Vallromanes estrena EcoFira

Vallromanes celebra el dissabte 17 de maig, durant tot el dia, la primera edició de l’Ecofira, un certamen que pretén esdevenir un punt de trobada per a persones i professionals respectuosos amb l’ecologia de l’entorn, l’agricultura local i la sostenibilitat.

A la comarca del Vallès Oriental, al límit amb la del Maresme, el poble de Vallromanes celebra aquest dissabte per primera vegada una Ecofira que aplegarà diverses parades i tallers de productes agroalimentaris i serveis ecològics de proximitat. Hi tindran un espai específic les energies renovables i la biomassa, així com l’autocompostatge, i el turisme i l’oci ecològic.
 
Un taller de ceràmica, un de reciclatge o un taller didàctic amb papallones són algunes més de les moltes propostes que aglutinarà la nova Ecofira de Vallromanes. També hi haurà un mercat d’intercanvi, passejades en carro, activitats infantils, un inflable, i altres propostes originals com ara una barbacoa ecològica. Hi posaran el toc musical, a les 19.00h, els Valltocats de Vallromanes, amb batucada.
 
Pel que fa als productes agroalimentaris, a l’Ecofira s’hi podran trobar pa i pastisseria, oli, arròs, melmelada, sucs, pasta, formatge, cervesa i un planter de tomaqueres, tots ells ecològics. A més, hi haurà productes de proximitat com els vins DO Alella del celler Altrabanda, i també productes amb bolets o amb nous, licors i fruits secs. Completaran la oferta altres productes, relacionats amb la sostenibilitat com ara bicicletes elèctriques, sistemes de captació d’aigua, i sabons i cremes fetes amb productes reciclats, entre d’altres.
 
Cal dir que coincidint amb la celebració de l’Ecofira, les Associacions de Defensa Forestal i la Federació del Maresme i Sud-Est del Vallès Oriental, han convocat per al proper dissabte 17 de maig la 13a Trobada anual de voluntaris i voluntàries forestals del 2014 al municipi de Vallromanes. Enguany la trobada inclourà una mostra de vehicles utilitzats per les ADF.

Font: Nota de Premsa d'eixmedia