Ja és a la venda el 3 de Testuan

La colla d’amics cabrilencs que elaboren el vi Testuan treu al mercat la seva quarta anyada, que porta per nom 3 de Testuan

Martin i Schmitt amb ampolles i una copa a la porta d'Alella Vinícola, el celler on elaboren el 3 de Testuan
Martin i Schmitt amb ampolles i una copa a la porta d'Alella Vinícola, el celler on elaboren el 3 de Testuan | Papers de vi
És la quarta anyada, però es diu 3 de Testuan. Ho explica Julien Schmitt, un dels responsables de Testuan: “La primera i la segona anyada el vi estava fet de maneres molt semblants i només amb pansa blanca. L’any passat vam cupatjar la pansa amb macabeu, i per això li vam canviar el nom i va passar a ser el 2 de Testuan. L’anyada 2013 torna a ser diferent. Per això el vi necessitava un nou canvi de nom: 3 de Testuan”. 
I és prou diferent, efectivament. Aquest any la pansa blanca s’ha criat sobre lies de chardonnay fermentat en barrica. Lionel Martin ho justifica així: “El clima que té la nostra vinya de Cabrils fa que la nostra pansa tingui un gran potencial aromàtic perquè madura molt tard. El gran contrast tèrmic dia-nit li aporta una bona acidesa, però cercàvem una amplada i una llargada que hem aconseguit amb aquest treball amb les lies de chardonnay”. Efectivament, 3 de Testuan és un vi cremós, que omple la boca i que té una notable persistència. Se n’han fet 2000 ampolles, la mateixa quantitat que l’any passat, i aquest any van tapades, per primer cop, amb un tap serigrafiat amb el nom Testuan. En Julien comenta amb una combinació de satisfacció i preocupació que tot i que el producte compta només amb 10 o 12 punts de venda, el vi se’ls acaba abans que la nova anyada arribi al mercat. Aquests punts de venda es poden consultar al web www.testuan.com