís amb el dret a decidir de tots els ciutadans de Catalunya. Llegir més



Dimecres, 20.9.2017 11:15h

Ambient festiu a la nit de tapes del Mercat de Teià

Ambient festiu la nit de dissabte al Mercat Municipal de Teià, que es va omplir de veïns que van voler gaudir dels tastets peparats pels paradistes i dels vins del territori DO Alella. En el marc dels Mercats amb DO Alella, avui dimecres 20 de setembre s'organitza un tast de vins de la Denominació d'Origen al Centre Enoturístic i Arqueològic Vallmora. Més informació fent clic aquí.  Font: Enoturisme DO Alella   Llegir més



Dimecres, 20.9.2017 10:45h

Repensar el paisatge (3): Vinyes verdes vora el mar

Us presentem el tercer (i darrer) article dedicat al paisatge vinícola i que hem publicat al darrer número de la revista. Es tracta d'un text inspirador i el signa Gregorio Luri, doctor en Filosofia i llicenciat en Ciències de l'Educació.  Vegeu el document adjunt. Llegir més



Dimarts, 19.9.2017 10:30h

Repensar el paisatge (2): La patrimonialització dels paisatges ordinaris

Posem al vostre abast el segon dels tres articles dedicats al paisatge vinícola de l'especial Verema de Papers de vi, de Francesc Muñoz, Doctor en Geografia i expert en paisatge.  Vegeu l'arxiu adjunt.    Llegir més



Dimarts, 19.9.2017 10:30h

Ferran Centelles lloa la varietat xarel·lo i en destaca dues panses blanques d'Alta Alella

El sommelier Ferran Centelles, col·laborador de la prestigiosa Master of wine Jancis Robinson, ha publicat a la pàgina d'aquesta un article sobre els vins elaborats amb xarel·lo on en lloa les bondats i esmenta els seus preferits. L'article original és un dels continguts de pagament de jancisrobinson.com, però el periodista Sergi Cortés, director de Cupatges, en va un bon resum en aquest article. Centelles esmenta el Tallarol i el Cau d'en Genís d'Alta Alella entre els grans vins elaborats amb aquesta varietat. Llegir més



Papers de vi

Dilluns, 18.9.2017 12:15h

Enorme èxit de la VII edició dels Tastets de Vallromanes

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la setena edició de les Jornades Gastronòmiques de Tastes de Vallromanes. Entre dissabte al migdia i al vespre, i diumenge al migdia, milers de persones van gaudir de les propostes gastronòmiques d'onze restaurants d'aquest municipi del Vallès Oriental, així com dels vins dels cellers Raventós d'Alella i Bouquet d'Alella, els vermuts de Ca l'Estrany i una sel·lecció de cerveses artesanes.  Mònica Fernàndez, regidora de Promoció Econòmica, ha declarat a aquesta revista que "estic molt contenta per l'augment en l'afluència de públic. Llegir més



Isabel Nonell, regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Alella, presenta Arnau Marco i els seus col·laboradors de la sessió d'ahir

Divendres, 15.9.2017 10:15h

Arnau Marco tanca el cicle de classes magistrals de la Festa de la Verema d'Alella

El sommelier Arnau Marco, consultor vinícola i responsable d'algunes de les sessions de l'Enotast d'Alella, va oferir ahir la tercera i darrera de les classes magistrals de la Festa de la Verema d'enguany. La seva sessió duia per títol Alella, vinyes entre el mar i la muntanya, i el seu discurs va versar sobre les diferències que hi ha entre els vins del cantó Maresme i el cantó Vallès de la DO Alella (més maduresa, més grau i menys acidesa al costat del mar, i a l'inrevés a l'altre cantó). Llegir més





Dijous, 14.9.2017 09:45h

Repensar el paisatge: Més enllà de l'enoturisme

Continuem compartint els continguts del número especial Verema de Papers de vi. Aquesta edició recull tres articles al voltant del paisatge aplegats sota el títol "Repensar el paisatge (vinícola) i reconnectar-nos". El primer dels tres articles el signa el catedràtic de Geografia Humana i especialista en paisatge, Joan Nogué.  Vegeu el PDF adjunt Llegir més



Centelles, durant la seva intervenció

Dijous, 14.9.2017 09:30h

Ferran Centelles i la ciència dels maridatges

El sommelier Ferran Centelles va oferir ahir al vespre a Can Lleonart la segona de les classes magistrals que s'han programat amb motiu de la Festa de la Verema d'Alella. Amb una sala plena a vessar de públic, Centelles va exposar part dels continguts del seu llibre publicat fa alguns mesos, ¿Qué vino con este pato?. Després d'explicar que l'art de la sumilleria havia estat, fins fa pocs anys, una pseudociència, va mostrar als assistents, de manera molt didàctica, com en els darrers anys s'han fet avanços importants per convertir els maridatges en ciència, per entendre el perquès, per comprendre les raons per les quals un vi i una menja lliguen o deixen de lligar. Llegir més



Dimecres, 13.9.2017 12:00h

De setembre a setembre: un resum del darrer curs vinícola

Avui comencem una sèrie que us anirà mostrant, cada dia, els diferents continguts de l'especial Verema de la nostra revista, que va veure la llum divendres passat.  Comencem pel primer dels articles, el que sempre obre aquest especial Verema: De setembre a setembre us explica les novetats del darrer any en l'entorn de la DO Alella.  Vegeu el document adjunt.  Llegir més



Dimecres, 13.9.2017 11:45h

S'acosten les VII Jornades Gastronòmiques de Tastets de Vallromanes

Tots els amants de la bona gastronomia del territori DO Alella tenen una cita aquest cap de setmana a Vallromanes. Podreu gaudir de les propostes culinàries dels restaurants de Vallromanes, així com dels vins dels cellers Bouquet d'Alella i Raventós d'Alella i els vermuts de la vermuteria Ca l'Estrany, entre d'altres.  Podeu descarregar el progama de les Jornades fent clic aquí.  Llegir més



Anna Vicens explica el projecte d'Alta Alella tot parlant de Mireia Pujol-Busquets

Dimecres, 13.9.2017 10:00h

Anna Vicens parla de les dones a través dels seus vins a la Festa de la Verema d'Alella

La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, va oferir ahir a Can Lleonart la primera de les tres classes magistrals que s'han programat dins la Festa de la Verema d'Alella. Sota el títol "Les dones a través dels seus vins", Vicens va dirigir un tast maridat on la història de les quatre dones que hi ha al darrere dels cinc vins tastats era la protagonista. Amb un discurs dolç, pausat, fins i tot poètic, la sommelier va captar l'atenció dels assistents durant gairebé una hora i mitja combinant discurs, tast i música (una peça interpretada per una dona i adequada per a cada joc vi-plat). Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya