Papers de vi

Actualitat

Dilluns, 25.4.2016 12:15h

Narcís Perich presenta la cançó Un got de vi d'Alella

El tema va ser enregistrat el 2012 i el cantautor alellenc l'ha fet pública per la Diada de Sant Jordi   Narcís Perich acaba de fer pública la seva darrera cançó. De fet és un dels temes que va quedar descartat del seu darrer disc, "Un pas ferm". Perich explica que "vaig escriure aquesta cançó la nit de Nadal de 2011 i la vam enregistrar l'estiu de 2012 amb la Jonah Smith Band i amb David Soler a la producció. Tot i que l’havia interpretat en un parell de concerts, havia restat inèdita fins ara". Llegir més



Pèsols a la japonesa (Carme Ruscalleda - Sant Pau)

Divendres, 22.4.2016 12:45h

Els pèsols del Maresme, un dels protagonistes del Sopar de l’Any

Carme Ruscalleda hi va presentar un deliciós plat de “pèsols a la japonesa”     El passat 7 d’abril va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya la gala del Català de l’Any, que va atorgar aquest guardó a l’activista badaloní Òscar Camps per la seva tasca amb els refugiats que arriben, fugint de la guerra, a l’illa grega de Lesbos. Després de la gala, que organitza el diari El Periódico, té lloc cada any un espectacular sopar a càrrec dels millors xefs del país.    Una de les cuineres estrella que no falta mai a la cita és la santpolenca Carme Ruscalleda, que aquest any va presentar un plat de pèsols “a la japonesa”; uns pèsols cruixents al dente  amb bolets japonesos servits dins d’un bonic pot de vidre que molts comensals es van endur de record a casa seva. Llegir més



El president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, durant la presentació de la Ruta

Dilluns, 4.4.2016 16:30h

Presenten la Ruta del Vi DO Alella

Promoguda pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, la iniciativa integra interessos públics i privats amb l'objectiu de per promoció d'aquest territori   La DO Alella ja té la seva ruta. El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha presentat aquest dilluns 4 d'abril la Ruta del Vi DO Alella, una iniciativa que té per objectiu articular, integrar i incrementar el valor de l´oferta turística vinculada al territori per contribuir-hi al seu desenvolupament, millorar els resultats comercials i garantir una experiència satisfactòria per al visitants. Llegir més



Dilluns, 21.3.2016 10:30h

Els pèsols, protagonistes de la gastronomia del Maresme per unes setmanes

Presenten les Jornades del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme   Mataró celebra enguany les 19es jornades gastronòmiques del Plat de Mataró, la sèpia amb pèsols i patates, amb la participació de 13 restaurants, dels quals 9 són de Mataró i la resta de la comarca del Maresme: un d’Arenys de Mar, dos de Cabrils i un de Llavaneres. Aquestes jornades s’emmarquen en les jornades gastronòmiques del Pèsol del Maresme que coorganitzen conjuntament el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona  Maresme. Llegir més



Jordi Sánchez, ANC, Alella Vinícola

Dissabte, 5.3.2016 11:30h

Jordi Sánchez: “Sóc un consumidor habitual dels vins d’Alella”

El president de l’Assemblea Nacional Catalana visita Alella per parlar sobre el procés constituent català   Jordi Sánchez, president de l’ANC, va assistir ahir al vespre a una xerrada-col·loqui convocada per l’assemblea territorial d’Alella sota el títol ‘Procés constituent. Construcció del nou estat’. La conferencia pretenia abordar el procés constituent català, posant l’accent al passat, el present i el futur del futur polític de Catalunya. En un acte celebrat a al celler Alella Vinícola, prop de vuitanta assistents van poder debatre i plantejar qüestions al voltant del procés sobiranista. Llegir més



Dijous, 28.1.2016 10:15h

El número 38 de Papers de vi (Nadal 2015) ja està disponible al nostre web

Pots descarregar-lo fent clic aquí. Llegir més



Divendres, 15.1.2016 11:00h

El llibre Barcelona Wine rep el premi “Best Wine Tourism Book in Spain”

El llibre Barcelona Wine, de l’autor Lluís Tolosa, ha estat premiat com a Millor Llibre d’Enoturisme de l’Estat espanyol en els Gourmand Awards 2015. Gourmand Awards és el concurs de llibres de vins més important del món. Cada any hi participen més de 7.000 llibres de vins i gastronomia publicats a més d’un centenar de països d’arreu del món. En aquesta primera fase, s’han premiat els millors llibres de vins de cada país. El reconeixement per al llibre Barcelona Wine és doble, perquè no només ha guanyat el premi “Best Wine Tourism Book in Spain”, sinó que també s’ha classificat entre els sis millors llibres d’enoturisme del món. Llegir més



Dilluns, 28.12.2015 11:00h

Detecten un brot de fil·loxera xarel·lera a Alella

La fil·loxera xarel·lera ja és a Alella. Després d’exterminar hectàrees i hectàrees de xarel·lo a Austràlia, Nova Zelanda, Sud Àfrica, Argentina, Xile i Califòrnia, aquesta temuda malaltia ja ha arribat a la nostra DO i està començant a fer els seus estralls. El toc d’alerta el va donar en Manelet de Cal Pinxo, un viticultor de 96 anys que es va posar en contacte amb la nostra revista en veure els primers exemplars de l’insecte campant per la seva vinya. “Jo estic ben tranquil, perquè les meves vinyes són de pansa blanca, però aquells que tenen plantat xarel·lo ja poden començar a tremolar!”. Llegir més



Dimecres, 9.12.2015 09:45h

El número de tardor de Papers de vi, ja és al web

Podeu descarregar-lo a http://www.papersdevi.cat/documents/revistes/papersdevi.cat/papers-de-vi-37_web.pdf Llegir més



Dimarts, 24.11.2015 10:30h

Presenten la vuitena edició de La Guia de Vins de Catalunya

Ahir va tenir lloc la festa de presentació de l’edició 2016 de La Guia. L’acte va ser presentat pels actors Carles Xuriguera i Fel Faixedas i els autors de La Guia, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. Alella surt representada a la guia amb 37 referències, de les quals, novament els vins elaborats amb pansa blanca han estat els protagonistes. Les puntuacions són molt elevades, es comprenen entre els 9,59 i els 8,27 punts. En categoria de negres, la garnatxa negra ha estat la més valorada . Destaquen els dolços i escumosos d’Alella Vinícola i es reincorporen a La Guia cellers com Can Roda i Altrabanda. Llegir més



Dilluns, 16.11.2015 13:30h

El número 36 de Papers de vi, ja disponible al web

http://www.papersdevi.cat/en-paper Llegir més



Dilluns, 9.11.2015 11:30h

Alella Vinícola acull la Jornada sobre enoturisme de FIVIN

FIVIN (Fundació per la Investigació del Vi i la Nutrició), amb el suport de la Diputació de Barcelona, va celebrar el passat dijous dia 5 de novembre la seva quarta jornada consecutiva sobre enoturisme. Després de passar pel Penedès i el Pla de Bages, l’edició d’enguany va tenir lloc a la DO Alella, concretament al celler Alella Vinícola. L’acte va reunir a més d’un centenar d’assistents i portava per subtítol, “De la venda del producte a la venda de l’experiència”. Aquesta jornada es va dividir en tres parts: comercialització, màrqueting i comunicació, i es va cloure amb una conferència sobre la part online d’aquesta branca del turisme, la de la cultura del vi. Llegir més



Quim Batlle, Quico Batlle

Divendres, 18.9.2015 10:15h

S'ha mort Quico Batlle

Personatge molt popular i estimat a Tiana, vam tenir la sort de poder conversar unes quantes hores amb ell a finals del 2013 per conèixer la seva vida dedicada a la vinya i el vi.  Us deixem un document PDF amb la secció "El personatge de..." del número 26, que vam dedicar a en Quico.  Llegir més



Cartell d'aquesta sisena edició

Dilluns, 14.9.2015 10:00h

Torna la Setmana del Vi DO Alella

La sisena edició de la Setmana del Vi DO Alella ja és aquí. Durant 17 dies se succeiran les activitats pensades per apropar la cultura del vi i la DO Alella al públic amb més de 60 propostes que tindran lloc a 18 municipis diferents. Hi ha activitats per a totes les edats i gustos, no et perdis el programa! (El trobaràs adjunt) Llegir més



L'Hort de la Rectoria bull d'activitat durant l'edició 2014

Dimecres, 2.9.2015 17:00h

Vi, gastronomia i cultura a la nova edició de la Festa de la Verema d'Alella

Alella es convertirà durant tres dies en un punt de trobada per als amants del territori, el vi i la gastronomia amb la 41a edició de la Festa de la Verema que se celebra del 4 al 6 de setembre. El vi és el protagonista principal d’una Festa que reivindica la tradició vitivinícola del poble i la riquesa patrimonial, cultural i paisatgística del seu territori. La trepitjada de raïm en família, una actuació castellera i la recuperació de la conferència d’un especialista del món del vi i la gastronomia són les principals novetats d’una edició que té com a pregoner el gran defensor de la terra a Catalunya, el pagès mataroní Pep Riera. Llegir més



Dimecres, 2.9.2015 16:45h

El número 35 de Papers de vi, disponible al web

Feu clic aquí.  Llegir més



Divendres, 28.8.2015 09:00h

Neix la primera Associació de Panniers

Obrint-se camí entre les noves tendències en gastronomia, tot aquell interessat en la cultura del pa i el rol del Pannier podrà acreditar-se com a tal i formar part de la primera comunitat de Panniers del món, tenint l’oportunitat de formar-se en cursos especialitzats sobre la cocció, presentació, servei i maridatge de pans de la mà dels principals experts, així com intercanviar idees i experiències en congressos i esdeveniments futurs.  Aquest estiu ha nascut la primera Associació de Panniers (www. Llegir més



Dilluns, 30.3.2015 16:30h

Ja està disponible el número 33 de Papers de vi en format PDF al nostre web

Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 25.3.2015 09:45h

El Consell Comarcal planteja la creació d'una Central de Compres per comercialitzar els productes hortícoles de proximitat

Segons han plantejat els responsables de l'estudi, el Maresme -tot i haver perdut en els darrers 30 anys el 75% de les seves explotacions agràries i més del 49% de la seva superfície agrícola últil- manté un important potencial que li permet consolidar-se com un dels principals territoris productors de verdures i hortalisses. El principal escull que troba el sector per expandir-se és la comercialització dominada d'uns anys ençà per la gran distribució. Un model que prioritza el producte de baix preu i amb el qual l'horta maresmenca ho té difícil per competir. Llegir més



Dimarts, 24.3.2015 11:45h

L'Ajuntament d'Alella​ crea la nova marca turística "Alella, la vinya de Barcelona"

“Alella, la vinya de Barcelona" és la nova marca turística d'Alella, amb la qual el municipi aspira a convertir-se en un referent com a destinació d’enoturisme dins i fora de Catalunya. La nova marca resalta dos dels principals valors del poble: el paisatge i la cultura vitivinícola, i la privilegiada i estratègica ubicació a tocar de la capital catalana, un potent referent turístic a nivell mundial. "Vincular la marca Alella a la marca mundial Barcelona és una associació imbatible, és una gran sort que hem d’aprofitar”, va dir la regidora de Promoció d'Alella, Cristina Xatart, a l'acte de presentació de la marca celebrat divendres, 20 de març, al celler Alella Vinícola. Llegir més




publicitat


publicitat

giny

publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Sopa de Cabra: "La música i el vi només donen bon resultat si es fan amb passió"

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya