La Mostra de Cabrils: somnis gastronòmics de quatre nits d'estiu

La Mostra de Cabrils: somnis gastronòmics de quatre nits d'estiu

Des que el regidor de Cabrils Quico Carcolé va visitar la primera fira de l’Incavi que es va fer a Barcelona i va tenir la pensada, amb Joan Masjoan, d’impulsar una fira gastronòmica semblant al municipi maresmenc, ja han passat més de tres dècades. La Mostra Gastronòmica de Cabrils, que enguany arriba a la trenta-unena edició del 17 al 20 d’agost, s’ha convertit en l’esdeveniment municipal més important de l’any, inscrit amb veu pròpia en la festa major per Santa Helena. Les xifres en donen la idea exacta: “Ens movem entre 23.000 i 25.000 mil tasts de mitjana, els últims anys”, afirma Gero Estrada, directora i ànima de la Mostra des de fa una dotzena d’anys. En previsions de gent, depèn molt del temps: si plou o fa sol. I, en el cas de l’any passat, malauradament, també de les circumstàncies del moment: els atropellaments a la Rambla de Barcelona i al passeig de Cambrils, poques hores abans, va afectar les xifres i l’ànim d’una fira que celebrava els trenta anys amb algunes sorpreses.
Unes novetats que enguany no repeteixen: “No hi haurà pantalla gran ni showcookings, tornem a focalitzar-nos en la mostra, les paradetes, les entitats i la zona comercial”, afirma Estrada. Sí que es mantindrà, respecte de l’any anterior, l’esforç per fer més sostenible l’esdeveniment, tal com explica la regidora de Turisme Isabel Tamboleo: “Estem intentant des de l’any passat que la mostra sigui més sostenible. Els gots, els plats, els coberts… tot ja és biodegradable. Excepte les safates, perquè no n’hem trobat de reciclables on puguem imprimir els logos i espònsors, per una qüestió de la tinta. Però més endavant segur que ho resoldrem.” Al voltant de l’Escola l’Olivera, l’emplaçament lligat a la mostra des del 1992, també hi haurà l’amenització jazzística dels altres anys gràcies al saxo i la guitarra itinerants dels Blue Gin, que recorreran l’espai del tast les quatre nits.
Llegiu l'article complet de Martí Crespo, publicat al número 53 de Papers de vi, fent clic aquí