Papers de vi

Actualitat

Dijous, 19.4.2018 10:15h

Aquest cap de setmana, Mostra Gastronòmica de Santa Coloma

Santa Coloma de Gramenet recupera Mostra Gastronòmica. Després d'uns anys d'absència, aquest 2018 torna un esdeveniment cultural i gastronòmic de primer nivell i amb més força que mai. Fa temps que la aquesta ciutat treballa per fer-se un espai destacat a l'entorn metropolità com a referent gastronòmic. La Mostra Gastronòmica 2018 portarà aquest cap de setmana a la Rambla de Sant Sebastià una excel·lent representació del nivell de la restauració colomenca.  Més informació fent clic aquí. Llegir més



Dimecres, 18.4.2018 10:45h

Un sommelier, un vi DO Alella, un plat (3)

Aprofitant la publicació de l'entrevista amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), Anna Vicens, el darrer número de la revista Papers de vi publica una sala de mostres de sommeliers (col·laboradors de la revista i socis de l'ACS) on cadascun d'ells proposa un vi de la DO Alella i un plat per acompanyar-lo i en justifica el maridatge.  La tercera de la llista és Sílvia Culell, sommelier i periodista, que proposa el Vora la Mar (que elabora Alta Alella per a Wineissocial) per acompanyar una orada a la planxa. Llegir més



Dimecres, 18.4.2018 10:30h

S'ha mort Eduard Puig i Vayreda, que va treballar a Alella Vinícola i va ser director de l'INCAVI

La matinada del 17 d’abril del 2018 s’ha mort l’enòleg, docent i humanista Eduard Puig i Vayreda (1942-2018). Havia estat alcalde de Figueres, la seva ciutat, del 1981 al 1983, i havia dirigit l’Institut Català de la Vinya i el Vi del 1984 al 1990. Puig i Vayreda estava vinculat amb la DO Alella, perquè fou a la cooperativa Alella Vinícola que va fer la seva primera verema. Durant anys també va desenvolupar la docència a la Universitat de Girona. Va escriure articles i va publicar diferents llibres, l’últim dels quals va aparèixer aquest mes de febrer a l’editorial Brau: El jardí de Dionís. Llegir més



Dimarts, 17.4.2018 10:00h

Aquest dissabte es dona el tret de sortida a una nova edició dels Mercats amb DO Alella a Vilassar de Dalt

El mercat de Can Robinat, de Vilassar de Dalt inaugurarà aquest dissabte la temporada de Mercats amb DO Alella amb la seva primera sessió. Com és habitual, les parades del mercat oferiran els seus productes maridats amb vins de la DO Alella, des de les 12 i fins les 16h. Mentrestant, se succeiran diversos actes, entre els quals hi haurà tallers infantils i una classe magistral de swing.  Llegir més



Dilluns, 16.4.2018 17:45h

Arrenca Alimentària amb presència de la majoria de cellers de la DO Alella

Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona la inauguració d'Alimentària, una fira de referència internacional pel que fa a l'alimentació i les begudes. La celebració d'aquesta fira implica també la del saló Intervin, dedicada a vins, licors i sidres. La majoria de cellers de la DO Alella hi tindran presència al llarg de la setmana, ja sigui amb stand propi o d'algun distribuidor, amb la participació en alguns de les desenes de tastos programats, amb actes paral·lels a la fira o amb la col·laboració d'alguna de les administracions presents. Llegir més



Divendres, 13.4.2018 12:15h

Un sommelier, un vi DO Alella, un plat (2)

Aprofitant la publicació de l'entrevista amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), Anna Vicens, el darrer número de la revista Papers de vi publica una sala de mostres de sommeliers (col·laboradors de la revista i socis de l'ACS) on cadascun d'ells proposa un vi de la DO Alella i un plat per acompanyar-lo i en justifica el maridatge.  El segon de la llista és Paco Cordero, sommelier d'El Cantó del Vi (Santa Coloma de Gramenet), que proposa el Foranell escumós de picapoll (Quim Batlle) per acompanyar un salmó fumat d'Alaska. Llegir més



Victòria Ibáñez, vicepresidenta de l'ACS per la província de Barcelona, amb Xavier Garcia, Mireia Pujol-Busquets, Quim Casacoberta, Pau Rucabado, Enric Gil i Quim Batlle

Divendres, 13.4.2018 12:00h

L'Associació Catalana de Sommeliers organitza un tast de vins DO Alella de pansa blanca

El passat dilluns 9 d'abril va tenir lloc a Vins & Co (Barcelona) un tast de vins de la DO Alella organitzat per l'ACS amb la col·laboració del Consell Regulador de la Denominació d'Origen. Hi van participar persones responsables dels cellers Alta Alella, Alella Vinícola, Quim Batlle, Bouquet d'Alella, Can Roda, Raventós d'Alella i el Celler de les Aus, que van aportar vins monovarietals de pansa blanca.  Llegir més



Dijous, 12.4.2018 12:30h

Un sommelier, un vi DO Alella, un plat (1 de 16)

Aprofitant la publicació de l'entrevista amb la presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers (ACS), Anna Vicens, el darrer número de la revista Papers de vi publica una sala de mostres de sommeliers (col·laboradors de la revista i socis de l'ACS) on cadascun d'ells proposa un vi de la DO Alella i un plat per acompanyar-lo i en justifica el maridatge.  El primer de la llista és José Luís Aguilar, sommelier del restaurant 1789 (Alella), que proposa l'In Vita (Castillo de Sajazarra) per acompanyar unes garoines amb velouté de cava. Llegir més



Anna Vicens, entre barriques a Alella Vinícola

Dimecres, 11.4.2018 12:00h

Llegeix l'entrevista amb Anna Vicens, presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers

Anna Vicens (Girona, 1973) és una sommelier popular i apreciada pel sector vinícola. Des de fa dos anys, presideix l'Associació Catalan de Sommeliers. Sílvia Culell l'ha entrevistat al darrer número de Papers de vi per parlar de l'ACS i els seus projectes, però també seu passat laboral a Alella Vinícola i de la Denominació d'Origen Alella. Podeu llegir-la fent clic aquí.  Llegir més



Alumnes del curs de Floricultura i Horticultura de la Casa d’Oficis durant la plantació

Dimecres, 11.4.2018 11:15h

La Vinya d'en Sabater creix en 2300 ceps

Grameimpuls, l'empresa municipal de Santa Coloma de Gramenet que gestiona la Vinya d'en Sabater, ha ampliat la zona de plantació de la mateixa en 6700 metres quadrats amb 2300 ceps. Per ara, s'ha plantat el peu i l'any que ve s'empeltaran els ceps: 1200 de pansa blanca, 600 de picapoll blanc i 500 de picapoll negre. El procés de plantació ha durat unes dues setmanes i ha anat a càrrec dels/les alumnes del curs de Floricultura i Horticultura de la Casa d’Oficis del Centre de Formació i Treball (CFT) de Grameimpuls. Llegir més



Dimarts, 10.4.2018 17:00h

Papers de vi a La Segona Hora de Rac1

El darrer número de Papers de vi porta en portada una foto de l'equip de La Segona Hora, el programa de Rac1 que lidera les audiències de ràdio del país a la franja horària que va de les 13 a les 14 hores. A l'interior de la revista s'hi pot llegir una entrevista amb Quim Morales, Xavier Pérez Esquerdo, Ana Polo i Víctor Ollé, responsables del programa, que van acompanyar-nos en un magnífic dinar fet a la seva mida que va tenir lloc a la Fonda Marina (Montgat) i que vam maridar amb vins de la DO Alella. Llegir més



Espai Di.Vi, on es va desenvolupar el tast narrat ‘Vinyoli, encén el vi’.

Dimarts, 10.4.2018 16:45h

Vilaweb publica una crònica del tast narrat 'Vinyoli encén el vi' que va tenir lloc dins el programa Biblioteques amb DO

l programa Biblioteques amb DO, que depèn del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, concentra les seves activitats cada mes en les biblioteques d’una Denominació d’Origen del país: DO Pla de Bages (gener); DO Costers del Segre (febrer); DO Alella (març); DO Conca de Barberà (abril); Priorat i Montsant (maig); DO Empordà (juny); DO Catalunya (juliol); Terra Alta (agost); DO Tarragona (setembre); Regió del Cava (octubre); i Penedès (novembre). Cada mes les biblioteques de cada denominació d’origen que hi participen organitzen un programa d’activitats vinculant lletres i vins. Llegir més



Dilluns, 9.4.2018 18:15h

Vegeu l'entrevista a Montse Serra sobre el projecte ViBop que ha publicat el Pànxing

Montse Serra, periodista alellenca i ideòloga d'aquesta revista ha engegat un fantàstic projecte editorial que vincula el món del vi amb el de la cultura. Es tracta de ViBop (us en parlàvem fa pocs dies en una notícia publicada en aquest mateix web). La revista Pànxing ha publicat una entrevista amb ella sobre el projecte. Podeu llegir-la fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 9.4.2018 17:45h

El centre d'enoturisme Vallmora acollirà la primera edició del Simpòsium d’Arqueologia Laietania

La trobada neix amb la voluntat d’esdevenir un espai de difusió del resultat de la recerca arqueològica que s’està duent a terme al Maresme. Per tal d’assistir-hi cal fer la inscripció corresponent abans del 2 de maig. Les persones que desitgin intervenir-hi com a ponents disposen fins al 15 d’abril per presentar les seves comunicacions. Les VIII Jornades de Difusió del Patrimoni de La Laietania, que actualment s’estan celebrant al Maresme i que s’allargaran fins al mes d’octubre, inclouen en aquesta edició una destacada novetat: la celebració del primer Simpòsium d’Arqueologia Laietania al Maresme. Llegir més



Dijous, 5.4.2018 18:30h

Llegeix l'entrevista-reportatge que hem fet amb l'equip del programa de RAC1 'La Segona Hora'

El número 51 de Papers de vi ja és al carrer. En aquesta ocasió, publiquem l'entrevista i el reportatge de l'àpat que vam compartir amb l'equip de l'exitós programa de RAC1 La Segona Hora. Sílvia Culell ha recollit amb molt d'encert l'experiència viscuda entre l'equip de Papers de vi i els responsables del programa, amb qui vam compartir un àpat a la Fonda Marina (Montgat) on cada plat estava inspirat en una de les psicofonies del programa, i maridat amb un vi de la DO Alella. Llegir més



Dijous, 5.4.2018 18:30h

Santa Coloma celebrarà la seva Mostra Gastronòmica del 20 al 22 d'abril

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet es troba en plena preparació de la Mostra Gastronòmica, un esdeveniment que reunirà un total de 25 participants: 21 restauradors de la ciutat i quatre vinateries (les quatre que vam presentar al número 50 de Papers de vi fa uns mesos). S'oferiran quatre serveis, divendres nit, dissabte migdia i nit, i diumenge al migdia, i els assistents podran triar entre un ampli ventall de plats (que costaran entre 3,5 i 5€) i vins (amb preus entre 2,5 i 3,5€). Llegir més



Dijous, 5.4.2018 11:15h

Bouquet d'Alella planta nova vinya a la vall de Rials

El celler Bouquet d'Alella ha enllestit fa pocs dies la plantació d'una nova vinya en una feixa situada a la base de la vall de Rials (a Alella, a tocar del Masnou i Teià), en una finca anomenada la Merlinca situada a tocar del circuit de Les Dunes. Segons han explicat els responsables del celler, la nova vinya compta amb 2000 ceps de garnatxa negra i 800 ceps de syrah, que permetran al celler seguir amb creixement programat de la seva producció.    Llegir més



Dimecres, 4.4.2018 10:45h

Can Roda planta 1500 metres quadrats de moscatell de gra petit

Can Roda ha enllestit aquests dies la plantació d'uns 600 ceps de moscatell de gra petit. Enric Gil, enòleg del celler, explica que "tenim previst plantar més vinya i d'altres varietats més endavant, però hem aprofitat els permisos que ja tenim aprovats i un parell d'espais de què disposàvem i que sumen una superfície de 1500 metres quadrats per fer plantar aquestes 600 plantes". Gil fa servir el moscatell de gra petit en dos dels vins de Can Roda, l'Escumós DO Alella i el Pansa Blanca Muscat. Llegir més



Dimarts, 3.4.2018 17:30h

El Consorci DO Alella organitza cursos de formació per als membres de la Ruta del Vi DO Alella

Formació contínua i subvencionada per a professionals del sector vitivinícola, el turisme, l’enoturisme, la restauració i l’hoteleria impartida a través de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya Enoturisme DO Alella promou la formació dels professionals que integren la Ruta del Vi del territori DO Alella per a la millora de les seves competències clau i la transferència dels aprenentatges en el seu negoci. "Creiem en la formació contínua com una eina indispensable de millora de la pràctica professional i en els serveis, i una aposta per la innovació i la qualitat que reverteix en el desenvolupament social i econòmic del territori", segons els seus responsables. Llegir més



Dimarts, 3.4.2018 12:45h

És temps de pèsols al Maresme!

El Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme impulsa una campanya per difondre les activitats gastronòmiques, els restaurants i els productors vinculats amb la perla verda del Maresme. Els mesos de març i abril són els més esperats de l’any pels amants del pèsol, la perla verda del Maresme. Durant aquestes setmanes, són moltes les localitats que celebren fires i jornades gastronòmiques per donar a conèixer aquest producte i també són molts els restaurants que elaboren plats especials amb el pèsol com a protagonista. Llegir més




<1...23456...25>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya