Dos Alella a la nova llista Parker dels vins catalans

Vadevi.cat publica la llista, on hi apareixen únicament dos DO Alella, però amb dues excel·lents notes

l primer tastador espanyol de Robert Parker ja ha publicat els tres articles que ha dedicat als vins catalans a www.erobertparker.com. Es tracta de tres reportatges, el dedicat als escumosos catalans, titulat "Cava and Other Sparkling Wines: Quality or Quantity?"; el dedicat als vins prioratins: "Priorat: Back at the Crossroads!; i el que tracta de la resta de denominacions catalanes: "Cataluña and Ten of its Appellations".
Són tres articles que han guanyat molt en profunditat i rigorositat respecte als publicats pels anteriors tastadors de Parker (Jay Miller i Neal Martin) en edicions passades. Ara hi ha coneixement dels vins i les varietats de raïm locals i també de la història i dels reptes que cadascuna de les DO ha d'afrontar en el moment actual.
D'entre tots els vins que apareixen a la llista s'hi troben dos DO Alella, i tots dos són d'Alella Vinícola. Es tracta del Marfil Generós Semi (93 punts) i el Marfil Generós Sec (91 punts). Malgrat els criteris de puntuació Parker i el seu equip generen controvèrsia, la repercussió internacional de les qualificacions que atorguen a cada vi és indiscutible, amb la qual cosa és una notícia molt positiva per a la DO que aquests dos vins hagin esta valorats amb més de 90 punts. Vadevi.cat ha elaborat una estadística amb les puntuacions dels diferents vins catalans, de la qual se n'extreuen un parell de dades curioses: La DO Alella és la que té menys vins puntuats (fet que caldria entendre com a normal, tractant-se de la més petita -amb diferència!- del país) i és, alhora, la que té una nota mitjana més alta (92 punts). 
 
Font: vadevi.cat