Tot a punt per l'inici de la Festa de la Verema d'Alella

Tot a punt per l'inici de la Festa de la Verema d'Alella

Alella es convertirà durant onze dies, del 5 al 16 de setembre, en l’epicentre del vi i el territori de la DO Alella amb la 44a edició de la Festa de la Verema. És l’esdeveniment més important que se celebra al municipi, el principal aparadors del vins i del territori de la Denominació d’Origen i punt de trobada per als amants del vi i de la cultura vitivinícola. 

Ada Parellada, cuinera i ànima del restaurant Semproniana de Barcelona, serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la Festa. La inauguració s’avança enguany al dijous 6 de setembre i estarà farcida amb els mateixos ingredients: la trepitjada de raïm, la presentació de la pubilla i la benedicció del primer most.

Enguany els set cellers i tres vinyaters que participaran a la Mostra de Vi DO Alella i Gastronomia tindran l’oportunitat d’exposar les seves millors etiquetes (els vins premium) que es podran tastar a canvi de dos tiquets de vins. D’aquesta manera es pretén elevar el nivell dels vins presents a la Mostra. Els restaurants anunciaran en el mateix estand els plats preparats per a l’ocasió, i hauran de garantir-ne un mínim de racions per cobrir la demanda. 

Entre les activitats festives, destaquen els concerts (La Salseta del Poble Sec, Atenea Carter and The Mighty Might i Balkan Paradise Orchestra i el grup d’havaneres Port Bo), els correfocs, la sortida dels trabucaires, la trobada de gegants, la ballada de sardanes o la botifarrada popular. Per a les persones que vulguin aprofundir en el món del vi, el programa ofereix tres tastos amb personalitat, dirigits pel cuiner Isma Prados, el vinyater Oriol Artigas i les sommeliers Laura Masramon i Alicia Estrada que es faran els dies 12, 13 i 14 de setembre. 

Vegeu el programa complet fent clic aquí.