La 39 Mostra de Vins i Caves seduirà el barri de Sant Antoni de Barcelona del 20 al 24 de setembre

Es podran tastar vins d’una quarantena de cellers catalans i gaudir d’activitats com el tast solidari Vi per Vida amb 500 assistents o un Escape Room de temàtica vinícola

La 39 Mostra de Vins i Caves seduirà el barri de Sant Antoni de Barcelona del 20 al 24 de setembre
La 39 Mostra de Vins i Caves seduirà el barri de Sant Antoni de Barcelona del 20 al 24 de setembre

Un any més, per la Mercè, torna la Mostra de Vins i Caves de Catalunya que celebra enguany la seva 39a edició. I ho fa estrenant ubicació, en un dels barris més dinàmics i actius de Barcelona, al barri de Sant Antoni, i al costat d’un dels mercats més emblemàtics de la ciutat.

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, acompanyada pel director general de l’INCAVI, Salvador Puig, va presentar divendres, als mitjans de comunicació, les novetats de la Mostra, una de les cites clau del món del vi a Barcelona. En l’acte també hi van assistir Vicenç Gasca, president de Sant Antoni Comerç, Maria Masclans, presidenta del Mercat de Sant Antoni i Òscar Martín, cap del departament d’Innovació, Comunicació i Projectes de l’Institut de Mercats de Barcelona.

 

La consellera Jordà va destacar que “Barcelona és el destí natural dels vins i caves catalans i l’oferta ha anat incrementant en restaurants, botigues especialitzades i supermercats. Gairebé el 40% del vi que es consumeix a Catalunya és català, 11 punts més que fa 8 any, però hi ha molt camí a recórrer”. Per aquest motiu, ha explicat la consellera, any rere any, des de la creació de l’INCAVI, s’ha apostat per portar a Barcelona una representació de cellers i denominacions d’origen catalanes en una fira popular que aproximi el món del vi a la ciutadania de Barcelona.

Durant la presentació de la 39a Mostra també es va posar de manifest la satisfacció de l’INCAVI perquè aquesta tingui lloc al barri de Sant Antoni i torni, per tant, al centre de la ciutat, així com la complicitat que s’ha rebut per part del Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants, Sant Antoni Comerç. Com ha remarcat la consellera Jordà, “aquest espai és magnífic per celebrar la Mostra, és un triangle imbatible: Barcelona, La Mercè i el vi”.

Per part de Sant Antoni Comerç, Vicenç Gasca, es va mostrar satisfet que s’hagi escollit el barri per la celebració de la Mostra i perquè els visitants puguin acompanyar els vins i caves amb gastronomia de la zona. També la presidenta dels paradistes del Mercat de Sant Antoni, Maria Masclans, ha expressat la bona rebuda que ha tingut el fet que la Mostra se celebri al costat del Mercat i espera que aquí continuï més edicions. 

La Mostra l’organitza el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), a través de l’INCAVI i PRODECA.

 

Les novetats de la 39a Mostra

Escape Room de la DO Cat – Organitzat per la DO Catalunya, un joc de misteri al voltant del món del vi on caldrà posar a prova tots sentits, del 20 al 22 de setembre. L’activitat es farà en un local proper a la Mostra de Vins i Caves (Floridablanca, 3). Les inscripcions es poden fer al web docatescaperoom.cat. Els que superin la prova, s’enduran una ampolla de vi DO Catalunya i un tiquet per gaudir dels vins de la Mostra de Vins i Caves

18è Tast Vi per Vida – Tast solidari per recollir fons pel programa d’investigació en càncer i metàstasis de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) organitzat per l’Associació Vi per Vida. Serà un tast multitudinari, on es preveu l’assistència de 500 persones. Serà diumenge, 22 de setembre, a les 12 hores, al soterrani del Mercat de Sant Antoni i es poden reservar els tiquets aquí: https://wineissocial.com/home/index/vipervida

Presentació del Most Festival – El Most Festival és el festival internacional de cinema del vi, que se celebra el novembre a Vilafranca del Penedès. Aquest any a la Mostra, el donaran a conèixer i presentaran la nova edició. Serà el dissabte 21 de setembre per la tarda.

 

Web i aplicació mòbil

Una de les novetats d’aquesta edició és que s’elimina el catàleg en paper i es crea una web i aplicació mòbil on tots els assistents podran tenir informació sobre els cellers, els vins, les activitats, així com poder participar en concursos. Una aposta tecnològica que, alhora, busca la eficiència econòmica i sostenible. www.mostradevinsicaves.cat

 

Programa de tastos

A més de l’itinerari lliure de degustacions de vins oferts pels diferents cellers, els assistents podran aprendre i aprofundir en la cultura del vi gràcies al programa de presentacions i tasts guiats que tindran lloc a les sala de tast habilitada a la Mostra. Es poden consultar les activitats al web www.mostradevinsicaves.cat

 

Espai Selecció i botiga de la Mostra

Per una banda, la Mostra comptarà amb l’Espai Selecció, una zona on tastar i gaudir dels grans vins icona en un entorn propici a la descoberta dels matisos. L’Espai Selecció manté l’accés diferenciat, per a preservar l’ambientació adequada que requereixen aquests vins singulars.

També hi haurà la botiga de la Mostra on es podran adquirir tots els vins presents.

 

Gastronomia

L’espai de gastronomia estarà dirigit pel Mercat de Sant Antoni i l’associació de comerciants Sant Antoni Comerç, que oferiran tapes i degustacions dels productes dels seus associats per acompanyar els vins dels cellers presents a la Mostra.

 

Sostenibilitat

L’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio col·labora també amb la Mostra amb un missatge sobre la necessitat de reciclar els envasos de vidre. Ecovidrio assumeix, a més, la retirada dels envasos generats durant la celebració de la Mostra. D’aquesta manera, la Mostra vol contribuir també a conscienciar la ciutadania de la necessitat de reutilitzar i reciclar per un món sostenible.

 

Solidaritat

La 39a Mostra de Vins repeteix, per sisè any consecutiu, la iniciativa del barret solidari. Així, la Mostra ofereix els barrets solidaris al públic visitant, perquè els puguin adquirir mitjançant una aportació a la ONG ‘De Veí a veí’, una entitat del barri de Sant Antoni que es dedica a fomentar la solidaritat, donar suport al veïnat en risc d’exclusió social i construir xarxa per facilitar el seu empoderament.