En marxa les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella

La novena edició de les Jornades arriba a vint-i-set municipis, cinc més que a l’edició anterior, i incorpora restaurants de dotze municipis de l’entorn del territori DO Alella.

Un moment de la presentació de les Jornades al CAT de Teià
Un moment de la presentació de les Jornades al CAT de Teià | Papers de vi
Les Jornades Gastronòmiques del Vi DO Alella segueixen creixent i ampliant el seu àmbit d’influència. Una cinquantena de restaurants de vint-i-set municipis del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès ofereixen durant tot el mes de març les seves propostes culinàries harmonitzades amb vins de la DO Alella.
Tot i la dura situació del panorama econòmic actual, aquestes Jornades organitzades pel Consorci DO Alella es consoliden amb la participació de 54 restaurants i, una vegada més, aconsegueixen expandir-se més enllà del territori de la Denominació d’Origen.
Per primera vegada hi participen restaurants dels municipis d’Arenys de Mar, Caldes de Montbui, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana i Tagamanent, que se sumen a la incorporació de les dues capitals de comarca, Mataró i Granollers, que ja hi van participar l’any passat i que hi repeteixen, juntament amb Montmeló, Arenys de Mar i Pineda de Mar, a més d’un restaurant de la ciutat de Barcelona.
Amb la incorporació d’un restaurant d’Argentona, s’amplia encara més la presència de les Jornades al territori de la Denominació d’Origen, arribant a 15 dels 18 municipis de la DO Alella, que són tots els que s’han mostrat interessats a participar i que a més disposen d’una oferta de restauració adequada als requisits de qualitat marcats per l’organització. I és que no hem d’oblidar que els municipis de la DO Alella es caracteritzen per una alta concentració de restaurants de qualitat, alguns dels quals han esdevingut referència tant al Maresme i el Vallès, com per als ciutadans del Barcelonès.
L’objectiu de les Jornades és múltiple. Per una banda es treballa per generar sentiment de pertinença del ciutadà dels municipis que integren la DO Alella envers la seva denominació d’origen i, per l’altre, l’esdeveniment contribueix a que els restaurants de la zona nodreixin les seves cartes de vins del territori. A més, tot plegat dinamitza l’economia local, una qüestió vital, especialment en temps de crisi.
En un moment que la tendència en la restauració, a nivell mundial, consisteix en apostar per aquells productes que s’han produït a poca distància, els vins DO Alella tenen cada vegada una presència més important a l’oferta gastronòmica del territori. I és que quan el turista, bé sigui estranger o de proximitat, visita aquest territori, cada vegada més, demana consumir productes de la zona i vins de la Denominació d’Origen Alella.
L’oferta gastronòmica de les Jornades és ben variada i adequada a tots el gustos i butxaques. No cal explicar que els protagonistes seran els vins de la DO Alella, tot i que a més hi trobarem vins i caves de gran qualitat que també s’elaboren als cellers del territori DO. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 40 euros i els vins se serveixen a copes, de manera que els comensals tindran l’oportunitat de degustar més varietats de vins amb els menús suggerits.

Els municipis DO Alella participants són Alella, Argentona, Cabrils, Martorelles, El Masnou, Montgat, Montornès del Vallès, Premià de Mar, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Teià, Tiana, Vallromanes, Vilanova del Vallès i Vilassar de Dalt.
Els municipis de l’entorn de la DO Alella participants són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Barcelona, Caldes de Montbui, Canet de Mar, Granollers, Mataró, Montmeló, Pineda de Mar, Sant Celoni, Santa Eulàlia de Ronçana i Tagamanent.
Campanya de promoció
La campanya de promoció de les Jornades es recolza amb l’edició de fullets amb la informació de tots els menús que s’ofereixen i una presentació que, enguany, està signada per Jordi Bort, Director general de l’INCAVI i Conseller delegat de PRODECA SA. A la seva presentació,Bort defineix molt encertadament el vi d’Alella com el vi “de la gastronomia mediterrània del peix fresc, de les carns, de les verdures, dels llegums, dels productes que ens ofereix el mar que té just al davant i dels de l’horta que té just al darrere, en definitiva, de productes de la terra d’una gran qualitat i que aposta per una cuina de proximitat”.
També s’han editat 21.600 punts de llibre, 400 per a cada restaurant, amb informació personalitzada de cada establiment, i mig miler de cartells que, igual que els fullets, es distribuiran en tot el territori DO i en els municipis que participen a les Jornades.

El programa de les Jornades, en format PDF, es pot descarregar fent clic aquí.

Font: Nota de premsa del Consorci DO Alella