Les vinyes de la DO Alella comencen a brotar

Ho fan les varietats primerenques, en vinyes plantades a les zones baixes de les valls

Vinya de Chardonnay al bell mig de la Vall Cirera (Tiana) a l'interior de la finca d'Alta Alella, dimecres passat.
Vinya de Chardonnay al bell mig de la Vall Cirera (Tiana) a l'interior de la finca d'Alta Alella, dimecres passat. | Òscar Pallarès

El cicle comença... i no s'atura. Les vinyes de la DO Alella han començat a brotar fa pocs dies. Com és habitual, les varietats primerenques, com la chardonnay (tot i que alguna vinya de pansa blanca també ha començat a mostrar fulletes) són les primeres a brotar quan comença el bon temps. Les vinyes situades a les zones més baixes de les valls (zones més fèrtils, menys fredes i que acostumen a disposar de més recursos hídrics) ja han donat el tret de sortida i, en les properes setmanes, veurem com tota la DO va tenyint-se de verd.