Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 12.9.2017 17:00h

Ja has vist l'especial Verema de Papers de vi?

Coincidint amb la Festa de la Verema d'Alella hem publicat el número 48 de la revista Papers de vi. És un número que aplega tant de talent i conté tants temes d'interès, que us convidem a llegir-lo: aporta temes de debat (la relació d'enoturisme i paisatge, la relació del paisatge vinícola i l'escola, la patrimonialització dels paisatges ordinaris); ens ofereix un tast dirigit per Josep Roca al Celler de Can Roca de vins d'Alella Vinícola amb més de vint anys, però que no s'havien elaborat pensant en l'envelliment; ens brinda un article que parla del sentit del tacte i el vi, de les textures en un líquid i la importància en el tast; ens retrata el moment que viuen tres dels joves viticultors amb celler, Oriol Artigas per un cantó i Joan Munich i Emma Paricio per l'altre, que ja elaboren vins amb raïm de la DO Alella i que són a punt de convertir-se en les noves incorporacions de la DO; ens explica l'experiment creatiu que li vam proposar a l'artista Joma, pintant amb salses fetes amb vins DO Alella sobre plats ceràmics fets per la ceramista Anna Rosat; descobrim la cuina antiga dels caputxins; hem convidat Imma Merino a la secció Vins de memòria; fem una primera aproximació als elements vinculats amb el vi i el beure que trobem en la poesia de Joan Vinyoli; i fins i tot us oferim uns mots encreuats temàtics a càrrec del crucigramista Pau Vidal. Llegir més



Dimarts, 12.9.2017 09:45h

Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el 16 de setembre

La iniciativa està impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella per dinamitzar sota una mateixa marca els mercats dels municipis que integren el territori d’aquesta DO. El projecte s’enceta enguany a quatre dels vint-i-tres municipis consorciats: Montgat, Teià, Alella i El Masnou.   Sota el reclam “Nit de tapes”, Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el pròxim dissabte 16 de setembre. El Mercat del municipi maresmenc obrirà les seves portes fora de l’horari habitual (20 h) per oferir tastets de cuina elaborats amb productes de proximitat que venen els paradistes, preparats i servits per ells mateixos. Llegir més



Divendres, 8.9.2017 12:30h

Més vins que mai a la Festa de la Verema d'Alella

Des de fa 43 anys, Alella es converteix durant el segon cap de setmana de setembre en l'aparador i altaveu del vi i del territori DO Alella amb la Festa de la Verema. Durant tres dies, del 8 al 10 de setembre, aquest bonic i singular municipi maresmenc, convida tothom a gaudir dels vins, la gastronomia, el paisatge i el patrimoni d´un poble que ha aconseguit preservar la tradició vitivinícola a tocar de Barcelona.  El vi és el principal protagonista de la Festa, i enguany encara ho serà més. Llegir més



Dijous, 7.9.2017 11:30h

L'especial Verema de Papers de vi, a punt de sortir de la impremta

Com cada any des de 2008, hem preparat un especial verema de 80 pàgines de la revista Papers de vi. Com és habitual, aquesta edició té una estructura una mica diferent que els números ordinaris, amb articles més llargs i amb una càrrega de continguts culturals força més notable. Quan comenci la Festa de la Verema d'Alella, la podreu trobar arreu (a la plaça de l'Ajuntament, durant la inauguració, a la mostra gastronòmica i als principals comerços).  Llegir més



Dijous, 7.9.2017 09:45h

Mostres d'afecte després del darrer tast de Rosa Vila a la final dels premis Vinari

La sommelier alellenca Rosa Vila porta mesos anunciant la seva retirada del sector vinícola. "Em jubilo, cal deixar pas a la gent jove", diu. El seu darrer tast "oficial" va tenir lloc fa pocs dies a la final dels premis Vinari, celebrada a Rubí. Sommeliers de referència com Ferran Centelles o Meritxell Falgueras van mostrar a les xarxes socials el seu afecte cap a Vila en el seu comiat de la primera línia.    Llegir més



Dimecres, 6.9.2017 10:15h

El xampany d'Antoni Bruy i Planas

Ja heu llegit aquest interessant article del darrer número de Papers de vi? :-) Vegeu el PDF adjunt Llegir més



Dimecres, 6.9.2017 10:00h

Onze comerços participen al Concurs d'Aparadors de la Festa de la Verema d'Alella

Si voleu participar en el Concurs d'Aparadors de la Festa de la Verema ja podeu passar pels onze comerços que participen enguany per intentar esbrinar la paraula secreta i votar l'aparador que més us agradi. El resultat del concurs es farà públic el divendres durant l'acte d'inauguració de la Festa de la Verema. Dijous, 7 de setembre, durant la tallada de raïm a Can Magarola es farà el sorteig entre totes les persones que han descobert la paraula secreta.    Aquí teniu el llistat dels comerços que hi participen: Dentalella (Les Heures 17-19) Tot Dolç (Santa Madrona, 4) 2D4 (Santa Eulàlia, 2) Pirouette Cacahuète (Santa Eulàlia, 2) Friselina (Ànselm Clavé, 37) Maronas (Doctor Corbera, 24) Charol Sabateria (Torrent Vallbona, 8) Contrallum (Doctor Corbera, 24A) Gurises (Santa Madrona, 8 local 3) La Cosmètica (Santa Madrona, 8 local 4) Somnis i Regals (Comas, 4 local 1)   Hi haurà quatre premis per als comerços guanyadors: Primer premi al millor aparador 2017, dotat amb 200 euros i un diploma Segon premi al millor aparador 2017, dotat amb 150 euros i un diploma Tercer premi al millor aparador 2017, dotat amb 100 euros i un diploma Premi popular al millor aparador 2017, dotat amb 150 euros i un diploma El premi popular el decidiran els ciutadans i les ciutadanes a través del seu vot. Llegir més



Dimarts, 5.9.2017 13:15h

Alella Vinícola recull tres medalles en un certamen a Màlaga

El Concurso Internacional de Vinos Akatavino Sumilleres de España (CIVAS) ha premiat amb medalla tres vins del celler Alella Vinícola. Els productes guardonats han estat el Marfil Generós Sec (Medalla Gran Oro CIVAS 2017, 96 punts), l’Ivori Negre 2010 (Medalla Oro CIVAS 2017, 94 punts) i el Costa del Maresme 2008 (Medalla Oro CIVAS 2017, 94 punts). Xavier Garcia, enòleg d’Alella Vinícola, confessava a aquesta revista: “La veritat és que no coneixia aquest concurs, però em van trucar i em van explicar que havien tastat els nostres vins i que volien fer-los participar en el concurs. Llegir més



Dilluns, 4.9.2017 11:30h

Alta Alella ja disposa del segell de Paratge Qualificat de la DO Cava

El Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi espanyol va anunciar a la primeria de juliol l’aprovació dels dotze primers Paratges Qualificats de Cava que defineix dotze finques amb unes condicions climàtiques i geològiques que es consideren excepcionals perquè en surti un cava de màxima qualitat. Un d’aquests paratges qualificats és el Vall Cirera, part de la finca d’Alta Alella plantada amb pansa blanca i chardonnay que s’utilitzen per elaborar els caves AA Mirgin Gran Reserva i AA Mirgin Opus Evolutium. Llegir més



Divendres, 1.9.2017 10:15h

Isma Prados, pregoner de la Festa de la Verema d'Alella

Ja fa una bona colla d'anys que, arrel de la seva vinculació amb sommeliers, enòlegs i professionals del vi, ha après a valorar tots els tresors que aporten identitat indiscutible a un entorn concret. Fora de la literatura, en el cas del vi, això passa de manera natural a molts pocs indrets i, és clar, Alella i el seu entorn és un d'ells. Així, amant profés de la pansa blanca i la rosada, enguany l'Isma ha declarat el seu affaire, sortint de l'armari i confessant públicament el seu amor, sense pal·liatius, pels vins d'Alella. Llegir més



Pep Pou, al fons, mostrant la vinya als visitants

Divendres, 1.9.2017 10:15h

La Besàvia es presenta en societat

Un vespre del mes de juny va ser el moment triat pels Bardissots (associació de viticultors impulsada per Pep Pou i Oriol Artigas) per presentar la Besàvia, el vi de les vinyes velles de Sant Hilari (Cardedeu) que ells mateixos produeixen. L’activitat, la va impulsar el Museu-Arxiu Tomàs Balvey i va consistir en una visita guiada a la vinya, un tast de la Besàvia i una actuació de la ballarina Sònia Sánchez i el saxofonista Albert Cirera. La quarantena d’assistents a l’acte es van mostrar molt interessats per les explicacions de Pou, que va aprofundir en la recerca que han fet sobre aquesta vinya de vuitanta a cent anys que disposa d’unes quinze varietats en coplantació. Llegir més



Tastadors dels premis Vinari, a Monvínic

Dijous, 31.8.2017 11:30h

“Papers de vi” tasta per als premis Vinari

Per tercer any consecutiu, Vadevi.cat, el diari digital que organitza els premis Vinari (que trien els millors vins de Catalunya) va convidar el nostre redactor en cap Òscar Pallarès a formar part del jurat del certamen en una de les quatre jornades de tast, que van tenir lloc a Monvínic entre els mesos de juny i juliol. Pallarès va formar part d’una de les quatre taules que, cada jornada, tastaven i qualificaven entre cinquanta i seixanta vins cadascuna. Els vins finalistes es tastaran de nou els propers mesos i els guanyadors se sabran a l’octubre, durant una cerimònia que emetrà TV3 en directe. Llegir més



Dijous, 31.8.2017 11:15h

Ferran Centelles, Anna Vicens i Arnau Marco oferiran les classes magistrals de la Festa de la Verema d'Alella

Ja fa uns anys que la celebració de tres classes magistrals és tradició i marca de qualitat de la Festa de la Verema d'Alella.  Aquest any són Ferran Centelles, Anna Vicens i Arnau Marco els encarregats de formar i fer gaudir el públic interessat.  Vegeu la informació que publica el programa d'actes sobre les classes:  Dimarts, 12 de setembre  Anna Vicens, sommelier i presidenta de l’Associació Catalana de sommeliers.  Les dones a través dels seus vins Ens endinsarem en el tast i en les sensacions del tast de la mà de la figura femenina. Llegir més



Dimecres, 30.8.2017 10:15h

La Festa de la Verema d'Alella estrena pàgina web

Quan falta una mica més d'una setmana perquè engegui la Festa de la Verema d'Alella, l'Ajuntament d'Alella ha posat en marxa un nou web on s'hi pot trobar tota la informació relativa a la festa. El web també permet veure el vídeo promocional de la festa que l'Ajuntament ha compartit al seu canal de youtube Feu clic a www.festaverema.alella.cat i no us perdeu el principal esdeveniment vinícola de la DO Alella! Llegir més



Dimecres, 30.8.2017 10:15h

Menció especial per a Alta Alella a la tercera Nit de l’Enoturisme a Catalunya

El projecte d’Alta Alella va rebre una menció especial com a finalista en la categoria de celler en els Premis d’Enoturisme, lliurats en la tercera Nit de l’Enoturisme a Catalunya. L’esdeveniment, organitzat per la Direcció General de Turisme juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, va tenir lloc el 4 de juliol al Castell de Peralada. Van resultar guardonats el celler la Vinyeta, Mas Llagostera i l’Associació Carretera del Vi. Els premis, els va lliurar el director general de Turisme Octavi Bono, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Marta Felip, i del director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre més. Llegir més



Dimarts, 29.8.2017 12:00h

Ja està disponible al web el darrer número de Papers de vi

Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Autoritats, durant l'acte de cloenda de la 30a edició de la Mostra

Dimarts, 29.8.2017 09:45h

La 30a Mostra Gastronòmica de Cabrils serveix més de 23.000 tastos i bat rècord històric la nit del dissabte

La Mostra Gastronòmica, Comercial i d’Artesans de Cabrils ha posat el punt final a la trentena edició després de quatre dies intensos en els quals han passat pel recinte prop de 15.000 persones i s’han venut un total de 23.311 tiquets de tastos. D’aquests, 6.965 es van vendre la nit del dissabte, la xifra més alta registrada en els trenta anys d’història de la fira. Aquestes xifres no fan més que posar de manifest que la Mostra Gastronòmica de Cabrils és una de les més reconegudes i consolidades de Catalunya, tal com assenyala la directora de la Mostra, Geno Estrada: “any rere any es demostra que aquesta fira és un esdeveniment ja consolidat, que és capaç de rebre visitants d’arreu”. Llegir més



Arrey, al jardí del seu hotel d'Alella

Dilluns, 28.8.2017 09:00h

Entrevista amb Manuel Arrey, promotor i propietari de l’Hotel Arrey Alella: “Hem vingut a sumar”

–Ara fa un any que va obrir l’Hotel Arrey Alella. Quin balanç en feu? –En fem un balanç excepcional, estem molt contents perquè ens ha anat millor del que havíem previst. Teníem clar que, al restaurant, hi vindria gent d’Alella, el Masnou, etc., però teníem dubtes respecte a quin tipus de client rebríem a l’hotel. Durant aquest primer any no teníem referències prèvies, però n’estem satisfets perquè hem tingut una ocupació mitjana del 45% o 50%. L’estiu va ser extraordinari quant a turisme internacional i, per les reserves que ja tenim, som optimistes respecte a aquest estiu. Llegir més



Lluís Pujol i Jacinto del Pozo conversen a la vinya del Turó del Galzeran

Diumenge, 27.8.2017 09:30h

Trekking entre vinyes i boscos de la DO, nova proposta de la Ruta del Vi

Per Lluís Pujol Em calço unes vambes. Fa calor, però trobo excessiu els pantalons curts. Millor uns texans, que som a principis de maig, no cal exagerar. A més m’han avisat que entraríem dins del bosc i no tinc ganes d’esgarrinxar-me. Quan em trobo en Cinto, me n’adono que fa temps que no vaig de caminada. Semblo de ciutat. Em saluda vestit amb roba professional i motxilla d’excursionista, suposo que vol marcar terreny perquè ell és el guia i ha de quedar clar. Farem una sortida pel parc de la Serralada Litoral, una nova activitat d’enoturisme inclosa dins de l’ampli catàleg que contempla la DO. Llegir més



Ismael Manaut

Dissabte, 26.8.2017 09:15h

Recordem Ismael Manaut, fundador de Marquès d’Alella

Per Montse Serra Ismael Manaut (Martorelles, 1936) es va morir l’11 d’abril passat a vuitanta-un any. Va ser una figura discreta, però determinant en la història recent de la Denominació d’Origen Alella: el 1981 va fundar i va ser el màxim accionista del celler Marquès d’Alella, que després incorporaria el cava Parxet, i s’hi va mantenir fins al 2003. La seva tasca vinícola amb Marquès d’Alella-Parxet li va valdre el reconeixement del sector, i se li va concedir la medalla al mèrit agrícola. Llegir més




giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya