Tres xefs del territori DO Alella entre els cinc candidats al guardó Cuiner de l'any

El guanyador es donarà a conèixer durant una sessió del Fòrum Gastronòmic de Barcelona que permetrà veure els cinc cuiners en acció

Aldana, Tengo i Ortiz
Aldana, Tengo i Ortiz | Papers de vi (excepte la foto d'Ortiz, cedida)
El premi, promogut per Fòrum Gastronòmic amb el patrocini de La Vanguardia, pretén reconèixer la labor de cuiners que representen la nova cuina catalana i que destaquen per la utilització de productes de proximitat, el respecte a la terra i la relació amb el productor. El premi Cuiner de l'Any vol donar a conèixer els professionals de la cuina que s'esforcen a fer difusió d'aquests valors.
 
Els cinc candidats que opten al guardó són: Jordi Guillem (Lo Mam), Albert Ortiz (Axol -Cabrils-), Anna Tengo (Can Major -Montmeló-), Guillem Oliva (Monvinic) i Miquel Aldana (Tres Macarrons - El Masnou-). 
 
La votació es realitza a través d’una enquesta a la pàgina web de La Vanguardia on es poden veure els vídeos de presentació de cada candidat on mostren l’elaboració d’una de les seves receptes.
 
De la votació en sortirà el guanyador del certamen Cuiner de l’Any, un premi que es donarà a conèixer el dilluns 20 d'octubre en una sessió a l’Auditori del Fòrum Gastronòmic de Barcelona 2014 que permetrà veure els finalistes en acció. 
 
Un jurat, format per professionals de diferents àmbits gastronòmics, ha estat l’encarregat de fer la selecció dels candidats.