Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental

Un acte popular per recaptar fons per la Marató de TV3 i un d'adreçat a professionals donaran forma a la Festa aquest diumenge

El Consell Comarcal del Vallès Oriental, l’Ajuntament de Mollet del Vallès, el col·lectiu de cuiners CuinaVO i la organització agrària ASAJA han organitzat la Festa de l’arribada de la mongeta al Vallès Oriental.
Enguany, la Festa de l’arribada de la mongeta té caràcter solidari i es celebrarà amb una mongetada popular a Mollet del Vallès, diumenge 15 de desembre de 2013, els ingressos de la qual es destinaran integrament a La Marató de TV3.
L’arribada de les mongetes és un moment de celebració al Vallès Oriental, comarca tan coneguda pels seus llegums. La mongeta del ganxet és, sens dubte, el producte estrella de la zona. Tot i així, es presentarà i tastarà també la mongeta del carai, una mongeta local de molta qualitat que s’està recuperant per part dels pagesos locals, per l’Associació Llavors Oriental i pel Convívium Slow Food del Vallès Oriental.
A més de l’acte popular, tindrà lloc una demostració de cuina per part del col·lectiu CuinaVO i un tast de mongetes de varietats recuperades del Vallès. Es tastaran la mongeta del ganxet, del carai, de la neu, la genoll de crist i la rènega, en receptes tradicionals i reinterpretacions d’aquestes. Aquest acte està adreçat a gastrònoms, cuiners, periodistes i gastroblocaires.
Més informació a: nikopoulouk@vallesoriental.cat o 938 600 702