Papers de vi organitza una taula rodona sobre la pansa blanca

Tindrà lloc el proper 10 d'octubre dins el programa del Vi+

Un gotim de pansa blanca de vinya vella a la vall Cirera (Tiana)
Un gotim de pansa blanca de vinya vella a la vall Cirera (Tiana) | Òscar Pallarès

El proper dijous 10 d'octubre el Centre Cultural Can Lleonart (Alella) acollirà una taula rodona a les 20h al voltant de la pansa blanca. Organitzada per Papers de vi, la trobada pretén treure l'aigua clara al respecte de quines són les característiques que té la pansa blanca a la DO Alella i que la fan diferent del xarel·lo, el cartoixà o pansal en altres territoris. Per parlar-ne la taula comptarà amb els següents experts: 

- Carme Domingo: estudiosa de les varietats de raïm catalanes de l'Incavi

- Josep Maria Pujol-Busquets: enòleg i propietari d'Alta Alella, gran coneixedor d'Alella i també del Penedès

- Josep Maria Albet i Noya: propietari del celler Albet i Noya i referent a la DO Penedès

- Xavier Garcia: propietari d'Alella Vinícola, enòleg i geòleg que ha teoritzat sobre el comportament del raïm als sòls de sauló de la DO

- Oriol Artigas: propietari del celler homònim, enòleg, professor d'enologia i viticultor que gestiona un bon nombre de vinyes velles de pansa blanca

Moderarà la taula el redactor en cap de Papers de vi, Òscar Pallarès. Com no podia ser d'una altra manera, la trobada es clourà amb un petit tast de pansa blanca per a tots els assistents.