Papers de vi

Actualitat

Divendres, 16.2.2018 09:45h

El Consell Comarcal del Maresme ofereix un cicle de tallers formatius per a productors i elaboradors del sector agroalimentari

El consell Comarcal , a través del programa Productes de la Terra Maresme, ofereix un cicle de 3 tallers per ajudar als productors i elaboradors agroalimentaris del Maresme a millorar la gestió de la seva empresa, la venda dels seus productes i la comunicació amb la clientela. Cadascun dels tallers se centrarà en temes específics, seguint aquest programa:  NEGOCIACIÓ: Com he de vendre els meus productes?. Dies 27 de febrer i 1 de març (tardes) Saps com tributa la teva empresa? Coneixes els diferents tipus de contracte? Com protegir els teus productes?. Llegir més



Dijous, 15.2.2018 08:45h

Especial llibres (19): Tinars

Tinars Marc Gascons i Carme casas Planeta Gastro Monografia que fa un recorregut per la història i l’evolució del restaurant els Tinars. Avui, aquest establiment de la Costa Brava combina a la perfecció la cuina d’abans i la d’ara. Els productes de qualitat, proximitat i temporada en són la base. Aquest llibre no es troba disponible en català. Llegir més



Dimecres, 14.2.2018 11:00h

Especial llibres (18): El llegat de Rondissoni

El llegat de Rondissoni Manel Guirado Ara Llibres Amb el subtítol Històries i receptes del xef més influent de la Catalunya del segle XX entrem en la història del cuiner d’origen suís o italià Josep Rondissoni, deixeble d’Auguste Escoffier, del qual se saben poques coses abans que arribés a Barcelona en el període d’entreguerres. Rondissoni va ser professor de cuina a l’Institut Català de la Dona, va dirigir una revista i va escriure alguns llibres de receptes que es consideren clàssics. Llegir més



Dimarts, 13.2.2018 11:15h

Especial llibres (17): La cuina dels pastors. Entre la plana i la muntanya

La cuina dels pastors. Entre la plana i la muntanya Jaume Fàbrega Farell Editor En aquest llibre trobareu les formes de vida dels pastors i els plats que cuina- ven i menjaven, explicats pas a pas. La cuina dels pastors s’adaptava al medi, on es movien amb el ramat, i era d’aprofitament. Els aliments principals que portaven al sarró eren el vi, el pa, la cansalada, el fuet, la llonganissa i el formatge. Tots ells ingredients de llarga durada. Quan s’estaven a la barraca solien cuinar sopes, escudelles i guisats amb patates, llegums, arròs, fideus i algun tros de carn. Llegir més



Dimarts, 13.2.2018 11:15h

“ Vi per vida” organitza el 10è tast solidari -amb vins DO Alella inclosos- contra la metàstasi del càncer a Calella

L’associació sense ànim de lucre “Vi per Vida” organitzarà un nou tast solidari el proper diumenge 25 de febrer a la Fàbrica Llobet i Gurí (Calella) a partir de les 18:00h per a 300 persones. Es tracta d’una nova edició del projecte social destinat a sensibilitzar i recaptar fons en favor de la investigació del càncer i la metàstasi de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona). “Vi per Vida” va néixer fa quatre anys per l’impuls de Xavier Ayala amb el propòsit de sensibilitzar sobre la metàstasi- l’extensió d’un tumor primari a òrgans distants que causa el 90% de les morts per càncer – mitjançant tres grans tastos anuals i contribuir amb els beneficis d’aquestes accions a la recerca desenvolupada en els laboratoris de Catalunya. Llegir més



Dilluns, 12.2.2018 12:30h

Especial llibres (16): La cuina de la gent de la mar

La cuina de la gent de la mar Juan José Roda Martínez Onada Edicions Amb el subtítol Els ranxos a la barca, aquest llibre és un recull de plats bàsicament elaborats tal com es feien anys enrere a la barca. Tot i això, també hi trobareu algun exemple de cuines foranes on els productes de la mar són els principals protagonistes. Aquestes receptes han estat elaborades segons la tradició, que dia a dia ha anat passant d’una família a una altra. És per aquest motiu que segurament podeu trobar diferències entre els mateixos plats que s’elaboren de manera semblant entre les barques veïnes. Llegir més



Calçotada entre vinyes a Can Boquet

Dilluns, 12.2.2018 12:15h

Els cellers de la Ruta del Vi DO Alella aposten per activitats singulars i de temporada

