Papers de vi

Actualitat

Andreu Francisco, Ramon Galí, Romuald Velasco, Masia de Carrancà, Matorelles, Setmana del Vi DO Alella

Dimecres, 18.9.2013 16:15h

La IV Setmana del Vi DO Alella arriba a 21 municipis

La IV Setmana del Vi DO Alella estén el seu àmbit d’influència i arriba ja a 21 municipis. Tres ciutats importants com ara Mataró, Granollers i Badalona s’han sumat a la quarta edició d’una iniciativa enoturística que té la voluntat de donar a conèixer els vins de la Denominació d’Origen i el patrimoni cultural i gastronòmic del territori. El contingut del programa de l’edició d’enguany  ha estat presentat aquest migdia a la masia de Carrancà de Martorelles, pel president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, acompanyat per l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, i el regidor de Treball, Promoció Ocupacional, Comerç i Turisme de Martorelles, Ramon Galí. Llegir més



Divendres, 13.9.2013 16:45h

D'aquí a una setmana es dóna el tret de sortida a la IV Setmana del Vi DO Alella

El proper divendres 20 de setembre es donarà inici a la quarta edició de la Setmana del Vi DO Alella que, aquest any, ha comptat amb les tasques de coordinació i organització de l'equip de Papers de Vi. Durant 17 dies se succeiran un enorme ventall d'activitats pensades per apropar al públic la cultura del vi així com per refermar el sentiment de pertinença dels veins al territori DO Alella. Visites a tots els cellers de la DO, sopars maridatge dirigits per un sommelier, sessions d'iniciació al tast, tastos sorprenents de vi amb xocolata o amb patates xips, activitats infantils, un taller d'alta cuina o un concurs de fotografia són tan sols algunes de les propostes. Llegir més



Dijous, 12.9.2013 16:15h

Aquest cap de setmana arriba la III Jornada Gastronòmica de Tastets de Vallromanes

L'estiu sembla que va arribant al seu final, però la temporada de jornades gastronòmiques encara està en marxa. Aquest proper cap de setmana, junt a un munt d'activitants complementàries, tindrà lloc a Vallromanes la tercera edició de la Jornada Gastronòmica de Tastets, que enguany promet un creixement notable. Vegeu el programa adjunt i no deixeu de passar per Vallromanes el dissabte al migdia o el vespre i el diumenge al migdia a tastar les propostes gastronòmiques dels restaurants de la població; com no podia ser d'una altra manera, tindreu la possibilitat d'acompanyar els plats amb una copa de vi DO Alella. Llegir més



Festa de la Verema 2013

Dimarts, 3.9.2013 19:15h

Alella celebra la 39a edició de la Festa de la Verema amb novetats i pensant en els 40 anys de la celebració

Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l’any vinent.  Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra gastronòmica, s’amplia l’oferta de Tapes + Vi, s’estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s’introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d’aparadors i la tallada de raïm per a adults. Llegir més



Dimarts, 3.9.2013 19:15h

Alella celebra la 39a edició de la Festa de la Verema amb novetats i pensant en els 40 anys de la celebració

Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l’any vinent.  Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra gastronòmica, s’amplia l’oferta de Tapes + Vi, s’estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s’introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d’aparadors i la tallada de raïm per a adults. Llegir més



Dimecres, 28.8.2013 16:15h

El número d'estiu ja és al web!

Si no has pogut aconseguir-ne un exemplar en paper, has de saber que el número d'estiu de Papers de vi ja és al nostre web (fent clic aquí). No et perdis el número. Hi trobaràs una completa entrevista amb la mediàtica sommelier Meritxell Falgueras, amb qui vam compartir tot un dia i tres maridatges. A més, obrim l'edició amb una entrevista al nou president del Consell Regulador, Quim Batlle. En aquest número estrenem una nova secció: Personatge DO Alella. Una secció que presentarà personatges més o menys vinculats als diferents cellers de la DO Alella; en aquesta ocasió, es tracta de David Libersohn, el rabí que està al càrrec del procés pel qual el vi In Vita esdevé Kösher. Llegir més



Dilluns, 26.8.2013 16:15h

La Festa de la Verema d'Alella escalfa motors

Els propers dies 6, 7 i 8 de setembre tindrà lloc la 39a edició de la Festa de la Verema d'Alella. Adjuntem a la notícia el programa d'actes. Si teniu ganes de gaudir del bo i millor dels vins DO Alella i de la gastronomia local, no podeu deixar passar l'oportunitat de participar-hi! Llegir més



Dijous, 1.8.2013 10:15h

El Papers de vi d'estiu ja és al carrer!

