Al Maresme, una vintena de cases de pagès, allotjaments i restaurants participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

Al Maresme, una vintena de cases de pagès, allotjaments i restaurants participen a la tercera edició de Benvinguts a Pagès

Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. A la comarca del  Maresme són una vintena. 
Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen; una oferta a la qual s’han apuntat gairebé 250 cases d’arreu de Catalunya. Els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana. Els restaurants faran el menú Benvinguts a Pagès, amb producte de temporada i de proximitat. I diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.
 
El Maresme i el Vallès Oriental
Al Maresme ja s’hi han apuntat 12 explotacions agràries (Can Femades, Can Marpons, Can Xicoy, Celler Talcomraja, El Petit Bané, Granja Can Gel, Horta Ecològica Pla de Munt, L’Hort d’El Dídac, L’Hort D’en Pau, viandes ecològiques, Les Herbes de Can Riera, Melmelària i Petit Pla SL) 7 restaurants (Lasal del Varador, Les 13, Masia Restaurant Can Tarranc, Restaurant Can Martri, Restaurant Els Garrofers, Restaurant Mot By Vila Arenys Hotel i Tempo de l’Hort), 2 allotjaments (Can Sabé i Vila Arenys Hotel) i 2 activitats complementàries ( De l’hort a la taula, dinar a pagès i Fems de Ruc). 
Al Vallès Oriental també es podran visitar una dotzena d'explotacions, entre les quals, el celler Can Roda i s'hi han apuntat onze restaurants, molts d'ells vinculats també al moviment Slow Food i a Cuina VO. 
El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes.  No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i  coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes.
Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com granges, horta, pesca, plantes aromàtiques, làctics, cervesa artesanal, pastura, etc.