Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 16.1.2018 11:30h

Especial llibres (5): Agenda de vins catalans 2018


  Agenda de vins catalans 2018
 Patrícia de Golferichs Ventura 
Amb l’etiqueta UnDiaUnVi, aquesta agenda temàtica ens acosta a 365 vins d’una manera expressiva i expansiva. Amb vocabulari desinhibit i festiu, que pretén acostar el vi a un públic ampli. Per això s’aporten dades bàsiques de cada vi, però també el preu, les sensacions que genera en els tastadors experts que col·laboren en el projecte, un maridatge possible i, també, quin moment és bo per obrir una ampolla de cada vi: vins per obrir en ocasions especials, vins per conquistar, vins per beure a l’estiu, vins amb etiquetes especials, vins experimentals, etc. Llegir més



Dimarts, 16.1.2018 10:15h

L'Ajuntament d'Alella amplia l'oferta enoturística per al 2018

L’Ajuntament d'Alella ha programat per aquest any més d’una trentena d’activitats enoturístiques per promocionar el vi i el territori DO Alella. Es mantenen les sessions mensuals d’Enotast i Mostast i els tastos en anglès que es van introduir l’any passat, i que estan dinamitzats pels sommeliers Arnau Marco i Eli Vidal. Es faran tres Wine Tasting, al març, maig i juny, en els quals a més de practicar anglès i conèixer els vins de la DO Alella es podran tastar productes gastronòmics dels Països Catalans, com els calçots, el fuet i la paella. Llegir més



Dilluns, 15.1.2018 12:45h

El Consorci DO Alella obre la convocatòria 2018 per les empreses que vulguin ormar part de la Ruta del Vi DO Alella

S'ha obert la convocatòria per rebre nous membres a La Ruta del Vi DO Alella, amb la determinació de seguir treballant en la construcció de la identitat vitiviníciola del nostre territori mitjançant la promoció econòmica i turística d’aquest. La Ruta del Vi DO Alella està impulsada i gestionada pel Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella. S’articula a través del Club del producte, que integra sota un objectiu comú interessos tant públics com privats, i està orientat a posar en valor tots els actius tangibles i intangibles que tenim en el territori de la DO Alella a través de la cultura vitivinícola mitjançant un pla d’actuació estratègica. Llegir més



Dilluns, 15.1.2018 12:30h

Especial llibres (4): Guia d’enoturisme del Penedès

Guia d’enoturisme del Penedès Lluís Tolosa Tolosa Wine Books Aquesta guia ofereix 210 llocs recomanats per gaudir de la cultura del vi: cellers, restaurants, allotjaments, enoteques i visites culturals. També inclou 500 vins i caves recomanats. I explica Tolosa: “És el resultat d’un any i mig de feina al Penedès. Hi descobrireu 2.700 anys d’història del vi. Un paisatge variat i sorprenent, ple de racons desconeguts. Coneixereu les mil possibilitats del xarel·lo. Els rosats com a nexe natural entre el Penedès de mar i muntanya. Llegir més



Divendres, 12.1.2018 11:45h

Semi va arribant a les vinateries d'Alella

Doncs, efectivament, el Semi, el nou vi de Papers de vi ja està disponible a Xarel·lo, la Companyia d'Alella i al Celler Jordana a un preu de 10€ l'ampolla. A aquesta darrera botiga, a més, el podeu degustar a copes. Aviat, a més, el podreu trobar a la vermuteria Ca l'Estrany i a un bon nombre de restaurants d'Alella.    Llegir més



Divendres, 12.1.2018 10:45h

Especial llibres (3): Guia dels millors 100 vins i caves de Catalunya

Guia dels millors 100 vins i caves de Catalunya Lluís Tolosa Tolosa Wine Books Quins són els cent millors vins i caves que s’elaboren a Catalunya? Davant aquest desafiament segurament impossible, el sociòleg i divulgador de vins ha seleccionat “vins i caves de les dotze denominacions d’origen, vins coneguts i reconeguts en l’àmbit nacional i internacional i vins de tots els estils i colors: vins blancs, rosats, negres, dolços i caves”. Llegir més



Dijous, 11.1.2018 10:30h

Especial llibres (2). Grans vins a petits preus 2018

Grans vins a petits preus 2018 Lluís Romero Cossetània Edicions S’hi referencien més de dos-cents vins catalans que es poden trobar a les vinateries per menys de 12 €; vins de qualitat a l’abast de totes les butxaques, segons l’autor. El volum també és una invitació a descobrir tresors del panorama vitivinícola català actual.   Llegir més



Dimecres, 10.1.2018 16:45h

Santa Coloma de Gramenet, una ciutat estratègica per a la DO Alella

Editorial del número 50 de Papers de vi A tocar de municipis integrants de la DO Alella hi ha la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. El territori DO hi comparteix una continuïtat geològica, perquè es tracta del mateix pla, la mateixa serralada i la mateixa composició del sòl: el sauló. També hi compartim un passat no gaire llunyà, abans de l’esclat urbanístic, en què el paisatge dominant era la vinya. Un cultiu del raïm en tot aquest territori comú que es remunta a època d’ibers i de romans, abans de la divisió en els actuals municipis i parròquies. Llegir més



Dimecres, 10.1.2018 16:30h

Especial llibres (1). La guia de vins de Catalunya 2018

Com és habitual, des de fa anys, en el número de la revista que veu la llum pels volts de Nadal, publiquem un especial de llibres que han arribat a les llibreries al llarg de tot l'any i que tenen el vi o la gastronomia com a protagonistes. Durant els propers dies us farem una proposta diària de llibre a partir de l'especial publicat a la revista en paper. Comencem avui amb la desena edició de La guia de vins de Catalunya.  La guia de vins de Catalunya 2018 Jordi Alcover i Sílvia Naranjo Cossetània Edicions Tal com diu a la coberta del volum, s’hi referencien 1. Llegir més



Els plats i vins que l'equip de Papers de vi va compartir amb Jordi Martínez

Divendres, 5.1.2018 12:45h

Els plats de la ruta de tapes que vam fer amb l'actor Jordi Martínez

El número 50 de Papers de vi, que és gairebé un monogràfic dedicat a Santa Coloma de Gramenet, s'obre amb  un article de Sílvia Culell que relata la ruta de tapes i vins que vam fer amb l'actor Jordi Martínez pel barri del Fondo. Vegeu  les tapes que vam prendre i els vins que les van acompanyar, a suggeriment de la sommelier colomenca Magda Pascual:  Tempura de seitons, bacallà i gambots (103) amb Marfil Sec (Alella Vinícola) Salmó marinat amb puré de patata i poma (German’s) amb Raventós d'Alella Pansa Rosada Bomba amb salsa brava (Platazo) amb Roura Garnatxa Criança Pastís de formatge amb crema de fruites vermelles (La Cuina de la Loli) amb Mirgin Laietà Rosé (Alta Alella)   Llegir més



Dijous, 4.1.2018 10:00h

Víctor Quintillà, el xef estrellat del restaurant Lluerna, cuina el plat de la Vinfografia del darrer Papers de vi

La Vinfografia del nou número de Papers de vi està dedicada al 93 ceps, l'únic vi de sumoll de la DO Alella, que elabora el celler Altrabanda. La sommelier Eva Vicens, autora de l'article, va proposar per maridar-lo un pit d'ànec amb salsa de foie i un toc de llima, un plat que forma part de la carta del restaurant Lluerna (una estrella Michelin), de Santa Coloma de Gramenet, conduit pel xef Víctor Quintillà.  Vegeu la recepta del plat fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 4.1.2018 09:30h

Les biblioteques del territori DO Alella organitzen un concurs de fotografia a Instragram

Les biblioteques del territori DO Alella organitzen, en el marc de les Biblioteques amb DO (el mes de març és el dedicat a la DO Alella), un concurs de fotografia a Instagram amb tres premis per a les tres millors fotos, que triarà un jurat professional.  Vegeu la imatge adjunta per a més informació.  Llegir més



Dimecres, 3.1.2018 12:15h

Josep Maria Pujol-Busquets parla del Cava de Paratge i del futur d'Alta Alella a Papers de vi

Montserrat Serra publica al número 50 de Papers de vi una extensa entrevista amb el propietari d'Alta Alella amb motiu del canvi de rumb del projecte del celler i de la sortida al mercat del Mirgin Exeo, el primer Cava de Paratge Qualificat de la casa.  Corre a aconseguir el teu exemplar en paper de la revista! Llegir més



