Un llibre de Lluís Tolosa, autor de la Guia d'Enoturisme de la DO Alella, finalista a la tria 'Best of the best' dels premis Gourmand

'Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos', inclou 30 vins catalans

Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos
Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos
Els premis Gourmand, on cada any participen més de 5.000 llibres d’un centenar de països, és el concurs més important del món dedicat als llibres de vins i gastronomia.
Aquest any celebren el seu 20è aniversari amb uns premis especials “Best of the Best 1995-2015”, reunint els millors llibres de vins publicats les dues darreres dècades arreu del món, per triar els tres millors llibres del planeta en una gala que tindrà lloc el proper dia 10 de juny a Yantai, la capital de la principal regió vitivinícola a Xina.
Entre els vint llibres seleccionats per la final mundial hi ha una de les obres del català Lluís Tolosa, sociòleg, escriptor i col·laborador de Vadevi. El seu llibre Vinos extraordinarios. Los 100 mejores vinos españoles de todos los tiempos (Ed. Lunwerg), inclou 30 vins catalans i ja es ben conegut a Xina, ja que el passat mes de maig va ser premiat a Pequin com a Best European Wine Boook in the World 2014. Des de llavors, Tolosa és col·laborador de la revista Wine in China i cada mes publica una doble pàgina dedicada als vins que considera extraordinaris. Els seus darrers articles han estat dedicats a alguns vins catalans, com l’Abadal 3.9 (DO Pla de Bages), el Teixar (DO Montsant) i el Bac de les Ginesteres (DO Empordà).
Aquests no són els primers reconeixements que Lluís Tolosa rep a Xina, ja que el seu llibre Vinos y Bodegas de Rioja (LTA edicions) ja va ser premiat a Pequin com a Best European Wine Book in the World 2007.
En l’àmbit de l’estat estatal, els Gourmand World Cookbook Awards també havien premiat altres llibres de Lluís Tolosa, com Catalunya no és Califòrnia, premiat com a Best Literature Wine Book 2010, i la Guia d’Enoturisme de l’Empordà, publicada en quatre idiomes i premiada com a Best Wine Tourism Book 2012.