Demà dimecres, primera oportunitat de tastar el Claret, maridat amb el discurs i la música de Roger Mas

Can Manyé (Alella) acull la 50ena edició de les Literatures amb Sentits, amb el nostre vi com a convidat a la sessió

Ampolles de Claret en ple procés d'etiquetatge
Ampolles de Claret en ple procés d'etiquetatge | Oriol Artigas

Demà dimecres a les 19.30 a Can Manyé (Alella) tindrà lloc l'edició 50 de les Literatures amb sentits. La sessió que fa cinquanta porta per nom "Roger Mas, la cançó i la literatura". 

Des que l'acadèmia sueca va atorgar el Nobel de literatura a Bob Dylan, els cantautors han passat a formar part del món de les lletres d’una manera categòrica. Per parlar de la relació de la cançó amb la literatura la sessió comptarà amb Roger Mas, un dels grans cantautors d'aquesta època: poeta per als músics, músic per als poetes, ha escrit més d’un centenar de cançons i ha adaptat poemes de Martí i Pol, Maragall, Verdaguer, Goethe, però també d’Amadeu Vidal, Eulàlia Anzizu i Toni Gol. Com escriu les cançons? Com adapta els versos dels poetes? Quins són els seus gustos literaris? Quin vincle sent amb la literatura? Roger Mas també portarà la guitarra i regalarà als assistents algunes cançons.

Entre els seus treballs trobem Parnàs, Irredempt, Roger Mas i la Cobla Sant Jordi Ciutat de Barcelona i Les cançons tel·lúriques. També ha escrit el llibre El dolor de la bellesa (Empúries, 2017), on aplega cançons, històries i reflexions sobre el procés de creació.
La sessió es maridarà amb un vi que relliga tradició i modernitat, com Roger Mas. Un vi antimodern que és del tot contemporani: Claret 2018, el nou i setè vi de la col·lecció de Papers de Vi, elaborat per Oriol Artigas. Òscar Pallarès, redactor en cap de la revista, en farà la presentació. 
La sessió és de franc. Es recomana inscripció prèvia a vinyaserra@gmail.com

Roger Mas