Papers de vi

Actualitat

Salvador Puig durant l'acte de presentació

Dimecres, 7.3.2018 11:15h

El consum de vi DO Alella als restaurants creix un 25% en el darrer any

Fa uns dies va tenir lloc a l'espai Umami Barcelona, al barri de Gràcia de la ciutat comtal, la presentació de les dades referents als vins catalans de l'estudi Nielsen sobre consum de vi a l'Estat. L'Incavi, Institut Català de la Vinya i el Vi, va citar la premsa especialitzada per presentar les xifres de consum de vi català durant l'any 2017 i va comptar amb les intervencions del seu Director General, Salvador Puig, així com del Coordinador General de l'ens, Xavier Agell. Llegir més



Dimecres, 7.3.2018 11:00h

El mes de març és el mes de les biblioteques amb DO Alella

El 2018 té lloc la sisena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça.Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte i d’altres, sempre amb el món del vi per tema. Llegir més



Dimarts, 6.3.2018 11:00h

Especial llibres (30): Calendari l’Ermità 2018

Calendari l’Ermità 2018 Fra Ramon dels Pirineus Edicions Morera Cada any, aquest almanac tradicional arriba ple d’informacions relacionades amb l’astronomia, el camp, l’hort, el jardí, les festes i tradicions populars... Com a novetat, aquesta edició presenta un calendari d’estacions de fruites i hortalisses i també inclou el nou Calendari dels nens i les nenes, un desplegable sobre el cicle festiu de l’any adreçat als menuts. Llegir més



Dilluns, 5.3.2018 12:15h

Especial llibres (29): El Camí de les Aigües

El Camí de les Aigües Carme Martí Editorial Amsterdam Aquesta novel·la és un cant a la cuina feta amb amor i un deliciós homenatge a les àvies treballadores que mai no es van deixar vèncer per les adversitats del seu temps. Recepta a recepta, vivència a vivència, El camí de les Aigües ens proposa un viatge carregat d’olors i de sabors a les nostres arrels, a la nostra infantesa. Una novel·la que ens parla de la vida de la cuinera Maria Badia al llarg del segle XX, a partir de la mirada actual de la Laura, la seva néta. Llegir més



Divendres, 2.3.2018 10:30h

Especial llibres (28): La gastronomia dels camins

La gastronomia dels camins Marisa Benavente i Pilar Herrera Edicions Sidillà Es tracta d’un volum que conté més de cent receptes de cuina fetes amb plantes boscanes. Es divideix en dues parts. La primera descriu setanta plantes silvestres, que podem incloure en la nostra alimentació. La segona part és el receptari, dividit per temes: amanides; bunyols, crestes, samoses i farcellets; coques i pastissos salats; entrants i primers plats; segons plats; salses; postres; diversos; i sucs vegetals i batuts verds. Llegir més



Dijous, 1.3.2018 13:15h

Especial llibres (27). Figueres i figues. Història i simbolisme

Figueres i figues. Història i simbolisme Receptari Maria Esperança Llabrés Terrassa Edicions Documenta Balear A més de les consideracions botàniques que els lectors hi trobaran, aquesta obra és sobretot un recorregut histò- ric que abasta des de l’origen del cul- tiu de la figuera fins a l’actualitat, i una font d’informació sobre la importància agrària, econòmica, cultural, mèdica i terapèutica, culinària i simbòlica que les distintes espècies del gènere Ficus han tingut per a la humanitat. Llegir més



Dijous, 1.3.2018 13:15h

Aquest dissabte a Alella, Enotast amb vi i calçots... en anglès

L'Oficina de Turisme d'Alella ha programat una nova edició de l'Enotast en anglès. "Calçots, a catalan tradition", porta per títol, tindrà lloc aquest dissabte dia 3 a les 13h i serà conduida, com és habitual, per la sommelier Eli Vidal.  La Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Alella persegueix, amb aquesta mena d'activitats, l'apropament dels molts residents alellencs d'origen estranger a les activitats públiques organitzades per l'Ajuntament, alhora que la captació de turistes que s'apropen al territori per conèixer la DO Alella. Llegir més



