Jordi Sánchez: “Sóc un consumidor habitual dels vins d’Alella”

Jordi Sánchez: “Sóc un consumidor habitual dels vins d’Alella”

Jordi Sánchez, entre barriques, a Alella Vinícola
Jordi Sánchez, entre barriques, a Alella Vinícola | Ramon Ruiz

El president de l’Assemblea Nacional Catalana visita Alella per parlar sobre el procés constituent català

 

Jordi Sánchez, president de l’ANC, va assistir ahir al vespre a una xerrada-col·loqui convocada per l’assemblea territorial d’Alella sota el títol ‘Procés constituent. Construcció del nou estat’. La conferencia pretenia abordar el procés constituent català, posant l’accent al passat, el present i el futur del futur polític de Catalunya. En un acte celebrat a al celler Alella Vinícola, prop de vuitanta assistents van poder debatre i plantejar qüestions al voltant del procés sobiranista.

 

Papers de vi va aprofitar l’oportunitat per conversar amb Jordi Sánchez sobre Alella i els seus vins. Tot i que ja havia visitat Alella en altres ocasions, aquesta era la primera vegada que ho feia des que és president de l’ANC. “Tota aquesta part del Maresme, que té mirada sobre el mar, la serralada a tocar i a vint minuts de Barcelona és un luxe!”, va dir Sánchez. “Crec que Alella és un dels pobles on val la pena venir-hi a viure”, va afegir. Durant la trobada també vam parlar de la seva visió sobre els vins d’Alella: “No et diré que sóc consumidor habitual perquè queda molt malament, però ho sóc!”. Tot i així, va confessar que no coneixia tots els vins d’aquesta DO, justament els negres “són el meu nou repte”. “Tenia perfectament ubicat el vi blanc d’Alella, però no el negre”, va dir entre rialles.

 

Recordant les paraules de Muriel Casals en una entrevista amb Papers de vi, on va dir que “en un país normal a les cartes hi ha vi dels país”, Jordi Sánchez creu que això està canviant. “La meva impressió és que això que fèiem abans de buscar els bons vins a La Rioja s’ha acabat”, va dir. I va afegir: “En aquests moments hem guanyat aquesta batalla: els vins de les nostres DOs tenen una gran qualitat i estan guanyant quotes de mercat”. El president de l’ANC va voler recordar “el bon moment que estan vivint els vins i la cuina catalanes; ja no és només la DO Penedès o Priorat, sinó que tenim Conca de Barberà, Alella, entre moltes altres!”.