Papers de vi

Actualitat

Divendres, 17.6.2016 10:00h

Gran èxit de la vuitena edició del Tast Tiana

La vuitena edició del Tast Tiana ha batut tots els rècords i s'ha consolidat com una de les grans cites del vi i la gastronomia al territori DO Alella. La recaptació de l'edició d'enguany supera en gairebé 5.000€ la de l'edició del 2015 (on el preu per la tira de tiquets era el mateix, 10€). Així, s'ha passat dels 3.700 tiquets venuts, als gairebé 4.200 al 2016.  De les dades facilitades pels cellers i restauradors participants, es confirma que ha estat una edició de rècords: s’han cuinat 2. Llegir més



Dijous, 23.6.2016 10:00h

Neix el Roura Garnatxa Criança

Ara fa un any que va sortir a la venda el nou Roura Garnatxa, una garnatxa negra jove del 2014 que se sumava als vins del mateix estil que han arribat al mercat els darrers anys de la mà dels cellers de la DO Alella. Doncs ara ja és a punt d’arribar a les botigues la versió criada en fusta d’aquell vi: el Roura Garnatxa Criança. També de l’anyada 2014, el vi ha passat un any en barriques de roure francès i, segons els responsables del celler, “és un vi més complex i amb més estructura que no pas el jove”. Llegir més



Ana Sanahuja i Roqui Albero a una edició passada del Banquet de les paraules.

Dilluns, 27.6.2016 10:00h

Activitats familiars, gastronomia i vi a la tercera edició de Saborasons

El cap de setmana del 22, 23 i 24 de juliol tindrà lloc a la terrassa del restaurant els Garrofers (Alella) la tercera edició del Saborasons. Gonzalo Rivière, xef de l’establiment, ha explicat a Papers de vi: “El 2013 la nostra proposta va ser la primera iniciativa privada a incorporar-se al Festival d’Estiu d’Alella. En aquella ocasió teníem en ment un projecte força més ambiciós, però va ser necessari començar de manera més modesta. A poc a poc, la cosa ha anat agafant cos i també hem anat adaptant l’oferta al que ens ha demanat el públic i han anat prenent forma activitats més familiars. Llegir més



Dimarts, 21.6.2016 10:00h

Arriba el nou Testuan, amb imatge renovada

La nova anyada del Tres de Testuan ja és al mercat. Com el 2014, aquest 2015 és elaborat amb un 70% de pansa blanca i amb un 30% de garnatxa blanca. Tot plegat, fermentat i criat entre acer inoxidable i barriques velles procedents de la Borgonya i amb uns quants mesos de criança sobre les mares. La nova etiqueta incorpora la imatge d’unes tisores de podar. Quim Colomer, un dels responsables del projecte, explica: “Volíem transmetre la imatge que el nostre vi és un producte artesanal, un vi que recull la història d’aquest territori. Llegir més



Dilluns, 20.6.2016 10:00h

Nova imatge i canvi de nom definitiu per al Marquès d’Alella

Les marques Marquès d’Alella i Raventós d’Alella han conviscut durant un cert temps, però l’estratègia del celler de Santa Maria de Martorelles passa ara mateix per la desaparició del mot Marquès i la consolidació de la paraula Raventós a les etiquetes dels seus productes. Tot plegat coincideix amb una redefinició de la imatge de les ampolles del Pansa Blanca, que adopten una nova etiqueta. Llegir més



Dimecres, 22.6.2016 10:00h

Penjat d’un Fil, el nou dolç de Can Roda

La darrera novetat del celler Can Roda acaba d’arribar al mercat. Es tracta d’un dolç natural de pansa blanca de l’anyada 2015 que porta per nom Penjat d’un Fil, en referència al fet que els raïms que es cullen per elaborar-lo es pengen durant tres mesos “a sol i serena” per aconseguir la pansificació i l’atac de podridura noble sobre la pell. En aquestes condicions s’aconsegueix una concentració de sucre extraordinària que proporciona un most de 21 graus provables d’alcohol. Llegir més



Dijous, 16.6.2016 10:00h

Alta Alella estrena ampolla amb el Blanc de Neu 2015

Coincidint amb la posada a la venda de l’AA Blanc de Neu 2015, Alta Alella presenta una nova ampolla de 37,5 cl dissenyada en exclusivitat per al celler amb el logo AA en relleu. En el futur els altres vins dolços del celler també es presentaran en aquest recipient. De moment, el vi escollit per llançar-la al mercat és l’AA Blanc de Neu 2015, un vi blanc dolç elaborat com a vi de gel. Aquesta nova ampolla respon a la voluntat d’Alta Alella de diferenciar les línies de caves i vins. Ara cada gamma té una línia clara i cada ampolla presenta una personalitat individual que reflecteix els valors de cada vi. Llegir més



Dimecres, 15.6.2016 10:00h

Nova imatge per als vins joves d’Alella Vinícola

Alella Vinícola celebra cent deu anys d’història i ho fa renovant la imatge dels Marfil amb l’estrena d’una etiqueta que recorda la del començament del celler, al principi del segle XX. També s’ha recuperat per a l’efemèride l’ampolla Rhin alta que s’utilitzava originàriament –no la més alta de totes, que no és pràctica–. Es tracta d’una ampolla comprada a Alsàcia, que conserva els colors originals verd i marró. També inclou l’escut original d’Alella Vinícola, “el vol mig abaixat”, una ala que era el senyal tradicional que es feia servir per als escuts d’armes del segle XVI. Llegir més



Cartell de l'esdeveniment

Dimarts, 14.6.2016 16:30h

El Festival Bouquet d’Alella torna amb més força que mai

En el si del Festival d'Estiu d’Alella, el Festival Bouquet d’Alella tindrà lloc el dia 9 de juliol a la masia Can Boquet, seu del celler. Segons els seus responsables, és “un entorn de somni on el maridatge de la música i el vi esdevé la més dolça de les emocions”. El festival presenta dues propostes, una d’infantil a la tarda i una de nocturna per als adults. Osset Meu & The Soundbox, de Bruc Brothers Company, és l’espectacle triat per a infants d’entre 0 i 5 anys i que proposa “una experiència sensitiva i auditiva elaborada a partir de tarimes vibratòries, aparells electrònics i instruments musicals”. Llegir més



Dijous, 9.6.2016 18:15h

"Barcelona Wine", de Lluís Tolosa, segon millor llibre d’enoturisme del món

El llibre Barcelona Wine, de l’autor Lluís Tolosa, ha estat premiat com a “Segon Millor Llibre d’Enoturisme del Món” en els Gourmand Awards 2016, celebrats a Yantai (Xina) el passat dissabte 28 de maig. Gourmand Awards és el concurs de llibres de vins i gastronomia més important del món. Cada any hi participen més de 7.000 llibres d’aquesta temàtica publicats a més d’un centenar de països d’arreu del món.   El llibre Barcelona Wine es va classificar per la final mundial com a “Best Wine Tourism Book in Spain”, juntament amb altres cinc finalistes. Llegir més



Els assistents van tenir l'oportunitat de tastar totes les referències del celler.

Dimecres, 8.6.2016 12:45h

La jornada de portes obertes d’Alta Alella es converteix, un cop més, en una gran festa

Alta Alella va presentar el dilluns dia 6 les noves anyades de 27 referències, en una jornada de portes obertes per a professionals i col·laboradors. Una jornada on el vi va ser el gran protagonista, acompanyat d’un bon nombre d’activitats culturals, artístiques i gastronòmiques.   Més de 700 persones entre productors, distribuïdors, premsa especialitzada, prescriptors i amics van formar part d’aquesta trobada, on es van obrir més de 600 ampolles de vi i es van servir al voltant de 5. Llegir més



Dilluns, 6.6.2016 10:30h

Vegeu la prèvia en vídeo de l'entrevista a Laura Nadeu

El número 40 de Papers de vi està a punt d'arribar al carrer. Hi podreu trobar una completa entrevista amb la gerent del Consorci d'Enoturisme DO Alella, Laura Nadeu, on parla de la Ruta del Vi DO Alella. Vegeu la prèvia de l'entrevista fent clic al següent enllaç.      Teaser, entrevista a Laura Nadeu from Papers de vi on Vimeo.   Llegir més



Dilluns, 6.6.2016 10:15h

Les antigues caves Signat acullen el nou Hotel Arrey Alella

El passat dijous dia 2 va tenir lloc una presentació per a la premsa del nou hotel Arrey Alella, que aviat obrirà les seves portes. A l’acte hi van intervenir Manuel Arrey, president i director del Grupo Arrey Hotels, i Andreu Francisco, president del Consorci d’Enoturisme DO Alella. “El nostre objectiu és convertir-nos en el millor hotel del Maresme” va assegurar Manuel Arrey. El seu grup empresarial ha començat a invertir al nostre país després de 35 anys de trajectòria al Brasil, on ja té set establiments hotelers. Llegir més



Dilluns, 2.5.2016 12:15h

Ja està disponible al web el número 39 de Papers de vi

Pots descarregar el PDF fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 25.4.2016 12:15h

Narcís Perich presenta la cançó Un got de vi d'Alella

El tema va ser enregistrat el 2012 i el cantautor alellenc l'ha fet pública per la Diada de Sant Jordi   Narcís Perich acaba de fer pública la seva darrera cançó. De fet és un dels temes que va quedar descartat del seu darrer disc, "Un pas ferm". Perich explica que "vaig escriure aquesta cançó la nit de Nadal de 2011 i la vam enregistrar l'estiu de 2012 amb la Jonah Smith Band i amb David Soler a la producció. Tot i que l’havia interpretat en un parell de concerts, havia restat inèdita fins ara". Llegir més



Pèsols a la japonesa (Carme Ruscalleda - Sant Pau)

Divendres, 22.4.2016 12:45h

Els pèsols del Maresme, un dels protagonistes del Sopar de l’Any

Carme Ruscalleda hi va presentar un deliciós plat de “pèsols a la japonesa”     El passat 7 d’abril va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya la gala del Català de l’Any, que va atorgar aquest guardó a l’activista badaloní Òscar Camps per la seva tasca amb els refugiats que arriben, fugint de la guerra, a l’illa grega de Lesbos. Després de la gala, que organitza el diari El Periódico, té lloc cada any un espectacular sopar a càrrec dels millors xefs del país.    Una de les cuineres estrella que no falta mai a la cita és la santpolenca Carme Ruscalleda, que aquest any va presentar un plat de pèsols “a la japonesa”; uns pèsols cruixents al dente  amb bolets japonesos servits dins d’un bonic pot de vidre que molts comensals es van endur de record a casa seva. Llegir més



El president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, durant la presentació de la Ruta

Dilluns, 4.4.2016 16:30h

Presenten la Ruta del Vi DO Alella

Promoguda pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella, la iniciativa integra interessos públics i privats amb l'objectiu de per promoció d'aquest territori   La DO Alella ja té la seva ruta. El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha presentat aquest dilluns 4 d'abril la Ruta del Vi DO Alella, una iniciativa que té per objectiu articular, integrar i incrementar el valor de l´oferta turística vinculada al territori per contribuir-hi al seu desenvolupament, millorar els resultats comercials i garantir una experiència satisfactòria per al visitants. Llegir més



Dilluns, 21.3.2016 10:30h

Els pèsols, protagonistes de la gastronomia del Maresme per unes setmanes

Presenten les Jornades del Plat de Mataró i les Jornades Gastronòmiques del Pèsol del Maresme   Mataró celebra enguany les 19es jornades gastronòmiques del Plat de Mataró, la sèpia amb pèsols i patates, amb la participació de 13 restaurants, dels quals 9 són de Mataró i la resta de la comarca del Maresme: un d’Arenys de Mar, dos de Cabrils i un de Llavaneres. Aquestes jornades s’emmarquen en les jornades gastronòmiques del Pèsol del Maresme que coorganitzen conjuntament el Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i el Consorci de Promoció Turística Costa de Barcelona  Maresme. Llegir més



Jordi Sánchez, ANC, Alella Vinícola

Dissabte, 5.3.2016 11:30h

Jordi Sánchez: “Sóc un consumidor habitual dels vins d’Alella”

El president de l’Assemblea Nacional Catalana visita Alella per parlar sobre el procés constituent català   Jordi Sánchez, president de l’ANC, va assistir ahir al vespre a una xerrada-col·loqui convocada per l’assemblea territorial d’Alella sota el títol ‘Procés constituent. Construcció del nou estat’. La conferencia pretenia abordar el procés constituent català, posant l’accent al passat, el present i el futur del futur polític de Catalunya. En un acte celebrat a al celler Alella Vinícola, prop de vuitanta assistents van poder debatre i plantejar qüestions al voltant del procés sobiranista. Llegir més



Dijous, 28.1.2016 10:15h

El número 38 de Papers de vi (Nadal 2015) ja està disponible al nostre web

Pots descarregar-lo fent clic aquí. Llegir més




<1...34567...11>
publicitat


publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya