El Dolç Mataró, a la final estatal del concurs Nas d’Or

El dimarts 18 de febrer va tenir lloc la semifinal catalana de la XXIII edició del prestigiós concurs a l’hotel Avenida Palace de Barcelona

Contràriament al que havia vingut passant en els darrers anys, cap dels sommeliers del territori DO Alella va passar a la gran final que tindrà lloc a Madrid d’aquí a algunes setmanes. Qui sí que ho va fer va ser el Dolç Mataró, el dolç d’Alta Alella elaborat amb raïm de la varietat Mataró que, darrerament, no para d’acumular premis i reconeixements.
Al Nas d’Or no només hi competeixen els sommeliers, també ho fan els vins, que aspiren a entrar a la llista de “Los Mejores Vinos de España”, que publica la revista Vino+Gastronomía, organitzadora del concurs. Els sommeliers participants i el jurat (entre els quals s’hi trobaven els sommeliers Montse Velasco i Jofre Tarrida, Nas d’Or 2011 i 2013 respectivament, i col·laboradors de Papers de vi) van tastar una quarantena de vins a cegues per fer la tria dels que mereixien ser a la final. Només dos dolços van superar la prova: un moscatell de l’Empordà i el Dolç Mataró.