Un àpat amb vi d'Alella per presentar a la premsa un projecte de gastrobar a Barcelona

Un àpat amb vi d'Alella per presentar a la premsa un projecte de gastrobar a Barcelona

El Celler del Nou Priorat, un local autèntic, un espai amb encant
El Celler del Nou Priorat, un local autèntic, un espai amb encant | Papers de vi
El passat dilluns dia 5 va tenir lloc la presentació de l'establiment El Celler del Nou Priorat. El projecte, liderat per Josep Maria Sumalla i Lourdes Reig, té l'objectiu d'esdevenir un punt de trobada per als amants del vi i la gastronomia al barri de Sants, a Barcelona. Sumalla va explicar a la quinzena de periodistes de premsa especialitzada convidats a l'acte que "vam triar aquest local, que havia estat un colmado, perquè és molt autèntic i molt de barri". I va afegir que "apostem pel producte de proximitat de màxima qualitat, així com per les persones que hi ha al darrere. Comptem amb una àmplia gamma de productes ecològics i de comerç just". La sel·lecció de vins del local ha estat una tasca de Miquel Figini, responsable de l'Espai del Vi Català i, com no podia ser d'una altra manera, totes les referències que es poden trobar a l'establiment (a preu de botiga) són de vi català, entre els quals hi ha diversos DO Alella. 
A més dels vins, la clientela del Celler del Nou Priorat pot triar entre un munt de formatges i embotits artesanals, carns, així com una exquisida oferta de plats cuinats per consumir al local mateix o per endur a casa. "Aquest és un espai per venir a gaudir i a perdre el temps", explicava Figini. 
El dinar va consistir en un menú degustació que va permetre els membres de la premsa assistents gaudir d'una part de la carta de l'establiment (vegeu les fotos adjuntes). 
 
Josep Maria Sumalla, envoltat del seu equip, explica el projecte del Celler del Nou Priorat
Miquel Figini serveix una copa d'Alta Alella Pansa Blanca, vi que va maridar amb el primer dels plats servits.
Ensaladilla russa amb encurtits, maionesa de piquillos i ventresca de tonyina
Roast beef ecològic amb puré d'albergínia a la brasa i vinagreta de festucs
Patates d'Olot amb reducció de vi ranci de la Terra Alta
Cruixents de pit de pollastre ecològic amb salsa tàrtara de mostassa
Llom de bacallà amb samfaina i romesco
Canelons de bolets i carn amb crema de ceps a la tòfona
Ous de pagès estrellats amb patates i botifarró de ceba
Peres al vi novell amb formatge i salsa de vainilla
Pa amb xocolata, oli i sal