Doncs sí. Ja està arribant als punts habituals de distribució el número 23 de Papers de vi. El trobareu amb una portada ben estiuenca, protagonitzada per la Meritxell Falgueras, que brinda amb nosaltres a la vora d'una piscina. A l'interior, una entrevista amb ella, tot allò que necessiteu saber sobre la Mostra Gastronòmica de Cabrils, totes  les novetats d'Alta Alella (que han canviat d'imatge i renoven la gamma de vins) i una nova secció, Personatge DO Alella. A més d'un munt de notícies d'actualitat perquè no us perdeu res de tot allò que es cou a la Denominació d'Origen. Llegir més



Dilluns, 8.7.2013 18:00h

Elaboren un producte per a la pell amb vi del celler Quim Batlle

La iniciativa neix de la creativitat d'Esperança Cases, responsable del Jardí Secret, un establiment de Tiana que elabora perfums de manera artesanal. Cases va aprofitar el Tast Tiana per presentar el més nou dels seus productes: el Vinagrum. Es tracta d'un vinagre elaborat a partir de vi de garnatxa blanca i pansa blanca del celler Quim Batlle a través d'una maceració que segueix una fòrmula ancestral i que el fusiona amb menta. La seva creadora assegura que és oli en un llum per tractar la pell després d'haver-la exposat al sol (amb excés o no). Llegir més



Varietats autòctones, VINSEUM

Dimecres, 3.7.2013 18:30h

Inicien un treball de recerca sobre les varietats autòctones catalanes

Les dues institucions han signat un conveni de col·laboració per estudiar quines són les varietats típiques catalanes i difondre’n els coneixements. Ambdues entitats,a través de la creació d’aquest grup, pretenen promoure la recerca del caràcter identificatiu del vi català i estudiar-ne les varietats autòctones o més utilitzades. També s’ha posat sobre la taula que un dels aspectes que caldrà debatre entre els experts serà el de decidir "què es considera una varietat autòctona i què no". Llegir més



Dijous, 27.6.2013 16:30h

El número 22 ja és al web!

En aquest número, que encara circula en paper pels punts de distribució, hi podreu trobar:  - Una entrevista amb Jaume Borrell i Josep Lluís Martí, President i Gerent del Consorci de Turisme del Maresme - Un reportatge sobre el Tast Tiana 2013 - La presentació de la nova gamma de Marquès d'Alella - El reportatge del tast a cegues de tots els vins rosats de la DO que vam organitzar per als enòlegs dels cellers - "A bodes em convides", un reportatge sobre els restaurants especialitzats en casaments (amb receptes i maridatges inclosos) - Una nova secció "Llibres de vins i menges" - El darrer article de la secció El Celler, que es clou amb tot allò que cal saber sobre Bouquet d'Alella - I un article d'opinió de Luca Marongiu. Llegir més



Divendres, 21.6.2013 17:00h

Alta Alella, guardonada amb tres Ors al Concurs Internacional de Vins Ecològics d’Alemanya

Tres vins del celler Alta Alella han estat guardonats amb la medalla d’Or a la IV edició del Gran Premi Internacional del Vi Ecològic MUNDUS VINI BioFach: Es tracta del Parvus Syrah, amb 95 punts, el Pansa Blanca, amb 94 punts i el nou Garnatxa, vi elaborat per per al mercat d’Alemanya i Japó, que ha obtingut 90 punts.  Organitzat per WINE System AG, l’International Organic Wine Award és l’únic certamen autoritzat per la Unió Europea realitzat amb PAR-System, un incorruptible sistema de tast que afavoreix un major reconeixement dels vins, una assignació precisa de les sensacions organolèptiques i una qualificació verificable. Llegir més



Divendres, 21.6.2013 11:15h

Alella Vinícola i Tanit presenten un vi romà de roses

Els equips de Tanit difusió cultural i del Celler Alella Vinícola han elaborat un vi experimental de roses basat en les receptes dels autors clàssics Apici, Plini i Dioscòrides (segle I dc). Segons expliquen els seus responsables, es tracta d'un vi d’aroma afruitat (fruita blanca) i floral (rosa), amb gust molt agradable i final dolcenc. L'ampolla costa 8 euros i es pot adquirir a la botiga d'Alella Vinícola, a Dau al 7 (Canet de Mar) i al Museu de la Pagesia de Santa Susanna. Llegir més



Burricleta, enoturisme, Bouquet d'Alella

Dimecres, 19.6.2013 17:45h

El projecte “Burricleta” de Bouquet d'Alella guanya un concurs a la millor proposta enoturística

La proposta presentada pel celler Bouquet d’Alella per desenvolupar un punt “Burricleta”, que ofereixi als visitants la possibilitat de fer un passeig entre vinyes i descobrir el paisatge del territori amb una bicicleta elèctrica i ecològica, ha estat la guanyadora del primer concurs convocat per l’Ajuntament d'Alella per promoure l’enoturisme al municipi. A la convocatòria es van presentar cinc projectes, un dels quals no es va poder valorar perquè es va lliurar la documentació fora de termini. Llegir més



Ferran Centelles, Tast Tiana

Dilluns, 17.6.2013 12:00h

El Tast Tiana duplica la xifra de participació de l'any passat

Amb un pregó tan breu com simpàtic i enginyós, el prestigiós sommelier Ferran Centelles va donar el tret de sortida al Tast Tiana el passat divendres 14 de juny. La cinquena edició d'una fira gastronòmica que tenia en el canvi d'emplaçament a la Plaça de la Vila la novetat més important. I encara sort del canvi, perquè aquesta ha estat amb diferència, l'edició més exitosa del tast. Els restaurants han servit al llarg del cap de setmana més de 12 mil racions, mentre que els responsables dels cellers de la DO Alella han omplert una vegada rere una altra les més de 2 mil copes de vidre venudes. Llegir més



Divendres, 14.6.2013 17:00h

Tornen les Jornades Gastronòmiques del Peix i el Marisc del Maresme

El passat dijous 13 de juny van començar les IV Jornades Gastronòmiques del Peix i Marisc de Mataró i Maresme, organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, que es perllogaran fins el 17de juliol. La presentació de les jornades d'enguany es van realitzar en el Mercat de la Plaça de Cuba, conjuntament amb el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, a fi de poder potenciar els productes que ofereixen els mercats que es troben en el Maresme, promocionar els pescadors i peixaters, gaudir de la gastronomia i alhora atraure visitants a totes les poblacions del Maresme que participen en les Jornades de Peix i Marisc, en el decurs de la presentació d'ha fet un tastet pels assistents preparat per diferents Restaurants i servit per alumnes de l'Escola del Gremi. Llegir més



Dijous, 13.6.2013 18:15h

El Tast Tiana torna aquest cap de setmana

Demà divendres es dóna el tret de sortida a la cinquena edició del Tast Tiana. El presitigiós sommelier Ferran Centelles serà l'encarregat de donar inici, amb el seu pregó, a un cap de setmana ple d'activitat al voltant del vi i la teca a la plaça de la vila de Tiana.  Per a més informació, vegeu el PDF adjunt amb el programa complet.  Llegir més



Tres macarrons, El Maresme a la boca, Miquel Aldana

Dijous, 13.6.2013 18:00h

El restaurant masnoví Tresmacarrons presenta el menú “El Maresme a la boca”

El restaurant Tresmacarrons vol recolzar el moviment entre cuiners, productors, restauradors i viticultors de la zona per donar a conèixer la riquesa alimentària i culinària del Maresme més enllà del pèsol i la maduixa. La intenció és reivindicar el Maresme com a marca de qualitat i donar protagonisme a una nova generació de professionals que estan oferint productes de la terra de gran qualitat i que estan apostant per una cuina de proximitat.   La cuina del Maresme viu del mar que té just al davant i de l’horta, del darrera, i s’abasteix de una gran varietat de productes de temporada. Llegir més



Dimecres, 12.6.2013 19:15h

Premien Alta Alella amb el guardó al millor celler de Catalunya

El celler Alta Alella ha estat premiat com el millor celler de Catalunya per l’Associació Catalana de Sommeliers (ACS). Els premis es van lliurar el dimarts a “La nit del sommelier”, sopar de gala celebrat anualment per l’ACS a la terrassa de la Llotja de Lleida, i es van atorgar a través d’una votació a les xarxes socials en la qual van participar tots els socis de l’Associació. Llegir més



Fàbrica del menjar solidari, Carme Ruscalleda, Ferran Adrià

Dilluns, 10.6.2013 15:45h

Ferran Adrià omple la fàbrica de menjar solidari d’oportunitats

Després de mesos de preparatius ‘la fàbrica de menjar solidari’ va obrir les portes ahir diumenge i es va omplir d’oportunitats per als infants i joves del Casal dels Infants, entitat ciutadana d’acció social que enguany celebra 30 anys de lluita contra l’exclusió social als barris més desafavorits. Gràcies a la solidaritat de més de 1.600 persones que van assistir a L’Auditori de Barcelona, es va engegar el motor de la fàbrica, amb el suport imprescindible dels cuiners que s’han sumat a l’espectacle gastronòmic i humorístic: Joan Roca, Mey Hofmann, Carles Gaig, Christian Escribà, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany i Albert Adrià, que van resoldre, dalt de l’escenari, els seus respectius reptes culinaris, plens de màgia i bon humor. Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya