Papers de vi

Receptes

Dimarts, 13.6.2017 16:45h

Restaurant La Nau (Alella)

Peus de porc amb salsa biscaïna

Recepta cuinada per la xef Mimi Rosa, a proposta d'Eva Vicens.  Maridatge de la secció Vinfografia del número 46 de Papers de vi (Juny 2017), dedicada al Bouquet d'A Blanc.  RECEPTA Bullim els peus de porc amb llorer, pebre i una mica d’all durant 45 minuts. Reservem els peus per un cantó i una mica d’aigua del bull per un altre. Fem un sofregit amb oli, ceba, tomàquets i uns alls talladets.  Quan el sofregit estigui llest, hi afegim la polpa del “pimiento choricero”, una mica de pebre vermell fumat i una cullerada de canyella en pols. Llegir més




Dilluns, 17.4.2017 11:30h

Pastisseria La Petita Mallorquina (Alella)

Pastís de mousse de mandarina amb gingebre

Recepta cuinada pel pastisser Marc Dalmau, a proposta d'Eva Vicens.  Maridatge de la secció Vinfografia del número 45 de Papers de vi (Primavera 2017), dedicada al Penjat d'un Fil (Masia Can roda) Crema anglesa de mandarina 400 g de suc mandarina Pell d’una mandarina 80 g de rovell pasteuritzat 20 g de sucre   Posem tots els ingredients a bullir sense deixar de remoure; fem una crema anglesa bàsica i un cop arriba a 85 graus, la retirem i la reservem a temperatura ambient.     Mousse lleugera de mandarina 500 g de crema anglesa de mandarina 720 g de cobertura lacteé 13 g de gelatina en pols 65 g d’aigua (per hidratar) 1. Llegir més




Dilluns, 9.1.2017 19:00h

Celler Jordana

Amanida mediterrània de salmó

Amanida preparada per Manel Pujol, del Celler Jordana, a proposta d'Eva Vicens. Maridatge de la secció Vinfografia del número 44 de Papers de vi (Hivern 2016), dedicada a l'In Vita Rosé (Castillo de Sajazarra) Si bé l’In Vita Rosé 2015 és un vi fàcil que permet prendre-se’l –i gaudir-ne– sol, també és cert que la seva versatilitat el fa un bon company d’àpats que per similitud o contrast en destaquin alguna de les particulars virtuts. Faria molt bona parella, per exemple, amb una amanida mediterrània, feta amb tomàquets de diversos tipus i colors (juguem amb els cherry, grocs, pera. Llegir més




Dimarts, 15.11.2016 12:30h

Restaurant Orfila

Carpaccio de pop amb mango i llagostins

Recepta cuinada pel xef Xavier Orfila, a proposta de la sommelier Marga Giménez. Plat habitual de la carta del restaurant Orfila.  Maridatge de la secció Vinfografia del número 43 de Papers de vi (Tardor 2016), dedicada l'AA Bruant (Alta Alella - Celler de les Aus) Primerament haurem de bullir un pop fins que ens quedi tou. Una vegada cuit i ben escorregut, el puncionarem i l'embolicarem ben fort en film de manera que ens quedin uns rotllets a la mida desitjada. Els reservem a la nevera fins que quedin ben freds i així els podrem tallar a rodanxes ben primes sobre el plat. Llegir més




Dilluns, 1.8.2016 10:00h

Restaurant Les Terrasses (Hotel Porta d'Alella)

Quiche de carn

Recepta cuinada pel xef Brice Lacoume, a proposta de la sommelier Marga Giménez.  Maridatge de la secció Vinfografia del número 41 de Papers de vi (Estiu 2016), dedicada al Roura Garnatxa Criança Ingredients:   1 làmina de pasta brisa 275 g de farina de blat (de rebosteria o fluixa: sinó, de la normal) 160 g de mantega a temperatura ambient 1 ou sencer Mitja cullerada petita de sal Posem tots els ingredients de la pasta brisa en un bol. Primer la farina tamisada, després la mantega al voltant i tallada a trossets (ha d’estar a temperatura ambient), i després hi afegim la resta d’ingredients secs que porti la recepta al centre (sal, sucre, etc. Llegir més




Dimarts, 3.5.2016 09:45h

Restaurant Celler Marfil

Peres banyades amb xocolata i farcides de caramel de vi Marfil Violeta

Recepta cuinada pel xef Farid Ouada.   Maridatge de la sommelier Marga Giménez de la secció Vinfografia del número 39 de Papers de vi (Primavera 2016), dedicada al Marfil Violeta (Alella Vinícola).     Ingredients: 2 peres no gaire madures 2 cullerades soperes de sucre 4 cullerades soperes de xocolata en pols 30 g de mantega 30 g de sucre 50 ml de vi Marfil Violeta   Preparació: Pelem les peres, en retirem els cors i les bullim durant cinc minuts. Posem a desfer la xocolata amb la mantega, dues cullerades de vi Marfil Violeta i sucre al bany maria fins que ens quedi tot ben desfet. Llegir més




Dimecres, 27.1.2016 18:15h

Restaurant Els Garrofers

Tàrtar cítric de gambes amb crema de nap i vainilla

Recepta cuinada pel xef Gonzalo Rivière, a proposta de la sommelier Marga Giménez.  Maridatge de la secció Vinfografia del número 38 de Papers de vi (Nadal 2015), dedicada al Galàctica (Marquès d'Alella)   Ingredients per a 4 persones:   Per a la crema de nap i vanilla: 2 naps 1 ceba tendra 15 g de mantega ¼ de beina de vainilla Sal i pebre 200 ml de llet Tallem a daus regulars la ceba i els naps. Fem suar la ceba en un cassó amb la mantega i un polsim de sal a foc molt suau, fins que sigui transparent. Llegir més




publicitat


publicitat

giny

publicitat


giny

publicitat

giny

publicitat

giny

Butlletí

Si vols rebre per correu electrònic els titulars, apunta-t'hi

Correu electrònic
     
avís legal
En compliment de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació i de Comerç Electrònic i de la Llei Orgànica de Protecció de Dades us informem que si no desitgeu continuar rebent el nostre butlletí informatiu, us podeu donar de baixa de la nostra base de dades a través d'aquest formulari.

En paper

publicitat


giny

publicitat



Un projecte de:
Premsa comarcal


Amb la col·laboració de:
Fundació Lluís Carulla



Amb el suport de:
Generalitat de Catalunya