Slow Food lliura les plaques 2019 als restaurants i productors Km0 de Catalunya

L'acte va tenir lloc fa uns dies a L'Ametlla de Mar

Luca Marongiu i Gonzalo Rivière van deixar el restaurant Els Garrofers (Alella), que ja comptava amb el distintiu Slow Food, per regentar el Zero Patatero (Barcelona) que, des d'ara, ja exhibeix la nova placa. A la foto, amb Josep Sucarrats, copresentador
Luca Marongiu i Gonzalo Rivière van deixar el restaurant Els Garrofers (Alella), que ja comptava amb el distintiu Slow Food, per regentar el Zero Patatero (Barcelona) que, des d'ara, ja exhibeix la nova placa. A la foto, amb Josep Sucarrats, copresentador | Slow Food

El passat 18 de març l’Ametlla de Mar va acollir l’acte anual del Lliurament del distintiu Km0-Slow Food a restaurants i menjadors escolars. Una gran carpa situada al Moll Pesquer (La Cala) va ser l’escenari d’una festa ja consolidada que, després de 10 anys de la seva celebració, impulsa el grup de cuineres i cuiners que aposten de manera forma per la cultura del bo, net i just.

Des de les 10 del matí i fins a les 2 del migdia el Mercat de la Terra va esdevenir un espai per al coneixement de petits productors i elaboradors d’arreu de Catalunya que segueixen també la filosofia del bo, net i just; molts d’ells ecològics. Durant aquest mercat, les persones assistents van poder conèixer de primera mà més d’una cinquantena de petits i interessants projectes, així com també degustar-ne els seus productes, a través de tastos proporcionats pels mateixos productors.

Altres activitats paral·leles van complementar l’activitat de matí: una conferència sobre Pesca Sostenible a càrrec del Director General de Pesca, Sr. Sergi Tudela; i la presentació del llibre “La Cuina Tradicional de la Cala”, de M. Teresa Nolla i Gabriel Comes. Tot seguit, es va realitzar la reunió de cuineres i cuiners, en que es van exposar les principals activitats realitzades durant aquest any, així com també les previsions de futur.

El “Tast Km0”, dinar dissenyat i preparat pels 7 restaurants del convivium Slow Food Tarraco, va ser un altre dels moments estrella de la jornada, en que unes 250 persones assistents han pogut degustar la cuina de terres tarragonines basada en criteris del bo, net i just; amb música ambient de Paco en la Luna. Un showcooking a càrrec de postres de l’Ametlla de Mar a càrrec de Gessamí Caramés va acompanyar el moment de la sobretaula del dinar.

L’acte més esperat de la jornada, el Lliurament de Cargols, conduït per Ruth Troyano i Josep Sucarrats, es va iniciar amb el lliurament dels premis a productors compromesos, reconeixement que atorguen els propis cuineres i cuiners a aquelles iniciatives que es consideren rellevants per la seva implicació en els valors del bo, net i just. Tot seguit, es van lliurar els premis a les cuineres i cuiners Km0. En total, 51 cuineres i cuiners de restaurants i 8 de menjadors escolars van rebre el distintiu, aquest any representat per una nova placa de ferro que incorpora el logotip de la Comunitat de Cuineres i Cuiners Slow Food de Catalunya, recentment creada.

Del territori DO Alella, van recollir el seu premi:

Jordi Fontdeglòria LASAL DEL VARADOR Mataró

Stéphanie Calderon ARTESANAL Granollers

Francesc Armengol CA N’ARMENGOL Sta Coloma de Gramanet

Luca Marongiu i Gonzalo Rivière ZERO PATATERO Barcelona

Menjador Escolar de ESCOLA VAIXELL BURRIAC Vilassar de Mar