Dimecres, 28.2.2018 18:45h

Especial llibres (26). Barcelona a peu de porc

Barcelona a peu de porc Ricard Martín Cossetània Edicions Aquest volum ens proposa un recorregut per una cinquantena de cases de menjar de la ciutat. Barcelona té una tipologia de restaurant popular, la casa de menjars, que passa inadvertida entre bars de menús amb ínfules creatives o internacionals, cuines de fusió o cadenes low cost amb precuinats. Barcelona a peu de porc és un llibre que neix de la dèria de Ricard Martín, periodista especialitzat en gastronomia, d’entaular-se en llocs on es mengen plats deliciosos de la cuina casolana tradi- cional a preus populars, encara que no hi hagi ni carta ni estovalles de fil. Llegir més



Dimarts, 27.2.2018 11:45h

Especial llibres (25). Picades. La identitat de la cuina catalana

Picades. La identitat de la cuina catalana David Solé i Torné Farell Editor El recull de les 182 receptes d’aquest llibre busca oferir una àmplia visió tant del recorregut històric com dels diferents usos d’aquest preuat recurs. Coneixerem les picades antigues de la cuina romana, les de la cuina medieval, de la cuina de la Renaixença, les del principi del segle XX i, és clar, les picades de la cuina vigent o actual. En copsarem les aplicacions, atès que poden esdevenir amaniments o acompanyaments, salses, suquets, poden fer enaltir o transferir el seu nom al plat. Llegir més



Dilluns, 26.2.2018 11:15h

Entrevista amb Josep Boatella, director del Campus d'Alimentació Torribera

Santa Coloma de Gramenet compta amb un Campus d'Alimentació de la Universitat de Barcelona on s'hi fa ensenyament i recerca de primer nivell. Al número 50 de Papers de vi vam entrevistar-ne el seu director, Josep Boatella. Podeu llegir l'entrevista fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 26.2.2018 11:00h

Especial llibres (24): Formatges dels Pirineus

Formatges dels Pirineus Natàlia Nicolau Villellas i Laia Pont Diez Cossetània Edicions Les autores ens proposen els cinquanta millors formatges del Pirineu, amb un exhaustiu recull de les seves característiques. Hi trobareu, també, una mirada intimista del sector i les percepcions rebudes durant aquest viatge de les autores. Tal com demostren, darrere de cada formatge hi ha una història molt especial per explicar. Llegir més



Divendres, 23.2.2018 09:00h

Especial llibres (23): Arrossos. Orígens, curiositats i receptes

Arrossos. Orígens, curiositats i receptes Quim Marquès amb fotografies de Laia Prats Juanpera Cossetània Edicions Quim Marquès, xef i propietari del restaurant Suquet de l’Almirall, interpreta com poques persones el receptari clàssic i tradicional de la Barceloneta, el barri mariner de Barcelona on té el seu establiment. És ell l’encarregat d’enfilar aquesta història sobre l’arròs, que mira de donar resposta a la llarga trajectòria d’aquest aliment: quan va aterrar al Mediterrani, com l’han fet servir les civilitzacions, quines varietats n’hi ha, etc. Llegir més



Divendres, 23.2.2018 09:15h

Nova presentació en societat del Semi, dimecres vinent, a Alella

"Literatures amb sentits (41): Jordi Puntí i Stefanie Kremser", tindrà lloc el dimecres 28 de febrer, a les 19.30, al centre d’art Can Manyé, a Alella. I la conversa es maridarà amb el Semi, la nova proposta de Papers de vi.  En Jordi Puntí i la Stefanie Kremser són parella literària. No és que escriguin llibres a quatre mans, sinó que tots dos són escriptors i alhora són parella. Es van conèixer en una estada a la colònia d’escriptors de Ledig House, al nord de Nova York. També a Nova York es van establir durant un any, quan en Jordi Puntí va obtenir una beca del Cullman Center, a la Biblioteca Pública de Nova York, per fer recerca sobre el músic Xavier Cugat, que és el protagonista de la novel·la que ara escriu. Llegir més



Dijous, 22.2.2018 09:15h

Llegiu l'entrevista amb Núria Parlon que vam publicar al darrer número de Papers de vi

El número 50 de Papers de vi, publicat a finals de 2017, anava dedicat de manera gairebé monogràfica a Santa Coloma de Gramenet. Entre els seus continguts, s'hi pot trobar una entrevista amb la seva alcaldessa, Núria Parlon, que explica el projecte de la Vinya d'en Sabater. Podeu llegir-la fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 22.2.2018 09:15h

Especial llibres (22): La cuina de la carxofa

La cuina de la carxofa Pau Garcia Parajuà Comanegra La carxofa és un dels ingredients més emblemàtics de la nostra cuina, una flor deliciosa perseguida especialment durant uns pocs mesos l’any, en què se’n fa la collita. Aquest llibre proposa receptes que van d’allò més bàsic a l’alta gastronomia, totes fonamentades en aquest mateix ingredient, i també una guia fonamental per a la tria, la pela, la conservació i la cuina d’algunes elaboracions bàsiques que converteixen la carxofa en el tot terreny de la cuina catalana. Llegir més



Dimarts, 20.2.2018 10:45h

Especial llibres (21): Gastrofísica. La nueva ciencia de la comida

Gastrofísica. La nueva ciencia de la comida Charles Spencer Paidós Charles Spencer és expert en percepció multisensorial i disseny d’experiències. És director del Laboratori d’Investigació Cross-Modal (modalitat creuada) i catedràtic de psicologia experimental a la Universitat d’Oxford. La seva recerca, que ja suma dues dècades, és el que ens acosta aquest llibre, que ens parla de com els humans percebem el món que ens envolta. I respon preguntes tan curioses com ara: per què mengem un 35% més quan compartim l’àpat amb una altra persona? Per què el 27% de les begudes a base de suc de tomàquet es consumeixen als avions? Per què una música agradable tendeix a destacar la dolçor dels gelats? Aquest volum no es pot trobar en català. Llegir més



Dimarts, 20.2.2018 10:45h

La Universitat Autònoma de Barcelona inaugura el nou curs per formar experts en gestió enoturística

En la seva aposta per potenciar el talent en la gestió i promoció enoturística, La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) inaugura, el proper 26 de febrer, el primer curs “Introducció a l’Enoturisme” dirigit tant a alumnes de Grau en Direcció Hotelera, Turisme, Direcció de Serveis de Restauració i/o Comerç com a professionals del sector que desitgin en especialitzar-se en aquest àmbit. Per als qui ja treballen en el sector vinícola, el curs suposa una gran oportunitat per ampliar i actualitzar les seves capacitats estratègiques. Llegir més



Dilluns, 19.2.2018 13:15h

Especial llibres (20): Papilas y moléculas

Papilas y moléculas François Chartier Planeta Gastro François Chartier és un dels professionals del vi que més s’ha endinsat en la ciència aromàtica dels aliments. Ho ha fet a través de l’anàlisi de les molècules, tant dels aliments com de les varietats de raïm del vi, per saber les coincidències que s’hi esdevenien i maridar o harmonitzar, que diu ell, a partir d’aquestes coincidències. La creació de famílies aromàtiques permet l’elaboració de receptes i el maridatge entre plats i vins. Llegir més



Divendres, 16.2.2018 10:00h

Vegeu les fotos de la vinya de Mas Coll nevada

Samuel Garcia, responsable de les vinyes d'Alella Vinícola, ha compartit amb nosaltres les fotos que va fer de la vinya de Mas Coll (Alella), la més alta de la DO, el dimarts 13 cap a les 8.30, abans que la neu es fongués. El dia es va llevar net i clar i amb un cel ben blau. Fixeu-vos com, en algunes fotos, a més del mar amb el sol reflectit, es veu perfectament el Montseny nevat.  D'aquesta vinya, situada al capdamunt del Turó del Galzeran i plantada, principalment, de garnatxa negra, en surten vins com el Costa del Maresme. Llegir més



Divendres, 16.2.2018 09:45h

L'edició Carnastoltes de l'Enotast d'Alella proposa tastar el Semi, el nou vi de Papers de vi

Demà dissabte, a les 13h al davant de l'oficina de turisme d'Alella, tindrà lloc l'enotast de febrer, amb el Carnaval com a excusa o eix conductor. Els vins que la sommelier Eli Vidal, conductora de l'acte, ha triat per a l'ocasió són el Semi (de Papers de vi) i el Galàctica (de Raventós d'Alella). Els vins aniran acompanyats d'un tastet de truita de patates.  Més informació fent clic aquí.    Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya