Papers de vi

Actualitat

Dissabte, 5.8.2017 08:45h

Sèrie Vinfografia: Can Roda Penjat d'un Fil

Vegeu el document adjunt.  Feu clic aquí per veure la recepta del plat proposat com a maridatge del vi.  Llegir més



Divendres, 4.8.2017 08:45h

Sèrie Vinfografia: In Vita Rosé

Vegeu el document adjunt.  Feu clic aquí per veure la recepta del plat proposat com a maridatge del vi.  Llegir més



Dijous, 3.8.2017 08:45h

Sèrie Vinfografia: AA Bruant

Vegeu el document adjunt.  Feu clic aquí per veure la recepta del plat proposat com a maridatge del vi.  Llegir més



Dimecres, 2.8.2017 08:45h

Sèrie Vinfografia: Roura Garnatxa Criança

Vegeu el document adjunt.  Feu clic aquí per veure la recepta del plat proposat com a maridatge del vi.  Llegir més



Marta Ribas, Laura Nadeu i Rebeca Ruiz, somrients a La Furgonette DO Alella

Dimarts, 1.8.2017 10:15h

Una gran novetat a la Festa Major d'Alella d'enguany: el vi

Una de les moltes novetats amb què ha comptat l'edició que avui s'acaba de la Festa Major d'Alella ha estat la possibilitat de sopar a l'Hort de la Rectoria amb una àmplia oferta de vins de la DO Alella. Potser semblaria una cosa natural, però no havia passat fins ara. El vi és un element molt comú en la vida cultural d'Alella, però la iniciativa d'enguany ha anat un pas més enllà. Quatre food trucks han proporcionat el sopar a centenars de persones durant tres nits, i les noies del Consorci DO Alella s'han encarregat de servir vi dels productors de la DO Alella al preu popular de 2€ la copa. Llegir més



Dimarts, 1.8.2017 08:45h

Sèrie Vinfografia: Marfil Violeta

Feu clic aquí per veure la recepta del plat proposat com a maridatge del vi.  Llegir més



Dilluns, 31.7.2017 11:15h

Sèrie Vinfografia: Raventós d'Alella Galàctica

Iniciem una sèrie que ens recordarà la secció Vinforgrafia, publicada a la versió en paper de la revista. Una secció ideada per la sommelier Marga Giménez i que, en la seva primera edició, publicada al número 38 (Nadal 2015) va anar dedicada al Raventós d'Alella Galàctica.  Vegeu el document adjunt.  Feu clic aquí per veure la recepta del plat proposat com a maridatge del vi.  Llegir més



Divendres, 28.7.2017 09:15h

Aquesta nit, cuina del món amb vi DO Alella a l'espai 'food trucks' de la Festa Major d'Alella

Alella incorpora enguany un nou espai amb food trucks en el marc de la seva Festa Major. Aquest vespre, a partir de les 19.30 a l’Hort de la Rectoria, trobareu quatre food trucks amb propostes gastronòmiques d’arreu del món: The Craftsman, Peixet Peixet, Sambarilove i Taules dolces. I per acompanyar el menjar, a la ‘Furgonette DO Alella‘ hi trobareu els vins del territori de la DO Alella (Alella Vinícola, Alta Alella, Bouquet d’Alella, Can Roda, Oriol Artigas, Orígens, Raventós d’Alella, Altrabanda, Serralada de Marina, Talcomraja i Quim Batlle). Llegir més



Galván, davant la costa de Badalona durant una experiència de tast sobre un veler amb el celler Alella Vinícola.

Dijous, 27.7.2017 17:15h

Mar Galván, premiada per l'Associació d'Empresaris del Suro de Catalunya

Mar Galván, enòloga badalonina i col·laboradora habitual de Papers de vi, serà una de les persones que recolliran un premi Gla d'Or que l'Associació d'Empresaris del Suro de Catalunya lliurarà el proper divendres 28 al Mas Marroch (Vilablareig), l'espai per a banquets i esdeveniments del Celler de Can Roca.  Els premis Gla d'Or es van crear l'any 1990 per guardonar persones i entuitats que han contribuit a donar a conèixer el món del suro. Galván, enòloga, sommelier, membre del panel de tast de l'Incavi, jurat en concursos internacionals de vins i delegada de Catalunya de l'Associació Espanyola de Periodistes i Escriptors del Vi, ha estat triada pel jurat "per la seva defensa i projecció del suro en el món digital com experta en el sector del vi". Llegir més



Celler de Vallmora

Dijous, 27.7.2017 16:45h

Construiran un accés al celler romà de Vallmora (Teià) des de l'autopista C32

Segons informa el web de l'Ajuntament de Teià, aquest matí ha tingut lloc al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora l’acte de signatura d’un conveni entre la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià, d’una part, i Invicat, de l’altra, per invertir 40.000 euros en la construcció d’un accés per a vianants des de l’àrea de descans de l’autopista C-32 perquè els usuaris d’aquesta via de pagament puguin visitar el jaciment romà adjacent. Una magnífica notícia que fa realitat un anhel existent des que es va inaugurar el centre, en aquell moment, dins del projecte CAT. Llegir més



Dimecres, 26.7.2017 11:45h

El Consell Regulador estrena nova web

El Consell Regulador de la DO Alella ha estrenat nova web a internet (www.doalella.org). L’antiga havia quedat obsoleta, tant estèticament com informativament. El nou espai web és força més visual i usable i conté molta informació sobre els cellers, els vins i el territori. Disposa, fins i tot, d’una secció de notícies d’actualitat.   Llegir més



Dimarts, 25.7.2017 07:45h

Menció especial per a Alta Alella a la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya

El projecte d’Alta Alella va rebre una menció especial com a finalista en la categoria de celler als Premis d’Enoturisme, lliurats en el transcurs de la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya. L’esdeveniment, organitzat per la Direcció General de Turisme juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, va tenir lloc el 4 de juliol al Castell de Peralada. Van resultar guardonats el celler la Vinyeta, Mas Llagostera i l’Associació Carretera del Vi. Els premis, els va lliurar el director general de Turisme Octavi Bono, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Marta Felip, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre més. Llegir més



Dilluns, 24.7.2017 11:00h

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya organitza tres formacions a la DO Alella

Amb la marca Maridatges Enoturístics, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha creat un programa per facilitar la formació dels actors que intervenen en l’enoturisme i la seva promoció a la província de Barcelona. Dins seu han programat tres activitats al territori DO Alella destinades als integrants de la Ruta del Vi DO Alella. Fa algunes setmanes Lluís Tolosa va oferir una conferència per a responsables d’establiments badalonins. Alguns dies més tard, Damià Serrano va fer-ne una altra a Can Roda amb el títol “Introducció a l’enoturisme”. Llegir més



Divendres, 21.7.2017 10:30h

L’AA Mirgin Opus Evolutium, medalla d’or a l’International Wine Challenge

Després de recollir el mateix guardó pel Privat Laietà l’any passat, enguany Alta Alella ha obtingut una nova medalla d’or de l’International Wine Challenge (IWC) per un dels seus caves, l’Opus Evolutium. Al concurs de l’IWC –i per 34è any consecutiu– es reconeixen les qualitats de cada referència en un tast a cegues i es qualifiquen amb un jurat format per més de tres-cents experts internacionals del sector (entre Masters of Wine, sommeliers, distribuïdors, enòlegs i periodistes especialitzats). Llegir més



Anouk Boitiere, del celler Oriol Artigas, a la fira Indigènes (Perpinyà) amb la nova gamma de vins

Dijous, 20.7.2017 10:15h

Oriol Artigas renova tota la seva gamma de vins

El celler Oriol Artigas ha reestructurat tota la seva gamma de vins en els darrers mesos i ara mateix té al mercat un total d’11 vins. El mateix Artigas explica:  “La Canya és un blanc de pansa, garnatxa i godello dues vinyes joves, les de Mas Pellisser (Llinars i Tiana)”. “La Rumbera aquest any no porta garnatxa i és un cupatge de tres panses: de la vinya de Llaveig (Alella) i les d’en Mundu i d’en Costa (Sant Fost)”. I per fer parella de la Rumbera ha nascut el Rumbero. “És el vi negre lleuger de les vinyes joves de Mas Pellisser de syrah, merlot i garnatxa”. Llegir més



Dijous, 20.7.2017 10:15h

El Consorci DO Alella fa promoció a Barcelona

El Cosorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha participat en els darrers mesos en dues fires a la ciutat comtal per fer promoció dels valors enoturístics d’aquest territori. Al mes d’abril, i a través de l’estand de la Diputació de Barcelona, van ser a l’apartat B-Delicious (dedicat al vi i la gastronomia) del saló de turisme, anomenat ara B-Travel. Laura Nadeu, gerent del Consorci, explica que “ja estàvem presents al B-Travel als estands de turisme del Maresme, del Vallès Oriental i de Badalona, i ser al B-Delicious era una oportunitat per tenir present a la fira el producte de la DO Alella”. Llegir més



Les vinyes de Can Canjon, a la part superior esquerra de la foto, van veure el foc de ben a prop

Dimecres, 19.7.2017 10:30h

El foc d'ahir a Teià va passar fregant un parell de vinyes de la DO Alella

Ho han recollit tots els mitjans. Un incendi va calcinar ahir a la tarda 13 hectàrres de bosc al municipi de Teià. El foc es va originar molt a prop de les vinyes de Can Canjon, d'on surt la pansa blanca amb què el celler Blancher fa el vi Parcel·les (vegeu la foto adjunta) i va arribar fins la carena que separa Teià d'Alella, a la zona de l'urbanització Can Magarola, quedant-se a pocs metres d'una vinya que hi ha a la part d'alta d'aquest barri. Més informació sobre l'incendi fent clic sobre aquests dos enllaços:    Un incendi encara crema zones boscoses d'Alella, Teià i Vallromanes Les imatges del resultat de l'incendi que, finalment, va afectar només el municipi de Teià Llegir més



Una persona del públic retrata Marion Harper amb el seu mòbil durant l'actuació

Dimarts, 18.7.2017 10:30h

Marion Harper omple i fa vibrar el Celler de les Aus

El passat divendres va tenir lloc un dels darrers concerts del Festival d'Estiu d'Alella, el que Marion Harper va oferir a un Celler de les Aus ple de gom a gom.  Les portes del celler s'havien obert dues hores abans i el públic tenia accés a sopar còmodament gràcies a la presència d'un food truck i a una barra on es podien prendre copes de tots els vins d'Alta Alella.  Harper, que ja havia actual al 2014 a Alta Alella, quan encara no havia assolit la popularitat de què ja gaudeix ara mateix, va encisar el públic amb la seva impressionant veu durant una mica més d'una hora. Llegir més



L'espectacle Aire va deixar bocabadats tots els nadons assistents

Dilluns, 17.7.2017 12:00h

El Festival Bouquet d'Alella tanca el Festival d'Estiu

Aquest passat dissabte es va celebrar al celler Bouquet d'Alella la quarta edició del Festival Bouquet, emmarcat dins de la programació del Festival d'Estiu d'Alella.  L'edició d'enguant va reunir tres activitats en un sol dia. Un taller de música en família, l'espectacle Aire, de música per a nadons de 0 a 3 anys, i el doble concert de Ferran Savall & Meritxell Neddermann i Rusó Sala, que va omplir de públic (i màgia) el pati de Can Boquet.  Llegir més



Panoràmica de la Vall Cirera, on es troba la finca d'Alta Alella

Dilluns, 17.7.2017 11:30h

Cava de Paratge, un cava de terrer i de vinya

Fa pocs mesos, quan Alta Alella va anunciar que havia venut la seva marca Privat, Josep Maria Pujol-Busquets va explicar que s'acollirien a la nova qualificació Cava de Paratge Qualificat. Aquesta setmana, durant el lliurament dels II Premis Excel·lència del Cava, la ministra d’agricultura, Isabel García Tejerina, ha anunciat els dotze primers caves de Paratge Qualificat que ha aprovat el govern espanyol. Des d’avui mateix, aquests caves seleccionats podran portar a l’etiqueta el distintiu Cava de Paratge Qualificat. Llegir més




<1...34567...13>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya