Papers de vi

Actualitat

Dijous, 26.7.2018 10:15h

S'apropa la Mostra Gastronòmica de Cabrils

Cabrils celebrarà del 17 al 20 d’agost de 2018, i en el marc de la Festa Major de Santa Helena, la 31a edició de la Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans, un esdeveniment gastronòmic, econòmic, turístic i social de primer nivell que permet degustar els plats, vins i caves més representatius de la comarca i que des de fa tres dècades aplega els amants de la gastronomia ja no només del Maresme sinó d’arreu de Catalunya. Amb unes xifres que superen els 15.000 visitants anuals, durant els quatre dies de la Mostra Cabrils es converteix en referència de la gastronomia al Maresme, potenciant una fusió entre aromes, sabors i música que amenitzaran les nits de mitjans d’agost convertint-les en una experiència per a gaudir-la amb els cinc sentits. Llegir més



Dimecres, 25.7.2018 11:30h

La Festa Major d'Alella tindrà vi de la DO

Va ser una de les novetats més exitoses de l'edició 2017 de la Festa Major d'Alella: la incorporació de food trucks prèvia a les activitats nocturnes que van tenir lloc a l'Hort de la Rectoria. Enguany els assistents a la festa podran tornar a gaudir de les diferents propostes gastronòmiques de les furgonetes de menjar, i acompanyar-les de vins de diversos cellers de la DO Alella servits des d'un altre food truck gestionat pel Consorci d'Enoturisme. Tota festa sempre és millor si hi ha vi d'Alella! Llegir més



Dimarts, 24.7.2018 13:00h

Els còctels de l'estiu... a Papers de vi!

Una terrasseta. La fresca. Amics. Conversa. Riures... i un còctel al damunt de la taula. Sona a bon pla en ple estiu, oi?  Doncs al número de Papers de vi que veurà la llum a finals d'aquesta setmana us en proposem uns quants, de còctels. Originals i diferents. Estem segurs que mai no n'heu tastat cap, dels que veureu a les nostres pàgines... De moment, us deixem aquesta foto d'una pinya colada. Però és una pinya colada especial... què dirieu que porta? ;-) Llegir més



Dimarts, 24.7.2018 13:00h

La Rauxa, el nou ancestral d’Oriol Artigas

Acaba d’arribar al mercat La Rauxa, un escumós ancestral 100% pansa blanca. Oriol Artigas explica que “és un vi que em fa molta il·lusió perquè surt de la vinya de casa, de Can Guardiola (Vilassar de Dalt, 350 metres d’altura). És l’única vinya que he plantat jo (al 2008) i fins ara la petita producció que tenia havia anat destinada a altres vins, però ara ha arribat el moment que tingui un vi propi”, explica. N’ha elaborat 600 ampolles i té molt clar que és un vi amb entitat. Llegir més



Dilluns, 23.7.2018 16:30h

El Festival Bouquet d'Alella tanca l'edició 2018 amb enorme èxit

Aquest dissabte va tenir lloc una nova edició del Festival Bouquet d'Alella que, alhora, va tancar el Festival d'Estiu d'Alella.  A la tarda, a l'interior del celler, la companyia Bruc Brothers Company va oferir l'espectacle Electric Baby Land, dirigit als més menuts de la família amb un ple absolut. Al vespre, la guitarra de Vicenç Solsona va acompanyar la veu de Paula Domínguez, que van fer un repàs de boleros, cançó d'autor, jazz, flamenc i molt més per a un públic que omplia a vessar el pati de Can Bouquet. Llegir més



Divendres, 20.7.2018 13:15h

Demà dissabte, Festival Bouquet d'Alella

Demà el Festival d'Estiu d'Alella posarà el seu punt i final amb la celebració d'una nova edició del Festival Bouquet, que ha programat una activitat infantil a la tarda i un concert de cara al vespre. Tot plegat, com sempre, ben acompanyat amb els vins del celler i les propostes gastronòmiques del restaurant teianenc El Nou Antigó.  Més informació fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 19.7.2018 19:00h

Els dijous d'agost, Alta Alella esdevindrà un 'chill out' amb la posta del sol

Els DJ's Legs of Love es faran els amos de la terrasa del centre d'enoturisme cada dijous del mes d'agost. Des de les 18h fins a les 21h, es podran tastar els vins i caves  d'Alta Alella al ritme de la música, del projecte de dos apassionats del vi i la música electrònica amb ganes de reivindicar aquest maridatge poc habitual. Amb un munt d’influències internacionals i amb una sensibilitat especial al paladar i a les oïdes, Myrko i Carlos oferiran la banda sonora perfecte per maridar amb els vins d’Alta Alella a ritme de downtempo, baleàric, funky i afro. Llegir més



Dimecres, 18.7.2018 13:15h

Aquest cap de setmana, música i vi DO Alella a Cabrils

Aquest cap de setmana tindrà lloc el Musicab, el festival de música de Cabrils, que enguany celebra la seva trentena edició. Més enllà de l'ampli i interessant programa musical, els assistents podran gaudir de diversos tastos de vi amb la DO Alella com a protagonista. Si voleu gaudir del vi Testuan amb els seus elaboradors o participar d'un tast de vins del territori amb la sommelier Mercè Vizern, no us ho podeu perdre.  Més informació fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 18.7.2018 13:00h

Tasta El Masnou amb vins DO Alella

Tasta el Masnou és una activitat experiencial complementària a l’itinerari guiat “El Masnou, terra de mar”, que us convida a degustar productes elaborats al Masnou, maridats amb vi de la DO Alella i vermut CISA. Un sommelier conduirà tota l'activitat perquè pugueu gaudir d'aquesta experiència. Prèviament, els participants tenen l’opció de gaudir de l’itinerari guiat “El Masnou, terra de mar”, durant el qual descobriran el patrimoni cultural de la vila, per la qual cal reserva prèvia enviant un correu a turisme@elmasnou. Llegir més



Dimarts, 17.7.2018 11:45h

Oriol Artigas treu al mercat La Raspa

Es diu La Raspa i és la darrera novetat del celler Oriol Artigas. Un negre jove multivarietal que, segons Artigas, “és el mateix concepte que La Canya, però en negre”. La canya cupatja diverses varietats blanques i pretén ser un vi fàcil i per a tots els públics. La Raspa porta un 40% de garnatxa negra, un 40% de merlot i el 20% restant és sumoll, mataró, syrah, cabernet i ull de llebre. Una part ha passat per barrica i una altra només ha tocat els dipòsits d’acer inoxidables; més tard s’ha cupatjat i embotellat. Llegir més



Dilluns, 16.7.2018 12:45h

Els Amics de les Arts reben un premi pel cava La Taula Petita, que elaboren amb Alta Alella

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya, AECORK, va celebrar la setmana passada la XXVII edició dels Premis Gla d’Or, al Mas Marroch (Vilablareix, Girona), reunint algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del territori català. Aquests premis es van crear l’any 1990 per guardonar persones i entitats que han contribuït a millorar i donar a conèixer el suro, així com aquells que comparteixen les mateixes inquietuds i valors que el sector surer. Llegir més



Francisco Roura sota la parra de casa seva

Divendres, 13.7.2018 11:00h

Francisco Roura, s’ha mort un pagès

Per: Montse Serra Francisco Roura es va morir ahir, amb noranta anys. El 19 de febrer d’enguany en feia seixanta-un que havia arribat a Alella a fer de masover de Can Magarola, amb la seva dona, Rosa Arumí. La parella encara era jove i amb els anys va tenir cinc fills. En Francisco era pagès. Tota la vida va fer de pagès i l’experiència li va proporcionar una gran cultura rural, la mateixa que en les últimes dècades s’ha perdut d’una manera tan intensa. Per això, amb ell desapareix inexorable una porció de cultura pagesa, de la poca que en queda: viure del que dóna la terra que conrees, entendre-la, entendre el cel, els núvols, el clima, conèixer el calendari de la sembra, el comportament de la natura segons les estacions, els seus colors, el vincle de la terra amb la lluna… Sóc fill de Collsacabra, li agradava dir. Llegir més



Divendres, 13.7.2018 11:00h

Ànima d'Alella: La recuperació d'una vinya abandonada

Coneixeu el projecte Ànima d'Alella? Tres estudiants del Grau Superior d'Enologia de l'Insitut d'Alella han recuperat una vinya de la finca de Can Bernades, a Alella, que portava anys abandonada. Si voleu conèixer el projecte, les persones que hi ha al darrere i els seus projectes de futur... estigueu atents a la sortida del proper número de Papers de vi! Llegir més



Dijous, 12.7.2018 10:45h

Aquest dissabte, una nova edició dels Mercats amb DO Alella a Premià de Mar

 Aquest dissabte al vespre el Mercat Municipal de Premià de Mar acollirà una nova edició dels Mercats amb DO Alella. Vi DO Alella, les propostes gastronòmiques de les diferents parades i música en directe per amenitzar la vetllada. De 20 a 24h, una gran manera de gaudir d'un vespre d'estiu!    Llegir més



Quim Batlle

Dimecres, 11.7.2018 17:15h

Engeguen una campanya per promocionar la Ruta del Vi DO Alella

Coincidint amb la contractació de Vilateral, agència de comunicació especialitzada en el món del vi, per gestionar la comunicació del Consorci, s'ha posat en marxa una campanya que porta per nom "Jo sóc membre de la Ruta del Vi DO Alella" i que el que pretén és donar a conèixer les persones que hi ha al darrere de cada projecte. Patrícia de Golferichs, responsable de Vilateral, ha explicat a aquesta revista que "pensem que un dels molts valors de la Ruta del Vi DO Alella són les persones que gestionen cadascun dels cellers, restaurants, hotels, botigues, etcètera, que formen part de la mateixa. Llegir més



Cartell de les Jornades d'enguany

Dimecres, 11.7.2018 17:00h

La vuitena edició de les Jornades Gastronòmiques de Tastets de Vallromanes ja té imatge

Ahir us avançàvem les dates de la Mostra Gastronòmica de Cabrils. Doncs ahir mateix al vespre l'Ajuntament de Vallromanes feia pública la imatge i les dates de les vuitenes Jornades Gastronòmiques de Tastets de Vallromanes. Referent de les fires gastronòmiques del Vallès Oriental, els Tastes de Vallromanes tindran lloc el cap de setmana del 15 i 16 de setembre. Nosaltres ja els estem esperant! Llegir més



Dimarts, 10.7.2018 11:00h

S'apropa... la Mostra Gastronòmica de Cabrils!

Cada dia tenim més a prop un dels esdeveniments vinícoles i gastronòmics més importants del territori DO Alella: la Mostra Gastronòmica de Cabrils, que enguany, celebra la seva 31a edició. De moment, n'han transcendit les dates: 17, 18, 19 i 20 d'agost. T'ho perdràs?   Llegir més



Dimarts, 10.7.2018 10:45h

Aquest dissabte, enotast a Vallmora!

Aquest cap de setmana tindrà lloc un nou enotast, en aquesta ocasió, al centre enoturístic i arqueològic Vallmora, a Teià. La cuina la posarà el restaurant El Nou Antigó, i el tast el dirigirà el sommelier Carlos Puñet. Les harmonies proposades són les següents:  AA Parvus Rosé (Alta Alella) amb broqueta de síndria, tomàquet i alfàbrega Bouquet d'A Blanc + (Bouquet d'Alella) amb torrada d’escalivada amb pernil d’ànec Inscripcions a promoeconomica@teia.cat Més informació fent clic aquí. Llegir més



Dilluns, 9.7.2018 11:45h

Quan Alella tenia una estrella Michelin

Alella, no fa massa anys, va tenir una estrella Michelin. N'hem parlat al darrer número de Papers de vi, on us presentem Maria Salvans i Joan Duran, els artífexs del restaurant El Niu, que va ostentar una estrella a la prestigiosa guia francesa.  Llegiu l'entrevista fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 9.7.2018 11:30h

Poesia i música s'uneixen demà al paisatge de la vinya d'Alella

La vall de Rials i les vinyes d’Alella són l’entorn on es celebrarà, demà dimarts, el nou vincle entre Espais de Poesia d’Alella i el Poesia i +, dos cicles poètics del Maresme que conflueixen per primer cop en un projecte que vol acostar mots i territori. La veu de Silvie Rothkovic, que acaba de publicar el llibre de poemes La nit que és dins el dia (LaBreu Edicions, 2018), i el clarinet del músic Miquel Àngel Marín es troben per oferir un recital en què el vers i la sonoritat formaran part d’un paisatge de vinyes salades que miren el mar. Llegir més




publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya