Papers de vi

Actualitat

Dimarts, 10.12.2013 17:00h

Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el col·lectiu de cuiners CuinaVO i la organització agrària ASAJA han organitzat la Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental. Enguany, la Festa de l’arribada de la mongeta té caràcter solidari i es celebrarà amb una mongetada popular a Mollet del Vallès, diumenge 15 de desembre de 2013, els ingressos de la qual es destinaran integrament a La Marató de TV3. L’arribada de les mongetes és un moment de celebració al Vallès Oriental, comarca tan coneguda pels seus llegums. Llegir més



Cocinero del Año, Albert Ortiz, Axol

Dilluns, 9.12.2013 18:45h

El cabrilenc Albert Ortiz guanya la semifinal catalana del concurs Cocinero del Año

El concurs Cocinero del Año va celebrar la seva primera edició l'any 2004 amb motiu de la fira Alimentària i avalat pel tres estrelles Michelin, Martín Berasategui. Des d'aleshores es celebra, com la fira, cada dos anys i proclama el millor cuiner de l'estat.  El passat dia 4 el cuiner Albert Ortiz, propietari i xef del restaurant Axol, de Cabrils, va proclamar-se vencedor de la seva semifinal i participarà a la prova final com a representant del territori català, balear i aragonès. Llegir més



Guia de Vins de Catalunya, Jordi Alcover, Sílvia Naranjo

Dimarts, 3.12.2013 12:30h

Presenten la 6a edició de la Guia de Vins de Catalunya

Ahir al matí va tenir lloc al restaurant Miramar (Montjuïc, Barcelona) la presentació de l'edició 2014 de la Guia de Vins de Catalunya per part dels seus autors, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo. La guia incorpora més de 1500 vins tastats a cegues i valorats segons el criteri de l'equip d'Alcover i Naranjo. Enllestida la presentació, i durant tot el dia, els assistents a l'acte van poder tastar els 180 vins més ben puntuats. Entre aquests s'hi van poder trobar vins de tres cellers de la DO Alella: Alella Vinícola, Bouquet d'Alella i Marquès d'Alella. Llegir més



Rosat de pansa, Meritxell Falgueras, Celler de Gelida, Presume de vinos, Presumeix de vins

Dimecres, 27.11.2013 17:00h

Meritxell Falgueras presenta "Presume de vinos"

El Celler de Gelida, històrica botiga de vins que regenten els pares de Falgueras al barri de Sants, a Barcelona, ha estat l'escenari de la presentació del llibre que aquest matí s'ha fet per a la premsa. Papers de vi ha estat present en aquest acte en què Falgueras ha explicat que "Aquest és i serà sempre el meu millor llibre. Aquí hi ha tot el que penso que cal saber sobre el món del vi i estic molt contenta que haguem pogut fer aquesta segona edició, molt més luxosa, que recupera el títol original que jo li havia posat i que ara, a més, està il·lustrat". Llegir més



Divendres, 15.11.2013 08:45h

Arrenquen les Jornades Gastronòmiques del Fesol del Ganxet del Maresme

La mongeta del ganxet comença a regnar a les cuines del Maresme, ja siguin de restaurants o de particulars. És la època en la qual els fesol agafa la seva plenitud i el moment en què se celebren les jornades gastronòmiques. Aquest any, tal i com s'ha explicat a la roda de presentació del fullet divulgatiu, s'ha batut un rècord de participació. Oferiran plats especials de fesols del ganxet 48 restaurants de 19 municipis maresmencs. Han explicat les novetats d'aquesta edició el president del Consell Comarcal, Miquel Àngel Martínez i Camarasa; el gerent del Consorci de Promoció Turística, Josep Lluis Martí; i el president del Gremi d'Hostaleria i Turisme, Josep Navarro Les jornades gastronòmiques del fesol del ganxet comencen el 15 de novembre i es perllonguen fins el 31 de desembre. Llegir més



Dijous, 7.11.2013 12:45h

Organitzen una Jornada Agrogastronòmica al Mercat de la Flor i laPlanta Ornamental del Maresme

El Mercat de Flor organitza el proper diumenge 10 de novembre la 1a Jornada Agrogastronòmica del Mercat del Maresme, dedicada a l’exposició, degustació i venda de productes en origen del nostre país. En ella es vol reivindicar l’alta qualitat dels productes de proximitat, oferint el tast de diversos productes selectes. L'acte, a més, comptarà amb la participació del xef Àngel Pascual, qui ostenta una estrella Michelin. Font: NdP del Mercat de la Flor Llegir més



Dimarts, 5.11.2013 10:00h

Neix el primer vi de Pansa Rosada de la història de la DO Alella

Quan comenci el mes de desembre, i amb un PVP de només 9,95 euros, ja es trobarà a les botigues el Rosat de Pansa, el primer vi elaborat amb Pansa Rosada de la història de la DO Alella. És una iniciativa de la revista Papers de vi (www.papersdevi.cat) i ha estat possible gràcies a la col·laboració entre els cellers Bouquet d’Alella (que ha proporcionat el raïm madurat a una preciosa vinya vella de la Vall de Rials –Alella-) i Alella Vinícola (que l’ha elaborat a les instal·lacions del seu espectacular celler modernista). Llegir més



Ampliació, Badalona, Orígens, Josep Coll, Canyet

Dimecres, 30.10.2013 10:00h

El territori DO Alella creix de 18 a 28 municipis

Se n'havia estat parlant molt en els darrers anys. Fins i tot alguns mitjans de comunicació havien arribat a afirmar que l'ampliació de la DO Alella era una realitat abans que ho fos. Avui, a falta que es publiqui al Butlletí Oficial de l'Estat, ja és oficial. Al proper número de Papers de vi us ho explicarem tot amb pèls i senyals i amb les declaracions dels elaboradors, però us podem avançar que els 10 nous municipis que s'han incorporat a la DO són Arenys de Mar, Badalona, Cabrera de Mar, Calella, Granollers, Mataró, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Villalta, Sant Pol de Mar i Vilassar de Mar. Llegir més



Dimecres, 23.10.2013 10:45h

El restaurant Orfila lliura dos lots de vins DO Alella

 Xavier Orfila, propietari i xef de l'establiment masnoví, i Jaume Oliveras, regidor de Cultura de l'Ajuntament del Masnou van ser els encarrgats de lliurar sengles lots de vi DO Alella a Joan Bayó i Mercè Esquivel, els afortunats guanyadors del sorteig.  Llegir més



Alta Alella, Andrew Ashurst, English for Winemakers, Saint Paul's Academy

Dimarts, 22.10.2013 10:00h

Alta Alella acull un curs d'anglès avançat dirigit al sector del vi

El passat dilluns 21 d'octube va tenir lloc a les instal·lacions d'Alta Alella el la primera sessió del curs English for Winemakers, un curs que s'estructura en set sessions de cinc hores i que està pensat i desenvolupat amb l'objectiu d'ajudar als professionals del sector a comunicar-se en el món del vi. Cellerers, enòlegs, sommeliers i aficionats gaudeixen així d'una gran oportunitat per potenciar el seu coneixement de l'idioma alhora que adquirir més confiança en el moment de tractar amb exportadors, prema i públic internacional. Llegir més



Fel Faixedas, Carles Xuriguera&Faixedas, Sílvia Naranjo, Jordi Alcover, Setmana del Vi, Can Lleonart, Guia de Vins de Catalunya

Dilluns, 7.10.2013 09:15h

Vins DO Alella... i un fart de riure!

La quarta edició de la Setmana del Vi DO Alella ha arribat al seu final. El passat dissabte va tenir lloc a Can Lleonart (Alella) l'acte central d'aquest esdeveniment, el Tast de Perles Autòctones DO Alella. Un tast molt especial, dirigit per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya, que va ser amenitzat pels actors còmics Xuriguera&Faixedas. Membres fundadors de Teatre de Guerrilla, el duet regenta un restaurant-vinateria a Arbúcies, elaboren vi al seu celler del Montgrí i col·laboren amb el programa En Clau de Vi, del Canal 33. Llegir més



Entre vinyes, Celler de Gelida, Meritxell Falgueras

Dijous, 26.9.2013 16:30h

TVE Catalunya estrena "Entre Vinyes", un programa dedicat al coneixement, la cultura del vi i l'enoturisme, amb Meritxell Falgueras

Ahir es va presenar al Celler de Gelida de Barcelona el programa "Entre Vinyes" dedicat al coneixement i la cultura del vi a Catalunya, i la seva relació amb les activitats d'enoturisme que s'hi realitzen.   El nou programa de TVE Catalunya és de producció pròpia i se centra en el món i la cultura del vi català. A la roda de premsa hi han assistit representants de les 12 Denominacions d'Origen catalanes; el Director General de l'INCAVI, Jordi Bort; la Directora de RTVE Catalunya, Ana Maria Bordas; el Director del programa, Francesc López; i la sommelier i col·laboradora del programa, Meritxell Falgueras. Llegir més



Enric Gil, Can Roda, Setmana del Vi DO Alella, El Corte Inglés

Dilluns, 23.9.2013 09:45h

Després d'un bon inici, la Setmana del Vi DO Alella continua amb pas ferm

Amb la xerrada "El terrer de la DO Alella", Enric Gil, enòleg del celler Can Roda, va donar el tret de sortida a la IV Setmana del Vi DO Alella el passat divendres al Corte Inglés del Portal de l'Àngel. Gil va explicar les característiques del terrer de la DO Alella, la història vinícola d'aquest territori i va fer una defensa de la pansa blanca com a varietat autòctona amb la que produir vins de gran qualitat. L'auditori, ple a vessar (diverses persones van haver de seguir la ponència de peu), va gaudir de valent amb les explicacions de Gil i, en acabat, van poder brindar i tastar diversos vins de la DO. Llegir més



Andreu Francisco, Ramon Galí, Romuald Velasco, Masia de Carrancà, Matorelles, Setmana del Vi DO Alella

Dimecres, 18.9.2013 16:15h

La IV Setmana del Vi DO Alella arriba a 21 municipis

La IV Setmana del Vi DO Alella estén el seu àmbit d’influència i arriba ja a 21 municipis. Tres ciutats importants com ara Mataró, Granollers i Badalona s’han sumat a la quarta edició d’una iniciativa enoturística que té la voluntat de donar a conèixer els vins de la Denominació d’Origen i el patrimoni cultural i gastronòmic del territori. El contingut del programa de l’edició d’enguany  ha estat presentat aquest migdia a la masia de Carrancà de Martorelles, pel president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, acompanyat per l’alcalde de Martorelles, Romuald Velasco, i el regidor de Treball, Promoció Ocupacional, Comerç i Turisme de Martorelles, Ramon Galí. Llegir més



Divendres, 13.9.2013 16:45h

D'aquí a una setmana es dóna el tret de sortida a la IV Setmana del Vi DO Alella

El proper divendres 20 de setembre es donarà inici a la quarta edició de la Setmana del Vi DO Alella que, aquest any, ha comptat amb les tasques de coordinació i organització de l'equip de Papers de Vi. Durant 17 dies se succeiran un enorme ventall d'activitats pensades per apropar al públic la cultura del vi així com per refermar el sentiment de pertinença dels veins al territori DO Alella. Visites a tots els cellers de la DO, sopars maridatge dirigits per un sommelier, sessions d'iniciació al tast, tastos sorprenents de vi amb xocolata o amb patates xips, activitats infantils, un taller d'alta cuina o un concurs de fotografia són tan sols algunes de les propostes. Llegir més



Dijous, 12.9.2013 16:15h

Aquest cap de setmana arriba la III Jornada Gastronòmica de Tastets de Vallromanes

L'estiu sembla que va arribant al seu final, però la temporada de jornades gastronòmiques encara està en marxa. Aquest proper cap de setmana, junt a un munt d'activitants complementàries, tindrà lloc a Vallromanes la tercera edició de la Jornada Gastronòmica de Tastets, que enguany promet un creixement notable. Vegeu el programa adjunt i no deixeu de passar per Vallromanes el dissabte al migdia o el vespre i el diumenge al migdia a tastar les propostes gastronòmiques dels restaurants de la població; com no podia ser d'una altra manera, tindreu la possibilitat d'acompanyar els plats amb una copa de vi DO Alella. Llegir més



Festa de la Verema 2013

Dimarts, 3.9.2013 19:15h

Alella celebra la 39a edició de la Festa de la Verema amb novetats i pensant en els 40 anys de la celebració

Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l’any vinent.  Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra gastronòmica, s’amplia l’oferta de Tapes + Vi, s’estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s’introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d’aparadors i la tallada de raïm per a adults. Llegir més



Dimarts, 3.9.2013 19:15h

Alella celebra la 39a edició de la Festa de la Verema amb novetats i pensant en els 40 anys de la celebració

Alella es convertirà del 6 al 8 de setembre en el gran aparador del vi de la DO Alella amb la Festa de la Verema, una celebració que arriba a la 39a edició amb novetats i els ulls posats en el 40 aniversari de la Festa que se celebra l’any vinent.  Enguany es modifica el sistema de venda de tiquets de la Mostra gastronòmica, s’amplia l’oferta de Tapes + Vi, s’estrena QR personalitzat per seguir el programa des del mòbil i s’introdueixen dues noves propostes: el vot popular del Concurs d’aparadors i la tallada de raïm per a adults. Llegir més



Dimecres, 28.8.2013 16:15h

El número d'estiu ja és al web!

Si no has pogut aconseguir-ne un exemplar en paper, has de saber que el número d'estiu de Papers de vi ja és al nostre web (fent clic aquí). No et perdis el número. Hi trobaràs una completa entrevista amb la mediàtica sommelier Meritxell Falgueras, amb qui vam compartir tot un dia i tres maridatges. A més, obrim l'edició amb una entrevista al nou president del Consell Regulador, Quim Batlle. En aquest número estrenem una nova secció: Personatge DO Alella. Una secció que presentarà personatges més o menys vinculats als diferents cellers de la DO Alella; en aquesta ocasió, es tracta de David Libersohn, el rabí que està al càrrec del procés pel qual el vi In Vita esdevé Kösher. Llegir més



Dilluns, 26.8.2013 16:15h

La Festa de la Verema d'Alella escalfa motors

Els propers dies 6, 7 i 8 de setembre tindrà lloc la 39a edició de la Festa de la Verema d'Alella. Adjuntem a la notícia el programa d'actes. Si teniu ganes de gaudir del bo i millor dels vins DO Alella i de la gastronomia local, no podeu deixar passar l'oportunitat de participar-hi! Llegir més




<1...678910...11>
publicitat


publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya