Papers de vi coordina una nova edició de la Nit de la Pansa Blanca

Emmarcada dins el cicle Vi+, tindrà lloc els dies 18 i 19 d'octubre a Can Manyé (Alella)

Un gotim de pansa blanca. Foto: Òscar Pallarès
Un gotim de pansa blanca. Foto: Òscar Pallarès

Ja fa cinc anys que vam començar l’aventura de la Nit de la Pansa blanca, amb la voluntat de trenar el món de la cultura amb el món del vi i aportar coneixement sobre la varietat estrella de la DO Alella, la pansa blanca. Han estat moltes les propostes imaginades i impulsades des d’aquest projecte com ara la instal·lació d’un planetari des d’on es van veure les constel·lacions en temps de verema; una actuació del mag Hauson, amb números relacionats amb elements del vi; l’estrena d’El banquet de l’Odissea per Joma; uns mots encreuats envinats creats especialment per a la Nit de la Pansa… I també altres propostes com una lectura dramatitzada d’El tast de Roal Dahl i actuació de la bandabòlid de Tiana. 

També des de la primera edició, el 2014, vam rebre el suport dels cellers i viticultors de la DO Alella i l’any passat ja van formar part activa d’un tast popular de panses blanques, on cada celler tria un dels seus vins singulars i l’explica al públic. Uns vins que tenim la sort d’acompanyar d’uns tastets gastronòmics que enguany, per segon any consecutiu, ens oferirà el restaurant La Vinícola.

Aquesta sisena edició de la Nit de la Pansa blanca també continua apostant per convidar un personatge de referència del món vinícola català a fi que escruti camins al voltant de la pansa blanca. Enguany, serà el sommelier i responsable del restaurant Plaça del Vi 7 de Girona, Roger Viusà, qui ens mostrarà la seva biografia particular al voltant d’aquesta varietat de raïm.

 

El divendres 18 d’octubre, a les 19.00, al Centre d’art can Manyé, farem el Tast: ‘Explorant la Pansa Blanca. El meu recorregut i experiència amb aquesta varietat de raïm’, a càrrec del sommelier Roger Viusà.

Preu: 15 euros. Inscripcions fent clic aquí o bé aquí.  

 

I el dissabte 19 a partir de les 18.00, us proposem tot un seguit d’activitats artístiques, poètiques, fílmiques i sempre víniques, que us recomanem que no us perdeu:


A les 18h. Centre d’art can Manyé. Gratuït

‘Omar Khayyam i les Quartetes del vi, el beure i el viure’

Acció artística i vinícola a les parets del centre d’art Can Manyé, a càrrec de l’artista David Ribas. 

 

A les 18.30h. Centre d’art can Manyé. Gratuït

Espectacle: ‘Vi ver’ amb Josep Pedrals i Nico Roig

Un espectacle polièdric on la música, el vi i la poesia s’entortolliguen en una espiral infinita. La fórmula és senzilla: música, poesia i tast de vins en un espectacle triple, únic i, de ben segur, inoblidable.

 

A les 19.30h. Centre d’art can Manyé. Preu segons consumició

Tast de vins de pansa blanca de la DO Alella i tastets gastronòmics 

Podreu tastar un vi de pansa blanca dels cellers i viticultors que hi participaran. Ells mateixos us explicaran les característiques i virtuts. També comptarem amb els tastets gastronòmics del restaurant La Vinícola d’Alella.

 

Tancarà la Nit de la Pansa blanca una sessió de cinema, que projectarem a la sala Carquefou de l’Espai d’arts escèniques. Podrem veure la pel·lícula guanyadora del Premi Vi Català del Most Festival 2018. I el seu director, Pep Puig ens la presentarà.

19 d’octubre a les 22.00 Espai d’arts escèniques Casal d’Alella

Cinema i vi: ’40 Hectàrees, la terra i el pagès de Pep Puig

Deu pagesos del Penedès, cadascun amb una història particular, expliquen el seu vincle amb la terra i la vinya, al llarg de les quatre estacions, les que necessita la vinya per fer la verema.

 

La Nit de la Pansa blanca s’emmarca dins el programa Vi+

Organitza: Ajuntament d’Alella

Programació i coordinació: Revista Papers de Vi

Col·labora: Cellers i viticultors de la DO Alella, can Manyé centre d’art i creació, Most Festival.