Aquest cap de setmana arriba la segona edició del ViJuny

El Festival del Vi Català permetrà tastar fins de 6 cellers de la DO Alella

Alella Vinícola, Bouquet d'Alella, Can Roda, Castillo de Sajazarra, Marquès d'Alella i Quim Batlle. Els vins d'aquests sis cellers de la DO Alella seran presents en aquesta segona edició del ViJuny. No us perdeu l'oportunitat de conèixer i tastar un munt de vins catalans durant des de divendres a la tarda i fins diumenge al vespre. Tot allò que necessiteu saber sobre el ViJuny ho expliquen els seus artífexs, els autors de la Guia de Vins de Catalunya, a la nota de premsa que us adjuntem: 

El Nou Vijuny
Des de La Guia de Vins de Catalunya tornem a apostar per acostar el vi i el territori als nostres conciutadans. 
De forma planera, acostant cada vi, cada història, cada sabor a peu de carrer, al ben mig de la ciutat de Barcelona, davant del Mercat de Santa Caterina, com la darrera edició.
Moltes coses han canviat des de fa un any, ara es moment d’ajudar-nos tots, de replegar forces i revaloritzar 
el que ens és propi.

El Model
Hem canviat el model de fira de vins tradicional on els cellers presentaven els seus productes davant el públic. Aquest esforç econòmic pels cellers es podia canviar, i des de el Vijuny vam trobar com fer-ho.
Hem plantejat un model de negoci sostenible pels cellers i per la plataforma que dirigim.
Un grup de 12 professionals del mon del vi es farà càrrec de representar a tots els cellers participants al Vijuny, entre ells tots nosaltres, l’equip de La Guia de vins de Catalunya. Classificarem els vins per DO, per tal que el públic pugui orientar-se a primer cop d’ull.
I a partir d’aquí volem que ens preguntin, que ens parlin sobre el que els agrada, sobre el que han tastat. Sobre 
el que no entenen del vi, sobre si son més de blancs o de vins negres, de com els agrada la bombolla al cava. 
Els explicarem per què un vi és més suau que altre, i la diferència entre les varietats, autòctones o foranes, del país i totes aquelles preguntes que mai us heu atrevit a fer.

Com ho farem?
Servirem els vins a copes, 5 tiquets i una copa de la marca Riedel per 10€ i reposicions de 4 tiquets a 5€. 
Hi hauran copes de vi a partir d’un tiquet, tot i que el gruix de referències es concentraran en 2 i 3 tiquets.
Pels més previsors i per aquells que vulguin gaudir d’un descompte especial hem posat a la venda entrades d’una copa més 5 tiquets al Club Tr3sC com per la web d’Atrápalo amb un 10% de descompte.

Què volem?
L’objectiu apropar el vi i el cava català, i apropar el territori i una oportunitat de tastar molts vins i de saber d’una vegada per totes quins son els vins que realment t’agraden.
Un grup de parades del Mercat de Santa Caterina ens acompanyaran per tal d’afegir unes tapes que puguin acompanyar a la degustació dels vins i caves del Festival.