Especial llibres (1). La guia de vins de Catalunya 2018

Especial llibres (1). La guia de vins de Catalunya 2018

Com és habitual, des de fa anys, en el número de la revista que veu la llum pels volts de Nadal, publiquem un especial de llibres que han arribat a les llibreries al llarg de tot l'any i que tenen el vi o la gastronomia com a protagonistes. Durant els propers dies us farem una proposta diària de llibre a partir de l'especial publicat a la revista en paper. Comencem avui amb la desena edició de La guia de vins de Catalunya. 

La guia de vins de Catalunya 2018
Jordi Alcover i Sílvia Naranjo
Cossetània Edicions

Tal com diu a la coberta del volum, s’hi referencien 1.458 vins de 284 cellers, de les dotze denominacions d’origen catalanes. Els vins més ben puntuats d’aquesta edició i premiats han estat: el millor vi negre i millor vi de l’edició és Vi D’Altura Les Manyes 2014, Terroir al Límit, DOQ Priorat, amb 9,81 punts. Els millors vins blancs, ex aequo amb 9,80 punts, De Calpino 2016, Mas de l’Abundància, DO Montsant, i Tiques 2016, Joan Rubió, vi sense DO. Quant al vi escumós, Gramona Enoteca Brut Nature Gran Reserva 2002, DO Cava, Gramona, amb 9,80 punts. El millor vi dolç ha estat per a la Mistela Molt Vella del Masroig, sense anyada, Celler Masroig, DO Montsant, amb 9,74 punts. I el premi al millor vi rosat, per a Fins Als Kullons, Celler Finca Parera, vi sense DO, amb 9,67 punts.