Neix la primera Associació de Panniers

Carregada de secrets del pa per compartir amb els apassionats de la gastronomia i amb l’objectiu d’impulsar la cultura del pa en el sector de la restauració i l’hoteleria, l’associació formarà i acreditarà com a Pannier a tot aquell interessat en cocció, presentació, servei i maridatge de pans.

Obrint-se camí entre les noves tendències en gastronomia, tot aquell interessat en la cultura del pa i el rol del Pannier podrà acreditar-se com a tal i formar part de la primera comunitat de Panniers del món, tenint l’oportunitat de formar-se en cursos especialitzats sobre la cocció, presentació, servei i maridatge de pans de la mà dels principals experts, així com intercanviar idees i experiències en congressos i esdeveniments futurs. 
Aquest estiu ha nascut la primera Associació de Panniers (www.elpannier.com), creada amb l’objectiu de divulgar les tasques pròpies del rol de Pannier, l’expert en pa, i per extensió, les possibilitats que aquest aliment té en un establiment gastronòmic com a matèria prima i diferencial per al servei de sala. 
Precisament a finals de l’any passat, en el marc del congrés HOST, Tendències i Innovació en Sala i Servei, Francesc Altarriba, encunyador del concepte Pannier, va presentar la iniciativa en la seva intervenció com a ponent i tallerista a la seu del Basque Culinary Center, a Sant Sebastià. “Si vols rendibilitzar el teu negoci, fes-ho creant la teva pròpia cultura del pa”, explicava Altarriba mentre demostrava com convertir el pa en un avantatge competitiu per qualsevol restaurant. Avui la recent creada Associació de Panniers és una realitat i compta ja amb diversos afiliats als que manté regularment informats de qualsevol novetat en el sector.
Al capdavant de l’Associació, Francesc Altarriba, consultor i expert en pa, segueix consolidant en el món de la restauració la novetat mundial que va suposar crear i impulsar la figura del Pannier com a eslavó imprescindible en el servei de sala d’un establiment gastronòmic i que va portar-lo el passat 2014 a crear l’Atlàntic amb destí a Mèxic com a convidat d’honor al saló MEXIPAN per donar a conèixer l’avenç.
 
Des dels seus inicis a la Universitat de Vic (Barcelona) i en diferents escoles de renom a nivell culinari, la figura del Pannier s’ha anat fent lloc progressivament en locals gastronòmics moderns que han apostat per la diferenciació i la qualitat en els seus banquets i serveis.
Des dels seus inicis a la Universitat de Vic (Barcelona) i en diferents escoles de renom a nivell culinari, la figura del Pannier s’ha anat fent lloc progressivament en locals gastronòmics moderns que han apostat per la diferenciació i la qualitat en els seus banquets i serveis. 
 
Font: Nota de premsa de Francesc Altarriba Consulting