Qui som

Papers de Vi és una revista dedicada al món del vi, amb una doble intenció: informar de l’actualitat vinícola de la Denominació d’Origen Alella i dels seus protagonistes, i oferir una sèrie d'articles que relacionen el vi i la cuina amb alguns altres àmbits del món de la cultura. Hi trobareu tasts de vins i caves, maridatges, propostes gastronòmiques, receptes, entrevistes amb personatges dels àmbits vinícola i gastronòmic, articles d'opinió amb voluntat literària de personatges de renom apassionats pel món de la vinya i el vi…
 
Visibilitzar la DO Alella, els seus vins i els seus protagonistes és un objectiu fonamental de la publicació. I combinar-ho amb el gaudi, la cultura i l'alta cultura permet convertir una revista d'escala local en una revista d'interès general. Perquè, com la cultura catalana, el vi d'Alella també és singular i universal.
 
ORÍGENS
L’Associació Cultural Revista Alella, entitat sense afany de lucre, publica des de 1960 la revista Alella, vicedegana de la premsa en català. Es tracta d’una revista local que dedicada, sobretot, a informar els seus lectors de l’actualitat i la cultura del municipi del qual va agafar el nom fa més de cinquanta anys.  
El vi ha estat present a les seves pàgines des del primer número, donat que aquest era un element quotidià de les vides de tots els alellencs, especialment a l’època en què va néixer la revista. L’any 2003, i coincidint amb la Festa de la Verema d’Alella, va sortir un número especial gratuït monogràfic de vins. Any rere any aquest número especial de la revista Alella va anar sortint, amb més pàgines i continguts més treballats cada vegada, fins que el 2008 va canviar de nom per passar-se a dir Papers de vi. El número següent va veure la llum per la Festa de la Verema de 2009 i, des de Nadal d’aquell mateix any, l’Associació n’edita sis números anuals que es distribueixen per tot el territori DO Alella.