El Vallès Oriental és Dieta Mediterrània

El Vallès Oriental és Dieta Mediterrània

La Diputació de Barcelona i la Fundació Dieta Mediterrània organitzen la jornada Què pot fer pels teus productes la Dieta Mediterrània? dirigida a les empreses de la Xarxa de Productes de la Terra
 
Els aliments que representen la Xarxa de Productes de la Terra forment part de la Dieta Mediterrània, ja que estan integrats en la seva piràmide d’aliments i formen part una alimentació sana i equilibrada, com és la prestigiada Dieta Mediterrània.
La Diputació de Barcelona i la Fundació Dieta Mediterrània volen deixar constància d’aquest reconeixement i per aquest motiu, estan organitzant una sèrie de jornades amb els empresaris de la Xarxa de Productes de la Terra, amb la finalitat d’informar dels beneficis que els seus aliments aporten a la salut.
La primera sessió va tenir lloc al Vallès Oriental, al Centre de Recursos Agraris de Les Franqueses, on es van reunir els representants de la Xarxa de la comarca per a conèixer els beneficis saludables dels productes autòctons que comercialitzen. Aliments que són referents de la gastronomia catalana com els Borregos de Cardedeu, l’oli de varietat Vera del Vallès, les mongetes del Vallès, els Tomàquets del Vallès Oriental, el Ventre d’Ossos, el Mató de Caldes o el Vi de la D.O Alella, entre d’altres.  Tots ells són part d’un model d’alimentació que aporta beneficis a la salut i és un referent internacional com a patró nutricional i estil de vida.
Domingo Valiente, director executiu de la Fundació Dieta Mediterrània, va explicar als assistents a l’acte que és molt important “conèixer de forma directa els beneficis que aporta una alimentació sana i equilibrada com és la Dieta Mediterrània, Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. És el nostre deure ensenyar els valors nutritius, saludables i culturals d’aquest estil de vida, tan arrelat a la nostra història, que passa de generació en generació, com és la Dieta Mediterrània”.
A l’acte hi van participar nutricionistes i metges col·laboradors de la Fundació Dieta Mediterrània que interpel·lant la teoria i la pràctica van mostrar quins són els aliments més saludables i quina és la piràmide d’aliments que defensa la Dieta Mediterrània, formada per aliments tradicionals i de proximitat…