Papers de vi

Actualitat

Divendres, 23.3.2018 12:00h

L'Enotast transcendeix el municipi d'Alella i estén per tot el territori DO

L'Enotast, una iniciativa que va néixer ja fa alguns anys a l'Oficina de Turisme d'Alella, i que consisteix en una sessió de maridatge de vins amb tapes de cuina local a càrrec d'un sommelier, passa ara a celebrar-se a tots els municipis de la Ruta del Vi DO Alella. La primera sessió d'aquesta nova sèrie tindrà lloc aquest diumenge a Premià de Mar. Vegeu la imatge adjunta per conèixer el calendari d'Enotastos programats.    Llegir més



Dijous, 22.3.2018 12:00h

Neix Vibop Edicions amb la col·lecció Envinats

Vibop Edicions neix amb la voluntat d'oferir llibres al voltant del vi, la cuina i el paisatge. La primera col·lecció del nou segell, amb seu a Alella, Col·lecció Envinats, ofereix llibres de petit format que vinculen el món del vi amb el món de la cultura i la creació. Els dos primers títol: Josep Roca, a l'avantguarda del vi, que aplega dos tasts del sommelier i copropietari del Celler de Can Roca, i Les olors en la literatura, on l'escriptor Vicenç Pagès Jordà ha seleccionat trenta petits fragments de la literatura universal que parlen de les olors. Llegir més



Dimecres, 21.3.2018 09:45h

Alta Alella presenta el seu nou cava de paratge al Celler Jordana

L’1 de març va tenir lloc al Celler Jordana (Alella) la primera presentació en societat del segon cava de paratge qualificat d’Alta Alella, l'AA Mirgin Opus. Una quarantena d’assistents van poder ser els primers a tastar aquest producte en exclusiva i unes quantes setmanes abans que surti a la venda, com també uns altres caves del celler, de la mà de Jordi Esteve.   Llegir més



Dimarts, 20.3.2018 09:15h

El celler Can Roda canvia la imatge dels seus vins

El celler Can Roda ha iniciat el procés de canvi d’imatge dels seus productes. Pepi Milà, responsable del celler, ha explicat que “alguns usuaris ens havien fet saber que algunes etiquetes eren semblants entre sí i això dificultava la diferenciació dels vins un cop col·locats a les lleixes de les botigues especialitzades”. Les noves etiquetes mantenen l’essència de la versió anterior, però afegeixen un toc de modernitat i una gamma de colors que ajuden a diferenciar unes referències de les altres. Llegir més



Luca Marongiu i Gonzalo Rivière, del restaurant Els Garrofers, amb Josep Lladonosa.

Dimarts, 20.3.2018 09:15h

Slow Food celebra a Cervera el lliurament de plaques 2018

El passat 12 de març va tenir lloc a Cervera la cerimònia de lliurament de plaques als restaurants mereixedors de pertànyer al moviment Slow Food, que aposta pel producte de qualitat, sostenible i de proximitat. Els Garrofers (Alella), Lasal del Varador (Mataró) i Ca n’Armengol (Santa Coloma) van renovar la seva placa per un any més, mentre que Artesanal (Granollers) és una nova incorporació al moviment dins del territori DO Alella. Slow Food de Lleina va muntar per a l’ocasió un Mercat de la Terra espectacular, que va comptar amb una bona representació de productors del Maresme (Quim Batlle, Talcomraja, L’Hort d’en Pau, L'Hort d'en Dídac) i també amb la presència de Josep Lladonosa, un tòtem de la cuina catalana. Llegir més



Dilluns, 19.3.2018 12:00h

Cuinen 12500 carxofes a la brasa a Pineda de Mar i estableixen un nou rècord Guiness

Els responsables de 'empresa de forns de brasa Josper, amb seu a Pineda de Mar, i la franquícia de restaurants del mateix grup empresarial, Pura Brasa, van ser els encarregats de coure 1150 kg de carxofes a la vegada a la platja del municipi maresmenc. Com expliquen des de l'empresa, "50 voluntaris de Pura Brasa i Josper han cregut en el repte i han intervingut desinteressadament per fer-ho possible i entrar en l'història dels rècords". Un acte que va reunir centenars de curiosos i amants de les carxofes. Llegir més



Divendres, 16.3.2018 09:30h

El número 50 de Papers de vi, disponible en PDF

El número 50 de Papers de vi, que va sortir al carrer a finals de 2017, ja està disponible en format PDF al web. Podeu descarregar-lo fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 15.3.2018 10:30h

Organitzen un maridatge d'art i vi amb productes del celler Can Roda

Mariden l’art i el vi? El Museu Abelló i el Celler Can Roda n’estan convençuts i per això us proposen aquesta activitat: una visita guiada a l’exposició “L’art modern a la col·lecció Abelló, segles XIX i XX” seguida per un curiós i atípic maridatge de vins del celler de Santa Maria de Martorelles amb algunes de les obres de la col·lecció. Font: Enoturisme DO Alella Llegir més



Dijous, 15.3.2018 10:15h

Especial llibres (34): Etxebarri

Etxebarri Jon Sarabia i Juan Pablo Cardenal Planeta Gastro Restaurant revelació de l’última edició dels The World’s 50 Best Restaurants, perquè es va situar en el número sis. Amb un menjar marcat per les tècniques de la barbacoa, les seves menges són exquisides, amb aliments de primera qualitat, amb el saber fer exquisit del xef Bittor Arginzoniz i una carta de vins extraordinària, confegida per Agustí Peris, un sommelier d’excepció, de prestigi internacional. Amb el foc com a matèria primera de cocció, les graelles i una sèrie d’utensilis dissenyats pel mateix Arginzoniz, aquest restaurant d’Axpe (Biscaia) ha causat una revolució en el camp de la cocció a la brasa, sigui de carn, peix o verdura. Llegir més



Dimecres, 14.3.2018 12:45h

Entrevista amb Josep Maria Pujol-Busquets

Heu llegit l'entrevista que Montse Serra va fer a Josep Maria Pujol-Busquets al darrer número de Papers de vi? Al llarg de quatre pàgines, Serra i Pujol-Busquets converses al voltant dels nous caves de Paratge d'Alta Alella, així com del present i futur d'aquest celler. Llegiu l'entrevista completa fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 14.3.2018 12:30h

Especial llibres (33): La màgia de la cuina

La màgia de la cuina Carme Ruscalleda, amb il·lustracions de Pilarín Bayés Bridge Carme Ruscalleda proposa dues-centes receptes sezilles amb la voluntat de transmetre, sobretot als joves, que cuinar és un plaer. Ja ho diu bé la xef: “Podem fer uns ous ferrats, però també podem cuinar-los. Perquè la diferència es troba en com fem les coses.” Llegir més



Vinya que ocupa passeig de Mossèn Jaume Gordi, amb l'església Major al fons, l'any 1921

Dimarts, 13.3.2018 12:30h

Santa Coloma, més de dos mil anys de vinya

Santa Coloma de Gramenet ha estat territori de vinya des de l'època dels ibers. Aquest article de Jordi Albaladejo, publicat al darrer número de Papers de vi, explica com la vinya va ser sempre present en el territori del que avui és Santa Coloma de Gramenet, fins el creixement urbanístic dels anys 60 i 80.  Llegir més



Dimarts, 13.3.2018 12:15h

Especial llibres (32): Cuinem en família

Cuinem en família Més d’un autor. A cura de Josep Vilella i amb il·lustracions d’Anna Clariana Nandibú Aquest llibre vol engrescar els pares a compartir amb els fills una estona divertida als fogons. I ho fa a partir de receptes d’una selecció dels millors xefs d’Europa. Hi participen: Mauro Colagreco, Heston Blumenthal, Andoni Luis i Haritz Adúriz, Carles Gaig, Peppe Guida, Frank Giovanni, Rocco Iannone, Joan Roca, Paquita i Lolita Rexach, Bart de Pooter, Carme Ruscalleda, Mathias Dahlagren, Pedro Subijana, Georges Blanc, Juan Mari i Elena Arzak, Hans Haas, Benoît Violier, Jean André Charial, Martín Berasategui i Javier de las Muelas. Llegir més



Dilluns, 12.3.2018 13:15h

Quatre vinateries, quatre conceptes diferents. A Santa Coloma de Gramenet

A Santa Coloma de Gramenet hi ha quatre botigues especialitzada en la venda de vi. Quatre establiments molt diferents, amb filosofia pròpia i discursos diferents però tots ben interessants. En vam fer un reportatge al darrer número de Papers de vi, i el podeu llegir fent clic aquí.    Llegir més



Dilluns, 12.3.2018 13:00h

Especial llibres (31): Vilassar de Mar té la recepta

Vilassar de Mar té la recepta Regina de Andrés Ajuntament de Vilassar de Mar El llibret aplega 125 receptes de cuina que Regina de Andrés ha anat explicant al programa Els nostres avis, de Vilassar Ràdio, dins el magazine Parlant de tot. L’edició del volum ha estat possible també gràcies a la col·laboració de nombrosos comerços i establiments de restauració del poble. Llegir més



Dijous, 8.3.2018 11:30h

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet aposten pel vi i la gastronomia com a eina de promoció de la ciutat

El nombre d'atractius vinculats al vi i la gastronomia amb què compta la ciutat de Santa Coloma de Gramenet és elevadíssim. Ho podeu veure al darrer número de Papers de vi i en parla el regidor de Comerç, Promoció de la Ciutat i Turisme, Pedro Cano en aquest article.  Llegir més



Dijous, 8.3.2018 11:30h

L'escola de restauració de Santa Coloma

Seguim donant-vos accés als articles del monogràfic Santa Coloma de Gramenet que vam publicar al darrer Papers de vi. Avui us recordem que aquesta ciutat compta amb una escola de restauració de primer nivell.  Podeu decarregar l'article fent clic aquí.  Llegir més



Salvador Puig durant l'acte de presentació

Dimecres, 7.3.2018 11:15h

El consum de vi DO Alella als restaurants creix un 25% en el darrer any

Fa uns dies va tenir lloc a l'espai Umami Barcelona, al barri de Gràcia de la ciutat comtal, la presentació de les dades referents als vins catalans de l'estudi Nielsen sobre consum de vi a l'Estat. L'Incavi, Institut Català de la Vinya i el Vi, va citar la premsa especialitzada per presentar les xifres de consum de vi català durant l'any 2017 i va comptar amb les intervencions del seu Director General, Salvador Puig, així com del Coordinador General de l'ens, Xavier Agell. Llegir més



Dimecres, 7.3.2018 11:00h

El mes de març és el mes de les biblioteques amb DO Alella

El 2018 té lloc la sisena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça.Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte i d’altres, sempre amb el món del vi per tema. Llegir més



Dimarts, 6.3.2018 11:00h

Especial llibres (30): Calendari l’Ermità 2018

Calendari l’Ermità 2018 Fra Ramon dels Pirineus Edicions Morera Cada any, aquest almanac tradicional arriba ple d’informacions relacionades amb l’astronomia, el camp, l’hort, el jardí, les festes i tradicions populars... Com a novetat, aquesta edició presenta un calendari d’estacions de fruites i hortalisses i també inclou el nou Calendari dels nens i les nenes, un desplegable sobre el cicle festiu de l’any adreçat als menuts. Llegir més




<1...34567...25>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya