La dolça companyia de Montse Velasco

La popular sommelier demostra a la Festa de la Verema d'Alella que els vins dolços no són (només) per a postres

Velasco durant la seva xerrada
Velasco durant la seva xerrada | Òscar Pallarès

El dimats dia 10 de setembre les Golfes de Can Lleonart rebien (amb el cartell de "no queden entrades" penjat des de feia dies) la sommelier Montse Velasco, quatre anys després de la seva primera conferència a la Verema d'Alella. Si en aquella ocasió va sorprendre amb un "Tast de colors", dimarts passat el públic va quedar entusiasmat amb "Dolça companyia". Velasco va fer un breu repàs sobre els diferents tipus de vi dolç que s'elaboren al món i la manera com estan fets per, de seguida, donar pas a quatre maridatges que van demostrar que el vi dolç també pot ser un excel·lent company de plats salats portats directament de La Cuina del Guinardó, establiment que Velasco regenta junt amb els seus pares en aquest barri barceloní. Escumós semi dolç Llopart Nèctar Terrenal (Corpinnat) amb un dau de bacallà amb salsa de pebrots Can Roda Penjat d'un fil (DO Alella) amb croqueta de gorgonzola i nous Mas Llunes Ambre (DO Empordà) amb torrada de sobrassada amb cacahuets Sangenís i Vaqué Simfonia en dolç (DO Priorat) amb panet de xocolata amb glassejat de sucre Sens dubte, una altra experiència sensorial per recordar

Els vins i plats tastats