Presenten tres títols més de la col·lecció Envinats de Vibop Edicions

L'editora, Montse Serra, i els autors dels tres llibres ho van fer ahir a la Biblioteca d'Alella

Un moment de la presentació
Un moment de la presentació | Ramon Ruiz

Ahir al vespre, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia (Alella) va acollir la presentació de tres nous llibres de la col·lecció Envinats, de Vibop Edicions, els números 4, 5 i 6. Una trentena d'assistents van escoltar les intervencions de Montse Serra, l'Editora, i dels tres autors. 

El llibre número 4 Vins, vinets i vinasses, recull l’obra del dissenyador gràfic Enric Satué al sector del vi i dels destil·lats (amb alguns treballs inèdits) i fragments procedents de relats diversos del mateix autor. 

A taula amb Eiximenis. Com beure i menjar a l’Edat Mitjana, és el número 5 i és obra de Cristina Armengol. Francesc Eiximenis, nascut a Girona entre el 1327 i el 1332 i mort a Perpinyà el 1409, va ser un dels escriptors medievals més importants de la corona catalanoaragonesa per l’extensió i la qualitat de la seva obra i per la seva decidida intervenció en els afers polítics coetanis. Entre els seus escrits, el franciscà digué la seva sobre el beure i el menjar. El llibre ofereix tot un seguit de consells i reflexions, adaptats al català modern, extrets de “Com usar bé de beure e menjar” i de “Com els catalans mengen pus graciosament e ab millor manera que altres nacions”, compendis de pràctiques i normes morals d’allò més entretinguts, que formaven part del Terç del Crestià, una obra colossal integrada per més de mil capítols. Cristina Armengol, especialitzada en l’època medieval i el llibre antic, apropa aquest personatge amb una gran voluntat divulgativa.

El número 6 de la col·lecció du per nom Els raïms immortals, i el signa Narcís Comadira, poeta gironí reconegut. Comadira sent admiració per Josep Carner, de qui diu que és poeta més gran de tots els temps en llengua catalana. Al 2007 va fer un estudi del poema Els Fruits Saborosos (tres versions, 20 anys, maduresa, vellesa). L'obra recull les tres versions i l'estudi que en va fer. Complementa el llibre una colla de textos referits a regions vinícoles de França i poema El Tast, de Comadira.