Els diferents cellers de la DO Alella han presentat, per a les properes setmanes, una colla de propostes diferenciades, personalitzades i organitzades amb detall per satisfer l’interès i expectatives de tots aquells qui volen gaudir d’una jornada diferent amb una activitat vinculada amb el vi i en un entorn amb encant, ja sigui en família, amb la parella o els amics. Bouquet d’Alella: activitats de temporada vinculades a l’entorn i la gastronomia Com cada hivern, aquest celler ubicat al municipi d’Alella proposa gaudir de les calçotades entre vinyes i d’un taller de poda amb esmorzar de forquilla. Llegir més



Divendres, 9.2.2018 13:30h

Especial llibres (15): La cuina antiga. Ibers, grecs i romans

La cuina antiga. Ibers, grecs i romans Jaume Fàbrega Viena Edicions Aquest llibre obre la porta al fascinant món de la cuina antiga: des de les preparacions dels nostres avantpassats més remots del paleolític, passant per la cuina d’olles i cassoles del neolític, la robusta alimentació dels ibers i la delicada cuina grega, fins a arribar a la sofisticada gastronomia romana. Receptes explicades pas a pas, amb comentaris sobre els ingredients més llunyans, a fi que puguem fer-ne adaptacions actuals, fàcils i sempre delicioses. Llegir més



Dijous, 8.2.2018 10:15h

Especial llibres (14): La cuina en temps de Ramon Llull (1232-1315)

La cuina en temps de Ramon Llull (1232-1315) Antoni Contreras i Mas Edicions Documenta Balear Entre l’obra ingent que es conserva del savi medieval Ramon Llull, el gran autor que obre la història mil·lenària de la literatura catalana, s’hi mostren moltes escenes de la vida quotidiana de l’època. En les descripcions que hi fa sobre la societat del seu temps apareixen comptades referències, però ben valuoses i representatives, sobre cuina, gastronomia i alimenta- ció. Aquestes informacions permeten aventurar algunes suposicions sobre l’entorn social i personal en què es va moure Llull. Llegir més



Dimecres, 7.2.2018 11:15h

Alella Vinícola llança les noves anyades d'Ivori i Vallmora i n'actualitza la imatge

Acaba de sortir al mercat l'anyada 2015 de l'Ivori i el Vallmora, els negres d'Alella Vinícola, que han actualitzat i uniformitzat la seva imatge i ara tots dos es serveixen en ampolla tipus Borgonya (l'Ivori sortia amb ampolla Bordeus, fins ara). El celler també ha anunciat que, d'aquí a poques setmanes, veurà la llum la nova collita de blancs.  Llegir més



Joan Gómez Pallarès

Dimecres, 7.2.2018 11:15h

Joan Gómez Pallarès recomana introduir-se en el món del vi tot descobrint la DO Alella

El web Vida entre vinos, que gestiona Vicente Vida, ha publicat un article on fa una petita entrevista a cinc especialistes en vi amb l'objectiu que aquestes persones facin recomanacions per introduir-se en el món del vi. Un d'aquests cinc entrevistats és Joan Gómez Pallarès, que proposa als barcelonins que s'iniciin en el sector tot tastant vins de la DO Alella. A més, Gómez Pallarès recomana un vi d'Oriol Artigas i un de Quim Batlle. Vegeu l'article original fent clic aquí. Llegir més



El Celler del Nou Priorat, un local autèntic, un espai amb encant

Dimarts, 6.2.2018 10:00h

Un àpat amb vi d'Alella per presentar a la premsa un projecte de gastrobar a Barcelona

El passat dilluns dia 5 va tenir lloc la presentació de l'establiment El Celler del Nou Priorat. El projecte, liderat per Josep Maria Sumalla i Lourdes Reig, té l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada per als amants del vi i la gastronomia al barri de Sants, a Barcelona. Sumalla va explicar a la quinzena de periodistes de premsa especialitzada convidats a l'acte que "vam triar aquest local, que havia estat un colmado, perquè és molt autèntic i molt de barri". I va afegir que "apostem pel producte de proximitat de màxima qualitat, així com per les persones que hi ha al darrere. Llegir més



Dilluns, 5.2.2018 11:15h

Andreas Larsson, millor sommelier del món de l'any 2007, tasta Alelles per al seu web blindtasted.com

L'equip de Larsson, que ha tastat més de 17 mil vins des de 2011 per al web blindtasted.com, ha incorporat, per primera vegada, Alelles al seu catàleg de vins tastats; un total de 20 referències dels cellers Alella Vinícola, Alta Alella, Bouquet d'Alella i Can Roda, que han obtingut puntuacions entre els 83 i 93 punts (sobre 100). Els millor valorats, segons l'equip de Blind Tested, són els Marfil Generós Sec i Semi, que han estat valorats amb 93 punts cadascun.  El web, a més de les qualificacions, publica una completa nota de tast de cada vi. Llegir més



Dilluns, 5.2.2018 11:00h

Especial llibres (13): La comunicación del vino

La comunicación del vino Rodolfo Castro Galiana Lucarno Consultores Periodista i consultor especialitzat en la comunicació del vi, Rodolfo Castro Galiana afirma que la gran assignatura pendent dels cellers que elaboren vi a l’estat és, precisament, la comunicació, allò que expliquen i la manera com ho fan. El llibre fa una anàlisi de la situació del sector, aporta moltes dades i exemples i proposa una sèrie de solucions que han de facilitar als cellers la tasca de donar visibilitat al seu producte per augmentar-ne les vendes. Llegir més



Dijous, 1.2.2018 11:00h

Especial llibres (12): Marketing del enoturismo

Marketing del enoturismo Lluís Tolosa Tolosa Wine Books Lluís Tolosa és sociòleg i diplomat en investigació i màrqueting. Té una activitat publicadora de llibres sorprenent (que edita ell mateix des del seu segell Tolosa Wine Books) i és també ponent habitual en desenes de conferències al cap de l’any. Tot plegat, sempre amb un nexe comú: l’enoturisme. Com un dels principals experts del tema que és al país, ha detectat tot un seguit d’errors habituals que cometen els cellers que volen començar a explotar les seves instal·lacions als turistes i visitants i els ha plasmat en aquesta guia que ha d’ajudar aquests professionals a trobar el camí. Llegir més



Dimecres, 31.1.2018 11:45h

Especial llibres (11): 5107 Uvas de vino

5107 Uvas de vino Víctor Rivas Estefanía Scribo Editorial Víctor Rivas és un cambrer professional amb vint-i-cinc anys d’experiència a l’esquena. Ha treballat a un bon nombre de restaurants de primer nivell a Madrid, Cantàbria i la Vall d’Aran. Apassionat del vi, sempre va sentir molta curiositat per la quantitat de varietats de Vitis Vinifera, és a dir, de ceps que donen raïm vinificable existeixen. Després de vuit anys de recerca i d’estudi, acaba d’autoeditar aquesta guía que enumera fins a 5. Llegir més



Dimecres, 31.1.2018 11:30h

Bouquet d'Alella programa una nova Sensació Bouquet: Esmorzar de forquilla amb taller de poda

El celler alellenc ha programat una nova activitat per al diumenge 11 de febrer dins de la sèrie Sensacions Bouquet, que és com Bouquet d'Alella denomina les seves experiències enoturístiques. Es tracta d'un petit taller de poda, on els assistents entendran la importància d'aquesta activitat bàsica dins del cicle de la vinya i podran posar-se en la pell del viticultor i copsar com és la seva feina. A continuació, el restaurant Slow Food Els Garrofers (Alella) servirà un espectacular esmorzar de forquilla maridat amb els vins de la casa. Llegir més



Dimarts, 30.1.2018 11:30h

Vegeu l'entrevista que El Punt Avui ha fet als responsables del celler Talcomraja

El diari El Punt Avui va publicar el passat divendres 26 una entrevista amb Emma Paricio i Joan Munich, responsables del celler Talcomraja d'Arenys de Munt. Durant l'entrevista, la parella explica el seu projecte, tant pel que fa a l'origen, com a la situació actual i els projectes de futur. Podeu llegir-la fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 29.1.2018 12:15h

Especial llibres (10): Los discípulos de Baco

Los discípulos de Baco Daniel García Giménez Plataforma Editorial Aquesta novel·la és un thriller ambientat en el món del vi. Uns assassinats portaran una agent de policia a inves- tigar el secret que oculta una ampolla de vi centenària. En el procés es cre- uarà amb un mafiós rus, una arqueò- loga furtiva, l’arxiver de la catedral de Barcelona i uns quants personatges inquietants més. Aquesta obra no es troba disponible en català. Llegir més



Dilluns, 29.1.2018 12:00h

Les "Literatures amb sentits" celebren la seva sessió número 40

Aquest dimecres 31 de gener, a les 19.30h al centre d'art Can Manyé, a Alella, tindrà lloc la quarantena sessió de les Literatures amb sentits que, en aquesta ocasió, porten com a subtítol Llibres i cuina.  De la mateixa manera que durant les darreres dècades del segle XX i el començament del XXI, la cuina catalana de l'edat mitjana va gaudir d'un important reconeixement internacional entre els paladars delicats i sofisticats. Es disposa de diverses notícies i testimonis que ho confirmen. Llegir més




<1...23456...22>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya