Papers de vi

Actualitat

Peñín, Guia Peñín

Dimecres, 2.1.2013 14:00h

Grans notes per als vins d’Alella a la “Guía Peñín 2013”

L’edició 2013 de la guia de vins de referència a l’estat acaba d’arribar a les llibreries i va farcida d’excel·lents notes per als DO Alella. Dels quaranta-cinc vins tastats pels autors, la nota més baixa és un 84 i hi trobem dotze referències amb 90 punts o més. Com és habitual (i, de fet, tradició a la DO), dolços i generosos hi apareixen molt ben valorats: els Marfils Generós Sec (90), Generós Semi (91), Molt Dolç (93), Violeta (91) i escumós Moscatell (90), com també els Blanc de Neu (90), Dolç Mataró (91) i Syrah Dolç (90) d’Alta Alella. Llegir més



Pansa Blanca

Divendres, 28.12.2012 12:00h

La pansa blanca, mare de tots els raïms del món

Un equip de genetistes de la Universitat de Barcelona ha revelat aquest matí unes dades d'allò més sorprenents. Segons les seves conclusions, varietats com el chardonnay, l'albariño, el sauvignon blanc o el verdejo són, en realitat, variants d'una varietat mare que seria la pansa blanca. Empar Radas, cap de recerca científica del departament de brindis de la UB afirma convençuda que "tots els vins blancs del món són de pansa blanca" i que, a partir d'ara, "australians, francesos, americans i espanyols hauran de canviar les etiquetes dels seus vins perquè hi posi pansa blanca". Llegir més



Dimarts, 18.12.2012 17:45h

Papers de vi ja té el seu propi vi!

Aquesta revista ja té el seu propi vi. Porta per nom Vall Cirera i l’ha elaborat Alta Alella amb garnatxa blanca de l’anyada 2011 criada en fusta. La vall Cirera és l’indret on es troba la finca Can Genís, que acull les instal·lacions d’Alta Alella. El raïm emprat per a l’elaboració d’aquest vi prové de la part més alta de la vall, de la zona coneguda amb el nom de l’Amfiteatre, per l’aspecte de graderia que té la vinya que hi creix. El Vall Cirera té un preu de 14 euros i es pot trobar als comerços especialitzats següents: Celler Jordana, Companyia d’Alella, el Celler del Mar, el Rebost dels Sentits, la Cuina del Guinardó, la Mundi Vinoteca, Vins i Divins i Xarel·lo. Llegir més



Josep Maria Pujol-Busquets, Xavier Grasset, Artur Mas, Vi novell, Generalitat

Dilluns, 12.11.2012 17:00h

Tres cellers de la DO Alella participen a la Diada del Vi Novell

Alella Viníctola, Alta Alella i Quim Batlle han participat aquest matí de la Diada del Vi Novell, que ha tingut lloc al Palau de la Generalitat. Després de la tradicional espinjolada de les bótes, a càrrec del periodista Xavier Grasset i l'actriu Mariona Ribas, i el parlament del President de la Generalitat, Artur Mas, els assistents a l'acte han pogut tastar els vins de l'anyada 2012 d'una trentena de cellers de totes les DO Catalanes. Entre aquests, un Foranell elaborat amb Picapoll, el Marfil Sec i un Marfil negre jove i l'Alta Alella Pansa Blanca. Llegir més



Eli Carnicer, Sílvia Naranjo, Jordi Alcover, Jordi Abellan, Guia de Vins de Catalunya, Otto Sutz

Dimarts, 6.11.2012 17:00h

Grans notes per als DO Alella a la Guia de Vins de Catalunya 2013

Ahir es va presentar en públic l'edició 2013 de la Guia de Vins de Catalunya a la discoteca Otto Sutz de Barcelona. La guia es podrà adquirir ben aviat a totes les llibreries del país, però ja s'han fet públiques les qualificacions i són cinc els vins amb DO Alella que superen el 9,45 que els permet situar-se en el Top 100 dels més de 1700 vins tastats per l'equip que elabora la guia. Entre els blancs joves hi trobem el Marfil Clàssic (9,51), el Marquès d'Alella Pansa Blanca (9,50) i el Foranell Pansa Blanca (9,49). Llegir més



Consorci, TecnoCampus, Andreu Francisco, Miquel Rei, Turisme

Dimarts, 30.10.2012 13:30h

El Consorci DO Alella signa un conveni de col·laboració amb la Fundació TecnoCampus

Aquest matí, Miquel Rei, president de la Fundació TecnoCampus i Andreu Francisco, president del Consorci DO Alella, han signat un conveni de col·laboració que permetrà que dos estudiants de Turisme desenvolupin el seu treball de final de grau complementant-lo amb pràctiques durant tot l’any al Consorci. Rei ha explicat que “el món del vi, especialment a la DO Alella, segueix una línia clara de desenvolupament turístic, per això apostem per aquest conveni i confiem part de la formació dels nostres alumnes al Consorci”. Llegir més



Xavier Picazo, Jordi Pujolràs, Mundi Vinoteca, Espai Di.Vi, Wine in Moderation, Consorci DO Alella, El Corte Inglés, xocolata

Divendres, 26.10.2012 19:15h

La III Setmana del Vi DO Alella arriba al seu final amb èxit de participació

El passat diumenge 7 d’octubre la Setmana del Vi DO Alella va arribar al seu final després d’omplir el Maresme i el Vallès Oriental d’activitats pensades per apropar el món del vi i la DO Alella al públic durant 17 dies. En destaquen la xerrada inaugural de Xavier Picazo (enòleg del celler Quim Batlle) o la que va oferir Carme Ruscalleda al Masnou, per posar tan sols dos exemples, però han estat un total de 67 les activitats que s’han celebrat: sopars amb música en directe, maridatges de vins amb xocolates, sessions d’iniciació al tast, cinefòrums, caminades per les vinyes, visites a cellers i un munt de propostes més. Llegir més



Alta Alella, verema, pinot noir

Divendres, 26.10.2012 19:00h

Una verema "equilibrada"

“Menys raïm, però de més qualitat” és la principal conclusió a què arriben els enòlegs a l’hora de valorar la verema que tot just s’acaba de fer a la DO Alella. Vicenç Galbany, enòleg d’Alta Alella, amb vinyes al costat del mar, comenta que “ha estat una verema marcada per la sequera, en la qual es destaca la sanitat del raïm”. Galbany constata que la manca de pluja “ha fet que les vinyes velles, amb arrels profundes, hagin aguantat bé, i han donat produccions similars a les d’anys anteriors i de bona qualitat, mentre que les vinyes joves han patit una mica si no s’han regat bé”. Llegir més



CAT, cella vinaria, vallmora, teià

Divendres, 26.10.2012 19:00h

La Cella Vinaria, restaurada de nou

L’estiu passat van finalitzar les obres de conservació i restauració que l’Ajuntament de Teià ha realitzat en una part de les restes arqueològiques del jaciment vitivinícola romà del Veral de Vallmora, al Parc de la Cella Vinaria. Aquesta actuació ha consistit en la consolidació d’uns murs que havien resultat afectats per l’evacuació d’aigües pluvials i en la millora de la conducció d’aquestes aigües, perquè no tornin a afectar les estructures arqueològiques. Així doncs, les instal·lacions tornen a estar a punt i en perfectes condicions per a les visites guiades que es duen a terme des del Centre d’Acollida Turística (CAT). Llegir més




<1...678
publicitat


publicitat

giny

publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Sopa de Cabra: "La música i el vi només donen bon resultat si es fan amb passió"

Els quatre membres històrics de Sopa de Cabra descobreixen la DO Alella de la mà de “Papers de vi”

Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya