Slow Food celebra a Cervera el lliurament de plaques 2018

Slow Food celebra a Cervera el lliurament de plaques 2018

Luca Marongiu i Gonzalo Rivière, del restaurant Els Garrofers, amb Josep Lladonosa.
Luca Marongiu i Gonzalo Rivière, del restaurant Els Garrofers, amb Josep Lladonosa. | Slow Food
El passat 12 de març va tenir lloc a Cervera la cerimònia de lliurament de plaques als restaurants mereixedors de pertànyer al moviment Slow Food, que aposta pel producte de qualitat, sostenible i de proximitat. Els Garrofers (Alella), Lasal del Varador (Mataró) i Ca n’Armengol (Santa Coloma) van renovar la seva placa per un any més, mentre que Artesanal (Granollers) és una nova incorporació al moviment dins del territori DO Alella.
Slow Food de Lleina va muntar per a l’ocasió un Mercat de la Terra espectacular, que va comptar amb una bona representació de productors del Maresme (Quim Batlle, Talcomraja, L’Hort d’en Pau, L'Hort d'en Dídac) i també amb la presència de Josep Lladonosa, un tòtem de la cuina catalana. Lladonosa va fer un discurs als presents defensant l’arrel de la cuina del nostre país. “Creeu, però mantingueu el patrimoni, respecteu d’allà on venim”.
Gonzalo Rivière, propietari del restaurant Els Garrofers, ha explicat a aquesta revista que “en els darrers dos anys el moviment Slow Food ha gaudit d’una gran reactivació i d’una gestió i coordinació molt més professionalitzada. Fins ara tot funcionava a base de voluntariat i amb la contribució dels que formem part d’aquest moviment, però a partir d’ara podrem fer molt més soroll i demostracions de la feina que es fa des dels km 0”.