Alta Alella presenta el seu primer Cava de Paratge Qualificat, l'AA Mirgin Exeo

Alta Alella presenta el seu primer Cava de Paratge Qualificat, l'AA Mirgin Exeo

Neix AA Mirgin Exeo, el primer Cava de Paratge Qualificat d’Alta Alella. Elaborat exclusivament en anyades excepcionals, és un “cava sense concessions, màxima representació de les característiques del terrer i de l’anyada”, apunta Josep Maria Pujol-Busquets, propietari i enòleg d’Alta Alella. L'AA Mirgin Exeo pertany a la nova categoria de caves, que actualment només ostenten 9 cellers: Cava de Paratge Qualificat. Un reconeixement que atorga la denominació als caves procedents de paratges determinats amb unes condicions climàtiques i geològiques singulars. El paratge qualificat Vallcirera gaudeix d’un sòl de sauló -àcid, amb nivells baixos de cal activa, poca matèria orgànica i bon drenatge- i un clima mediterrani.
L'AA Mirgin Exeo s’elabora a partir d’una selecció dels millors raïms del paratge Vallcirera, els quals es destinaven fins l’any 2012 al cupatge del vi blanc Exeo. L’any 2013 es va decidir retirar aquest vi del mercat per destinar el raïm al cava, elaborat amb un període òptim de criança amb tap de suro i presentat al mercat acabat de degorjar a mà.
Segons els seus responsables, l'AA Mirgin Exeo "és un cava amb aromes florals i de fruites madures recobertes de torrats, fet característic de la fermentació i criança en roure. El pas per boca està marcat per la mineralitat i la untuositat, amb una acidesa ben marcada i molta complexitat aromàtica, una efervescència integrada i un post gust llarg i persistent". 
Alta Alella compta amb un altre Cava de Paratge Qualificat, l'AA Mirgin Opus, que sortirà al mercat la propera primavera.