Andorra acull una nova edició de les Jornades de Vins de Muntanya

L'esdeveniment va congregar productors, periodistes i sommeliers d'arreu

Diferents productors expliquen la seva experiència a la jornada acadèmica
Diferents productors expliquen la seva experiència a la jornada acadèmica | Comú de Sant Julià de Lòria

El Centre cultural i de congressos lauredià, a Sant Julià de Lòria, Andorra, va acollir una nova edició, la més ambiciosa fins el moment, de les Jornades de Vins de Muntanya. Organitzades pel Comú de Sant Julià de Lòria amb el suport del govern d'Andorra, aquestes jornades tenen com objectiu reflexionar i fer créixer el coneixement sobre els vins que s'elaboren per sobre de 700 metres d'alçada, alhora que visibilitzar la producció de vins elaborats a Andorra. 

Un grup de periodistes vinícoles catalans, entre els quals, un bon nombre de col·laboradors de Papers de vi, es va desplaçar dimarts fins a Sant Julià. De bon matí, tots els assistents van poder gaudir de les propostes d'una vintena de cellers andorrans, catalans, espanyols i francesos que produeixen vins de muntanya. A la tarda va tenir lloc la jornada acadèmica. Després d'una conferència sobre el present i futur de la viticultura heroica i dels vins de muntanya, a càrrec de Manuel Capote, vicepresident de CERVIM, Centro di Richerche, Studi e Valorizzazione per la Viticoltura Montana, va tenir lloc una interessant taula rodona amb el mateix Capote, Anna Vicens, Presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Fabrice Rieu, vicepresident del Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon, president del saló internacional Vinisud i promotor del concurs Grenaches du Monde i Cristina Tor, del celler Casa Auvinyà. Va moderar la taula Oriol Guevara, ex director general de l'Incavi i assessor vitivinícola. Tot seguit, diferents productors van explicar la seva experiència. 

Dimarts a la nit va tenir lloc el sopar de gala, on els assistents van poder gaudir de l'extraordinària cuina de Nandu Jubany. Dimecres al matí l'expedició va tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà dos dels cinc cellers que hi ha a Andorra, Borda Sabaté i Casa Auvinyà. 

 

Un grup de professionals catalans, tots ells col·laboradors en major o menor mesura de Papers de vi, descobreixen el fantàstic projecte de Bal Minuta, de Biescas.