Papers de vi

Actualitat

Dimecres, 5.3.2014 18:45h

Dos Alella a la nova llista Parker dels vins catalans

l primer tastador espanyol de Robert Parker ja ha publicat els tres articles que ha dedicat als vins catalans a www.erobertparker.com. Es tracta de tres reportatges, el dedicat als escumosos catalans, titulat "Cava and Other Sparkling Wines: Quality or Quantity?"; el dedicat als vins prioratins: "Priorat: Back at the Crossroads!; i el que tracta de la resta de denominacions catalanes: "Cataluña and Ten of its Appellations". Són tres articles que han guanyat molt en profunditat i rigorositat respecte als publicats pels anteriors tastadors de Parker (Jay Miller i Neal Martin) en edicions passades. Llegir més



Andreu Francisco, Quim Batlle, Jordi Bort, CAT, Josep Botey

Dilluns, 3.3.2014 09:45h

En marxa les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella

Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella segueixen creixent i ampliant el seu àmbit d’influència. Una cinquantena de restaurants de vint-i-set municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès ofereixen durant tot el mes de març les seves propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO Alella. Tot i la dura situació del panorama econòmic actual, aquestes Jornades organitzades pel Consorci DO Alella es consoliden amb la participació de 54 restaurants i, una vegada més, aconsegueixen expandir-se més enllà del territori de la Denominació d’Origen. Llegir més



Dimecres, 19.2.2014 09:30h

El Dolç Mataró, a la final estatal del concurs Nas d’Or

Contràriament al que havia vingut passant en els darrers anys, cap dels sommeliers del territori DO Alella va passar a la gran final que tindrà lloc a Madrid d’aquí a algunes setmanes. Qui sí que ho va fer va ser el Dolç Mataró, el dolç d’Alta Alella elaborat amb raïm de la varietat Mataró que, darrerament, no para d’acumular premis i reconeixements. Al Nas d’Or no només hi competeixen els sommeliers, també ho fan els vins, que aspiren a entrar a la llista de “Los Mejores Vinos de España”, que publica la revista Vino+Gastronomía, organitzadora del concurs. Llegir més



Vinyes d'Alella Vinícola a la Vall de Rials, Alella

Dimarts, 18.2.2014 18:30h

Els vins d'Alella Vinícola ja són ecològics

Els vins blancs i rosats de la collita 2013 es presentaran al mercat a mitjans de primavera després d’haver estat criats amb les pròpies mares durant 6 mesos. Els negres de la collita 2011 i 2012 estan elaborats amb raïm en procés de conversió a agricultura ecològica. Segons l’enòleg Xavier Garcia: “Sempre hem treballat la vinya sota criteris ecològics però en els darrers anys l’increment de la demanda d’aquests vins per part dels consumidors, sobretot d’importadors, ens ha fet pendre la decisió de certificar-los tots sota el Consell Català de la Producció Agrària Ecològica”. Llegir més



Dimecres, 29.1.2014 10:00h

El número de Nadal ja és al web

El darrer número de Papers de vi ja és al web. Hi trobareu l'entrevista amb Els Pets (així com la seva visita a Marquès d'Alella i el magnífic dinar que vam fer amb ells al restaurant Can Major).  A més, un article d'actualitat sobre l'ampliació de la DO Alella i un munt més d'articles, reportatges i entrevistes que segur que t'interessaran! Per accedir-hi, tan sols cal fer clic aquí.  Llegir més



Cartell de l'activitat

Dimecres, 15.1.2014 09:45h

Tast de vi per a "vi-bliòfils"

L’Associació Amics de la Vinya i el Vi d’Argentona, juntament amb Tramoia Produccions Culturals i amb la col·laboració d'Alta Alella, proposen l’activitat "Tast de vi per a Vi-Bliòfils". Es tracta d'un tast de vins acompanyat de textos literaris. Una activitat per a qui els agrada degustar un bon vi i els qui saben assaborir un bon text literari. Un acte que es proposa conjuminar el plaer de la lectura amb el plaer de la degustació del vi.  L'activitat,dissenyada i executada per Màrius Fuertes (enòleg) i Clara Saperas (gestora cultural) proposa la descoberta i assaboriment d'una selecció molt acurada de vins, que s'acompanyen per diferents fragments de textos, novel·les, poesies o assaigs. Llegir més



Dimarts, 10.12.2013 17:00h

Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el col·lectiu de cuiners CuinaVO i la organització agrària ASAJA han organitzat la Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental. Enguany, la Festa de l’arribada de la mongeta té caràcter solidari i es celebrarà amb una mongetada popular a Mollet del Vallès, diumenge 15 de desembre de 2013, els ingressos de la qual es destinaran integrament a La Marató de TV3. L’arribada de les mongetes és un moment de celebració al Vallès Oriental, comarca tan coneguda pels seus llegums. Llegir més



Cocinero del Año, Albert Ortiz, Axol

Dilluns, 9.12.2013 18:45h

El cabrilenc Albert Ortiz guanya la semifinal catalana del concurs Cocinero del Año

El concurs Cocinero del Año va celebrar la seva primera edició l'any 2004 amb motiu de la fira Alimentària i avalat pel tres estrelles Michelin, Martín Berasategui. Des d'aleshores es celebra, com la fira, cada dos anys i proclama el millor cuiner de l'estat.  El passat dia 4 el cuiner Albert Ortiz, propietari i xef del restaurant Axol, de Cabrils, va proclamar-se vencedor de la seva semifinal i participarà a la prova final com a representant del territori català, balear i aragonès. Llegir més



Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover, Sílvia Naranjo

Dimarts, 3.12.2013 12:30h

Presenten la 6a edició de la Guia de Vins de Catalunya

Ahir al matí va tenir lloc al restaurant Miramar (Montjuïc, Barcelona) la presentació de l'edició 2014 de la Guia de Vins de Catalunya per part dels seus autors, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. La guia incorpora més de 1500 vins tastats a cegues i valorats segons el criteri de l'equip d'Alcover i Naranjo. Enllestida la presentació, i durant tot el dia, els assistents a l'acte van poder tastar els 180 vins més ben puntuats. Entre aquests s'hi van poder trobar vins de tres cellers de la DO Alella: Alella Vinícola, Bouquet d'Alella i Marquès d'Alella. Llegir més



Rosat de pansa, Meritxell Falgueras, Celler de Gelida, Presume de vinos, Presumeix de vins

Dimecres, 27.11.2013 17:00h

Meritxell Falgueras presenta "Presume de vinos"

El Celler de Gelida, històrica botiga de vins que regenten els pares de Falgueras al barri de Sants, a Barcelona, ha estat l'escenari de la presentació del llibre que aquest matí s'ha fet per a la premsa. Papers de vi ha estat present en aquest acte en què Falgueras ha explicat que "Aquest és i serà sempre el meu millor llibre. Aquí hi ha tot el que penso que cal saber sobre el món del vi i estic molt contenta que haguem pogut fer aquesta segona edició, molt més luxosa, que recupera el títol original que jo li havia posat i que ara, a més, està il·lustrat". Llegir més



Divendres, 15.11.2013 08:45h

Arrenquen les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet del Maresme

La mongeta del ganxet comença a regnar a les cuines del Maresme, ja siguin de restaurants o de particulars. És la època en la qual els fesol agafa la seva plenitud i el moment en què se celebren les jornades gastronòmiques. Aquest any, tal i com s'ha explicat a la roda de presentació del fullet divulgatiu, s'ha batut un rècord de participació. Oferiran plats especials de fesols del ganxet 48 restaurants de 19 municipis maresmencs. Han explicat les novetats d'aquesta edició el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa; el gerent del Consorci de Promoció Turística, Josep Lluis Martí; i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme, Josep Navarro Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet comencen el 15 de novembre i es perllonguen fins el 31 de desembre. Llegir més



Dijous, 7.11.2013 12:45h

Organitzen una Jornada Agrogastronòmica al Mercat de la Flor i laPlanta Ornamental del Maresme

El Mercat de Flor organitza el proper diumenge 10 de novembre la 1a Jornada Agrogastronòmica del Mercat del Maresme, dedicada a l’exposició, degustació i venda de productes en origen del nostre país. En ella es vol reivindicar l’alta qualitat dels productes de proximitat, oferint el tast de diversos productes selectes. L'acte, a més, comptarà amb la participació del xef Àngel Pascual, qui ostenta una estrella Michelin. Font: NdP del Mercat de la Flor Llegir més



Dimarts, 5.11.2013 10:00h

Neix el primer vi de Pansa Rosada de la història de la DO Alella

Quan comenci el mes de desembre, i amb un PVP de només 9,95 euros, ja es trobarà a les botigues el Rosat de Pansa, el primer vi elaborat amb Pansa Rosada de la història de la DO Alella. És una iniciativa de la revista Papers de vi (www.papersdevi.cat) i ha estat possible gràcies a la col·laboració entre els cellers Bouquet d’Alella (que ha proporcionat el raïm madurat a una preciosa vinya vella de la Vall de Rials –Alella-) i Alella Vinícola (que l’ha elaborat a les instal·lacions del seu espectacular celler modernista). Llegir més



Ampliació, Badalona, Orígens, Josep Coll, Canyet

Dimecres, 30.10.2013 10:00h

El territori DO Alella creix de 18 a 28 municipis

Se n'havia estat parlant molt en els darrers anys. Fins i tot alguns mitjans de comunicació havien arribat a afirmar que l'ampliació de la DO Alella era una realitat abans que ho fos. Avui, a falta que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, ja és oficial. Al proper número de Papers de vi us ho explicarem tot amb pèls i senyals i amb les declaracions dels elaboradors, però us podem avançar que els 10 nous municipis que s'han incorporat a la DO són Arenys de Mar, Badalona, Cabrera de Mar, Calella, Granollers, Mataró, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Villalta, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar. Llegir més



Dimecres, 23.10.2013 10:45h

El restaurant Orfila lliura dos lots de vins DO Alella

 Xavier Orfila, propietari i xef de l'establiment masnoví, i Jaume Oliveras, regidor de Cultura de l'Ajuntament del Masnou van ser els encarrgats de lliurar sengles lots de vi DO Alella a Joan Bayó i Mercè Esquivel, els afortunats guanyadors del sorteig.  Llegir més



Alta Alella, Andrew Ashurst, English for Winemakers, Saint Paul's Academy

Dimarts, 22.10.2013 10:00h

Alta Alella acull un curs d'anglès avançat dirigit al sector del vi

El passat dilluns 21 d'octube va tenir lloc a les instal·lacions d'Alta Alella el la primera sessió del curs English for Winemakers, un curs que s'estructura en set sessions de cinc hores i que està pensat i desenvolupat amb l'objectiu d'ajudar als professionals del sector a comunicar-se en el món del vi. Cellerers, enòlegs, sommeliers i aficionats gaudeixen així d'una gran oportunitat per potenciar el seu coneixement de l'idioma alhora que adquirir més confiança en el moment de tractar amb exportadors, prema i públic internacional. Llegir més



Fel Faixedas, Carles Xuriguera&Faixedas, Sílvia Naranjo, Jordi Alcover, Setmana del Vi, Can Lleonart, Guia de Vins de Catalunya

Dilluns, 7.10.2013 09:15h

Vins DO Alella... i un fart de riure!

La quarta edició de la Setmana del Vi DO Alella ha arribat al seu final. El passat dissabte va tenir lloc a Can Lleonart (Alella) l'acte central d'aquest esdeveniment, el Tast de Perles Autòctones DO Alella. Un tast molt especial, dirigit per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya, que va ser amenitzat pels actors còmics Xuriguera&Faixedas. Membres fundadors de Teatre de Guerrilla, el duet regenta un restaurant-vinateria a Arbúcies, elaboren vi al seu celler del Montgrí i col·laboren amb el programa En Clau de Vi, del Canal 33. Llegir més



Entre vinyes, Celler de Gelida, Meritxell Falgueras

Dijous, 26.9.2013 16:30h

TVE Catalunya estrena "Entre Vinyes", un programa dedicat al coneixement, la cultura del vi i l'enoturisme, amb Meritxell Falgueras

Ahir es va presenar al Celler de Gelida de Barcelona el programa "Entre Vinyes" dedicat al coneixement i la cultura del vi a Catalunya, i la seva relació amb les activitats d'enoturisme que s'hi realitzen.   El nou programa de TVE Catalunya és de producció pròpia i se centra en el món i la cultura del vi català. A la roda de premsa hi han assistit representants de les 12 Denominacions d'Origen catalanes; el Director General de l'INCAVI, Jordi Bort; la Directora de RTVE Catalunya, Ana Maria Bordas; el Director del programa, Francesc López; i la sommelier i col·laboradora del programa, Meritxell Falgueras. Llegir més



Enric Gil, Can Roda, Setmana del Vi DO Alella, El Corte Inglés

Dilluns, 23.9.2013 09:45h

Després d'un bon inici, la Setmana del Vi DO Alella continua amb pas ferm

Amb la xerrada "El terrer de la DO Alella", Enric Gil, enòleg del celler Can Roda, va donar el tret de sortida a la IV Setmana del Vi DO Alella el passat divendres al Corte Inglés del Portal de l'Àngel. Gil va explicar les característiques del terrer de la DO Alella, la història vinícola d'aquest territori i va fer una defensa de la pansa blanca com a varietat autòctona amb la que produir vins de gran qualitat. L'auditori, ple a vessar (diverses persones van haver de seguir la ponència de peu), va gaudir de valent amb les explicacions de Gil i, en acabat, van poder brindar i tastar diversos vins de la DO. Llegir més



Andreu Francisco, Ramon Galí, Romuald Velasco, Masia de Carrancà, Matorelles, Setmana del Vi DO Alella

Dimecres, 18.9.2013 16:15h

La IV Setmana del Vi DO Alella arriba a 21 municipis

La IV Setmana del Vi DO Alella estén el seu àmbit d’influència i arriba ja a 21 municipis. Tres ciutats importants com ara Mataró, Granollers i Badalona s’han sumat a la quarta edició d’una iniciativa enoturística que té la voluntat de donar a conèixer els vins de la Denominació d’Origen i el patrimoni cultural i gastronòmic del territori. El contingut del programa de l’edició d’enguany  ha estat presentat aquest migdia a la masia de Carrancà de Martorelles, pel president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, acompanyat per l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, i el regidor de Treball, Promoció Ocupacional, Comerç i Turisme de Martorelles, Ramon Galí. Llegir més




<1...34567...8>
publicitat


publicitat

giny

publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Sopa de Cabra: "La música i el vi només donen bon resultat si es fan amb passió"

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya