Papers de vi

Actualitat

Una persona del públic retrata Marion Harper amb el seu mòbil durant l'actuació

Dimarts, 18.7.2017 10:30h

Marion Harper omple i fa vibrar el Celler de les Aus

El passat divendres va tenir lloc un dels darrers concerts del Festival d'Estiu d'Alella, el que Marion Harper va oferir a un Celler de les Aus ple de gom a gom.  Les portes del celler s'havien obert dues hores abans i el públic tenia accés a sopar còmodament gràcies a la presència d'un food truck i a una barra on es podien prendre copes de tots els vins d'Alta Alella.  Harper, que ja havia actual al 2014 a Alta Alella, quan encara no havia assolit la popularitat de què ja gaudeix ara mateix, va encisar el públic amb la seva impressionant veu durant una mica més d'una hora. Llegir més



L'espectacle Aire va deixar bocabadats tots els nadons assistents

Dilluns, 17.7.2017 12:00h

El Festival Bouquet d'Alella tanca el Festival d'Estiu

Aquest passat dissabte es va celebrar al celler Bouquet d'Alella la quarta edició del Festival Bouquet, emmarcat dins de la programació del Festival d'Estiu d'Alella.  L'edició d'enguant va reunir tres activitats en un sol dia. Un taller de música en família, l'espectacle Aire, de música per a nadons de 0 a 3 anys, i el doble concert de Ferran Savall & Meritxell Neddermann i Rusó Sala, que va omplir de públic (i màgia) el pati de Can Boquet.  Llegir més



Panoràmica de la Vall Cirera, on es troba la finca d'Alta Alella

Dilluns, 17.7.2017 11:30h

Cava de Paratge, un cava de terrer i de vinya

Fa pocs mesos, quan Alta Alella va anunciar que havia venut la seva marca Privat, Josep Maria Pujol-Busquets va explicar que s'acollirien a la nova qualificació Cava de Paratge Qualificat. Aquesta setmana, durant el lliurament dels II Premis Excel·lència del Cava, la ministra d’agricultura, Isabel García Tejerina, ha anunciat els dotze primers caves de Paratge Qualificat que ha aprovat el govern espanyol. Des d’avui mateix, aquests caves seleccionats podran portar a l’etiqueta el distintiu Cava de Paratge Qualificat. Llegir més



Divendres, 14.7.2017 09:15h

Bouquet d’Alella presenta un vi de pansa rosada

La pansa rosada és una de les joies de la nostra denominació d’origen. Es tracta d’una mutació somàtica de la pansa blanca que dóna lloc a un raïm d’un bonic color rosat i que aporta al vi una mica més d’estructura que la pansa blanca. Els ceps de pansa rosada acostumen a trobar-se solts entre les vinyes de pansa blanca; és el cas també de les vinyes de Bouquet d’Alella. Durant la verema 2016, el celler alellenc va fer una acurada tria dels raïms de pansa rosada de totes les seves vinyes i, del resultat de vinificar-los, n’ha sortit el primer vi de la nova sèrie Edicions Limitades; un vi singular del qual s’han elaborat només dues-centes quaranta ampolles. Llegir més



Marion Harper

Dijous, 13.7.2017 16:30h

El Festival d'Estiu d'Alella es trasllada aquest cap de setmana a les vinyes

El Festival d'Estiu es trasllada aquest cap de setmana a les vinyes amb les propostes musicals, vinícoles i gastronòmiques dels celler Alta Alella i Bouquet d'Alella. Podeu comprar les entrades a l'Oficina de Turisme i a www.festivalalella.cat   Divendres, el Celler de les Aus d'Alta Alella acull l'actuació de Marion Harper   I dissabte, al celler Bouquet d'Alella actuacions de Ferran Savall & Meritxell Neddermann i Rusó Sala   Font: Ajuntament d'Alella Llegir més



Eva Vicenç recull el guardó de la mà de Xavier Campo

Dimarts, 11.7.2017 09:30h

Eva Vicens, millor comunicadora del món del vi 2017

La directora dels Premis Vinari i col·laboradora fixa de Papers de vi (secció Vinfografia, i altres) va recollir el premi a la Nit del Sommelier que va tenir lloc ahir dilluns a l'Hotel Villa Retiro de Xerta.    L’Associació Catalana de Sommeliers ha reconegut Eva Vicens com la Millor Comunicadora del món del vi 2017. En el mateix acte s’ha reconegut la feina del Millor Celler per a Recaredo, al Millor enòleg a Albert Costa, copropietari de Vall-Llach, a la Millor Iniciativa per a Verema Solidària, al Soci d’Honor per Pitu Roca i el reconeixement a la trajectòria per a Toni Falgueras del Celler de Gelida. Llegir més



El sociòleg Lluís Tolosa, especialista en qüestions d'enoturisme, ha ofert la primera xerrada de la tarda per als 25 alumnes que han exhaurit les places.

Dilluns, 10.7.2017 17:15h

Tret de sortida a un nou curs dels Juliols de la UB a Alella

L’Ajuntament d’Alella i la Universitat de Barcelona han programat un nou curs dels Juliols de la UB dedicat al vi i la vinya. El curs, que porta per títol “La Catalunya vitivinícola avui: redescobrint la identitat”, s'ha començat a impartir aquesta tarda al Centre d'Art Can Manyé; les classes s’impartiran a Can Manyé i també als cellers Alta Alella i Bouquet d’Alella fins divendres 14. Les sessions seran dirigides per especialistes del vi i el territori i tenen per objectiu d’oferir una visió global del mapa vitivinícola català incidint en la situació actual i les tendències del sector, a càrrec de professionals especialitzats. Llegir més



Aparador guanyador de l'edició 2016 del concurs

Dilluns, 10.7.2017 13:00h

Convoquen una nova edició del concurs d'aparadors de la Festa de la Verema d'Alella

L'Ajuntament anima els comerços a prendre part activa de la 43a Festa de la Verema, que se celebra del 8 al 10 de setembre, guarnint els establiments amb motius vitivinícoles i participant en el Concurs d'Aparadors que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de l’associació Alella Negocis. Els comerços concursants hauran de posar imaginació i creativitat per portar l’esperit de la Verema al seu aparador. Les inscripcions per participar en el concurs es poden fer del 10 al 27 de juliol. Llegir més



Un operari del celler Brugarol pela una alzina surera

Divendres, 7.7.2017 10:00h

Organitzen una jornada professional per donar a conèixer el món del suro

El passat dijous 6 de juliol va tenir lloc una jornada per a professionals organitzada per l'Institut Català del Suro i la Ruta del Vi DO Empordà i destinada a donar a conèixer el suro de l'Empordà als periodistes vinícoles del país. La jornada va reunir membres d'un bon nombre de mitjans de comunicació especialitzats del país, que van visitar diverses empreses (Quality Suber, Celler Brugarol, Manuel Serra) i van poder veure el directe tots els processos del suro, des de la pela fins el marcatge del tap, passant per la preparació de la matèria primera i la seva manipulació fins a l'obtenció del tap. Llegir més



Papers de vi 46

Dimecres, 5.7.2017 10:15h

El número 46 de Papers de vi ja és en línia!

No et perdis el número 46 de Papers de vi. Ja està disponible en format PDF al nostre web.  Descarrega'l fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 5.7.2017 10:15h

El Consorci DO Alella fa promoció a Barcelona

El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha participat recentment en dues fires a la capital catalana per fer promoció dels valors enoturístics d’aquest territori. El mes d’abril, a través de l’estand de la Diputació de Barcelona, van ser a l’apartat B-Delicious (dedicat al vi i la gastronomia) del saló de turisme, anomenat ara B-Travel. Laura Nadeu, gerent del consorci, explica: “Ja érem presents al B-Travel als estands de turisme del Maresme, del Vallès Oriental i de Badalona, i ser al B-Delicious era una oportunitat per presentar a la fira el producte de la DO Alella. Llegir més



Roca Grossa, a Calella

Dimarts, 4.7.2017 12:45h

Les platges de la demarcació de Barcelona comencen la temporada amb un 8,4 de valoració a internet

La Diputació de Barcelona aposta pel big data on-line per millorar la competitivitat de les platges de la demarcació   La corporació aporta als municipis del litoral barceloní 840.000€ per garantir la seguretat i la salubritat de les platges   La Diputació de Barcelona ha dut a terme l’innovador Estudi de reputació online de les platges de la demarcació de Barcelona 2016, que reflecteix amb l’Índex de 8,47 sobre10 l’elevada satisfacció respecte a “l’experiència platja”. Llegir més



Dimarts, 4.7.2017 10:00h

Gilbert & Gaillart premia els vins de Quim Batlle i Can Roda

El grup multimèdia francès Gilbert & Gaillart, que edita la revista del mateix nom i unes quantes guies de vins d’abast internacional, ha premiat dos vins de Quim Batlle (Foranell Pansa Blanca –Or +90 punts– i Foranell Garnatxa Blanca –Or) i un de Can Roda (Sauló –Or). Gilbert i Gaillart, arran d’un acord amb l’Incavi, l’any passat va tastar més de tres-cents vins i caves catalans, va atorgar premis als que va considerar millors (entre els quals un Quim Batlle) i va presentar-ne els resultats a Alimentària. Llegir més



Una de les versions de "Croquetes amb pareo" creades per a l'ocasió

Dilluns, 3.7.2017 09:15h

Presenten la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils i els periodistes exerceixen d'ajudants de cuina

L’Associació d’Hostalers presenta la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils. I ho fa, un any més, convidant a periodistes gastronòmics a ser “Ajudants de cuina per un dia” a les cuines dels establiments cabrilencs.     L’Àvia Remei ha estat la convidada d’excepció a la presentació de la 5a Ruta Gastronòmica de Cabrils. Com a fil conductor de la ruta, tots els establiments, seguint les particularitats i estils de les seves cuines, han creat un plat per l’estiu: “Croquetes amb Pareo”. Llegir més



Christian Escribà durant el seu pregó al balcó de l'Ajuntament

Dijous, 15.6.2017 12:15h

Nou èxit absolut del Tast Tiana

El passat cap de setmana s'ha celebrat a Tiana la novena edició de la seva mostra gastronòmica i vinícola, el Tast Tiana. El tret de sortida el va donar, en forma de pregó, el prestigiós pastisser, Christian Escribà. Des de divendres i fins diumenge, milers de locals i visitants van poder gaudir de les millors propostes gastronòmiques dels restaurants tianencs, així com dels vins de la DO Alella. Aquest any, a més dels cellers habituals, també van tenir representació Talcomraja, Pensa i l'INS Alella, amb el seu vi Ale Ale. Llegir més



Els Amics de les Arts

Dilluns, 12.6.2017 11:30h

Els Amics de les Arts presenten La Taula Petita a Alta Alella

La banda Els Amics de les Arts va presentar ahir diumenge el cava que acaba de llançar al mercat. Es diu La Taula Petita, com la cançó homònima dels Amics, i està elaborat al Celler de les Aus amb 100% raïm de la varietat macabeu. És la primera vegada que un cava de macabeu sense sulfits veu la llum.  De la mà de Wineissocial (que s'encarrega de la distribució de les 3000 ampolles elaborades) i Alta Alella, els Amics de les Arts van oferir ahir un petit concert a les instal·lacions del Celler de les Aus per presentar el producte. Llegir més



Ale Ale

Dijous, 25.5.2017 18:15h

Neix Ale Ale, el vi dels estudiants de l’INS Alella

El passat dimecres 24 de maig va tenir lloc a l’INS Alella la presentació del vi que han elaborat els alumnes del Cicle de Grau Superior de Gestió Comercial i Màrqueting Enològic. L’acte, al qual van assistir un centenar de persones, va comptar amb la presència del Director General de l’Incavi, Salvador Puig. Autoritats a part, els protagonistes van ser els alumnes, que van prendre la paraula per explicar els diferents processos a partir dels quals van crear el vi (estratègia, disseny, màrqueting, viticultura, enologia. Llegir més



Quim Masferrer, durant l'espectacle

Dilluns, 15.5.2017 09:15h

Vídeo de la minientrevista que vam fer a Quim Masferrer a Can Roda

El passat dissabte 13 de maig, Can Roda va acollir un espectacle de Quim Masferrer per presentar el més nou dels vins del celler de Santa Maria de Martorelles, el negre jove Garnatxa Syrah. Les entrades feia dies que s'havien exhaurit, i les 200 persones assistents no van parar de riure durant la més d'una hora que es va allargar el xou.  En acabat, vam tenir ocasió de fer-li un parell de preguntes.    Llegir més



Josep Maria Pujol-Busquets

Divendres, 31.3.2017 11:00h

Alta Alella ven la marca Privat al grup Peralada

Feia setmanes que el sector en parlava en veu baixa, però al final del mes de març s'ha fet pública la notícia: Alta Alella ha venut la marca Privat (com també els estocs de producte i els acords comercials establerts fins ara) al grup Peralada. Amb l’operació el celler es desfà de les gammes més senzilles de cava i passarà a tenir una gamma de sis productes que ells mateixos denominen premium i que es vendran sota la marca Mirgin: dos reserves i quatre grans reserva (tot i que preveuen, a curt termini, que tots els caves de la casa siguin gran reserva, és a dir, un mínim de trenta mesos de criança): AA Mirgin Reserva (novetat), AA Mirgin Rosé Reserva (novetat), AA Mirgin Laietà, AA Mirgin Laietà Rosé, AA Mirgin Opus Evolutium i AA Mirgin Gran Reserva. Llegir més



Dimarts, 21.3.2017 10:00h

Un incendi crema part de les instal·lacions d’Alella Vinícola

Les flames han sorprès aquesta matinada, cap als volts de les 2, el celler Alella Vinícola, al bell mig del casc urbà d'Alella. La ràpida intervenció dels bombers ha evitat mals majors. Xavier Garcia, director tècnic i copropietari de l’empresa explicava a aquesta revista que “per sort, el celler no s’ha vist afectat en absolut. De fet, ja ens han restablert el corrent elèctric i a mig matí posem en marxa la maquinària per continuar embotellant Marfil Sec”. Les flames han afectat l’espai on hi havia la botiga, que des de fa uns mesos s’estava rehabilitant per convertir-la en espai de degustació, i part de les oficines. Llegir més




publicitat


publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya