Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 21.2.2017 16:15h

Aviat serà possible fer cerques en línia per paraules a Papers de vi

Avui el director de Papers de Vi, Ramon Ruiz Bruy, ha fet donació d’una col·lecció sencera de la revista a l’Arxiu Comarcal del Maresme, a Mataró. A la fotografia el podem veure juntament amb el director de l’Arxiu, Alexis Serrano Méndez, en el moment que signaven el document de la cessió. Així, la institució maresmenca es compromet a la seva posada en xarxa al portal XAC-Premsa on podran ser consultats en línia amb la possibilitat de fer cerques per paraules clau. Així mateix, l’Arxiu també es compromet a “la conservació i divulgació” de la capçalera. Llegir més



Xavier Garcia, amb una ampolla de Most Parcialment Fermentat

Dijous, 2.2.2017 13:00h

Alella Vinícola treu al mercat un most parcialment fermentat

De moment no té nom comercial i el seu enòleg, Xavier Garcia, el qualifica de prova. És el més nou dels productes que Alella Vinícola acaba de llançar al mercat i és ben innovador. Es tracta d’un most parcialment fermentat (té només 5 graus d’alcohol) i està elaborat amb moscatell i un petit percentatge de pansa blanca. Xavier Garcia explica que “com que el senglar se’ns menja la major part del moscatell de les vinyes un cop és madur, aquest any vam decidir collir-ne una part una mica abans del seu punt òptim de maduració i tirar endavant aquest producte que feia temps que tenia al cap”. Llegir més



Dimecres, 1.2.2017 10:45h

Ja és al web el darrer número de Papers de vi

Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 28.12.2016 12:30h

Vegeu la prèvia, en vídeo, de l'entrevista amb Pilarín Bayés

La popular ninotaire vigatana va visitar visitar les vinyes de la Vall de Rials i el celler Alella Vinícola, on vam gaudir amb ella d'un àpat amb vins del celler.  Vegeu el vídeo que n'ha fet welovemartha.com Teaser, Pilarín Bayés from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dimecres, 30.11.2016 11:30h

Ja és al web el PDF del número de tardor de Papers de vi

Pots decarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dimarts, 15.11.2016 11:00h

Bouquet d’Alella intenta obrir mercat a França amb el Consell Comarcal del Maresme

Una desena d’empreses alimentàries del Maresme van viatjar a París per participar en el Saló de l’Alimentació Sial, que es va fer entre el 16 i el 20 d’octubre, amb la finalitat d’introduir els seus productes al mercat francès. La delegació empresarial maresmenca era formada per Bouquet d'Alella, Balate, Eco Integrals Artesans, AAMA Torres, la Cuina de la Iaia, Xips Ve de Gust, Siro & Xavi, Viñals Soler, Ca l'Espinaler i Sweet Express. Totes aquestes empreses formen part del programa “Exportem el sector alimentari del Maresme a França”, promogut pel Consell Comarcal. Llegir més



Dijous, 3.11.2016 11:30h

Tornen les Jornades Tardor del Fricandó al Maresme

El passat 2 de novembre es va donar el tret de sortida a  les” IV Jornades Tardor del Fricandó”  a  Mataró i el Maresme, organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme,  les quals es perllogaran fins el 30 de novembre. Aquestes jornades es realitzen amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració del Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme i Catalunya 2016 de la regió Europea de la Gastronomia.  L’origen d’aquesta recepta és medieval i tal com la coneixem avui dia apareix escrita per primera vegada a principis del segle XVIII. Llegir més



Dimecres, 2.11.2016 17:45h

Enric Bartrés, nou president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i El Maresme

En Assemblea general electiva celebrada el dijous 27 d’octubre, a la seu del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, el Sr. Enric Bartrés i Garcia va ser elegit nou President de l‘entitat, càrrec que exercirà els propers tres anys segons el mandat estatutari. Els darrers tres mesos Bartrés ja ha exercit de president en funcions, al ser-li delegades per motius de salut les funcions presidencials per part de l’anterior President el Sr. Josep Civit i Torrents. Amb aquesta elecció per unanimitat, Bartrés consolida el lideratge de l’entitat maresmenca amb seu a Mataró, recollint el guant de qui fou el successor del darrer president elegit en eleccions, el traspassat  Josep Navaro i Gómez, que va morir el mes de maig de 2014 . Llegir més



Cartell de la Mostra

Dijous, 20.10.2016 10:30h

La plaça de la Vila de Santa Coloma acollirà el dissabte 22 d’octubre la I Mostra de vins DO Alella

ATENCIÓ, MOSTRA AJORNADA! NOTA DE L'AJUNTAMENT DE SANTA COLOMA:  Ajornada la I Mostra de vins DO Alella a Santa Coloma de Gramenet a causa de la previsió de pluges   Santa Coloma de Gramenet, 20 d’octubre de 2016 La 1a Mostra de Vins de la Denominació d’Origen Alella, que estava prevista per a  aquest  dissabte, dia 22 d’octubre, a la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet ha estat ajornada a causa de la previsió de pluges. En aquests moments es treballa amb la possibilitat de celebrar aquest esdeveniment el 29 d’octubre, de la qual cosa s’informarà oportunament. Llegir més



Núria Parlon, ahir, a la Vinya d'en Sabater

Divendres, 14.10.2016 10:45h

Santa Coloma presenta la seva Mostra Gastronòmica de vins de la DO Alella

La vinya d'en Sabater va acollir ahir la presentació d'aquesta fira es que farà el proper dissabte 22 a la Plaça de la Vila i que reunirà la gastronomia colomenca amb els vins de la DO Alella L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, va presentar a la vinya d’en Sabater la I Mostra de vins Denominació d’Origen Alella, que tindrà lloc a la Plaça de la Vila de Santa Coloma el dissabte 22 d’aquest mes. A la trobada d'ahir també es va donar a conèixer, amb la participació d’actors locals, la ruta teatralitzada que s’està fent a la vinya per explicar als visitants el treball que es duu a terme en els darrers mesos per recuperar la tradició vitícola a Santa Coloma. Llegir més



Dilluns, 10.10.2016 11:00h

Els Alella premiats a la gala dels Vinari

L’Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir, el passat divendres dia 7, la gala de lliurament dels premis Vinari, els premis dels vins catalans. El certamen, organitzat pel portal vadevi.cat, ha valorat 850 referències de vins emparats sota les dotze denominacions d’origen de Catalunya. Un jurat professional va definir quins són els millors vins del país i diverses referències de la DO Alella van ser guardonades. El premi més sonat va ser el Vinari d’Or que es va endur el Marfil Generós Sec (Alella Vinícola) com a millor vi de Catalunya en la categoria de vins dolços, generosos o de postres. Llegir més



Dimarts, 27.9.2016 11:00h

El Papers de vi especial Verema ja és al web!

Pots descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 12.9.2016 10:45h

Santa Coloma de Gramenet vol ser a la DO Alella

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet vol entrar a formar part de la DO Alella amb el projecte experimental de recuperació del patrimoni vitivinícola “Vinya d’en Sabater”, impulsat per la ciutat i gestionat per l’empresa municipal Grameimpuls. La “Vinya d’en Sabater” és inscrita al registre vitivinícola de Catalunya i té el suport, l’assessorament i el seguiment de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. Els ceps són de les varietats garnatxa, monestrell, xarel·lo i picapoll, i s’hi practica un cultiu tradicional i ecològic. Llegir més



Manel Pujol, propietari del Celler Jordana, amb Jean-Louis Neichel

Dijous, 8.9.2016 09:45h

Jean-Louis Neichel visita el Celler Jordana d’Alella

Fa algunes setmanes el xef d’origen francès Jean-Louis Neichel va visitar el Celler Jordana per esmorzar-hi i va mostrar interès per l’oferta gastronòmica de Manel Pujol, pels vins de la DO Alella i per la revista Papers de vi. Neichel, un dels xefs més emblemàtics de l’alta cuina catalana, va arribar a Roses el 1975 per treballar a ElBulli, per al qual va aconseguir la primera estrella Michelin. Anys més tard va obrir el seu propi restaurant a Barcelona, que va tancar fa alguns mesos. Llegir més



Dimecres, 7.9.2016 10:45h

Ja està disponible al web el número d'estiu de Papers de vi

Pots descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 11.8.2016 08:45h

Vídeo de la immersió a la DO Alella de Màrius Serra

Ja tens el darrer número de Papers de vi? No et perdis l'entrevista amb Màrius Serra i el relat de la visita que va fer al celler Quim Batlle i l'àpat ple de paraules que va cuinar per a ell el restaurant El Nou Antigó.  Vídeo: We love Martha Teaser, Màrius Serra from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dijous, 14.7.2016 13:00h

Vegeu el vídeo-resum de la Vinografia dels Alella

Vinografia dels Alella from Papers de vi on Vimeo. Llegir més



Dimarts, 12.7.2016 10:30h

La Vinografia dels Alella aplega més de 200 professionals per conèixer els vins de la DO

El passat dilluns 11 de juliol va tenir lloc la segona edició de la Vinografia dels Alella, un esdeveniment organitzat per la revista Papers de vi, amb la col·laboració de la Fundació Germans Aymar i Puig i l'Ajuntament d'Alella. Una fira adreçada únicament a professionals del sector del vi que va reunir més de 200 sommeliers, restauradors, periodistes vinícoles i prescriptors diversos, que van tenir l'oportunitat de tastar més de 120 referències de vi DO Alella, moltes d'elles per primera vegada, d'una vintena de productors diferents. Llegir més



Dimarts, 5.7.2016 11:15h

El Papers de vi número 40 ja és al web!

El número 40 de Papers de vi, que incorpora La Vinografia dels Alella, un complet catàleg que recull tots els vins que s'elaboren dins del territori DO Alella, ja està disponible al nostre web! Accedeix-hi fent clic aquí!  Llegir més



Dijous, 30.6.2016 10:45h

El grup Gossos actuarà a Alta Alella dins del programa del Festival d'Estiu d'Alella

Alta Alella · Cava Privat s’estrena en el Festival d'Estiu d'Alella amb uns convidats molt especials, els Gossos! El grup farà parada al celler en la seva gira de celebració dels seus 22 anys als escenaris : “Ja en són 22 i en volem tocar 22 per a 222 a les 22”.  Un espectacle de petit format, senzill, íntim, on es trenca fàcilment el vidre invisible que sovint els separa de l’espectador. Després del concert, els assistents podran gaudir dels vins i caves d'Alta Alella. Llegir més




<1...23456...11>
publicitat


publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya