Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 19.9.2017 10:30h

Repensar el paisatge (2): La patrimonialització dels paisatges ordinaris

Posem al vostre abast el segon dels tres articles dedicats al paisatge vinícola de l'especial Verema de Papers de vi, de Francesc Muñoz, Doctor en Geografia i expert en paisatge.  Vegeu l'arxiu adjunt.    Llegir més



Dimarts, 19.9.2017 10:30h

Ferran Centelles lloa la varietat xarel·lo i en destaca dues panses blanques d'Alta Alella

El sommelier Ferran Centelles, col·laborador de la prestigiosa Master of wine Jancis Robinson, ha publicat a la pàgina d'aquesta un article sobre els vins elaborats amb xarel·lo on en lloa les bondats i esmenta els seus preferits. L'article original és un dels continguts de pagament de jancisrobinson.com, però el periodista Sergi Cortés, director de Cupatges, en va un bon resum en aquest article. Centelles esmenta el Tallarol i el Cau d'en Genís d'Alta Alella entre els grans vins elaborats amb aquesta varietat. Llegir més



Papers de vi

Dilluns, 18.9.2017 12:15h

Enorme èxit de la VII edició dels Tastets de Vallromanes

Aquest cap de setmana s'ha celebrat la setena edició de les Jornades Gastronòmiques de Tastes de Vallromanes. Entre dissabte al migdia i al vespre, i diumenge al migdia, milers de persones van gaudir de les propostes gastronòmiques d'onze restaurants d'aquest municipi del Vallès Oriental, així com dels vins dels cellers Raventós d'Alella i Bouquet d'Alella, els vermuts de Ca l'Estrany i una sel·lecció de cerveses artesanes.  Mònica Fernàndez, regidora de Promoció Econòmica, ha declarat a aquesta revista que "estic molt contenta per l'augment en l'afluència de públic. Llegir més



Isabel Nonell, regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Alella, presenta Arnau Marco i els seus col·laboradors de la sessió d'ahir

Divendres, 15.9.2017 10:15h

Arnau Marco tanca el cicle de classes magistrals de la Festa de la Verema d'Alella

El sommelier Arnau Marco, consultor vinícola i responsable d'algunes de les sessions de l'Enotast d'Alella, va oferir ahir la tercera i darrera de les classes magistrals de la Festa de la Verema d'enguany. La seva sessió duia per títol Alella, vinyes entre el mar i la muntanya, i el seu discurs va versar sobre les diferències que hi ha entre els vins del cantó Maresme i el cantó Vallès de la DO Alella (més maduresa, més grau i menys acidesa al costat del mar, i a l'inrevés a l'altre cantó). Llegir més





Dijous, 14.9.2017 09:45h

Repensar el paisatge: Més enllà de l'enoturisme

Continuem compartint els continguts del número especial Verema de Papers de vi. Aquesta edició recull tres articles al voltant del paisatge aplegats sota el títol "Repensar el paisatge (vinícola) i reconnectar-nos". El primer dels tres articles el signa el catedràtic de Geografia Humana i especialista en paisatge, Joan Nogué.  Vegeu el PDF adjunt Llegir més



Centelles, durant la seva intervenció

Dijous, 14.9.2017 09:30h

Ferran Centelles i la ciència dels maridatges

El sommelier Ferran Centelles va oferir ahir al vespre a Can Lleonart la segona de les classes magistrals que s'han programat amb motiu de la Festa de la Verema d'Alella. Amb una sala plena a vessar de públic, Centelles va exposar part dels continguts del seu llibre publicat fa alguns mesos, ¿Qué vino con este pato?. Després d'explicar que l'art de la sumilleria havia estat, fins fa pocs anys, una pseudociència, va mostrar als assistents, de manera molt didàctica, com en els darrers anys s'han fet avanços importants per convertir els maridatges en ciència, per entendre el perquès, per comprendre les raons per les quals un vi i una menja lliguen o deixen de lligar. Llegir més



Dimecres, 13.9.2017 12:00h

De setembre a setembre: un resum del darrer curs vinícola

Avui comencem una sèrie que us anirà mostrant, cada dia, els diferents continguts de l'especial Verema de la nostra revista, que va veure la llum divendres passat.  Comencem pel primer dels articles, el que sempre obre aquest especial Verema: De setembre a setembre us explica les novetats del darrer any en l'entorn de la DO Alella.  Vegeu el document adjunt.  Llegir més



Dimecres, 13.9.2017 11:45h

S'acosten les VII Jornades Gastronòmiques de Tastets de Vallromanes

Tots els amants de la bona gastronomia del territori DO Alella tenen una cita aquest cap de setmana a Vallromanes. Podreu gaudir de les propostes culinàries dels restaurants de Vallromanes, així com dels vins dels cellers Bouquet d'Alella i Raventós d'Alella i els vermuts de la vermuteria Ca l'Estrany, entre d'altres.  Podeu descarregar el progama de les Jornades fent clic aquí.  Llegir més



Anna Vicens explica el projecte d'Alta Alella tot parlant de Mireia Pujol-Busquets

Dimecres, 13.9.2017 10:00h

Anna Vicens parla de les dones a través dels seus vins a la Festa de la Verema d'Alella

La presidenta de l'Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens, va oferir ahir a Can Lleonart la primera de les tres classes magistrals que s'han programat dins la Festa de la Verema d'Alella. Sota el títol "Les dones a través dels seus vins", Vicens va dirigir un tast maridat on la història de les quatre dones que hi ha al darrere dels cinc vins tastats era la protagonista. Amb un discurs dolç, pausat, fins i tot poètic, la sommelier va captar l'atenció dels assistents durant gairebé una hora i mitja combinant discurs, tast i música (una peça interpretada per una dona i adequada per a cada joc vi-plat). Llegir més



Dimarts, 12.9.2017 17:00h

Ja has vist l'especial Verema de Papers de vi?

Coincidint amb la Festa de la Verema d'Alella hem publicat el número 48 de la revista Papers de vi. És un número que aplega tant de talent i conté tants temes d'interès, que us convidem a llegir-lo: aporta temes de debat (la relació d'enoturisme i paisatge, la relació del paisatge vinícola i l'escola, la patrimonialització dels paisatges ordinaris); ens ofereix un tast dirigit per Josep Roca al Celler de Can Roca de vins d'Alella Vinícola amb més de vint anys, però que no s'havien elaborat pensant en l'envelliment; ens brinda un article que parla del sentit del tacte i el vi, de les textures en un líquid i la importància en el tast; ens retrata el moment que viuen tres dels joves viticultors amb celler, Oriol Artigas per un cantó i Joan Munich i Emma Paricio per l'altre, que ja elaboren vins amb raïm de la DO Alella i que són a punt de convertir-se en les noves incorporacions de la DO; ens explica l'experiment creatiu que li vam proposar a l'artista Joma, pintant amb salses fetes amb vins DO Alella sobre plats ceràmics fets per la ceramista Anna Rosat; descobrim la cuina antiga dels caputxins; hem convidat Imma Merino a la secció Vins de memòria; fem una primera aproximació als elements vinculats amb el vi i el beure que trobem en la poesia de Joan Vinyoli; i fins i tot us oferim uns mots encreuats temàtics a càrrec del crucigramista Pau Vidal. Llegir més



Dimarts, 12.9.2017 09:45h

Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el 16 de setembre

La iniciativa està impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella per dinamitzar sota una mateixa marca els mercats dels municipis que integren el territori d’aquesta DO. El projecte s’enceta enguany a quatre dels vint-i-tres municipis consorciats: Montgat, Teià, Alella i El Masnou.   Sota el reclam “Nit de tapes”, Teià acull la 2a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ el pròxim dissabte 16 de setembre. El Mercat del municipi maresmenc obrirà les seves portes fora de l’horari habitual (20 h) per oferir tastets de cuina elaborats amb productes de proximitat que venen els paradistes, preparats i servits per ells mateixos. Llegir més



Divendres, 8.9.2017 12:30h

Més vins que mai a la Festa de la Verema d'Alella

Des de fa 43 anys, Alella es converteix durant el segon cap de setmana de setembre en l'aparador i altaveu del vi i del territori DO Alella amb la Festa de la Verema. Durant tres dies, del 8 al 10 de setembre, aquest bonic i singular municipi maresmenc, convida tothom a gaudir dels vins, la gastronomia, el paisatge i el patrimoni d´un poble que ha aconseguit preservar la tradició vitivinícola a tocar de Barcelona.  El vi és el principal protagonista de la Festa, i enguany encara ho serà més. Llegir més



Dijous, 7.9.2017 11:30h

L'especial Verema de Papers de vi, a punt de sortir de la impremta

Com cada any des de 2008, hem preparat un especial verema de 80 pàgines de la revista Papers de vi. Com és habitual, aquesta edició té una estructura una mica diferent que els números ordinaris, amb articles més llargs i amb una càrrega de continguts culturals força més notable. Quan comenci la Festa de la Verema d'Alella, la podreu trobar arreu (a la plaça de l'Ajuntament, durant la inauguració, a la mostra gastronòmica i als principals comerços).  Llegir més



Dijous, 7.9.2017 09:45h

Mostres d'afecte després del darrer tast de Rosa Vila a la final dels premis Vinari

La sommelier alellenca Rosa Vila porta mesos anunciant la seva retirada del sector vinícola. "Em jubilo, cal deixar pas a la gent jove", diu. El seu darrer tast "oficial" va tenir lloc fa pocs dies a la final dels premis Vinari, celebrada a Rubí. Sommeliers de referència com Ferran Centelles o Meritxell Falgueras van mostrar a les xarxes socials el seu afecte cap a Vila en el seu comiat de la primera línia.    Llegir més



Dimecres, 6.9.2017 10:15h

El xampany d'Antoni Bruy i Planas

Ja heu llegit aquest interessant article del darrer número de Papers de vi? :-) Vegeu el PDF adjunt Llegir més



Dimecres, 6.9.2017 10:00h

Onze comerços participen al Concurs d'Aparadors de la Festa de la Verema d'Alella

Si voleu participar en el Concurs d'Aparadors de la Festa de la Verema ja podeu passar pels onze comerços que participen enguany per intentar esbrinar la paraula secreta i votar l'aparador que més us agradi. El resultat del concurs es farà públic el divendres durant l'acte d'inauguració de la Festa de la Verema. Dijous, 7 de setembre, durant la tallada de raïm a Can Magarola es farà el sorteig entre totes les persones que han descobert la paraula secreta.    Aquí teniu el llistat dels comerços que hi participen: Dentalella (Les Heures 17-19) Tot Dolç (Santa Madrona, 4) 2D4 (Santa Eulàlia, 2) Pirouette Cacahuète (Santa Eulàlia, 2) Friselina (Ànselm Clavé, 37) Maronas (Doctor Corbera, 24) Charol Sabateria (Torrent Vallbona, 8) Contrallum (Doctor Corbera, 24A) Gurises (Santa Madrona, 8 local 3) La Cosmètica (Santa Madrona, 8 local 4) Somnis i Regals (Comas, 4 local 1)   Hi haurà quatre premis per als comerços guanyadors: Primer premi al millor aparador 2017, dotat amb 200 euros i un diploma Segon premi al millor aparador 2017, dotat amb 150 euros i un diploma Tercer premi al millor aparador 2017, dotat amb 100 euros i un diploma Premi popular al millor aparador 2017, dotat amb 150 euros i un diploma El premi popular el decidiran els ciutadans i les ciutadanes a través del seu vot. Llegir més



Dimarts, 5.9.2017 13:15h

Alella Vinícola recull tres medalles en un certamen a Màlaga

El Concurso Internacional de Vinos Akatavino Sumilleres de España (CIVAS) ha premiat amb medalla tres vins del celler Alella Vinícola. Els productes guardonats han estat el Marfil Generós Sec (Medalla Gran Oro CIVAS 2017, 96 punts), l’Ivori Negre 2010 (Medalla Oro CIVAS 2017, 94 punts) i el Costa del Maresme 2008 (Medalla Oro CIVAS 2017, 94 punts). Xavier Garcia, enòleg d’Alella Vinícola, confessava a aquesta revista: “La veritat és que no coneixia aquest concurs, però em van trucar i em van explicar que havien tastat els nostres vins i que volien fer-los participar en el concurs. Llegir més



Dilluns, 4.9.2017 11:30h

Alta Alella ja disposa del segell de Paratge Qualificat de la DO Cava

El Ministeri d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi espanyol va anunciar a la primeria de juliol l’aprovació dels dotze primers Paratges Qualificats de Cava que defineix dotze finques amb unes condicions climàtiques i geològiques que es consideren excepcionals perquè en surti un cava de màxima qualitat. Un d’aquests paratges qualificats és el Vall Cirera, part de la finca d’Alta Alella plantada amb pansa blanca i chardonnay que s’utilitzen per elaborar els caves AA Mirgin Gran Reserva i AA Mirgin Opus Evolutium. Llegir més



Divendres, 1.9.2017 10:15h

Isma Prados, pregoner de la Festa de la Verema d'Alella

Ja fa una bona colla d'anys que, arrel de la seva vinculació amb sommeliers, enòlegs i professionals del vi, ha après a valorar tots els tresors que aporten identitat indiscutible a un entorn concret. Fora de la literatura, en el cas del vi, això passa de manera natural a molts pocs indrets i, és clar, Alella i el seu entorn és un d'ells. Així, amant profés de la pansa blanca i la rosada, enguany l'Isma ha declarat el seu affaire, sortint de l'armari i confessant públicament el seu amor, sense pal·liatius, pels vins d'Alella. Llegir més




<1...34567...16>
publicitat

giny

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya