Papers de vi

Actualitat

Divendres, 26.1.2018 10:00h

Organitzen una ruta que relliga el passat i present del vi al nostre territori

El centre enoturístic i arqueològic Vallmora organitza, junt amb Alella Vinícola, un itinerari tots els dissabtes a les 11h durant els mesos de gener, febrer i març. El vi al Maresme: passat i present, un itinerari que inclou la descoberta del celler romà de Vallmora i el celler modernista Alella Vinícola, que acaba amb un tast de vins Marfil.    Llegir més



Dijous, 25.1.2018 11:45h

Especial llibres (9): Los nuevos viñadores

Los nuevos viñadores Luis Gutiérrez Planeta Gastro Amb el subtítol Una nova generació de viticultors espanyols, Luis Gutiérrez, el delegat de Robert Parker a l’estat espanyol (Parker en signa el pròleg) ha seleccionat catorze viticultors dels quals fa un retrat. Són: Envínate, Comando G, Eduardo Ojeda, Iñaki Otegi, Jorge Monzón, José María Vicente, Pablo Calatayud, Pedro Rodríguez, Pepe Raventós, Rafa Bernabé, René Barbier i Sara Pérez, Ricardo Pérez Palacios, Rodrigo Méndez i Telmo Rodríguez. Llegir més



Dijous, 25.1.2018 11:45h

Taller de poda a Vallcirera (Alta Alella) i esmorzar de forquilla de Can Cabús

Un taller de poda formatiu i divertit amb dos membres de l’equip d’Alta Alella: Jaume Bassas i Jordi Pinto, dos apassionats de la vinya i el vi que compartiran els seus coneixements i experiència amb tots els assistents. Durant el taller, es tindrà l’oportunitat de conèixer la importància de la poda i posar-la en pràctica de primera mà a les vinyes de Vallcirera, un dels 12 paratges qualificats i recentment reconeguts per la DO Cava per les seves condicions climàtiques i geològiques que donen lloc a un raïm de qualitat excepcional per un cava d’alta gamma de característiques singulars. Llegir més



Dimecres, 24.1.2018 11:30h

Compartim el PDF del reportatge entrevista amb Jordi Martínez

Com ja sabeu, hem dedicat el darrer número de Papers de vi a conèixer la realitat gastronòmica, vinícola i cultural de Santa Coloma de Gramenet. L'article que obre el número és un magnífic reportatge entrevista de Sílvia Culell a l'actor coloment Jordi Martínez. Amb ell vam compartir una jornada de tapes i vins pel barri del Fondo. Aquí en teniu el PDF.    Llegir més



Recol·lecta

Dimecres, 24.1.2018 11:00h

Recol·lecta! Feliç #DiaDelPuntVolat a tots!

Tal com us anunciàvem en aquesta notícia, Papers de vi s'ha sumat al dia del punt volat. I ho fem amb aquesta il·lustració que ens ha fet la nostra col·laboradora, l'artista JèssicAyala. Un gotim de pansa blanca acabat de veremar, acabat de recol·lectar.  Visca el punt volat, aquest element tan característic de la nostra llengua! Llegir més



Dimarts, 23.1.2018 11:00h

Especial llibres (8): Bebidas I: Definición, historia, tipos y composición (vol. I)

Bebidas I: Definición, historia, tipos y composición (vol. I) Bullipèdia És el primer de tres volums genèrics sobre begudes que ha elaborat l’equip de la Bullipèdia, encapçalat pel sommelier Ferran Centelles, projecte d’alta magnitud impulsat pel Bulli Foundation. El volum té 564 pàgines i és dirigit sobretot a estudiants, professionals i amants de la gastronomia. Entre els continguts que aborda hi ha: què és una beguda, quantes maneres de beure hi ha, per què bebem, per què hi ha begudes que són millors i unes altres que són pitjors, quines perspectives permeten classificar-les, etc. Llegir més



Dilluns, 22.1.2018 14:45h

Papers de vi se suma al segon dia del punt volat

De la mateixa manera que ho vam fer l'any passat, l'equip de Papers de vi se suma al dia del punt volat. El 2017 ho vam fer publicant aquest poema (vegeu la imatge adjunta) de la poetessa JèssicAyala. Enguany... ja veurem com ho celebrem! Tornarem a celebrar que els catalans tenim un punt volat, el 24 de gener! Per què celebrarem el dia del punt volat? Perquè els catalans tenim un punt volat. Ens agrada fer gresca i fer sarau. Els americans fan dies commemoratius amb qualsevol excusa, fem-ho també nosaltres! I per què no fer-ho en honor d'un símbol tan característic del català? Per què el 24 de gener? Considerem aquesta data l’aniversari del punt volat i la ela geminada. Llegir més



Dijous, 18.1.2018 12:15h

Especial llibres (7): Vinyòvol. Vocabulari pagès de la vinya i el vi

Vinyòvol. Vocabulari pagès de la vinya i el vi Pere Calafat Il·lustracions de Joana Cabot Edicions Documenta Balear Vinyòvol és el pagès que té cura del vinyet i també és el títol que aplega aquest recull de mots vinaters i vinyaters, que ha estat confegit durant anys per Pere Calafat, un pagès vinater que trepitja els vinyets i sua dins el celler, que prové de nissaga pagesa i vinatera, que estima de bon de veres la terra mallorquina i els seus vinyets, perquè la vida de l’autor de Vinyòvol va lligada des de la seva infància a feines al vinyet. Llegir més



Dijous, 18.1.2018 11:15h

L'AA Parvus Chardonnay, Top Wine als Vivino Wine Style Awards

El Parvus blanc d'Alta Alella acaba de rebre un nou guardó; ha estat qualificat de Top Wine als premis que atorga l'app mòbil de vins Vivino. Vinino és una xarxa social de vins que compta amb 26 milions d'usuaris que tasten i qualifiquen vins segons els seus gustos personals. Els mereixedors de la qualificació Top Wine són els 10 vins millor qualificats (i que han rebut, al menys, 50 valoracions durant el 2017) en 149 categories. El Parvus Chardonnay forma part d'aquest top ten dins de la categoria Spanish Chardonnay. Llegir més



Dimecres, 17.1.2018 10:15h

Especial llibres (6): Retrats de vi

Retrats de Vi Ruth Troyano Publicacions de la Universitat Rovira i Virgili Tres nous Retrats de Vi han arribat enguany a les llibreries. És una col·lecció escrita i dirigida per la periodista vinícola Ruth Troyano, que ens aproxima a enòlegs i viticultors que s’han format a la URV. Hi descobrim la trajectòria i manera de concebre la viticultura de Sergi Colet (Colet, DO Penedès i Clàssic Penedès), Miquel Palau (Abadal, DO Pla de Bages) i Roser Amorós (Carlania, DO Conca de Barberà). Llegir més



Dimecres, 17.1.2018 10:00h

Les fotos del concert de cap d'any de Can Roda

El passat 30 de desembre el celler Can Roda va acollir un espectacular concert de cap d'any, dirigit per Josep Maria Sauret. L'orquestra, integrada per una quinzena de músics, va interpretar valsos i polques de Strauss, les danses hongareses de Brahms, la Petita Musica Nocturna de Mozart, música catalana tradicional, i obres del repertori modern i del cinema com Astor Piazzolla o John Williams. Un repertori triat per Sauret i que va culminar, com no podia ser d'una altra manera, amb la marxa Radetzky, que el centenar de persones assistents va acompanyar, entusiasmada, amb els seus aplaudiments. Llegir més



Dimarts, 16.1.2018 11:30h

Especial llibres (5): Agenda de vins catalans 2018


  Agenda de vins catalans 2018
 Patrícia de Golferichs Ventura 
Amb l’etiqueta UnDiaUnVi, aquesta agenda temàtica ens acosta a 365 vins d’una manera expressiva i expansiva. Amb vocabulari desinhibit i festiu, que pretén acostar el vi a un públic ampli. Per això s’aporten dades bàsiques de cada vi, però també el preu, les sensacions que genera en els tastadors experts que col·laboren en el projecte, un maridatge possible i, també, quin moment és bo per obrir una ampolla de cada vi: vins per obrir en ocasions especials, vins per conquistar, vins per beure a l’estiu, vins amb etiquetes especials, vins experimentals, etc. Llegir més



Dimarts, 16.1.2018 10:15h

L'Ajuntament d'Alella amplia l'oferta enoturística per al 2018

L’Ajuntament d'Alella ha programat per aquest any més d’una trentena d’activitats enoturístiques per promocionar el vi i el territori DO Alella. Es mantenen les sessions mensuals d’Enotast i Mostast i els tastos en anglès que es van introduir l’any passat, i que estan dinamitzats pels sommeliers Arnau Marco i Eli Vidal. Es faran tres Wine Tasting, al març, maig i juny, en els quals a més de practicar anglès i conèixer els vins de la DO Alella es podran tastar productes gastronòmics dels Països Catalans, com els calçots, el fuet i la paella. Llegir més



Dilluns, 15.1.2018 12:45h

El Consorci DO Alella obre la convocatòria 2018 per les empreses que vulguin ormar part de la Ruta del Vi DO Alella

S'ha obert la convocatòria per rebre nous membres a La Ruta del Vi DO Alella, amb la determinació de seguir treballant en la construcció de la identitat vitiviníciola del nostre territori mitjançant la promoció econòmica i turística d’aquest. La Ruta del Vi DO Alella està impulsada i gestionada pel Consorci de promoció enoturística del territori DO Alella. S’articula a través del Club del producte, que integra sota un objectiu comú interessos tant públics com privats, i està orientat a posar en valor tots els actius tangibles i intangibles que tenim en el territori de la DO Alella a través de la cultura vitivinícola mitjançant un pla d’actuació estratègica. Llegir més



Dilluns, 15.1.2018 12:30h

Especial llibres (4): Guia d’enoturisme del Penedès

Guia d’enoturisme del Penedès Lluís Tolosa Tolosa Wine Books Aquesta guia ofereix 210 llocs recomanats per gaudir de la cultura del vi: cellers, restaurants, allotjaments, enoteques i visites culturals. També inclou 500 vins i caves recomanats. I explica Tolosa: “És el resultat d’un any i mig de feina al Penedès. Hi descobrireu 2.700 anys d’història del vi. Un paisatge variat i sorprenent, ple de racons desconeguts. Coneixereu les mil possibilitats del xarel·lo. Els rosats com a nexe natural entre el Penedès de mar i muntanya. Llegir més



Divendres, 12.1.2018 11:45h

Semi va arribant a les vinateries d'Alella

Doncs, efectivament, el Semi, el nou vi de Papers de vi ja està disponible a Xarel·lo, la Companyia d'Alella i al Celler Jordana a un preu de 10€ l'ampolla. A aquesta darrera botiga, a més, el podeu degustar a copes. Aviat, a més, el podreu trobar a la vermuteria Ca l'Estrany i a un bon nombre de restaurants d'Alella.    Llegir més



Divendres, 12.1.2018 10:45h

Especial llibres (3): Guia dels millors 100 vins i caves de Catalunya

Guia dels millors 100 vins i caves de Catalunya Lluís Tolosa Tolosa Wine Books Quins són els cent millors vins i caves que s’elaboren a Catalunya? Davant aquest desafiament segurament impossible, el sociòleg i divulgador de vins ha seleccionat “vins i caves de les dotze denominacions d’origen, vins coneguts i reconeguts en l’àmbit nacional i internacional i vins de tots els estils i colors: vins blancs, rosats, negres, dolços i caves”. Llegir més



Dijous, 11.1.2018 10:30h

Especial llibres (2). Grans vins a petits preus 2018

Grans vins a petits preus 2018 Lluís Romero Cossetània Edicions S’hi referencien més de dos-cents vins catalans que es poden trobar a les vinateries per menys de 12 €; vins de qualitat a l’abast de totes les butxaques, segons l’autor. El volum també és una invitació a descobrir tresors del panorama vitivinícola català actual.   Llegir més



Dimecres, 10.1.2018 16:45h

Santa Coloma de Gramenet, una ciutat estratègica per a la DO Alella

Editorial del número 50 de Papers de vi A tocar de municipis integrants de la DO Alella hi ha la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. El territori DO hi comparteix una continuïtat geològica, perquè es tracta del mateix pla, la mateixa serralada i la mateixa composició del sòl: el sauló. També hi compartim un passat no gaire llunyà, abans de l’esclat urbanístic, en què el paisatge dominant era la vinya. Un cultiu del raïm en tot aquest territori comú que es remunta a època d’ibers i de romans, abans de la divisió en els actuals municipis i parròquies. Llegir més



Dimecres, 10.1.2018 16:30h

Especial llibres (1). La guia de vins de Catalunya 2018

Com és habitual, des de fa anys, en el número de la revista que veu la llum pels volts de Nadal, publiquem un especial de llibres que han arribat a les llibreries al llarg de tot l'any i que tenen el vi o la gastronomia com a protagonistes. Durant els propers dies us farem una proposta diària de llibre a partir de l'especial publicat a la revista en paper. Comencem avui amb la desena edició de La guia de vins de Catalunya.  La guia de vins de Catalunya 2018 Jordi Alcover i Sílvia Naranjo Cossetània Edicions Tal com diu a la coberta del volum, s’hi referencien 1. Llegir més




<1...34567...22>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya