El Consorci DO Alella valora positivament la celebració de la primera Diada Enosolidària

El Consorci DO Alella valora positivament la celebració de la primera Diada Enosolidària

Presentació amb fins solidaris del projecte Ànima d'Alella
Presentació amb fins solidaris del projecte Ànima d'Alella | Enoturisme DO Alella
· Aquest cap de setmana, tot el territori de la DO Alella ha bullit intensament amb activitats solidàries per recaptar diners per l’ELA (Esclerosis Lateral Amiotròfica).

· El vi DO Alella ha estat denominador comú i eix principal en totes les activitats.

· Fins el 30 de juny es mantindran les guardioles solidàries en alguns dels espais membres de la ruta del vi DO Alella.


El Consorci de Promoció Enoturística del Territori DO Alella ha organitzat, per primer any, una acció solidària amb l’objectiu de recaptar diners per la Fundació Miquel Valls. Aquesta, és l’única fundació en tota Catalunya que busca fons per ajudar a millorar la vida dels afectats per l’ELA així com per a la seva investigació. Durant tot aquest cap de setmana, s’han concentrat diferents activitats en alguns dels espais membres de la ruta del vi DO Alella. Dissabte, el tret de sortida es va fer a Alta Alella amb una xerrada sobre l’ELA a càrrec de l’Anna Rigola, cap de comunicació de la Fundació, i el Pau i la Gina promotors de l’acció Ilusión+. El Pau és un dels afectats per l’ELA diagnosticat ara fa 4 anys. Juntament amb la seva dona Gina tenen el projecte Ilusión+ on elaboren vins a diferents cellers del territori amb l’objectiu de vendre’ls i recollir fons per ajudar a familiars, projectes socials i invertir en malalties neurodegeneratives. A les 13.00h, al pati de Can Lleonar, es va organitzar un dels Enotastos que, mensualment, organitza l’Ajunrament d’Alella amb més afluència de públic que mai. En paral·lel, la Biblioteca del Masnou acollia un tast de vins DO Alella de la mà de l’Eli Vidal mentre el celler Quim Batlle realitzava una visita enoturística amb finalitat solidària. A la tarda, a Sant Pol de Mar, el celler Can Roda oferia tastos de vins solidaris i el restaurant Mot, de l’Hotel Vilarenys, harmonitzava un tast-maridatge amb l’elaboració d’un menú degustació excel·lent i uns vins que van emocionar al públic. El sommelier Carlos Puñet va ser l’encarregat d’aquest maridatge juntament amb el xef Toni Sánchez. Per tancar el dia, la plaça de l’Ajuntament d’Alella va retransmetre a la fresca l’Òpera Manon Lescaut. Els diners recollits al winebar també anaven destinats a la fundació. Diumenge, Can Roda va fer un showcooking amb maridatge de vins als jardins del celler mentre Bouquet d’Alella oferia un aperitiu a la fresca. Per tancar la diada, el projecte Ànima d’Alella, que recupera vinyes abandonades del territori, va preparar un passeig amb tast a la vinya. Aquestes, són algunes de les moltes altres accions que s’han anat promovent al llarg de la primera quinzena de juny, a tot el territori de la DO Alella.
Satisfets amb la iniciativa, des d’Enoturisme DO Alella, confirmen que l’any vinent es repetirà l’acció amb una nova fundació receptora de dins del territori.