Dimarts, 2.1.2018 18:00h

De tapes i vins amb Jordi Martínez al nou número de Papers de vi

Qui no coneix Jordi Martínez? L'hem vist a Ventdeplà, a Kubala, Moreno i Manchón i, més recentment, a Merlí. Però també a un munt d'altres sèries i pel·lícules. En Jordi viu a Santa Coloma de Gramenet i ens el vam endur de tapes i vins pel barri del Fondo. No et perdis el reportatge que en va fer Sílvia Culell al número 50 de Papers de vi! Llegir més



Dimarts, 2.1.2018 17:45h

La nova edició de Papers de vi va arribant als punts de distribució

Des de la setmana passada que el número 50 de Papers de vi va arribant als punts de distribució. Hem dedicat el número de manera gairebé íntegra a Santa Coloma de Gramenet, una ciutat que, si bé no forma part de la DO Alella, sí que té un gran nombre d'elements (una vinya testimonial, un restaurant amb estrella, el Campus d'Alimentació Torribera, una escola d'hostaleria, vinateries especialitzades, una oferta de tapes espectacular) que la converteixen en una peça clau per a la DO. Llegir més



Divendres, 29.12.2017 11:30h

Concert d’Any Nou a Can Roda

Can Roda rep l’Any Nou amb un concert de música clàssica el pròxim 30 de desembre a les 19 h dirigit per Josep Maria Sauret, director artístic amb una llarga i reconeguda trajectòria dins el món musical català. La singular casa senyorial del 1864 que presideix la finca acollirà una nit molt especial en què gastronomia i música aniran de la mà, i a ritme d’orquestra. Al llarg del concert se servirà un maridatge de cuina d’autor amb els vins Can Roda. Alhora, es presentarà el seu escumós SO de Masia Can Roda Brut Nature, elaborat amb pansa blanca i muscat, per brindar per l’entrada de l’any. Llegir més



Divendres, 29.12.2017 11:00h

Ni Cabernet, ni Soraya, no patiu!

Mirant de mantenir viva la tradició que els mitjans de comunicació publiquin notícies falses el dia dels Sants Innocents (bé, alguns mitjans ho fan cada dia, però no és el nostre estil), ahir vam publicar un parell d'innocentades. Com fem cada any, vam esforçar-nos a fer-les ben extremes i poc creïbles. Tot i així, vam fer dubtar molts lectors! Doncs no, no patiu. Ni la DO Alella arrencarà pansa blanca per plantar cabernet sauvignon, ni s'instituirà la figura de la Reina del Vi d'Alella en Soraya Sáenz de Santamaría! Llegir més



"Viva el vino!", va dir Soraya

Dijous, 28.12.2017 10:15h

Soraya Sáenz de Santamaría, Reina del Vi d'Alella

Després que la Confraria del Cava de Sant Sadurní eliminés fa dos anys la figura de Reina del Cava a proposta de la CUP local per tractar-se d'una institució rància i masclista, des del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació intervingut per l'aplicació de l'article 155 es proposa recuperar aquesta figura, en aquesta ocasió, dins de la Denominació d'Origen Alella. La presidenta de la Generalitat, Soraya Sáenz de Santamaría seria la primera Reina del Vi d'Alella i prendria possessió del seu regnat durant la propera Festa de la Verema. Llegir més



Pansa blanca

Dijous, 28.12.2017 08:45h

Aproven una línia d’ajuts per arrencar pansa blanca i plantar cabernet

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Alella ha aprovat d’urgència aquest matí en una sessió plenària extraordinària una línia d’ajuts per arrencar els ceps de pansa blanca i plantar-ne de nous de cabernet sauvignon. Aquells viticultors que s’hi vulguin acollir percerbran 100 euros per cada cep de pansa arrencat. Quim Batlle, president del Consell Regulador, ha declarat, visiblament enfadat “tant de fer blancs, tant de fer blancs… els vins que molen de debò són els negres i francesos, home! Ja està bé de provicianisme i de defensar les varietats autòctones. Llegir més



Dimecres, 27.12.2017 11:00h

El nou Papers de vi, a punt de veure la llum

El número de finals de desembre de Papers de vi està a punt de sortir al carrer. Segurament, aquesta tarda ja el tindrem a la redacció i en començarà la distribució. Aquest cop, hem anat de tapes i vins amb un personatge popular que tots heu vist a la televisió. De moment no us avancem qui és, però sí part del que vam compartir amb ell al voltant d'una taula... ;-) Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya