Tret de sortida a les Jornades Gastronòmiques de la Maduixa de la Vallalta

Les maduixes de la Vallalta prenen el relleu dels pèsols en la programació de les jornades gastronòmiques del Maresme. Fins el 31 de maig, les reconegudes maduixes de la Vallalta posaran gust i color a una destacada varietat de plats i menús elaborats per una vuitantena de restaurants, establiments de menjar cuinat i pastisseries de 17 municipis de la comarca.

Ahir al matí va tenir lloc a Sant Cebrià de Vallalta la presentació de les Jornades. Hi van assistir l'alcaldessa de Sant Cebrià Antònia Benítez, el president del Consorci de Promoció Turística, Jaume Borrell; les alcaldesses de Sant Iscle de Vallalta,Núria Sans, i Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido;  ixí com els regidors de Promoció Econòmica i Turisme de Canet de Mar, Albert Lamana, Arenys de Munt, Alfons Molons i Pineda de Mar, Carme Aragonés. Representants, tots ells, de municipis que complementen les jornades amb activitats pròpies com fires monogràfiques o diades especials.
Jaume Borrell va encoratjar els municipis a contiuar apostant pels productes de proximitat i, en el cas de la maduixa de la Vallalta, donar un pas més i demanar-ne la Denominació d'Origen.
L'edició 2014 de les Jornades gastronòmiques de la maduixa de la Vallalta es durà a terme als municipis de Sant Cebrià de Vallalta, Canet de Mar, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Arenys de Munt, Alella, Arenys de Mar, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Calella, Caldes d'Estrac, Mataró, Pineda de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt i Vilassar de Mar.
El Consorci de Turisme i el Consell Comarcal del Maresme, a través del projecte Productes de la Terra Maresme, han editat un opuscle que recull el total d'establiments participants i les seves propostes gastronòmiques per aquests jornades. També facilita informació sobre els prouctors i aporta receptes facilitades pels restaurants El Hogar Gallego (Calella), Restaurant llesqueria Pim Pam Pum (Sant Cebrià de Vallalta), La Fonda (Argentona), L'Orquestra (Argentona), 6Q Restaurant (Canet de Mar), Botavara (Vilassar de Mar), Doscuiners (Mataró) i La Nona Restaurant (Arenys de Mar). 
Cada recepta està acompanyada d'una proposta de maridatge amb un vi de la DO Alella del sommelier Dani Garcia, del Somni d'una nit de vins i col·laborador de Papers de vi.

Per descarregar-vos l'opuscle, feu clic aquí. 

Font: Nota de premsa del Consell Comarcal del Maresme