Papers de vi

Actualitat

Celler de Vallmora

Dijous, 27.7.2017 16:45h

Construiran un accés al celler romà de Vallmora (Teià) des de l'autopista C32

Segons informa el web de l'Ajuntament de Teià, aquest matí ha tingut lloc al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora l’acte de signatura d’un conveni entre la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià, d’una part, i Invicat, de l’altra, per invertir 40.000 euros en la construcció d’un accés per a vianants des de l’àrea de descans de l’autopista C-32 perquè els usuaris d’aquesta via de pagament puguin visitar el jaciment romà adjacent. Una magnífica notícia que fa realitat un anhel existent des que es va inaugurar el centre, en aquell moment, dins del projecte CAT. Llegir més



Dimecres, 26.7.2017 11:45h

El Consell Regulador estrena nova web

El Consell Regulador de la DO Alella ha estrenat nova web a internet (www.doalella.org). L’antiga havia quedat obsoleta, tant estèticament com informativament. El nou espai web és força més visual i usable i conté molta informació sobre els cellers, els vins i el territori. Disposa, fins i tot, d’una secció de notícies d’actualitat.   Llegir més



Dimarts, 25.7.2017 07:45h

Menció especial per a Alta Alella a la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya

El projecte d’Alta Alella va rebre una menció especial com a finalista en la categoria de celler als Premis d’Enoturisme, lliurats en el transcurs de la 3a Nit de l’Enoturisme a Catalunya. L’esdeveniment, organitzat per la Direcció General de Turisme juntament amb l’Agència Catalana de Turisme, va tenir lloc el 4 de juliol al Castell de Peralada. Van resultar guardonats el celler la Vinyeta, Mas Llagostera i l’Associació Carretera del Vi. Els premis, els va lliurar el director general de Turisme Octavi Bono, acompanyat de la vicepresidenta del Patronat de Turisme de la Diputació de Girona, Marta Felip, i el director de l’Agència Catalana de Turisme, Xavier Espasa, entre més. Llegir més



Dilluns, 24.7.2017 11:00h

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya organitza tres formacions a la DO Alella

Amb la marca Maridatges Enoturístics, l’Escola d’Enoturisme de Catalunya ha creat un programa per facilitar la formació dels actors que intervenen en l’enoturisme i la seva promoció a la província de Barcelona. Dins seu han programat tres activitats al territori DO Alella destinades als integrants de la Ruta del Vi DO Alella. Fa algunes setmanes Lluís Tolosa va oferir una conferència per a responsables d’establiments badalonins. Alguns dies més tard, Damià Serrano va fer-ne una altra a Can Roda amb el títol “Introducció a l’enoturisme”. Llegir més



Divendres, 21.7.2017 10:30h

L’AA Mirgin Opus Evolutium, medalla d’or a l’International Wine Challenge

Després de recollir el mateix guardó pel Privat Laietà l’any passat, enguany Alta Alella ha obtingut una nova medalla d’or de l’International Wine Challenge (IWC) per un dels seus caves, l’Opus Evolutium. Al concurs de l’IWC –i per 34è any consecutiu– es reconeixen les qualitats de cada referència en un tast a cegues i es qualifiquen amb un jurat format per més de tres-cents experts internacionals del sector (entre Masters of Wine, sommeliers, distribuïdors, enòlegs i periodistes especialitzats). Llegir més



Anouk Boitiere, del celler Oriol Artigas, a la fira Indigènes (Perpinyà) amb la nova gamma de vins

Dijous, 20.7.2017 10:15h

Oriol Artigas renova tota la seva gamma de vins

El celler Oriol Artigas ha reestructurat tota la seva gamma de vins en els darrers mesos i ara mateix té al mercat un total d’11 vins. El mateix Artigas explica:  “La Canya és un blanc de pansa, garnatxa i godello dues vinyes joves, les de Mas Pellisser (Llinars i Tiana)”. “La Rumbera aquest any no porta garnatxa i és un cupatge de tres panses: de la vinya de Llaveig (Alella) i les d’en Mundu i d’en Costa (Sant Fost)”. I per fer parella de la Rumbera ha nascut el Rumbero. “És el vi negre lleuger de les vinyes joves de Mas Pellisser de syrah, merlot i garnatxa”. Llegir més



Dijous, 20.7.2017 10:15h

El Consorci DO Alella fa promoció a Barcelona

El Cosorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha participat en els darrers mesos en dues fires a la ciutat comtal per fer promoció dels valors enoturístics d’aquest territori. Al mes d’abril, i a través de l’estand de la Diputació de Barcelona, van ser a l’apartat B-Delicious (dedicat al vi i la gastronomia) del saló de turisme, anomenat ara B-Travel. Laura Nadeu, gerent del Consorci, explica que “ja estàvem presents al B-Travel als estands de turisme del Maresme, del Vallès Oriental i de Badalona, i ser al B-Delicious era una oportunitat per tenir present a la fira el producte de la DO Alella”. Llegir més



Les vinyes de Can Canjon, a la part superior esquerra de la foto, van veure el foc de ben a prop

Dimecres, 19.7.2017 10:30h

El foc d'ahir a Teià va passar fregant un parell de vinyes de la DO Alella

Ho han recollit tots els mitjans. Un incendi va calcinar ahir a la tarda 13 hectàrres de bosc al municipi de Teià. El foc es va originar molt a prop de les vinyes de Can Canjon, d'on surt la pansa blanca amb què el celler Blancher fa el vi Parcel·les (vegeu la foto adjunta) i va arribar fins la carena que separa Teià d'Alella, a la zona de l'urbanització Can Magarola, quedant-se a pocs metres d'una vinya que hi ha a la part d'alta d'aquest barri. Més informació sobre l'incendi fent clic sobre aquests dos enllaços:    Un incendi encara crema zones boscoses d'Alella, Teià i Vallromanes Les imatges del resultat de l'incendi que, finalment, va afectar només el municipi de Teià Llegir més



Una persona del públic retrata Marion Harper amb el seu mòbil durant l'actuació

Dimarts, 18.7.2017 10:30h

Marion Harper omple i fa vibrar el Celler de les Aus

El passat divendres va tenir lloc un dels darrers concerts del Festival d'Estiu d'Alella, el que Marion Harper va oferir a un Celler de les Aus ple de gom a gom.  Les portes del celler s'havien obert dues hores abans i el públic tenia accés a sopar còmodament gràcies a la presència d'un food truck i a una barra on es podien prendre copes de tots els vins d'Alta Alella.  Harper, que ja havia actual al 2014 a Alta Alella, quan encara no havia assolit la popularitat de què ja gaudeix ara mateix, va encisar el públic amb la seva impressionant veu durant una mica més d'una hora. Llegir més



L'espectacle Aire va deixar bocabadats tots els nadons assistents

Dilluns, 17.7.2017 12:00h

El Festival Bouquet d'Alella tanca el Festival d'Estiu

Aquest passat dissabte es va celebrar al celler Bouquet d'Alella la quarta edició del Festival Bouquet, emmarcat dins de la programació del Festival d'Estiu d'Alella.  L'edició d'enguant va reunir tres activitats en un sol dia. Un taller de música en família, l'espectacle Aire, de música per a nadons de 0 a 3 anys, i el doble concert de Ferran Savall & Meritxell Neddermann i Rusó Sala, que va omplir de públic (i màgia) el pati de Can Boquet.  Llegir més



Panoràmica de la Vall Cirera, on es troba la finca d'Alta Alella

Dilluns, 17.7.2017 11:30h

Cava de Paratge, un cava de terrer i de vinya

Fa pocs mesos, quan Alta Alella va anunciar que havia venut la seva marca Privat, Josep Maria Pujol-Busquets va explicar que s'acollirien a la nova qualificació Cava de Paratge Qualificat. Aquesta setmana, durant el lliurament dels II Premis Excel·lència del Cava, la ministra d’agricultura, Isabel García Tejerina, ha anunciat els dotze primers caves de Paratge Qualificat que ha aprovat el govern espanyol. Des d’avui mateix, aquests caves seleccionats podran portar a l’etiqueta el distintiu Cava de Paratge Qualificat. Llegir més



Divendres, 14.7.2017 09:15h

Bouquet d’Alella presenta un vi de pansa rosada

La pansa rosada és una de les joies de la nostra denominació d’origen. Es tracta d’una mutació somàtica de la pansa blanca que dóna lloc a un raïm d’un bonic color rosat i que aporta al vi una mica més d’estructura que la pansa blanca. Els ceps de pansa rosada acostumen a trobar-se solts entre les vinyes de pansa blanca; és el cas també de les vinyes de Bouquet d’Alella. Durant la verema 2016, el celler alellenc va fer una acurada tria dels raïms de pansa rosada de totes les seves vinyes i, del resultat de vinificar-los, n’ha sortit el primer vi de la nova sèrie Edicions Limitades; un vi singular del qual s’han elaborat només dues-centes quaranta ampolles. Llegir més



Marion Harper

Dijous, 13.7.2017 16:30h

El Festival d'Estiu d'Alella es trasllada aquest cap de setmana a les vinyes

El Festival d'Estiu es trasllada aquest cap de setmana a les vinyes amb les propostes musicals, vinícoles i gastronòmiques dels celler Alta Alella i Bouquet d'Alella. Podeu comprar les entrades a l'Oficina de Turisme i a www.festivalalella.cat   Divendres, el Celler de les Aus d'Alta Alella acull l'actuació de Marion Harper   I dissabte, al celler Bouquet d'Alella actuacions de Ferran Savall & Meritxell Neddermann i Rusó Sala   Font: Ajuntament d'Alella Llegir més



Eva Vicenç recull el guardó de la mà de Xavier Campo

Dimarts, 11.7.2017 09:30h

Eva Vicens, millor comunicadora del món del vi 2017

La directora dels Premis Vinari i col·laboradora fixa de Papers de vi (secció Vinfografia, i altres) va recollir el premi a la Nit del Sommelier que va tenir lloc ahir dilluns a l'Hotel Villa Retiro de Xerta.    L’Associació Catalana de Sommeliers ha reconegut Eva Vicens com la Millor Comunicadora del món del vi 2017. En el mateix acte s’ha reconegut la feina del Millor Celler per a Recaredo, al Millor enòleg a Albert Costa, copropietari de Vall-Llach, a la Millor Iniciativa per a Verema Solidària, al Soci d’Honor per Pitu Roca i el reconeixement a la trajectòria per a Toni Falgueras del Celler de Gelida. Llegir més



El sociòleg Lluís Tolosa, especialista en qüestions d'enoturisme, ha ofert la primera xerrada de la tarda per als 25 alumnes que han exhaurit les places.

Dilluns, 10.7.2017 17:15h

Tret de sortida a un nou curs dels Juliols de la UB a Alella

L’Ajuntament d’Alella i la Universitat de Barcelona han programat un nou curs dels Juliols de la UB dedicat al vi i la vinya. El curs, que porta per títol “La Catalunya vitivinícola avui: redescobrint la identitat”, s'ha començat a impartir aquesta tarda al Centre d'Art Can Manyé; les classes s’impartiran a Can Manyé i també als cellers Alta Alella i Bouquet d’Alella fins divendres 14. Les sessions seran dirigides per especialistes del vi i el territori i tenen per objectiu d’oferir una visió global del mapa vitivinícola català incidint en la situació actual i les tendències del sector, a càrrec de professionals especialitzats. Llegir més



Aparador guanyador de l'edició 2016 del concurs

Dilluns, 10.7.2017 13:00h

Convoquen una nova edició del concurs d'aparadors de la Festa de la Verema d'Alella

L'Ajuntament anima els comerços a prendre part activa de la 43a Festa de la Verema, que se celebra del 8 al 10 de setembre, guarnint els establiments amb motius vitivinícoles i participant en el Concurs d'Aparadors que organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de l’associació Alella Negocis. Els comerços concursants hauran de posar imaginació i creativitat per portar l’esperit de la Verema al seu aparador. Les inscripcions per participar en el concurs es poden fer del 10 al 27 de juliol. Llegir més



Un operari del celler Brugarol pela una alzina surera

Divendres, 7.7.2017 10:00h

Organitzen una jornada professional per donar a conèixer el món del suro

El passat dijous 6 de juliol va tenir lloc una jornada per a professionals organitzada per l'Institut Català del Suro i la Ruta del Vi DO Empordà i destinada a donar a conèixer el suro de l'Empordà als periodistes vinícoles del país. La jornada va reunir membres d'un bon nombre de mitjans de comunicació especialitzats del país, que van visitar diverses empreses (Quality Suber, Celler Brugarol, Manuel Serra) i van poder veure el directe tots els processos del suro, des de la pela fins el marcatge del tap, passant per la preparació de la matèria primera i la seva manipulació fins a l'obtenció del tap. Llegir més



Papers de vi 46

Dimecres, 5.7.2017 10:15h

El número 46 de Papers de vi ja és en línia!

No et perdis el número 46 de Papers de vi. Ja està disponible en format PDF al nostre web.  Descarrega'l fent clic aquí.  Llegir més



Dimecres, 5.7.2017 10:15h

El Consorci DO Alella fa promoció a Barcelona

El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha participat recentment en dues fires a la capital catalana per fer promoció dels valors enoturístics d’aquest territori. El mes d’abril, a través de l’estand de la Diputació de Barcelona, van ser a l’apartat B-Delicious (dedicat al vi i la gastronomia) del saló de turisme, anomenat ara B-Travel. Laura Nadeu, gerent del consorci, explica: “Ja érem presents al B-Travel als estands de turisme del Maresme, del Vallès Oriental i de Badalona, i ser al B-Delicious era una oportunitat per presentar a la fira el producte de la DO Alella. Llegir més



Roca Grossa, a Calella

Dimarts, 4.7.2017 12:45h

Les platges de la demarcació de Barcelona comencen la temporada amb un 8,4 de valoració a internet

La Diputació de Barcelona aposta pel big data on-line per millorar la competitivitat de les platges de la demarcació   La corporació aporta als municipis del litoral barceloní 840.000€ per garantir la seguretat i la salubritat de les platges   La Diputació de Barcelona ha dut a terme l’innovador Estudi de reputació online de les platges de la demarcació de Barcelona 2016, que reflecteix amb l’Índex de 8,47 sobre10 l’elevada satisfacció respecte a “l’experiència platja”. Llegir més




<1...678910...16>
publicitat

giny

giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya