El mes de març és el mes de les biblioteques amb DO Alella

El mes de març és el mes de les biblioteques amb DO Alella

El 2018 té lloc la sisena edició de ‘Biblioteques amb DO’, el projecte que porta la cultura del vi a les biblioteques públiques de Catalunya, un tret distintiu i autòcton amb el qual es vol subratllar l’arrelament de cada servei bibliotecari amb l’entorn al qual s’adreça.Aquest projecte reforça els recursos informatius sobre la cultura vitivinícola que ofereixen les biblioteques i els dinamitza a través d’un programa d’activitats culturals variades i per a tots els públics: rutes literàries entres vinyes, recitals de poesia, concursos de fotografia, hores del conte i d’altres, sempre amb el món del vi per tema. Com és habitual, el projecte es desenvolupa en forma d'itinerari de gener a novembre, en què cada mes està dedicat a una DO i a un grup de biblioteques que la representen.
L'edició de 2018 ha incrementat un 24% la participació respecte a l'any passat: 66 biblioteques que es preveu que organitzin 368 activitats amb 18.500 assistents. Aquestes dades confirmen la consolidació d’un projecte que es va iniciar el 2013 amb 25 biblioteques i que té per un dels seus principal pilars una extensa xarxa de col·laboradors tant del sector públic com del privat, a nivell local i nacional. “Biblioteques amb DO” és una iniciativa del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que és possible gràcies a la implicació d’agents diversos, entre ells INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), consells reguladors de les DO, la Institució de les Lletres Catalanes, cellers, restaurants, agricultors, enòlegs, agents de turisme, i d'altres.
El mes de març és el dedicat a la DO Alella, i tretze biblioteques (Alella, Badalona, Cabrera, Cabrils, El Masnou, Granollers, Llinars, Martorelles, Sant Fost, Teià, Tiana, Vilanova i Vilassar de Dalt) d'aquest terrirori han programat tota mena d'activitats per participar-hi.