El Maresme s’apunta al ‘Benvinguts a Pagès’

Els cellers Quim Batlle i Talcomraja hi participen

El Maresme s’apunta al ‘Benvinguts a Pagès’
El Maresme s’apunta al ‘Benvinguts a Pagès’

Prop d’una trentena d’explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries se sumen a la gran festa de la pagesia catalana els dies 1 i 2 de juny a la comarca del Maresme.

Visitar una explotació familiar que es dedica a la cria i engreix de vedella ecològica, conèixer un projecte d’horta ecològica que recupera llavors antigues i poc conegudes com la mizuna, descobrir un petit obrador de melmelades artesanes, assistir a la 1a Fira producte de proximitat i km 0 de Tordera, així com participar en un show cooking centrat en l’arròs. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereix el Maresme els dies 1 i 2 de juny en el marc de la quarta edició de Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país i que permetrà experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.

En concret, a la comarca del Maresme hi prendran part catorze explotacions (Can Marpons, Can Xicoy, Celler Quim Batlle, Celler Talcomraja, Ecotràmec, El Petit Bané, Granja Can Gel – Viu Can Gel!, Granja Sant Llop, Horta Ecològica Pla de Munt, L’Horta d’en Dídac, La Magalla, Márquez Horticultors i Agrogust, Melmelària, Ramaderia Jordi Torres), quatre restaurants que oferiran el menú Benvinguts a Pagès (Les 13, Restaurant Can Casellas, Restaurant Diagonal i Tempo de l’Hort), tres allotjaments (Hostal Portofino, La Premsa by Pillow i Vila Arenys Hotel) i cinc activitats complementàries (1a Fira producte de proximitat i km 0, Alimentació de proximitat al mercat setmanal de Tordera, portes obertes a la Cooperativa Agrària La Baixa Tordera, Show cooking - Arrossos de primavera i visita a l'obrador de Murgó Formatges).

Experiència rodona

El públic familiar i aquelles persones amb el paladar més exigent tenen al seu abast una experiència rodona que permet descobrir l’origen dels aliments, tenir contacte amb els animals i degustar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny i sense intermediaris. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat es poden planificar les visites per territori o bé per producte i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites sense necessitat de fer reserva prèvia. Aquest any s’incorpora com a novetat l’opció de cercar pagesos que tenen produccions ecològiques. L’oferta de productes de proximitat i de temporada d’horta, fruita, verdura, làctics, carn, peix, oli, mel i cereals, entre d’altres, és molt complerta. L’experiència ha obtingut fins ara una magnífica acollida per part del públic, que puntua les visites amb una nota mitjana que supera el 9.