Papers de vi

Actualitat

Dijous, 23.11.2017 10:30h

Només tres rosats d'Alella, a La Guia de Vins de Catalunya

Aquests dies hem repassat les qualificacions que han obtingut els diferents vins de la DO Alella que s'han presentat a La Guia de Vins de Catalunya. Avui ens referim a la darrera secció de La Guia dedicada a la nostra DO, els vins rosats. Només s'hi han presentat tres referències, però han estat prou ben puntuades: Marfil Rosat (Alella Vinícola, 9,28 punts), Mayla (Alella Vinícola, 9,14 punts) i In Vita Rosat (8,30 punts).  Llegir més



Dimecres, 22.11.2017 09:15h

Papers de vi entrevista el cuiner Fermí Puig

El darrer número de Papers de vi, dedicat a Granollers, l'obre una entrevista amb el cuiner Fermí Puig. Ja l'heu llegida? En cas que no, podeu fer-ho fent clic aquí.    Llegir més



Dimecres, 22.11.2017 09:00h

La Guia de Vins de Catalunya valora positivament els negres d'Alella

Tot i que la DO Alella és reconeguda arreu pels seus vins blancs, els resultats que han obtingut els negres a La Guia de Vins de Catalunya demostren que en aquest territori també s'hi fan negres de qualitat. Dels 9 vins tastats, 7 tenen notes superiors als 9 punts. El millor valorat és el Bouquet d'A Garnatxa, de Bouquet d'Alella, amb un 9,59.    Llegir més



Dilluns, 20.11.2017 09:45h

Bones notes per als escumosos DO Alella a La Guia de Vins de Catalunya

Els escumosos DO Alella han obtingut excel·lents qualificacions a La Guia de Vins de Catalunya, totes elles per damunt dels 9 punts. La millor nota ha estat per al Marfil Blanc de Negre (Alella Vinícola, 9,50 punts). El segueixen el So de Masia Can Roda Brut Nature (9,30 punts), el Gran Minguet (Can Roda, 9,15 punts) i el Plaer Escumós (Bouquet d'Alella, 9,00 punts). L'únic escumós rosat amb DO Alella, el Marfil Rosat (Alella Vinícola) ha obtingut un magnífic 9,45. Llegir més



Divendres, 17.11.2017 10:15h

El Bouquet d'A Pur Dolç, millor vi dolç de la DO Alella, segons La Guia de Vins de Catalunya

La DO Alella ha ampliat notablement l'oferta de vins dolços en els darrers anys. I, a jutjar per les qualificacions que han obtingut tots ells a la Guia de Vins de Catalunya, tots els productes són d'una excel·lent qualitat. Dels 10 dolços i generosos que ha tastat La Guia, 8 tenen una nota superior als 9.25 punts. El millor valorat per Jordi Alcover i Sílvia Naranjo ha estat el Pur Dolç de Bouquet d'Alella, amb 9,55 punts.  Llegir més



Jordi Alcover

Divendres, 17.11.2017 10:15h

Vegeu la notícia de TV3 sobre la presentació de la Guia de Vins de Catalunya

El periodista de TV3 i col·laborador d'aquesta revista Lluís Pujol, va elaborar una peça sobre la presentació de La Guia que va ser emesa al TN comarques. Us en posem l'enllaç perquè el pogueu veure (fent clic aquí) Llegir més



Dijous, 16.11.2017 10:15h

Reprogramen la Nit de la Pansa Blanca pel 30 de novembre

La Nit de la Pansa Blanca, una de les activitats estrella del cicle d'activitats enoturístiques Vi+, que es va suspendre per motius de l'actualitat política, s'ha tornat a programar (en una versió simplificada) pel dijous 30 de novembre.  Més informació fent clic aquí.  Llegir més



Dijous, 16.11.2017 09:45h

Sis vins blancs de la DO Alella, per sobre del 9,50 punts a La Guia de Vins de Catalunya

La Guia de Vins de Catalunya, que va veure la llum aquest dilluns, atorga molt bones puntuacions a la majoria de vins blancs de la DO Alella. En destaquen sis que tenen la seva qualificació per sobre dels 9,50 punts: Foranell Pansa Blanca (Quim Batlle, 9,75 punts), Edicions Limitades Pansa Rosada (Bouquet d'Alella, 9,57 punts), Marfil Clàssic (Alella Vinícola, 9,52 punts), AA Cau d'en Genís (Alta Alella, 9,51 punts), Bouquet d'A Blanc (Bouquet d'Alella, 9,51 punts) i Ivori Blanc (Alella Vinícola, 9,51 punts. Llegir més



Dimecres, 15.11.2017 10:00h

El Foranell Pansa Blanca, millor vi de la DO Alella, segons la Guia de Vins de Catalunya

Dilluns es va publicar la 10a edició de la Guia de Vins de Catalunya. Hi apareixen una cinquantena de vins de la DO Alella de 9 productors diferents. La nota més alta l'obté la pansa blanca de Quim Batlle, un 9,75.    Llegir més



Sílvia Naranjo i Jordi Alcover, autors de La Guia, durant la gala de presentació

Dimecres, 15.11.2017 09:30h

Més de 1400 persones assisteixen a la presentació de la 10a edició de la Guia de Vins de Catalunya

Més de 1.400 persones van assistir dilluns a la presentació de la 10a edició de la Guia de Vins de Catalunya 2018 entre professionals del sector vitivinícola català, premsa especialitzada i 114 cellers de totes les Denominacions d’Origen de Catalunya. Durant la jornada, els visitants van poder tastar alguns dels vins que han obtingut una puntuació superior a 9,50 punts en aquesta nova entrega, entre ells, una bona representació dels productes dels cellers Alta Alella i Bouquet d'Alella. Llegir més



Rosa Vila durant el tast final dels Premis Vinari

Dimecres, 15.11.2017 09:30h

El diari dels vins catalans, Vadevi.cat, entrevista la sommelier alellenca Rosa Vila

La popular sommelier alellenca Rosa Vila va donar una àmplia entrevista a Margalida Ripoll, directora de Vadevi.cat, després d'haver-se jubilat i d'haver estat guardonada amb un premi Vinari com a reconeixement a la seva trajectòria.  Podeu llegir l'entrevista fent clic aquí.  Llegir més



Dilluns, 13.11.2017 09:45h

Avui es presenta la Guia de Vins de Catalunya

La desena edició de la guia de vins de referència del vi català, La Guia de Vins de Catalunya es presenta aquest matí, a les 11h, al Museu Marítim de Barcelona. Com és habitual, els autors de La Guia, Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, han organitzat una festa i un saló per a públic professional on es podran tastar els vins valorats amb més de 95 punts. Alcover i Naranjo, a més, asseguren que "l'ocasió del desè aniversari és especial i els assistents podran gaudir de diverses sorpreses". Llegir més



Divendres, 10.11.2017 10:30h

Sabies que el mercat setmanal de Granollers té mil anys d'història?

Carla Riverola ho explica en un article que hem publicat al número 49 de Papers de vi, dedicat a la capital del Vallès Oriental. Aconsegueix el teu exemplar!  Llegir més



Divendres, 10.11.2017 10:15h

El Masnou acull la 4a edició de ‘Mercats amb DO Alella’ demà dissabte 11 de novembre

La iniciativa està impulsada pel Consorci de Promoció Enoturística del Territori de la DO Alella per dinamitzar sota una mateixa marca els mercats dels municipis que integren el territori d’aquesta DO. El projecte s’enceta enguany a quatre dels vint-i-tres municipis consorciats: Montgat, Teià, Alella i El Masnou. A diferència de les anteriors edicions en què els mercats obrien fora del seu horari habitual, el Mercat d’El Masnou ha optat per integrar l’activitat de Mercats amb DO Alella a l’horari de venda al públic del dissabte. Llegir més



Dijous, 9.11.2017 12:15h

Ja és al nostre web la recepta de la Vinfografia del número 49 de Papers de vi

La secció Vinfografia del número actual de la revista presenta el Beier dels Bardissots. L'autora de la secció, Eva Vicens, proposa un plat de peix per acompanyar-lo, un carpaccio de corball que ha cuinat Jordi Forés del restaurant Fonda Marina, de Montgat. Podeu accedir a la recepta fent clic aquí. Llegir més



Dijous, 9.11.2017 12:00h

L'edició Tardor de Papers de vi ja és al carrer

Ja fa uns dies que el número 49 de Papers de vi és als punts de distribució habitual. En aquesta ocasió, hem elaborat gairebé un monogràfic sobre Granollers. L'equip de Papers de vi pensem que la capital del Vallès Oriental és clau dins de la Denominació d'Origen Alella. És per aquesta raó que hem preparat fins a sis articles que vinculen vi, gastronomia i cultura amb la ciutat.  Llegir més



Dijous, 9.11.2017 11:45h

Creix l'atur al Maresme, especialment en el sector de l'hostaleria

Tercer mes de pujada de les xifres d'atur al Maresme. El passat octubre, 1.064 maresmencs i maresmenques es van inscriure a les oficines de trebal com a demandants de feina. Amb aquest incement, el total de persones aturades a la comarca s'eleva a 26.627, una xifra similar a la registrada el mes de desembre de 2009. Les seccions econòmiques que concentren aquest increment són les vinculades a l'hostaleria (+566), les activitats administratives i serveis asuxiliars (+168) i el comerç a l'engròs i detall (+127). Llegir més



Dimarts, 7.11.2017 19:00h

Demà, dia 8, nosaltres també ens aturem

L'associació Cultural Revista Alella dóna suport a l'aturada de país convocada per demà dia 8 de novembre i fa una crida a participar a les concentracions i manifestacions previstes pel mateix dia 8 i pel dissabte dia 11 per exigir la llibertat dels consellers del Govern empresonats i la de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Llegir més



Visita al jaciment Iber del Coll del Moro

Dimarts, 7.11.2017 11:30h

Organitzen una jornada professional a la Terra Alta

La Denominació d'Origen Terra alta va celebrar ahir la tercera edició d'una jornada professional que es va emmarcar dins la Festa del Vi de Gandesa i que va comptar amb la participació de part de l'equip de Papers de vi. Un centenar de professionals (de la restauració i distribució, prescriptors i premsa especialitzada) van visitar un jaciment iber on s'hi troben les restes d'un celler de vi i, a continuació, una espectacular necròpoli de l'edat de bronze. Tot seguit, la comitiva es va desplaçar fins al Poble Vell de Corbera d'Ebre. Llegir més



Fitxa del vi

Divendres, 3.11.2017 11:00h

Neix un nou "Edicions Limitades" de Bouquet d'Alella: Monastrell

Després de la sortida al mercat, fa uns mesos, del primer "Edicions Limitades", el Pansa Rosada, ara veu la llum un nou vi d'aquesta sèrie: el Monastrell. Elaborat amb la varietat Mataró (Monastrell), se n'han fet 2400 ampolles. Un vi que ha passat 6 mesos criant-se en barriques de roure francès i centre europeu. Mentre esperem l'oportunitat de tastar-lo, des del celler asseguren que es tracta d'un "vi negre net i brillant, de color cirera picota, d’intensitat mitja alta amb tons rubí i una llàgrima gruixuda de caiguda lenta. Llegir més




<1...678910...22>
giny

publicitat

giny

publicitat

giny

publicitat


publicitat


Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat


Entrevista


Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya