Els cellers de la Ruta del Vi DO Alella aposten per activitats singulars i de temporada

Els cellers de la Ruta del Vi DO Alella aposten per activitats singulars i de temporada

Calçotada entre vinyes a Can Boquet
Calçotada entre vinyes a Can Boquet | Bouquet d\'Alella
Els diferents cellers de la DO Alella han presentat, per a les properes setmanes, una colla de propostes diferenciades, personalitzades i organitzades amb detall per satisfer l’interès i expectatives de tots aquells qui volen gaudir d’una jornada diferent amb una activitat vinculada amb el vi i en un entorn amb encant, ja sigui en família, amb la parella o els amics.

Bouquet d’Alella: activitats de temporada vinculades a l’entorn i la gastronomia
Com cada hivern, aquest celler ubicat al municipi d’Alella proposa gaudir de les calçotades entre vinyes i d’un taller de poda amb esmorzar de forquilla. I quan arriba la primavera, els seus pícnics entre vinyes ocupen un lloc destacat a l’agenda de tots els entusiastes del món del vi!
El producte de proximitat i ecològic, el vincle amb el paisatge i la tradició vitivinícola i culinària, són valors comuns a totes les activitats que organitzen a Bouquet d’Alella i que encaixen en la filosofia d’elaboració dels seus vins: ecologia, lligam amb la terra i producció limitada.

Anem de calçotada?
Només has de triar el dia, amb qui anar (grup mínim de sis persones) i les ganes de gaudir d’un dia en plena natura! Tindreu un espai reservat i exclusiu per a vosaltres. El celler posa els calçots i la carn per cuinar (tot són productes ecològics), els sarments i la llenya per fer el foc, els estris i les instruccions necessàries per realitzar l’àpat, i el vi blanc i negre Bouquet d’Alella, a més de l’aigua, els postres i el cafè. A més, tindreu la possibilitat de visitar el celler construït a la casa pairal del segle XIV, Can Boquet.

Vols aprendre i sentir com es poda una vinya?
Una activitat de poda per descobrir la vinya d’una manera diferent, acompanyada d’un esmorzar de forquilla cuinat pels Garrofers d’Alella, restaurant Slow Food de la Ruta del Vi DO Alella, tot maridat amb els vins de Bouquet d’Alella. La visita al celler, l’entorn i el bon ambient fan la resta!
Més informació: enoturisme@bouquetdalella.com

Celler Quim Batlle: descobrir l’entorn del celler a ritme de marxa nòrdica i a cavall
Arriba al celler de Tiana a cavall o després d’una caminada guiada practicant marxa nòrdica per la Serralada Litoral. A més de la tradicional visita amb tast de vins, el celler de Tiana aposta pe donar a conèixer el ric paisatge que impregna els seus vins de manera diferent: l’experiència està garantida!
També organitzen tallers de ioga al seu centre d’enoturisme i visites amb tastos maridatge, com el de vins i embotits. Sempre sota reserva prèvia al celler.
Més informació: celler@joaquimbatlle.com

Alta Alella Mirgin: enoturisme d’alçada
El celler aposta decididament per activitats singulars i prèmium, en consonància amb els vins i escumosos d’alta gamma que produeixen. El centre d’enoturisme és obert a visites tots els caps de setmana. Recentment, han organitzat un taller de poda al paratge de Vallcirera, d’on neix l’AA Mirgin Exeo, el seu cava de paratge qualificat. La cultura i el lligam amb el territori és una constant en totes les propostes del celler al llarg de l’any: tallers (ioga, cuina, postres, vins, còctels), propostes musicals i concerts, sopars maridatge d’alta gastronomia, la visita teatralitzada entre vinyes El Raïm Inquiet, entre altres.
Excursió a la finca en 4x4 i pica-pica d’alçada
Si vius a Barcelona o la rodalia d’Alella, gaudeix d’una jornada exclusiva amb l’equip de Viemocions, agència de la Ruta del Vi de la DO Alella, els quals et recullen i t’acompanyen fins al celler per conèixer-lo de manera personalitzada, amb un pica-pica gourmet acompanyat dels vins del celler (sota reserva prèvia).
Més informació a info@viemocions.com

Jornada solidària
Des d’Alta Alella participen en activitats amb causa. La flashmob que organitzen anualment per la Marató de TV3 és una activitat amb causa consolidada a Alta Alella.
El pròxim diumenge 11 de febrer organitzen el Brunch Solidari AA – Tijeras Solidarias, per 
recaptar fons per aquesta ONG. Es tracta d’un projecte liderat per Saul Sancho i altres
perruquers i estilistes que treballen de manera especial amb els refugiats, cuidant el seu cabell
i la seva higiene personal, i contribuint al seu desenvolupament físic i psicològic en condicions
de dignitat. L’acció es fa amb l'equip de la botiga Cristina Guillén Selecció de Vins.
La jornada s’emplaça a Alta Alella, on es farà la visita al celler, s’oferirà un còctel-dinar acompanyat dels seus vins i de la música del grup de folk Limberjacks. També hi haurà una subhasta.
50€/pers. Més informació a tijerassolidarias@outlook.es, enoturisme@altaalella.wine o info@cristinaguillen.cat
 
Endinsa’t al passat i present de la DO Alella amb Alella Vinícola i el Centre enoturístic i arqueològic de Vallmora
El parc arqueològic de Vallmora ocupa una extensió d’uns 3.400 m2, que inclou una vinya testimonial i una vinya experimental, i conté les dues úniques reconstruccions del país de premses de vi tal com eren ara fa 2.000 anys. El celler romà de Vallmora a Teià va ser un centre de producció vitivinícola de la Laietània romana amb activitat documentada entre els segles I aC i V dC.
Tots els caps de setmana organitzen la visita “El vi al Maresme, passat i present”, un recorregut per la història vinícola del Maresme, des de l’època romana fins a l’actualitat, amb una visita guiada des del Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora a Teià fins al celler modernista Alella Vinícola, al municipi d’Alella. La visita a Alella Vinicola s’acompanya amb un tast dels seus vins.
Més informació a reserves@tanitdifusio.cat
 
Can Roda, Raventós d’Alella i Serralada Marina: la cultura vinícola a Santa Maria Martorelles
Tres cellers diferenciats, amb perfils de vins diferents però que reflecteixen els seus orígens i 
comparteixen el lligam amb el territori. Tots tres ofereixen visites concertades (el celler Can Roda
obre el diumenge 11 i 18 de febrer sense prèvia reserva) i us proposem que organitzeu una sortida
al municipi i els aneu a conèixer, que podeu arrodonir amb un àpat en un dels restaurants de la Ruta del Vi DO Alella.
Més informació:
www.enoturismedoalella.cat

Talcomraja: experiències Vinculats amb la vinya
Animeu-vos a conèixer el Joan Munich i l’Emma Aparicio, masovers de Can Pau de Bernadó i viticultors propietaris del celler Talcomraja d’Arenys de Munt. Joves compromesos amb el territori, fa un any van replantar 2 hectàrees de vinya la Plana de Can Sala de Dalt sota el projecte Vinculats amb la vinya. Hi organitzen (sota prèvia reserva) una passejada en segway que s’acompanya de la visita al celler i tast dels seus vins amb productes artesans. Una altra proposta original és la passejada a bord de la Marinada navegant pel port d'Arenys de Mar. Explicació d'històries de corsaris, llegendes de Synera i singularitats maresmenques, amb degustació final de vins!
Més informació i reserves www.talcomraja.com - info@talcomraja.com 


Nota de premsa original: Enoturisme DO Alella