La DO Alella, explicada al Penedès

L'equip de Papers de vi va oferir un tast de vins del nostre territori al Vinseum

La sommelier Marga Giménez explicant un dels vins als assistents
La sommelier Marga Giménez explicant un dels vins als assistents | Òscar Pallarès

Dimecres passat, el Museu de les Cultures del Vi, Vinseum (Vilafranca del Penedès) va acollir un tast de vins DO Alella que va dirigir l'equip de Papers de vi. La Taverna del Vinseum programa cada mes un tast de vins d'una DO diferent, coincidint amb el territori a que es dediqui el cicle Biblioteques amb DO. El mes de març és el mes de les biblioteques amb DO Alella i els responsables de l'equipament va demanar a Papers de vi que s'encarregués d'impartir aquest tast. 

L'equip de la revista va dissenyar un tast amb el fil conductor del tast de cinc moments de la història patrimonial vinícola de la DO Alella i hi van intervenir els periodistes Montse Serra i Òscar Pallarès i la sommelier Marga Giménez. Els temes tractats i els vins que hi vam vincular van ser: 

1. Romanització: El vi laietà, origen del vi DO Alella; els forns de la Fornaca de Vilassar de Dalt.
Tast: Marquès d’Alella Pansa Blanca 2011 (Raventós d’Alella).

2. El gòtic medieval: monestir de Sant Jeroni de la Murtra a Badalona.
Tast: Claret, de Papers de Vi, elaborat per Oriol Artigas.

3. La represa: Can Magarola, què menjaven i què bevien en una masia catalana al segle XVIII.
Tast: Bouquet d’A Blanc (Bouquet d'Alella)

4. Modernisme: la cooperativa Alella Vinícola.
Tast: Vallmora (Alella Vinícola)

5. La revolució natural: DO Alella ara. Arquitectura reversible.
Tast: AA Puput (Celler de les Aus)

 

Raventós d'Alella ens va regalar una joia: unes ampolles de Marquès d'Alella 2011. Estava fantàstic!
El nostre Claret va ser un dels vins tastats